توصیه‌های ترنس تائو
 لينك‌هاي مفيد
 
 ریاضیات دوست‌داشتنی است
ریاضیات دوست‌داشتنی است
اگر شما شنیدید که کسی می‌گوید من ریاضیات را دوست ندارم، باور نکنید. ریاضیات را نمی‌توان دوست نداشت. ریاضیات هم در بیرون و هم در درون ما وجود دارد. تنها می‌توان ریاضیات را شناخت یا نشناخت

 

زیبایی اولین آزمون است
در دنیا جایی دایمی برای ریاضیات زشت وجود ندارد.
هاردی

 

نظر له‌وی‌تین راجع به ریاضیات:


ریاضیات یکی از ساده‌ترین و در عین‌حال زیباترین دانش‌هاست و هرکسی می‌تواند به آن دست یابد. له‌وی‌تین در کتاب «حماسه‌ی هندسه» می‌گوید: اگر شما شنیدید که کسی می‌گوید من ریاضیات را دوست ندارم، باور نکنید. ریاضیات را نمی‌توان دوست نداشت. ریاضیات هم در بیرون و هم در درون ما وجود دارد. تنها می‌توان ریاضیات را شناخت یا نشناخت.

 

 

 

 

پس چرا به دانش‌آموزانی برمی‌خوریم که از ریاضیات وحشت دارند؟ یا به قولی چرا ریاضیات را دوست ندارند؟

 

 

بدیهی است که به این پرسش کلی، نمی‌توان در یک جمله و یا حتی در یک مقاله پاسخ داد. شرایط زندگی دانش‌آموز، محیط اجتماعی او، نوع تنظیم کتاب‌های درسی و برنامه‌های آموزشی، رفتار معلم و شیوه‌ی تدریس او و خیلی عوامل دیگر (که گاهی واقعا بی‌ارتباط هستند) را باید مورد تجزیه و تحلیل قرار داد، تا بتوان به پاسخ قانع‌کننده‌ای رسید. در این مقاله تنها اشاره‌ای به بعضی واقعیات خواهیم داشت و بس.


برای رسیدن به هر هدفی، باید مناسب ترین مسیر را پیدا کرد. روشن است که برای درمان بیماری سل نمی توان مهاجرت به یک مکان بسیار سرد را تجویز کرد!


دکارت ریاضی دان فرانسوی، شیوه‌ی کار و برخورد یک ریاضی‌دان را چنین توصیف می‌کند:

 

وقتی روی موضوعی مطالعه می‌کنیم، نباید به اعتقاد دیگران و با تصور ظاهری خودمان تسلیم شویم. باید در جستجوی چیزی باشیم که یا آشکارا و به روشنی دیده می‌شود و یا با استدلال قیاسی قابل اثبات است. دانش، به صورت دیگری، به دست نمی‌آید. گاهی اوقات لازم است بپرسیم «چرا؟». نباید به سادگی قانع شد. از پرسش «چرا؟» نباید هراسی به دل راه داد. همیشه قناعت باعث توانگری نخواهد بود به ویژه در پرسیدن پرسش «چرا؟»!

 

 

 

 

 

اعتقاد بر این است که ارزش دانش‌آموزان، به خاطر توانایی آن‌ها در استفاده از دستورات و قواعد کلی نیست، بلکه مربوط به دقت و قابلیت آن‌ها در درک مفاهیم و پیدا کردن راه‌حل‌های اختصاصی ظریف است. برای همین است که معلمان تاکید دارند اگر دانش‌آموزی تنها یک مسئله را حل کند و ضمن آن با راهنمایی معلم، خود با زیر و بم راه حل آشنا شود، بسیار مفیدتر از آن است که ساعت‌ها به «سخن‌رانی» معلم گوش دهد و راه حل ده‌ها مسئله را از روی تخته سیاه «رونویسی» کند!

