مصاحبه و گزارش - موضوعي
 تیم من اولین نطفه‌هاش توسط یک دانش آموز سال چهارم دبیرستان بسته شد (مصاحبه و گزارش شماره‌ي 4)
تیم من اولین نطفه‌هاش توسط یک دانش آموز سال چهارم دبیرستان بسته شد (مصاحبه و گزارش شماره‌ي 4)
مصاحبه با دكتر يوسفي‌كما

 

 

ساعت 7 عصر روز دوشنبه قرار بود با آقاي دكتر يوسفي مصاحبه كنيم، ولي جلسه ايشان تا ساعت 7:30 طول كشيد و به ‌همين خاطر مصاحبه را از ساعت 7:35 شروع كرديم.

در بدو ورودمان به اتاقشان با استقبال گرم ايشان مواجه شديم، آقاي دكتر بسيار متواضع بودند و شوخ.

بعد از اينكه نشستيم، ايشان پشت ميزشان شروع كردند به ورق زدن دفترچه اي كه ما را كنجكاو كرد، بعد از شروع صحبت‌مان متوجه شديم كه ايشان تمام پروژه‌هاي در حال اجرايشان را با توضيحات در آن صفحه نوشته‌اند كه واقعا هم با توجه به تعدد پروژه‌هاي ايشان كاملا كار منطقي بود.

جالب اينجا بود كه آقاي دكتر بدون اينكه احتياج به پرسيدن سوال از طرف ما داشته باشند، خودشان توضيحات جامع و كاملي مي‌دادند و بيانشان بسيار سريع بود و بدون تپق.

 

اميرغياثوند: تشكر از اينكه وقت خودتان را در اختيار ما گذاشتيد، مخاطبان ما دانش آموزان هستند كه گاها در سطح بالاي هوشي قرار دارند،‌ هدف ما از اين مصاحبه كمك به دانش آموزان در انتخاب رشته دانشگاهي خود و همچنين جهت دهي به دانش آموزان علاقه مند به فعاليتهاي علمي‌ست . در ابتدا لطفا خودتان را معرفي كنيد.

 

دكتر يوسفي كما:‌ بسم الله الرحمن الرحيم، خيلي ممنون از اينكه وقت گذاشتين و تشريف آوردين،‌ من عقيل يوسفي كما هستم عضو هيات علمي دانشكده مهندسي مكانيك دانشگاه تهران. از بهمن 83 همكاريم رو با دانشگاه تهران شروع كردم و قبلش هم تقريبا به طور پيوسته 14 سال در كانادا بودم. دكترا و فوق دكترا رو در رشته‌هاي مكانيك و هوا و فضا در دانشگاه CARLETON در اتاوا گرفتم،‌ البته دوره فوق دكترا رو در آژانس فضايي اتاوا بودم و اين دوره‌ها در 97_98 تموم شد. از همون سال تا سال 2004 ، 7 سالي كه اونجا بودم در مراكز صنعتي و تحقيقاتي كار مي كردم از آژانس فضایی کانادا تا شرکتهای خصوصی هوا و فضا و آخرین جایی که بودم انستیتوي هوا و فضا مرکز تحقیقات ملی کانادا، من بیشتر علاقه داشتم در کارهای صنعتی و تحقیقاتی مشارکت کنم و ترجیح می دادم زیاد در محیط های آکادمیک نباشم، مخصوصا آکادمیک محض، و بیشتر وقت خودم رو صرف مسائل مربوط به صنعت و یادگیری مسائلی که وارد شدن به اونها مشکل باشه بکنم.

بهمن 83 تصمیم گرفتم برگردم ایران که بیشتر دلیلش شخصی و خانوادگی بود و تا حالا با وجود تمام مشکلاتی که وجود داشته از وضع موجود راضیم.و وقتی انتگرال کارهام رو در اینجا حساب می‌کنم مثبته .(با لحنی شوخ) قبلا که انتگرال بلد نبودم می گفتم برآیند باید مثبت باشه ولی حالا یه کم مهندسی‌تر شده. در حال حاضر هم که از آذر ماه به عنوان مدیر مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه تهران در خدمت دوستان هستم. متاسفانه به خاطر درگیری‌های زیادی که برای خودم در دانشگاه درست کردم، حالا چه از نظر پروژه ها چه تدریس، به صورت تمام وقت نمی‌تونم در مرکز باشم. حالا این وقت محدودی که در اینجا هستم سعی می‌کنم مشارکت‌هایی داشته باشم در حد رفع و رجوع امور روزمره و رسیدگی به اوضاع و احوال و ساماندهی و مستندسازي و تماس ها و ارتباطات و تدوین سیاست‌های جذب و بررسی وضعیت شرکت‌های موجود و ایجاد شبکه‌های داوری و ... که این ور سال در حال انجام چند تا کار اصولی هستیم. فکر می کنم بخشی که مربوط به پروژه‌های منه بیشتر مورد توجه شماست. پروژه‌های تحقیقاتی من  در محیط دانشگاه است . علی رغم اینکه قبل از مدیریت مرکز رشد طی قراردادی که با یکی از شرکت‌های پارک علم و فناوري دانشگاه تهران داشتیم در آزمایشگاهی که متعلق به اونها بود مشغول کار بودیم که پروژه‌ای بود موقتی که همون پروژه رو منتقل کردم به دانشگاه و اون اتاق تخلیه شده و وسایلش اگر متعلق به تیم بوده به دانشگاه وگرنه به شرکت برگردونده شده. من از بهمن 83 شروع به تعریف چند تا پروژه کردم و به علت اینکه خودم آدم كاربردي ای هستم اغلب پروژه‌هام کاربردی بوده و پروپوزال برای صنایع نوشتیم. بیشتر سراغ صنایع قطار و هواپیمایی و دریایی رفتم. با اینکه مشکل‌تر هست ولی از اونها بيشتر خوشم اومد. تقریبا پروپوزال هامون واقع بینانه‌تر شده و تنوع داره و این 2 صفحه‌ای که باز کردم تقریبا می‌تونم بگم 10 موضوع پروپوزال داریم که 2 تا از اونها که حمايت مالي گرفته که مربوط به پروژه های ریز پرنده که حمايت مالي 5 _6 ماه داشت. که تموم شد و پروژه ریز زیر‌دریایی که یک حمايت مالي 13 ماه داره و الان تو جریان هستش.

پروپوزالهای فعال هم داریم که با توجه به عمر کوتاهی که من داشتم تو ایران از بهمن 83 تاالان فکر می‌کنم معقوله که بگم اونها به طور عرف مرسوم ایران تو جریان هست و باید امیدوار بود.