 

 

دانش‌آموزان عزیز توجه کنند که  باید پاسخ‌شان به پرسش‌ها، مضمونی مرتبط داشته باشد. ممکن است پاسخی که ارایه می‌دهیم نادرست نباشد. اما مشکلی را هم حل نکند! پروفسور کار، در کتاب «تاریخ چیست؟» مثال جالبی آورده است. از شخصی سوال می‌شود چرا شیر ضمن جوشیدن، سر می‌رود؟ وی پاسخ می‌دهد: به این دلیل است که سر‌رفتن از ویژگی‌های شیر است. پاسخ نادرست نیست، ولی چیزی را هم روشن نمی‌کند.


باید عادت کنیم تنها به آن چه دیده می‌شود و به آن‌چه، به اصطلاح «عقل سلیم» حکم می‌کند اکتفا نکنیم. هزاران سال «عقل سلیم» و مشاهده‌ی طلوع و غروب آفتاب به انسان تلقین می‌کرد که، خورشید به دور زمین می‌چرخد، در حالی که حقیقت، خلاف آن بود. انیشتین در کتاب «سیر تکاملی فیزیک» می گوید:

 

استنتاج‌های الهامی، که نتیجه مستقیم مشاهده‌اند، همیشه با واقعیت تطبیق نمی‌کنند، زیرا گاهی اوقات، جرقه‌های دروغین و گمراه‌کننده ای را می‌سازند... در بهترین داستان‌های اسرار‌آمیز، ممکن است آشکارترین نشانه، سبب پیدایش باطل‌ترین احتمال‌ها شود. هنگام جستجو برای درک قوانین طبیعت نیز، تعابیری که از راه واضح‌ترین محاسبه‌های الهامی نتیجه می‌شود، اغلب نادرست‌ترین آن‌ها هستند.

 

 

کلام آخر این که:


در مدارس دانش‌آموزان بهتر است یاد بگیرند که دانش، شیوه‌ی تفکر منطقی و روش‌های نوآوری، هم شخصیت آن‌ها را می‌سازد و هم در کارهای عملی آینده به کارشان می‌آید. آن‌ها باید یاد بگیرندکه چگونه از دانش، می‌توان برای بهبود زندگانی و تکامل کار آینده، خود استفاده کرد. اگر چنین نباشد، آموزش از زندگی جدا شده و به صورت انباشتن ذهن دانش‌آموزان از آگاهی‌های جداگانه و بدون ارتباط با هم در می‌آید.


اگر در محیطی قرار دارید که کسی به شما آموزش درست ارائه نمی‌دهد و تصویری صحیح از  واقعیات ارایه نمی‌دهد کمر همت بسته و خود به دنبال آن بروید. امروزه ارتباط با دنیای بیرون با توجه به دسترسی آسان به اینترنت، کاری آسان و کم هزینه است. باید برای موفقیت تلاش کرد.

 

 



غلامرضا پورقلی

دانشجوی دکتری ریاضی
دانشگاه تهران

 

1392/2/8 لينک مستقيم

فرستنده :
حسین HyperLink HyperLink 1392/6/28
مـتـن : با سلام و تشکر فراوان از وبلاگ شما.
خیلی خیلی خوب است من نگاهم به ریاضی خیلی تغییر کرد
پاسـخ : سلام حسین آقا. خوشحالم که نگاهت تغییر کرده. انشالله که روز به روز پیشرفت کنی. با ارادت و احترام و نیز تشکر از همراهی شما، غلام رضا پورقلی

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1392/6/12
مـتـن : من عاشق ریاضی هستم وخواهم بودلذت پاسخ صحیح دادن به یکسوال ریاضی بسیار شیرین است
پاسـخ : عشق به ریاضیات سراسر لذت است. لذتی که با هیچ چیز دیگری نمی توان به دست آورد. ممنون که عاشق موجود وفاداری مثل ریاضیات هستید. انشالله دوچندان شود. بله. حل صحیح یک مساله ی ریاضی شیرین است و لذتش وصف ناپذیر. در سطوح بالاتر بهتر هم می شود. ادامه دهید. با ارادت و احترام، غلام رضا پورقلی

فرستنده :
محسن مرادی HyperLink HyperLink 1392/6/2
مـتـن : افرین مقاله خیلی عالی بود بنظرم اگه بتونید مثالهای عینی از اموزش زیبای ریاضی که جذاب باشه به عنوان مثال بیان کنید عالی میشه
پاسـخ : سلام دوست گرامی. ممنون از اظهار نظر شما و حتما این کار را انجام خواهیم داد، البته اگر فرصتی باشد. با ارادت و احترام، غلام رضا پورقلی

فرستنده :
کوثر HyperLink HyperLink 1392/5/18
مـتـن : سلام
نکنه شما همون مشاور المپیاد ریاضی باشین؟!!
پاسـخ : سلام. من در آن جا هم مشاوره داده ام. امیدوارم مفید باشند. با احترام، غلام رضا پورقلی

فرستنده :
کوثر HyperLink HyperLink 1392/5/18
مـتـن : سلام
تیتر مطلب از کتاب از ریاضیات متنفّرم نیست؟
پاسـخ : سلام دوست عزیز. من این موضوع را از مجلات قدیمی آشنایی با ریاضیات به مدیریت پرویز شهریاری برداشته ام که تصور می کنم الان قابل دسترسی نیستند. اضافاتی هم داشته است. به هر حال چون هدف اشاعه ی فرهنگ زیبایی شناسی ریاضیات است خیلی ضروری نبود منبع را ذکر کنیم. بنابراین جواب سوال شما خیر است. از منبعی که شما فرموده اید استفاده نشده است. با احترام و ارادت، غلام رضا پورقلی

فرستنده :
نیلوفر HyperLink HyperLink 1392/5/9
مـتـن : سلام اقای پورقلی.راستش میخواستم ازتون مشاوره بگیرم...من امسال میرم سوم.واقعا به ریاضیات علاقه دارم به حدی که از نقاشی که خیییلی بهش علاقه داشتم گزشتم و رفتم رشته ریاضی!دوست دارم ریاضی رو ادامه بدم...ولی سال دومم رو خیلی سخت رد کردم.میانگین نمره ریاضی 15 بود و البته فیزیکم بدتر از اوون بود....دوست دارم ریاضیم رو قوی کنم تا سال بد که سخت تر هست به مشکل بر نخورم.... واقعا عشق ریاضی ام.باید چی کار کنم؟!! در ضمن تستم نمی تونم بزنم...
پاسـخ : سلام خانم نیلوفر. عذرخواهی می کنم در تاخیر برای پاسخ دادن به شما. کار پیش آمده بود که برای انجام به زمان نیاز داشتم.

در مورد سوال شما:

علاقه یک شرط لازم برای موفقیت در ریاضیات است اما کافی نیست. مهم ترین عامل موفقیت در ریاضیات پشتکار است. به چه معنی؟ به این معنی که اگر نتوانستید حتی سال ها نتیجه ی درخشانی کسب کنید نباید دل سرد شوید. باید تلاش کنید و ادامه دهید. خیلی درگیر نمره و امتحان و بالا پایین شدن های ناشی از آن ها نباشید. من خیلی ها را می شناسم در دبیرستان و حتی دانشگاه انسان های معمولی بوده اند و هیچ نشانه ای از این که در آینده قرار است ریاضیدان بزرگی شوند بروز نداده اند اما شده اند. واقعیت این است که اهداف علمی برای تحقق به زمان نیاز دارند و شما بایست ابتدا یاد بگیرید صبور باشید و سپس تلاش کنید تا به اهداف خود برسید. همه انسان هستین و احتمال لغزش و خطا وجود دارد اما باید تلاش کنیم درصد خطاها را پایین آورده . به موفقیت و بهروزی بیفزاییم. امیدوارم تا این جا تونسته باشت آن چه لازم است بگویم. اگر قانع کننده نبود کمی از روحیاتت و این که به نظرت عامل تا الان احساس ضعف کردنت چیست؟ برای من بنویس تا بهتر و دقیق تر راهنماییت کنم.