بنابراین ما تو مرحله انتظاریم برای بقیه . خدا رو شکر ما در مدت 1 سال 2 پروژه رو به نتیجه رسوندیم. 
 حالا سوال من اینه که شما می خواین من با بیان جزئیات مطالب رو بگم یا فقط به صورت کلی از پروژه ها بگم؟

 

اميرغياثوند: فکر کنم مورد دوم بهتر باشه.

 

دكتر يوسفي كما: به علت اینکه پیش زمینه من هوا  فضا بود بالتبع به این موضوع بیشتر علاقه‌مند بودم پس اولین پروژه‌ی من در مورد میکرو پرنده‌ها بود که بسیار هم براش مایه گذاشتم و به خاطر همین موضوع هم تونستم تیم خوبی رو جمع کنم حالا چه دانشگاهی و چه خارج از دانشگاه و ما می‌خواستیم نسل جدیدی از پرندگان -البته تقریبا جدید چون کارهای مشابهی درخارج و چند تا هم در ایران بوده- تولید کنیم که از نظر اندازه بسیار کوچک هستن و هدف ما تولید این پرندگان دراندازه‌ی حشرات مثل پشه است و کاربرد اونها در کارهای تجسسی و شناسایی و فیلمبرداری است و بیشتر کاربردشون  در فضاي بسته است. مثلا فرض کنید جلسه‌ای راجع به انرژی اتمیه و کسی می‌خواد بفهمه اونجا چه خبره . حالا وسط این جلسه یه پشه یه گوشه‌ی اتاق بچرخه زیاد جلب توجه نمی‌کنه و هیچ کس نمی‌تونه ردش رو بگیره، بر فرض هم که بیفته فقط کافیه اطلاعات رو ارسال کنه و زیاد مهم نیست بعد از ارسال بیفته. حالا من یه مثال خنده‌داری که می تونم بگم اینه که فرض کنید نیروی انتظامی بخواد تجسس کنه کجا مواد مخدره و بخوان تشخیص بدن کجا بوی حشیش میاد. کافیه یه سنسور مواد مخدر به پرنده وصل کنن، پرنده هم که کوچیکه و جلب توجه نمی‌کنه و می‌تونه به راحتی بره، یه دور بزنه و برگرده اصلا کسی که مواد مخدر کشیده حال نداره پی یه پرنده رو بگیره.(همه شروع کردیم خندیدن)


اين پرنده‌ها داره الان استفاده مي‌شه و براي جاسوسي در ايران هم بكار رفته.
 چند تاش همافتاده. اسراييل در اين زمينه فعاله.

بعضی ها می‌گن این سايت‌هاي رادیواکتیوی که کشف شده رو اینا کشف کردن، می رن تو منطقه یه گشتی می‌زنن و اطلاعات رو می‌گیرن و اگر حتی بیفتن هزینه زیادی نداره.

 

اميرغياثوند: تا حالا در ایران میکرو پرنده‌ای افتاده؟

 

دكتر يوسفي كما: بله در کرمان افتاده بود، البته اینا وقتی می‌افتن تمام اطلاعاتشون پاک می‌شه و کاملا مثل یه سنگ می‌شن.

 

شيرزادي: اندازه‌های این پرنده‌ها چقدره؟

دكتر يوسفي كما: اینا در اندازه‌های مختلفی هستند. مدل UAV که بمب افکنش هم هست. و مدل هایی که به صورت reusable هستند که می‌رن کارشون رو انجام می دن و برمی‌گردن. اما در MAV (Micro Aerial Vehicle) که در بازار هم فروش مي‌ره می‌تونید سفارش بدین و بخرین طول 2 بالشون 1 متره که 200_300 دلار هم قیمتشه ولی آنهایی که در کارهای تحقیقاتی هستند حدود 5 یا 10 سانتیمتر هستند، ما ادعامون اینه که مي‌تونيم در حد حشره هم پیش بریم. دانشگاه برکلی داره در سایز حشره کار می کنه طوری که حتی با دست هم نمی شه اونها رو گرفت و باید از پنس استفاده کرد. اونی که ما کار کردیم و پروازش داديم، موفق هم بود، در سایز نه زياد کوچیک بود. البته خواستیم در سایز 10 سانتیمتر هم کار کنیم که اینجا بود که بودجه‌مون تموم شد و یه مقدار هم از جیب گذاشتیم. ولی در واقع اون چیزی که می خواسیتم به خودمون ثابت کنیم به تیم ثابت شد حتی بیشتر از اون چیزی که انتظار داشتیم، ما زمين دانشگاه تهران  اونو پروازش دادیم ، پروازش موفق بود بعد مکانیزم رو بهبود دادیم ، وزن رو کاهش دادیم و چند تا مرحله بهینه سازی هم رفتیم جلو و پروپوزالاش رو برای جاهای مختلف فرستادیم مثل صنایع نوین ، صنایع دفاع و صنایع قدس و الان منتظریم تا جواب بدن.


بنابراین اون پروژه فعاله و طی اون جابجایی که در آزمایشگاه خواهیم داشت- و منتظرم اون آزمایشگاه هم سریع آماده بشه و احتمالا از پول پروژه میکرو زیر دریایی روی این پروژه می‌ذارم تا برای اون هم آب باریکه‌ای باشه- ولی برای بحث خلبان خودکار و کنترلش هزینه‌هايی خواهد داشت و احتیاج به خریدهای خارجی 5000 دلار یا 10000 دلاری داریم برای قطعات مورد نیاز که یکی باید ساپورت کنه. ولی در حد مکانیزم‌هایی که چند بار بسازیم و خراب کنیم احتیاج به هزینه‌های 100000 یا 200000 تومانی هست که اونها را سعی می‌کنم خودم انجام بدم تا اونا در جریان باشه. مکانیزمی که ما استفاده کردیم و این پروژه رو جذاب‌تر کرد، مکانیزم بال زن بود.

 

صدري: یعنی سعی کردین تا اونجایی که می شه شبیه پرنده واقعی بشه؟

 

دكتر يوسفي كما: بله! درسته.

 

شيرزادي: این میکرو پرنده ها چه شکلی هستن؟

 

دكتر يوسفي كما: اتفاقا فیلمش رو دارم الان براتون به نمایش می‌ذارم.

(آقای دکتر لبتاپشون رو وصل کردن تا فیلم رو نمایش بدن)

 

دكتر يوسفي كما: اتفاقا این بحث میکرو پرنده‌ها مسابقه هم داره که یکي از بچه‌های ما که از کلیدی‌ترین اعضا بود در یکی از این مسابقات شرکت کرد و جایزه‌ای هم گرفت. که با وجود اینکه پرنده شرکت کننده در مسابقه مکانیزم بال زدن‌اش ابتدایی‌تر بود با این همه برنده جایزه شد البته ما به این قسمت‌ها زیاد فکر نمی‌کنیم، البته patent ایران زیاد برام مهم نیست و patent خارج از کشور هم برامون هزینه داره.