موفق باشید. غلام رضا پورقلی

فرستنده :
امیرحسین از بیرجند HyperLink HyperLink 1392/4/19
مـتـن : من هم از ریاضیات متنفرم
امسال که سال اول دبیرستان بودم هم از این درس به اصطلاح شما شیرین رو افتادم
تقریبا 95% فعالیت های کلاسی رو هم انجام دادم اما نتیجه نداد که نداد.
تازه به هر کسی هم می گم که معلممون واقعا کارش ضعیفه باور نمیکنه در ضمن نمره ی سالانه ی من 8.25 شده بود که بین دانش آموزانی که با این معلم شریف و گرانقدر ما درس داشتن 5مین نمره بود.حالا من موندم و 3 ماه تابستون که اگه بخوام خودمونی بگم کوفتم شده
پاسـخ : سلام امیرحسین. به نظر می رسد دلت پر است. هروقت این طور شدی بنویس برای ما. من خود زمانی معلم بوده ام. کاملا درکت می کنم. ضعف در کار معلم وجود دارد. همه آن طور که باید درست کار نمی کنند. اما گاهی اوقات چاره ای نداریم. بایست (یعنی بهتر است) واقعیت را قبول کرده و خود چاره ای بیندیشیم برای خود. تابستان فصل خوبی است. شما الان باید استراحت می کردید. اما کمی بدشانسی باعث شده است که این فصل را برای این منظور از دست بدهید. در عوض می توانید خوب کار کنید و مطالعه. در این صورت در آینده کم تر مشکل خواهید داشت و دغدغه هایتان کاهش خواهند یافت. این به از دست دادن تابستان می ارزد. توجه شما را به بیت زیر جلب می کنم:

ما آزموده ایم در این شهر بخت خویش بیرون کشید باید از این ورطه رخت خویش


تلاش کن خود را بسازی. باز هم بنویس. ارادتمند شما، غلام رضا پورقلی

فرستنده :
روژین HyperLink HyperLink 1392/4/11
مـتـن : سلام واقعا کی میتونه ریاضی رو دوست نداشته باشه؟؟؟؟ من دانش اموز سال چهارم رشته ریاضی هستم و این رشته رو نه برای فرار از زیست بلکه برای عشق به ریاضی انتخاب کردم...
پاسـخ : سلام روژین عزیز. با شما هم عقیده هستم. جمله ی زیر را به عشقی که به ریاضیات دارید تقدیم می کنم.

کرونکر گفته است:

ریاضیات مانند میوه ی درخت سدر است (درختی بهشتی با میوه های بسیار خوشمزه). هر کس یک بار مزه ی آن را بچشد نمی تواند از خوردن آن صرف نظر کند.

موفق باشید و با احترام، پورقلی

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1392/4/11
مـتـن : عالی بود
پاسـخ : متشکرم دوست عزیز. موفق باشید انشالله. با ارادت و احترام، پورقلی

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1392/4/8
مـتـن : من از ریاضی وحشت دارم ... نمیتونم اصلا درکش کنم ...
این قسمت متن رو که خوندم یاد خودم افتادم .. هر موقع فکر کردم جواب درسته اشتباه بود! «استنتاج‌های الهامی، که نتیجه مستقیم مشاهده‌اند، همیشه با واقعیت تطبیق نمی‌کنند، زیرا گاهی اوقات، جرقه‌های دروغین و گمراه‌کننده ای را می‌سازند...»
الان در رشته ی فناوری اطلاعات قبول شدم ولی بیشترش ریاضی است ..
اضطرابم مضاعف شده ... میترسم کشش نداشته باشم ...
ریاضیم ضعیفه ... سال اول دبیرستان هم از همین درس افتادم ...
اعتماد بنفسم رو پایین میاره ... خیلی ..
حتی معلم ریاضی رو هم که میبینم بهم استرس شدید وارد میشه ...
خیلی این موضوع منو آزاد میده و آرزو دارم که این درس ، که کابوس من هست تبدیل به درس مورد علاقم بشه .... واقعا احتیاج به کمک دارم ...
پاسـخ : سلام دوست عزیز. کمی بیشتر از دلایل این وحشت برای من بنویسید. دقیقا این وحشت و ضعف از چه زمانی و در اثر چه به وجود آمده است؟ حتما دلیلی دارد. دلایل را با کمی جزییات بنویسید تا در تشخیص صحیح مشکل شما به من کمک کند. در این صورت به امید خدا کمک خواهیم کرد شما را که آهسته و با اطمینان از این بحران عبور کنید. با احترام به شما، غلام رضا پورقلی

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1392/4/7
مـتـن : من چگونه می تونم عاشق ریاضی شم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پاسـخ : سلام دوست عزیز. سوال زیبا، فنی و جالبی پرسیده اید. به زودی جواب خواهم داد. با ارادت و احترام، غلام رضا پورقلی

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1392/3/19
مـتـن : عاشقشم دوست داشتنی درس زندگیم
پاسـخ : اگر منظور از عشق ریاضیات است که بایست تحسین کرد شما را. انشالله موفق باشید. غلام رضا پورقلی

فرستنده :
توحیدلو HyperLink HyperLink 1392/3/19
مـتـن : از راهنمایی شما خیلی ممنونم در ضمن حرفی که در جواب دوست ناشناسمون زدید هم کاملا درسته بزرگترین مشکل ما هم همینه که نتیجه را متناسب با شرایط اجتماعی و فرهنگی ایران ارایه کنیم مثلا من الان دو کتابی که در آمریکا تدریس میشه رو دارم ولی دارم یه تحقیقی روی سیستم آموزشی خودمون میکنم تا بتونم از روشهای خوب آموزشی آنها در چهارچوب سیستم خودمان استفاده کنم تا بچه ها دچار دوگانگی نشوند.
در ضمن در این راستا من به دنبال استفاده از داستانهایی مربوط به ریاضی هم هستم مثلا خودم کتاب داستان the number devil رو دارم اگر در این زمینه هم کتابهایی می شناسید چه فارسی چه انگلیسی به معرفی کنید بسیار ممنون میشم.
پاسـخ : سلام دوست عزیز. چندین کتاب به فارسی ترجمه شده اند که می توانند مفید باشند. مثلا عمو پترس و انگاره ی گلدباخ ترجمه ی حمید پزشک و کتایون ساکی. موفق باشید. غلام رضا پورقلی

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1392/3/19
مـتـن : سلام، خسته نباشید.
استفاده از منابع لاتین به دلایلی که فرمودین کاملا لازم است اما این خطر نیز وجود دارد که درحین مطالعه‌ی آنها مطالب به طور صحیح دستیگیرمان نشود. لذا آشنایی کامل با زبان منبع مورد نظر حداقل در آن زمینه تحقیقاتی، اجتناب ناپذیر است. به امید موفقیت همه‌ی جوانان تلاشگر ایران و آبادانی ایران عزیز.
پاسـخ : سلام. بله حق با شماست. بدون آشنایی با زبان مورد نیاز استفاده از منابع تقریبا غیرممکن خواهد بود. متشکر از بابت امیدواری زیبایی که ابراز کردید و موفق باشید.

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1392/3/12
مـتـن : بچه‌های دبستان چه گناهی کردن؟
کسی که فارسی بلد نیست (ضمینه) عجیبه دنبال منابع لاتین باشه. البته برخی اساتید دانشگاه به این وضع دچاراند چه برسد به دوست عزیز کارشناسیمون.
پاسـخ : بچه های دبستان هیچ گناهی مرتکب نشده اند و ما آن ها را دوست داریم. منابع لاتین برای استفاده کردن به دلایل زیر مناسب ترند:

1. واقعیت این است که نویسندگان این منابع بدون شک از ما قوی تر بوده و کارهای کارشناسی شده تری انجام داده اند. در واقع ریش و قیچی دست آن هاست و این آن ها هستند که مسیر را تعیین می کنند (به طور خلاصه)

2. اگر معلم یا استاد مطالعه کرده و نتیجه را متناسب با اجتماعی که در آن زندگی می کنیم ارایه کند این کار نتیجایج بسیار زیبا و ارزنده ای خواهد داشت که در دراز مدت اثر خوب خود را خواهد گذاشت. توجه به این نکته ی ظریف الزامی است که در استفاده از این منابع بایست مراقب بود. دقیقا به آن شکلی که هستند نبایست استفاده گردند. همان طور که اشاره شد بایست کاملا هوشمندانه و با صرف وقت و انرژی آن ها را متناسب با جایی که زندگی می کنیم ارایه کرد.