(دکتر توضیحاتی رو از روی فیلم برامون می‌دادن)

 

دكتر يوسفي كما: این تست پروازه که در چمن دانشگاه تهران انجام شده.

 


امير‌
غياثوند: دانشگاه تهران رشته هوا و فضا نداره؟

 

دكتر يوسفي كما: نه، همه‌ی این کارها در دانشکده مکانیک انجام می‌شده.

 

صدري: به نظر می‌آيد بال زدن‌اش شبیه پروانه است!

 

دكتر يوسفي كما: دیگران معتقدند بیشتر شبیه کلاغه چون بالش انعطاف داره. خود این دنیایی رو از کار آکادمیک برای ما باز کرد. مکانیک دو گرایش اصلی داره: یکی سیالات و دیگری جامدات. من جامداتی هستم. جامدات بیشتر مربوط به کارهای کنترل، سیستم‌های دینامیک وsystems solid است و سیالات بیشتر مربوط به کارهای ایرو دینامیک، بررسی اثرات نیروهای ایرو دینامیک در هواپیما و سیستم های ایر کاندیشن و ... است.

در این ماجرا مجبور بودیم که هر چیزی که لازمه برای آنالیز این، استفاده کنیم. در گروه ما به خاطر همین موضوع تیم ایرو دینامیک، گروهی برای آنالیز سیالاتی، تیمی برای تحلیل مکانیک بال زن، البته تحلیل CFD آن، کار سختیه که هنوز انجام نشده، بخش کنترل، ساخت و طراحی داشتیم، که خودش یه دنیایی شد، یه زمانی وقتی تیممون در اوج خودش بود نزدیک 20 نفر می‌شدن ولی چون
ساپورت بر روی ما نبود به هر حال نمی‌تونستم بیشتر از اون ادامه بدم.

presentation هم سر كلاس بده و روباتش رو هم بياره. مثل اينكه خيلي خوشش اومده بود. جلسه بعد اومد ديدم روباتش رو آورده بهش گفتم نيم ساعت كلاس در اختيار تو، توضيح بده. بعد از اينكه توضيح داد ديدم خيلي بچه قابليه. يه دانش آموز پيش دانشگاهي، ولي از اونهايي كه معدلش پايينه و همه انرژيش رو zoom كرده بود روي همين كارها و فوق العاده بچه باهوش. كار خيلي قشنگي داشت و مقياس كارش شبيه كارهاي دانشگاهي بود اصلا اون مواد رو همه كس نمي‌شناسن. روبات رو خودش طراحي كرده بود كارهاي مخابراتي الكترونيكي و برنامه نويسيش رو خودش انجام داده بود. مثلا با موبايلش اون رو كنترل از راه دور مي‌كرد. به‌هر حال اون اومد و ما باهاش چند جلسه صحبت كرديم. گفتم من روي چنين موضوعاتي دارم كار مي‌كنم موضوعاتي مثل ميكروپرنده . بعد يه مقاله‌اي يكي از دوستاي من پيدا كرد كه يكي تو ايران به نام آقاي حسام ملكي ظاهرا اين كار رو تو دانشكده‌ هواپيمايي كرده. اونها اين مقاله رو كه برايم آوردند به عنوان نقطه نااميدي آوردند و گفتند اين كاريه كه شده. من گفتم اين اتفاقا نقطه اميده .اين انجام شده ولي مطمئن باشيد اين كار فقط بخشيش انجام شده و يك دنيايي به روش بازه. خلاصه اين مقاله رو ميز من بود و پيش من، بعد به اين بنده خدا نشونش دادم. اين آدم سمج و پي‌گير رفت اون رو پيدا كرد. يعني فقط يه آدمي به نام حسام ملكي كه تو خبرگزاري ايسنا يه مصاحبه‌اي باهاش كرده بود. ولي ديدم يه روز زنگ ميزنه به دفترم گفتش آقاي دكتر من اون رو پيدا كردم الان تو دانشكده‌ هواپيمايي هستم و دارم مي‌گردم پيداش كنم. اتفاقا پيداش كرد و باهاش هم صحبت كرده بود و به من گفت مي‌خوام يه قرار ملاقات باهاش بذارم. گفتم خوب بذار از خدامه. اين رو آورد دفتر ما. آقاي ملكي ديدم با سالك اومده و ما داستان رو براش گفتيم. اون موقع آقاي ملكي خيلي بدبين بود. هر جا رفته بود يا سر كارش گذاشته بودن يا قول داده بودن عمل نكرده بودن يا خواسته بودن ازش سو استفاده technical بكنن؛ استفاده كنن بعد در واقع كار رو بگيرن ازش. خيلي با احتياط با من صحبت مي‌كرد. يك ماهي طول كشيد تا اين اعتماد سازي انجام بشه و رابطه برقرار بشه و در واقع اين تيم اينجوري شكل گرفت. بخش ساختش شكل گرفت بخش طراحي و كنترل و تحليل اش هم. واسه ‌همين هم با اين كه كارها مقياس هاش بزرگه و تزهاي دكترا و فوق ليسانس درش مطرح مي‌شه ولي نطفه‌هاش در همين دبيرستان و راهنمايي شكل مي‌گيره مثل همين آقاي سالك كه تو تيم من هستش.

 

 


به هر حال راجع به شبكه رشد وزارت آموزش و پرورشه شايد باورتون  نشه كه بگم تيم من اولين نطفه‌هاش توسط يك دانش‌آموز سال چهارم دبيرستان بسته شد.

تيم من اولين نطفه‌هاش توسط
يك دانش‌آموز سال
چهارم دبيرستان بسته شد.


داستان اينجوري بود كه من درس سازه‌هاي هوشمند رو مي‌دادم، استفاده از مواد و سازه‌هاي جديد براي كاربردهاي مهندسي. براي اينكه اين موضوع تز دكتراي من در خارج از كشور بود و در صنعت هم كه مي‌دونيد در اين زمينه كار كردم. تو اون درس يكي از دانشجوهاي مكانيك كه با من هم درس نداشت و شنيده بود كه من اون درس رو مي‌دم؛ اومد گفت يكي از دوستام يكي از اين مواد هوشمند - كه به صورت آلياژ هم هست - براي ساخت روبات در جشنواره خوارزمي استفاده كرده و برنده ‌هم شده و از بچه‌هاي سال چهارم (پيش دانشگاهي) انرژي اتميه. من گفتم خيلي خوبه بياد و اون هم انتظار نداشت كه من اينقدر استقبال كنم. من گفتم بياد حتي يك

 

اميرغياثوند: منظورتون از سالك همون سينا سالكه؟

 

دكتر يوسفي كما: بله مگه شما مي‌شناسيدش؟

 

اميرغياثوند: بله اين ترم دانشجوي منه تو درس مباني كامپيوتر.