امیدوارم این توضیح کوتاه شما را قانع کند که هستند افرادی که دغدغه اشان درست زندگی کردن است. من این دوست گرامی را که منابع را خواسته بود تحسین می کنم. افتخار خواهم کرد اگر بتوانمکمکی کرده باشم. خدا بندگانی را که دغدغه ای جز خدمت صادقانه به خلق خدا ندارند دوست داشته و توجه ویژه ای به آن ها خواهد داشت. بایست تلاش کرد درست زندگی کرد. همین. موفق باشید. غلام رضا پورقلی

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1392/3/11
مـتـن : با سلام
آقای پورقلی من دانشجوی سال آخر ریاضی هستم و در دبستانی که کار میکنم قرار شده کلاس آموزش ریاضی به زبان انگلیسی را برگزار کنم که قراره آموزش با بازی و ریاضی طبق متد های روز دنیا باشه میخواستم ببینم در ضمینه ایجاد انگیره برای کودکان کتاب،سایت،یا متد خاصی هست به من معرفی کنید...
پاسـخ : سلام. کمی search کردم نتیجه این ها شدن.

1. http://mathforum.org/sarah/Discussion.Sessions/biblio.motivation.html

2. http://www.scholastic.com/parents/resources/article/motivate-school-success/10-ways-to-motivate-your-child-to-learn


3. http://www.homeschoolmath.net/teaching/motivate.php

4. http://healthland.time.com/2012/12/26/motivation-not-iq-matters-most-for-learning-new-math-skills/


عبارتی که در search استفاده کردم این بود

mathematics and motivation for children


شما خود نیز می توانید آزمایش کنید. گزینه ی اول منابعی معرفی کرده است.

امیدوارم این ها برات جدید و مفید باشند. موفق باشید. پورقلی

فرستنده :
باقری HyperLink HyperLink 1392/3/10
مـتـن : با سلام خدمت آقای پورقلی
میخواستم بدانم که یک استادیار دانشگاه می‌تواند دانشجوی دکتری بگیرد؟
آیا قانونی برای نحوه‌ی پذیرش و تعداد آن وجود دارد؟ بویژه در رشته‌ی ریاضی.
با تشکر.
پاسـخ : سلام دوست عزیز. یک استادیار مطابق قانون و در صورتی که بیش از یک تعداد دانشجوی کارشناسی ارشد فارغ التحصیل کرده باشد (بیش از 5 پایان نامه فکر کنم) و در صورتی که در کار پژوهشی توانایی های معقول داشته باشد می تواند حداکثر دو دانشجوی دکتری بگیرد. تشخیص موارد گفته شده در بالا به عهده ی شورای تحصیلات تکمیلی هر دانشکده می باشد. باز هم برای اطمینان با خود استاد مورد نظر صحبتی داشته باشید خالی از لطف نخواهد بود. با احترام پورقلی

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1392/3/4
مـتـن : سلام
میخواستم بگم که متأسفانه ریاضیات در ایران به سمتی میرود که دیگر شباهتی به آنچه که باید ندارد.
دانش ریاضی محصول تلاش تفکر و ریاضت شیرین و طولانی است که متأسفانه بسیاری از مدرسین روح آن را نادیده گرفته اند. در این زمان یک دانشجوی ریاضی باید چکار کند؟
پاسـخ : سلام دوست عزیز. باید صبور باشد و امیدوار. بله. حق با شماست. هر کاری و از جمله استادی و معلمی اگر به روزمرگی برسد نتایج و خروجی های وحشتناکی خواهد داشت. رنج تحمل این وضعیت از به قول شما ریاضت شیرین یادگیری ریاضیات بسیار بیشتر است و غیر قابل تحمل. متاسفانه مقاله های بی کیفیت و کارهای پژوهشی سطح پایین و با تیراژ بالا ریاضیات ما را به مرز انحطاط کشانده است و کاری هم از دست امثال بنده و شما نمی اید چون تصمیم گیرنده نیستیم. این جانب سال هاست که با این موضوع درگیر هستم. هر چه التماس کردم به افرادی که قدرت تصمیم گیری دارند افاقه نکرد. بیتی از حافظ مناسب بحث ماست، آن این که:

از قیل و قال مدرسه حالی دلم گرفت یکچند نیز خدمت می و معشوق می کنم

بهتر است دوباره صبور باشید و تلاش کنید خود درست عمل کنید. کیفیت را فدای کمیت نکنید و عمیق و اساسی بیاموزید.

شما را به خداوند قدرتمند می سپارم. موفق باشید. غلام رضا پورقلی

فرستنده :
arman HyperLink HyperLink 1392/3/2
مـتـن : سلام با نظر شما کاملا موافقم من سوم دبیرستان رشته ریاضی هستم و واقعا هیچ چیز رو نمیشه با حل کردن مسائل درس حسابان بخصوص مبحث مشتق گیری عوض کرد خیلی فاز میده!
پاسـخ : ممنون از شما. گاهی اوقات هم عدم توفیق در حل مسایل ریاضی به قول شما فاز می دهد اما فاز منفی. نباید ناامید شد. ریاضیات بیشتر از هر چیزی به صبر و حوصله نیاز دارد. موفق باشید. غلام رضا پورقلی

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1392/2/28
مـتـن : ریاضی واقعا دوست داشتنی ترین درس دنیاست ومن حاضر نستم اونو با هیچ چیز دیگه عوض کنم. هیچ لذتی بالا تر از حل کردن یه مسئله سخت ریاضی نیست!
پاسـخ : بله. حق با شماست. ریاضیات لذت بخش ترین کاری است که اگر شخصی درست انجامش داده باشد از آن بهره مند خواهد بود. جمله ی معروفی از کرونکر وجود دارد که بیان می کند:

ریاضیات ماننده میوه ی درخت سدر است (یک درخت بهشتی) که اگر کسی لذت آن را چشیده باشد نمی تواند از خوردن آن صرف نظر کند.

موفق باشید دوست گرامی. غلام رضا پورقلی

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1392/2/27
مـتـن : سلام باهاتون موافقم ریاضی بهترین درس دنیاست ولی کاش میشد به جای درس به درد نخوری مثل زبان فارسی هم ریاضی میخوندیم مثلا چی میشد توی سال سوم یه کتاب جداگانه برای احتمال میذاشتن نه یه فصل کوچیک توی جبر...
پاسـخ : سلام دوست عزیز. ادبیات فارسی نه تنها درس به درد نخوری نیست بلکه بسیار هم کاربردی است. من زندگی را بدون مثنوی معنوی و دیوان حافظ و نیز گلستان و بوستان سعدی (و البته تمام نوشته جات ادبی زیبا و پرمحتوا) نمی توانم تصور کنم. این نظر بنده است و اصراری به قبول آن ندارم اما شما را به تفکر بیشتر دعوت می کنم همراه با تعمق. تصور دیگری که بنده دارم این است که اگر ما معلم ان ضعفی در ارایه ی مطالب درسی داریم نبایست و به هیچ وجه مجاز نیستیم به حساب محتوای مطالب مورد نظر بنویسیم. به محتوای بیت زیبای زیر از سعدی دقیق توجه کنید و سعی کنید کشفیاتی انجام دهید:

یکی را چو سعدی دلی ساده بود که با ساده رویی در افتاده بود

اوج هنر و زیبایی است این بیت که نمونه ی از قدرت لایتناهی ادبیات فاخر فارسی می باشد. دست کم از حل یم مساله ی زیبا در ریاضیات نخواهد داشت بیرون کشیدن محتوای واقعی آن!

در مورد احتمال با شما هم عقیده ام. بایست بیشتر به آن پرداخته شود. من در این مورد تصمیم گیرنده نیستم سازمان تالیف و تدوین کتب درسی کارشناسانی برای این کار دارد که زحمت انجام این کار با آن هاست. شما می توانید با آن ها تماس گرفته و نظر خود را مستدل یعنی با بیان دلایل کافی بیان کنید. مطمن باشید اگر صادقانه اقدام کنید جوابی قانع کننده دریافت خواهید کرد.

در پایان توصیه من به شما این است که:

شما بایست یاد بگیرید که صبور باشید و زود قضاوت نکنید. دنبال واقعیت بودن با پس و پیش کردن پیش داوری امکان پذیر نخواهد بود.