 

دكتر يوسفي كما: بله دانشجوي كامپيوتره. شما مي‌دونيد با سهميه خوارزميش هم اومده دانشگاه؟ من يه معرفي‌نامه قوي براش نوشتم برد تو شورا و ظاهرا همون كارساز بود و از دانشگاه پذيرش گرفت. واسه ‌همون خيلي به ما نزديكه. وقتي معرفي‌نامه نوشتم گفت دكتر خيلي توش نوشتي. ولي من گفتم هيچ چيز دروغي توش ننوشتم. هر چي نوشتم بهش اعتقاد دارم. به‌هر حال برده بود تو جلسه شوراي علوم و بعد يه‌ هفته به من گفت قبول كردن و من پذيرش گرفتم. من خيلي خوشحال شدم. در هر حال من بايد خوشحال مي‌شدم كه واقعا يك همچين چيزي انجام شده ايشون الان در تيم ما هستش در پروژه ميكروزيردريايي فعاليت مي‌كنه دانشجوي سال يكه. در واقع انگار هنوز دبيرستانيه. ايشون چند تا تيم دانش‌آموزي رو در دبيرستانهاي انرژي اتمي و علامه حلي و... هدايت مي‌كنه. يه جورايي من خودم سرم درد مي‌كنه با بچه‌هايي كه خيلي جوونن و انرژي زيادي دارن سر و كله بزنم. الان هم هنوز لازم نيست كه اينجا بگم به كسايي من تدريس مي‌كنم كه خيلي بچه هستند، البته من هم انگيزه‌هاي مالي دارم اگه نبود خوب نمي‌رفتم، ولي اون چيزي كه عشق ايجاد مي‌كنه اون پوله نيستش، يكي از كلاسها هستش كه تقريبا همه باهاشون مشكل دارن ولي مي‌شه گفتش جزو بهترين كلاس‌هاي من هستش و من كاملا در كلاس راحتم و اونها هم با من راحتن. يه جورايي احساس مي‌كنم كه روي علاقه شخصي، من دوست دارم با بچه‌هايي كه اين تيپي‌اند كار بكنم و به ‌همين دليل هم تا حالا همين جوري بوده و الان هم تلفني كه زنگ خورد از دوست‌هاي آقاي سالك بوده و اين شبكه داره‌ همين جوري رشد مي‌كنه و حقيقتش خارج از كنترل من داره مي‌شه.

تقريبا من به ‌هر كس كه اومده ديدم علاقه داره، پتانسيل داره ميدون دادم اومده كار كرده، ‌هيچ قيدي هم نذاشتم، حالا دانشجو يا دانش‌آموزه يا فوق ليسانسه يا دكتراست... سابقه اش چيه حالا اگه مي‌تونسته كار خاصي رو انجام بده اومده و فعاليت كرده.


اين پروژه، در حد ساخت هواپيماهاي مدل كوچكترش قابل اجرا در سطح‌هاي دانش‌آموزي هست.
ايده‌هاش رو مي‌شه ساده كرد ،آورد در سطح دانش‌آموزي انجام داد ولي از اونها هستش كه
ادامه‌اش آدم رو مي‌كشونه به وادي جذاب و پيچيده.

 اين پروژه، در حد ساخت هواپيماهاي مدل
كوچكترش قابل اجرا در سطح‌هاي دانش‌آموزي هست.


به‌همين دليل من هنوز هم دنبالش هستم. اين رو من مي‌برمش جلو. هر جا كه مي‌رم مي‌گم من نيت‌ام اينه كه براي اين موضوع يك مركز بزنم و چون احتمالا سنگ بزرگيه اونها يه مقدار سخت‌تر بررسي مي‌كنن. به‌هر حال دنبالش هستيم.

 

اميرغياثوند: آيا در حال انجام اين پروژه‌ها مقالات معتبري كه وجود دارند، مثلا مقالات معتبر خارجي، به اندازه كافي اطلاعات در اختيارتان مي‌گذاشتند و يا اطلاعات محرمانه‌اي بودند كه در اختيار عموم قرار نمي‌دادند؟

دكتر يوسفي كما: به اندازه كافي مقالات در اختيارمون بود كه بدونيم دنيا چي كار داره مي‌كنه. خوب يه بخشهاييش رو آره. مثلا يه چيزهاي تكنولوژيكش رو ممكن بود نباشه كه ما خودمون تجربه كرديم ولي اونجوري نبود كه بگم نه ما اينجا از نظر تكنولوژيكي گير كرديم. هنوز به اونجا لااقل نرسيديم. كارهايي كه ما داريم مي‌كنيم اگر پول باشه ‌هنوز خيلي مي‌تونيم بريم جلو و ادامه بديم بدون هيچ مانعي. ما خيلي خريد خارجي داشتيم. ميكروموتورهامون رو از خارج خريديم الياف كربني كه در بال‌ها استفاده شده بايد سبك باشند و مقاوم. اين نوارهاي مشكي كه زير بال‌ها ديدين اونها همه الياف كربن اند همه اونها رو ما از كانادا آورديم. ميكروموتورهامون عمدتا از كانادا اومده. قسمتهاي گيربكسش رو ما خودمون طراحي كرديم. موتورهاش رو بعضي قسمتها رو از داخل خريديم ولي الياف كربن رو مجبور شديم از كانادا بياريم.

 

اميرغياثوند: اين الياف كربن همان هاست كه به تازگي در ايران هم ساختند؟

 

دكتر يوسفي كما: مي‌سازند ولي خوب همون كيفيت‌ها رو ممكنه نداشته باشه. ولي هست آره. سبكند، مقاومند در برابر نيروهاي كششي. در هر حال فعلا ما راضي هستيم. فكر كنم مشكل خاصي نيست.

 

اميرغياثوند: يعني شما هيچ وقت به اين فكر نيفتاديد كه اين پروژه را من به جاي اينكه در ايران هدايت كنم تو كانادا انجام مي‌دادم خيلي جلوتر بودم؟

 

دكتر يوسفي كما (با كمي مكث) : من الان پانزده ماهه اومدم. روزهاي اول كه مي‌خواستم در مورد كانادا مقايسه كنم يا حرف بزنم خيلي احتياط مي‌كردم و در كلاسم هم حرف نمي‌زدم و الان هم نمي‌گم. بيرون هم خيلي كم مي‌گم. براي اين كه مي‌گفتم خوب اولا هنوز زوده براي اينكه به نتيجه برسم الان تو ايران چي كاره‌ام و مشكلات چه جوريه و اگر هم بگم ديگران منو باور نمي‌كنن. مي‌گن هنوز گرمه حاليش نيست بگذار يه ذره سرد شه. ولي الان فكر مي‌كنم پانزده ماه تقريبا كافيه كه بعضي‌ها رو بتونم ادعا كنم. يكي از بچه‌ها مي‌گفت زياد ادعا نكن لااقل كتبي جايي ننويس. چون ممكنه بعد دو سه سال كه خودت اونها رو بخوني پشيمون شي. حالا ما كتبي كه جايي نمي‌گيم ولي اينجوري( با اشاره به voice recorder) مي‌گيم. اين پانزده ماه يك بار هم برنگشتم به عقب نگاه كنم ببينم اشتباه كردم يا نه. يعني آره شايد مي‌شه تو كانادا بهتر كار كرد، ولي من فكر نمي‌كنم. تو كانادا شايد من امكانات بيشتري مي‌گرفتم ولي اين انگيزه رو كه اينجا دارم اونجا نداشتم و انگيزه تو اين كارها خيلي مهمتره.

Rotor craft اش(بال دوار) رو ساختيم، fixed wing اش(بال ثابت) رو ساختيم. اينها كارهايي هست كه با نرم‌افزار كرديم با solid work تو طراحي‌مون قبل از اينكه بسازيم. اينها ايده‌هاييه كه بعدا داريم در ادامه‌اش استفاده از مواد و سازه‌هاي هوشمندمون SMA و piezo element كه شما مي‌بينيد. اينها در واقع مواد جديد هستند. به جاي موتور از اينها استفاده مي‌كنيم. خوب همه اينها چهار پنج ميليون شد. مي‌شه گفت چهار پنج هزار دلار. ولي مي‌خوام بگم اونجا اين انگيزه و ايمان‌ها نبود. من حتي يك شاهد هم دارم. يكي از دوستان من وقتي كه من كانادا بودم و با آنها بودم،‌ اونها هم قضاوتشون اينه كه در اين مدت كم كارهاي خيلي خوبي شده. چون به‌ همه اينها اضافه كنيد Integration من با محيط. يعني من تو اين وسط دنبال خونه و مدرسه بچه‌ها و كارهاي اداري خودم و دفترچه بيمه و دفترچه براي بچه‌ها و ... ولي خوشبختانه اين كارها تو اين مقياس همچين كار فوق العاده زياد بالايي هم نيست ولي خوب اگه زمان رو بهش اضافه كنين و پروفايل من هم كه بگين تازه اومده كار خوبي شده، چرا ناراضي باشم. من راضيم با اين كه سنگ اندازي شده. سنگ اندازي كه نه ولي مشكلات بوده. هنوز من سنگ اندازي رو تجربه نكردم البته مشكلات بوده. همكاري نمي‌كردن توجيه نبودن. من آزمايشگاه نداشتم، من تا يك ماه پيش تو اتاق اساتيد مدعو بودم يعني اتاق نداشتم تو دانشگاه. تا يك ماه پيش هيچ جاي خاصي به عنوان آزمايشگاه به من نداده بودن. تا چهار پنج ماه اول من اصلا كامپيوتر تو دانشگاه نداشتم. ولي هيچ وقت نق نزدم. رفتم و گفتم مي‌خوام ولي گفتن حالا باشه. من هم گفتم خوب باشه. الان كه آزمايشگاه بهم دادن حدس بزنيد فضاش چيه؟ توي زيرزمين دانشكده يه دستشويي متروكه بوده كه فكر كنم كه ديدن كه اصلا هيچ كاري نمي‌تونن بكنن بو ميداده و خراب شده بوده. گفتن بياييم بديم به اين. من هم كه از خدامه. اشكال نداره كه. فقط بزرگه بازسازيش هم با منه تقريبا. يعني من الان يه بخش از پول پروژه ميكروزيردريايي رو گذاشتم براي بازسازي اين آزمايشگاه و ايشالا ميسازمش جوري كه نشون بده مي‌شه كار كرد با همه كمبود امكانات اگه خدا بخواد اون رو مرتبش مي‌كنم تا پايان ارديبهشت تموم بشه و بچه‌ها رو اونجا مستقر مي‌كنيم.

 

تو كانادا شايد من امكانات بيشتري مي‌گرفتم ولي اين انگيزه
رو كه اينجا دارم اونجا نداشتم و انگيزه تو اين كارها مهمتره.
ايمان به كارتون، انگيزه به كارتون خيلي موتور قويتريه تا پول.
كانادا خيلي جاها بود كه پول بود ولي هيچ كس نمي‌اومد
پروژه انجام بده. انگيزه نبود، ايمان نبود. ولي اينجا فكر مي‌كنيد
 چقدر هزينه ساخت اين پروژه(ميكروپرنده)شد؟ خوب ما هزينه
كرديم ولي كل هزينه‌ها حدود چهار ميليون شد، حالا خيلي
چيزهاي ديگه توش ساخته شد كه عكس‌هاش هست.

ايمان به  كارتون خيلي موتور قويتريه تا پول.
كانادا خيلي جاها پول بود ولي هيچ كس نمي‌اومد
انجام بده. انگيزه نبود، ايمان نبود.


( ايشان در اينجا تعدادي از عكسها را از روي كامپيوترشان به ما نشان دادند).

اينها قدهاي ده سانت و ده گرمي اند.

 

صدري: شما گفتيد با شاخه‌هاي مختلف علوم پايه تو اين پروژه درگير شديد. اون بخش‌هايي كه با علوم پايه درگير شديد مستقيم خودتان تحقيق كرديد و دانشجوهايتان تحقيق كردند يا اين كه با استادهاي علوم پايه رفتيد و match شديد؟ اگه صحبت كرديد آنها توانستند خودشان راmatch كنند با كارهاي كاربردي؟ چون معمولا كساني كه در ايران در زمينه‌ي علوم پايه كار مي‌كنند زياد علاقه اي به كارهاي كاربردي  ندارند.