به امید موفقیت و بهروزی برای شما دوست عزیز، غلام رضا پورقلی

فرستنده :
عليرضا HyperLink HyperLink 1392/2/21
مـتـن : سلام
من ليسانس برق هستم و حالا دارم براي ارشد درس ميخوانم رشته برق پر از رياضي و مفاهيم گيج كننده است آميخته شدن رياضي و محاسبات برق براي من قابل هضم نيست از كودكي رياضياتم ضعيف بود نمي دانم چرا؟ اصلا برايش وقت نمي گذاشتم در دوره كارداني استادي داشتيم كه توجه من را به رياضي جلب كرد و رياضي را درك كردم اما در دوره كارشناسي نتوانستم خوب رياضي بخوانم رياضياتم ضعيف است آن هم از پايه چكار كنم تا رياضياتم خوب شود تا بتوانم در ادامه تحصيلات تكميلي با مشكل مواجع نشوم
ممنون
پاسـخ : سلام علی رضا. یک جمله ی زیبا در ریاضیات وجود دارد که در مواجهه با مسایل سخت استادان بزرگ توجه شاگردان خود را به آن جلب می کنند. من هم مثل شما دانشجو هستم و کاملا درکت می کنم. جمله این است که:

فهم مساله نیمی از حل مساله است.

در مورد شما هم تصور من این است که مسیری درست را در پیش گرفته ای چرا که شما می دانی ضعف داری و مهم تر از آن پذیرفته ای. این یعنی میل به بهبودی اوضاع. تنها راه یادگیری ریاضیات در این سطحی که شما می خواهید تمرین بسیار است. بایست مطالب را با تمرینات زیادی و با درجه سختی متفاوت، آسان تا مشکل و بغرنج تکرار کنید تا ذهن شما در انجام محاسبات ریاضی مهارت لازم را به دست آورد. سپس اتوماتیک وار و بدون این که خود متوجه شوید مسیر هموار شده و شما ضعف خود را برطرف شده خواهید یافت. البته این پروسه کمی زمان بر است و انتظار نداشته باشید که در کوتاه مدت نتیجه دهد. شما توان لازم برای رفع این ضعف را دارید. مهم ترین مساله همین است. تمرین، تمرین و تمرین. موفق باشید. غلام رضا پورقلی

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1392/2/19
مـتـن : سلام بله ریاضیات دوست داشتنی است ولی موقع امتحان خراب میکنیم هه
وبلاگ علمی الکترونیک من : elerobot.blogfa.com
پاسـخ : سلام دوست عزیز. اگر کمی بیشتر وقت برای درس و مشق اختصاص دهید هم موفق تر خواهید بود و هم بیشتر از زندگی لذت خواهید برد. این کار وبلاگ شما را هم بهتر خواهد کرد. دیدم. جالب بود. اما بیشتر درس بخوان. با تشکر

فرستنده :
sepideh HyperLink HyperLink 1392/2/19
مـتـن : سال پنجم ابتدایی ودوم راهنمایی و همچنین دوم دبیرستان را جهشی خواندم ...الان سال سوم رشته ی تجربیم همه ی درسام عالیه غیر از ریاضی باید چیکار کنم؟؟؟؟ خواهشا خود آقای پور قلی جواب بدن!!!!!
پاسـخ : سلام دوست عزیز. لطفا کمی بیشتر از خودتان بگویید. آیا وقت کافی برای مطالعه ی ریاضیات اختصاص می دهید؟ تکالف درسی را به موقع و با جدیت انجام می دهید؟ و غیره. منتظر هستم. سپس من حتی الامکان راهنمایی خواهم کرد. موفق باشید. غلام رضا پورقلی

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1392/2/12
مـتـن : ضعیف
پاسـخ : سلام دوست عزیز. ممون از شما. لطفا کمی در مورد ضعف کار بگویید. جزییات ما را در بهتر شدن کمک خواهد کرد. موفق باشید

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 
 فعاليت هاي علمي
 تماس با ما
 بازديدها
خطایی روی داده است.
خطا: بازديدها فعلا" غیر قابل دسترسی می باشد.