 

دكتر يوسفي كما: حالا من موردش هم بگم بعد بگم كه حالا تو چه مرحله اي هستيم. يكي از گلوگاه‌هاي اين پروژه‌هاي اين تيپي – ميكروپرنده، ميكروزيردريايي، ميكرو روباتيك _ اينه كه شما يه سايز رو داريد كوچيك مي‌كنيد. اولين مشكلي كه برخورد مي‌كنيد بحث منبع قدرت‌‌ و موتورهاتونه؛ خوب چي مي‌خوايد استفاده كنيد به عنوان موتور؟ موتورهاي مرسوم براتون جواب نميده. ما الان كوچكترين موتورهايي كه استفاده كرديم موتورهاي ويبره ‌همين موبايل‌هاست كه تو بازار ايران هم اتفاقا هست. منتها بعدا هم فهميديم كه اينها كيفيتش (راندمانش) پايينه. رفتيم brushless اش رو از خارج سفارش داديم و خريديم، فوق العاده موتورهاي ظريفي هستن خيلي بايد دقت كرد كه چه جوري ازش استفاده كنيم. ولي از اين سايز ديگه كوچكتر مي‌بينيم كه موتور مشكل داره. باتريش رو مي‌خوايد بذاريد، باتري خودش وزن داره. خود پشه چقدر هست كه حالا باتري بخواي روش بذاري؟ بعد مي‌بينيد كه نمي‌تونيد از مكانيزمهاي موجود باتري و موتور استفاده كنيد. چون سازه تو خودش بايد باتري باشه، موتور باشه. بنابراين بايد يه ذره زمينه رو عوض كنيد. بنابراين باعث شد بحث نانوباتري‌ها و نانوموتورها رو بريم روش كار كنيم. باتري‌هاي بيولوژيك، موتورهاي بيولوژيك و بيوشيميايي رو كار كنيم. همون شد يك پروپوزال . الان ما يك پروپوزال فعال تو صنايع نوين و صنايع دريايي براي نانوباتري‌ها داريم. يه زمينه ديگه ‌هم دارم باز مي‌كنم biological nanomotor ها كه تو اونها ما پروپوزال داديم كه البته يه بخشهاييش زمينه ما نبود،‌ يه بخشهاييش application و packaging و integration و electronic و اينها با ما بود. مثلا مشخصاتش چي باشه ما بايد بديم. اما خوب ساختش تو آزمايشگاه‌هاي بيوفيزيك و بيوشيمي بايد انجام بشه. ما الان با مركز تحقيقات بيوشيمي و بيوفيزيك دانشگاه تهران رابطه برقرار كرديم. پروپوزال مشتركي داريم الان مي‌نويسيم. يه جلسه‌ هم همين فردا باهاشون دارم كه چند نفر از بچه‌ها الان اونجا هستن كه كار آزمايشگاهي و ساختش رو پيش‌بيني كرديم كه اونجا انجام بشه و كارهاي طرحش و كارهاي application و integration سازه رو ما انجام مي‌ديم. اين كه اونها چه جوري برخورد مي‌كنند برمي‌گرده به اينكه شما چه جوري و approach مي‌كنيد. و يه چيزي كه من مي‌گم اينه كه تو اين كارها احتمالا خودتون هم كه تجربه كرديد كارهاي business plan هست. از يه حدي كه در اين business ها مي‌گذره و خاص مي‌شه ديگه قضاوت افراد همون ايمانيه كه شما خودتون به خودتون داريد. حالا هر چقدر كه آدم اين اصل رو بيشتر باور كنه موفق‌تره. يه جاهايي ديگه آدم مي‌بُره. اعتماد به نفسش كم مي‌شه. حالا اين در بحث‌هاي اجتماعي هم صادقه‌ها. حالا من تجربه خودم رو بگم يعني يه جاهايي مي‌رسه كه اگه شما جرات كنيد خودتون بگيد من مي‌پرم بقيه ‌هم باور مي‌كنن مي‌گن مي‌پري. چون مي‌گن آمريكا گفت رفته كره ماه(شما مي‌دونيد يه عده اي در موردش مشكوكن) همه باور كردن. حالا من سر كلاسهام مي‌گم آمريكا گفته من رفتم ماه پرچمم رو زدم حالا باور نداري برو چك كن. حالا اينه داستان ديگه. مگه غير از اينه. اينو داره ميگه ديگه : ميگه من پرچمم رو زدم. باور نداري برو نگاه كن. خيلي از كارهاي علمي كه unique ميشه اينه. بستگي داره كه من چقدر ايمان دارمهدف ميگه نانوباتري‌ها مگه مي‌شه؟ مگه مي‌توني استفاده كني؟ منم كه بايد بگم مي‌شه. كي مي‌خواد بگه؟ كس ديگه‌اي هم مگه ‌هست؟ من يعني همون من نوعي ديگه... . اگه من ايمان داشته باشم گروه من ايمان داشته باشه. اون هم معتقد مي‌شه اون هم باور مي‌كنه مي‌ره كار مي‌كنه بالاخره مي‌شه؛ يه چيزي مي‌شه. حالا اون چيزي كه شما گذاشتيد به عنوان هدف نشه، ولي اون حول و حوشش بالاخره مي‌رسيد تو اين راه خيلي چيزها رو ياد مي‌گيريد. بنابراين من اميدوارم ما الان تو گروهم از رياضيات كاربردي هستن از كامپيوتر هستن الان از بچه‌هاي پزشكي هم اومدن چون يه موضوع هم با اونها باز كرديم و خوب چرا اينها ميان براي اينكه نگاه مي‌كنن به دهنت و به ايمانت و به ايده ات. خوب البته ‌هميشه ‌هم نمي‌شه اينجوري برد جلو خوب بعضي موقع‌ها ميگي به‌ هر حال مايه‌ هم بايد بذاري، آزمايشگاه مي‌خواد، پول مي‌خواد، حمايت مالي مي‌خواد، ولي من مي‌خوام بگم هنوز من زياد به اونجا نرسيدم بگم چون پول نيست من گير كردم، كانادا خوبه، اصلا اينطوري نيست. خيلي من دورتر از اوني ام كه اينو بگم . اميدوارم هيچ وقت به اون نتيجه نرسم. چون جايي هم كه نباشه بالاخره ايجاد مي‌كنم. اگه آدم يه ذره تفكرش ايجادي باشه به نظر من خيلي از مشكلات حل مي‌شه. شما مي‌گيد نيست، خوب درست كنيد! من واقعيتش رو مي‌گم از يك سال پيش توي اتاق اساتيد مدعو مي‌نشستم ولي بعد از يك سال دفتري كه به من دادن دو برابر نرم دفتر اساتيده. يه آزمايشگاه مي‌گم جاش حدود چهل متر مربع است و براي دانشكده مكانيك هم هست -كه آزمايشگاهاشون معمولا كوچكتر از اين اتاقه- بنابراين جاي خوبيه. منتها چرا اين رو به من دادن؟ براي اينكه تو دانشكده فهميدن حدود چهل-پنجاه نفر دور و بر من هستن. روز اول كه من اينو گفته بودم شايد كسي اينو باور نمي‌كرد، نه اينكه باور نمي‌كرد مي‌گفت حالا... . ولي الان مي‌بينن ديگه. مي‌بينن كه الان براشون پروپوزال هفت هشت تا پروژه نوشتيم. ده پانزده تا الان پروژه فوق ليسانس داريم. ده پانزده تا پروژه ليسانسه. خوب بچه‌ها ميرن الان براي شركت دادن مقاله‌هاشون تو كنفرانس‌ها مرتب از اينها امضا مي‌گيرن. معاونت پژوهشي است، رييس دانشكده است، خوب اينا دارن اينها رو مرتب مي‌بينن. مثلا الان از همين پروژه من حداقل حول و حوش ده ،‌ پانزده تا مقاله كنفرانسي درآمده. مقاله ژورنال‌ها رو هنوز وقت نكرديم چون سرشون شلوغه. اين باعث مي‌شه كه يواش يواش باور شما منتقل بشه به اطرافيانتون و اونايي كه حتي ايمان ندارند يواش يواش توشون ايمان ايجاد بشه. توعلوم هم همينه، ما الان بحث نانوباتريمون يكي از پروژه‌هاي فعالمونه كه نياز به فعاليت و همكاري جدي با دپارتمانهاي علوم مثل بيوفيزيك و بيوشيمي و .... داره. من سعي مي‌كنم اين رو تزريق كنم به تيم كه اين مي‌شه پاش وايسيم و الان هم كه فعلا داره مي‌ره جلو.

(دكتر از ما خواستند مصاحبه رو تا ساعت 5/8 جمعش كنيم)

يك سريmicro fish به نام ميكرو زيردريايي يا MUV(Micro Under Water Vehicle) ماهي‌هاي كوچك كه ما خودمون مي‌خوايم باز شبيهش كنيم به مكانيزم‌هاي دلفين، سفره‌ماهي. البته مكانيزم‌هاش طراحي شده. اينها تا اسفند جهت نداشتند و زماني ساخته شدند كه هيچ پولي نداشتيم.



(دكتر خواستند فيلم‌هاش رو به ما نشون بدند امافيلم‌ها run نمي‌شد پس عكس‌هاش رو نشونمون دادند، عكس‌هاي micro fish و ...)

اين پروژه حمايت مالي گرفته، از صنايع دريايي و الان هم در جريانه و پول اون رو مي‌خوايم در آزمايشگاه استفاده كنيم و ببريم جلو. ايده همونه، در واقع مي‌خوايم در سايزهاي كوچيك كار كنيم.

بقيه مصاحبه كه در مورد ديگر پروژه‌هاي آقاي دكتر يوسفي‌كما مي‌باشد را بزودي نمايش خواهيم داد.

 

 

1385/2/19 لينک مستقيم

فرستنده :
clara HyperLink HyperLink 1385/6/17
مـتـن : pas chera ghesmate dovomo nemizarid ta bekhoonim
پاسـخ : سلام كلارا خانم
قسمت دوم رو هم گذاشتيم.
لينكش بالاي همين سمت چپ بالاي همين صفحه است.

فرستنده :
سید ابو الحسن حسینی HyperLink HyperLink 1385/5/19
مـتـن : به امید تولید علم وبومی کردن علوم در ایران

فرستنده :
ميثم HyperLink HyperLink 1385/5/19
مـتـن : سلام مصاحبتون جالب بود اميدوارم در كارتون موفق باشيد . مي خواستم اگر ميشه با پرفسور اميد علي شهني كرمزاده در زمينه ي رياضيات مصاحبه اي هم داشته باشيد ممنون .

فرستنده :
احسان HyperLink HyperLink 1385/5/19
مـتـن : خیلی خوب بود
من نظرم اینه که استاد تعدادی مسئله رو به صورت عملی برای بچه ها طرح کنن تا بچه ها روی اون فکر کنن .
ممنون.

فرستنده :
فروغ HyperLink HyperLink 1385/5/19
مـتـن : سلام
من هم از مصاحبه با آقای دکتر لذت بردم هر چند رشته دانشگاهی من علوم پایه نیست اما برای ایشان و همه کسانی که در جهت ارتقای علمی کشور تلاش می کنند آرزوی موفقیت و سلامتی دارم.سلام مرا به ایشان برسانید و به ایشان بگویید ما دعای خیر بدرقه راهشان می کنیم.

فرستنده :
sadaf HyperLink HyperLink 1385/5/19
مـتـن : دوباره سلام،
حق با شماست اصلش من علاقه اصليم رياضي است. عاشقانه رياضي حل مي‌كنم. دوست دارم اين كارم به درد يك چيزي بخورد .
اگر ممكنه ميتونيد راهنماييم كنيد كه من در دانشگاه چه بخونم؟ من سومم رو تمام كردم ولي هنوز رشته خاصي رو انتخاب نكردم. ( البته معماري را دوست دارم)

فرستنده :
fatemeh.s HyperLink HyperLink 1385/3/30
مـتـن : با عرض سلام، این مصاحبه عالیه،از شما می خواستم مصاحبه های بیشتری بزارید.
پاسـخ : خيلي متشكرم فاطمه خانم.
شما لطف داريد
چشم به زودي موارد بعدي رو ميذاريم.

فرستنده :
fatemeh HyperLink HyperLink 1385/3/30
مـتـن : با عرض سلام ،این مصاحبه عالی بود.

فرستنده :
clara HyperLink HyperLink 1385/3/30
مـتـن :
سلام،
با تشكر فراوان از مصاحبه عليتون.
من به رشته هوافضا خيلي زياد علاقه دارم و براي دانشگان اين رشته رو انتخاب خواهم كرد. مي‌خواستم ببينم امكانش هست كه با استاد يك ملاقات حضوري داشته باشم تا در مورد اين رشته بيشتر بدونم. و ديگه اينكه چه جوري تو اين گروههايي كه قراره تشكي شه مي‌تونيم شركت كنيم. ( من دانش‌آموز سوم هستم كه امسال پيشم خواهم خوند.
با تشكر
salam
ba tashakore faravan az mosahebeye aliitoon
man be reshteye hava faza kheyli ziyad alaghe daram va baraye daneshgah in reshta ro entekhab khaham karda mikhastam bebinam emkanesh hast ba ostad ye molaghate hozoori bs ostad dashte basam ta dar morede in reshte bishtar bedoonam? va dige inke chejoori mishe too in goroohhai ke gharare tashkil she mitoonim sherkat konim (man danesh amooze sevom hastam ke emsal pish khaham khoond( ba tashakor
پاسـخ : سلام كلارا جان.
سوال شما رو حتما به آقاي دكتر نشون مي‌ديم.
متشكرم
فريد اميرغياثوند

فرستنده :
mohammad HyperLink HyperLink 1385/3/30
مـتـن : من و دوستم روي يك زيردريايي مدتي(البته زياد) كار كرديم. ولي به علت نداشتن بودجه و وقت كافي با كمال تاثف مجبور به كنار گذاشتن اون شديم.(راستش ما كلاس سوم دبيرستان هستيم) ولي با وجود علم كممون طرحي رو داديم كه وقتي دو تا از مهندساي زيردريايي ساز كشور ديدنش گفتن طرح شما رو فقط دو سه تا از كشورها دارن و خود ما هم هنوز نتونستيم بسازيمش و بعد براي اينكه ما رو دست به سر كنن(چون فكر مي‌كردن هنوز اين كارها برامون زوده و به ما نيومده كه همچين كاري بكنيم) از چند تا واژه قلنبه استفاده كردن كه دست بر قضا ما تو طرحمون رو اونا هم كار كرده بوديم! به هر حال ما رو از ادامه كارمون منصرف كردن ولي ما هنوز هم منتظر يه وقت مناسبيم تا بتونيم كارمونو از روز كاغذ به روي زمين و بعد به درون آب بفرستيم. در ضمن من مكانيك رو خيلي دوست دارم ولي حيف كه اطلاعاتم راجع به اون كمه و دوست دارم بيشتر در باره‌اش بدونم. تا وقتي مي‌خوام اونو به عنوان رشته تحصيليم و آينده كاريم انتخاب كنم با ديد بازتري اين كارو كرده باشم. با آرزوي موفقيت براي همه دوستان هموطنم.
man va doostam rooye yek zir daryayi modati (albate zeeyad)kar kardeem vali be ellate nadashtane boodje va vaghte kafi ba kamale taasof majboor be kenar gozashtane oon shodeem. (rasti ma kellase 3vome dabirestan hastim) vali bavojoode elme kamemoon tarhi ro dadim ke vaghti 2ta az mohandesine zirdaryayi saze keshvar didanesh goftan tarhe shoma ro faghat 2-3 ta az keshvarha daran va khode ma ham hanooz natoonestim besazimesh va baad ye baraye in ke maro das be sar konan (chon fekr mikardan hanooz een kara baramoon zoode va be ma nayoomade ke hamcheen karee bokonim)az chanta vajeye gholombe estefade kardan ke daste bar ghaza ma too tarhemoon roye oona ham kar karde boodim! be har hal maro az edameye karemoon monsaref kardan vali ma hanooz ham montazere ye vaghte monasebeem ta betooneem kare moono az rooye kaghaz be rooye zamin va baad be daroon ab beferesteem. darzemn man mekaniko kheali doost daram vali heaf ke etela atam raje be oon kame va doost daram bishtar darbarash bedoonam ta vaghti mikham oono be onvane reshteye tahseelim va ayandeye kareem entekhab konam ba dide baz tari in karo karde basham. ba arezooye movafaghiyat baraye hameye doostane ham vatanam.
پاسـخ : سلام محمد جان.
خسته نباشي.
كارتون خيلي جالب بوده.
من جاي شما بودم زودتر يه مدل ساده از كارم مي‌ساختم و مي‌فرستادم تو آب.
البته الان شما كنكور داريد و بهتره كه امسال بيشتر وقتتون رو بذاريد براي كنكور.
ولي به محض اينكه كنكورتون تموم شد دوباره اين كار رو ادامه بديد.
مطلب شما رو آقاي دكتر هم خواهند ديد و احتمالا خيلي خوششون خواهد اومد.
پيشنهاد مي‌كنم كه طرحتون رو به آدرس olympiad@roshd.ir ايميل كنيد تا به آقاي دكتر نشون بديم.
اميدوارم شاد و پيروز باشيد
فريد اميرغياثوند

فرستنده :
زهرا غياثوند HyperLink HyperLink 1385/3/30
مـتـن : سلام. از مصاحبه اي كه باآقاي دكتر داشتيد واقعا لذت بردم .
پاسـخ : خواهش مي‌كنم.
لطف داريد.
راستي چه جالب؟
فاميلي ما شبيه به همه... !
خيلي خوشبختم...
فريد اميرغياثوند

فرستنده :
roxana HyperLink HyperLink 1385/3/24
مـتـن : آقاي فريد، من از بچگي در پروژه‌هاي مكانيكي به پدرم كمك مي‌كردم. درسته كه كارهاي پيش پا افتاده‌اي بود ولي از مكانيك سرم مي‌شه و هنوزم اين تصميم رو دارم كه اين رشته رو انتخاب كنم اما اين حرفه فاميل، مردم، هر كي كه مي‌دونه من مي‌خوام مكانيك بخونم ديوونم مي‌كنه كه مي‌گن چرا مي‌خواي بري تو ايران واسه خانوما آينده‌اي نداره. منم فقط براي اين سوال رو كردم كه بهم ثابت بشه كه اينطور نيست.
aghaye farid man az bachegi dar projehaye mechanicii be pedaram komak mikardam doroste ke karhaye pishepaoftadei bud wali az mechanic saram mishe va hanuzam in tasmimo daram ke in reshtaro entekhab konam ama in harfe famil mardom harki ke midune man mikham mechanic bekhunam divunam mikone ke migan chera mikhay beri tu iran vase khanuma ayandei nadare manam faghat baraye in in soalo kardam ke behem sabet beshe ke intor nist
پاسـخ : سلام ركسانا خانم،
خوبي؟
منظورت از پروژه‌هاي مكانيكي كه گفتي چيه؟
مي‌دوني ما خيلي وقتها نمي‌دونيم كه تو دانشگاه چي در انتظارمونه و از اسم يه رشته فكر مي‌كنيم همون چيزيه كه در وهله اول تو ذهن ما تداعي ميشه.
مثلا شما مي‌دوني كه مكانيك دو گرايش جامدات و سيالات داره؟
مي‌دوني كه بيشتر كارهاي اين رشته حل معادلات ديفرانسيل و اينجور چيزهاست؟
تو اين رشته بيشتر بايد مسائل رياضي رو حل كني...
البته من خيلي وارد نيستم.
فكر مي‌كنم بخش معرفي رشته سايت رشد تا حدي بتونه پاسخگوي سوال شما باشه. اما به هر حال قويا به شما توصيه مي‌كنم كه حتما قبل از انتخاب رشته با چند تا دانشجو و فارغ التحصيل رشته مكانيك صحبت كنيد.
حتما اونها بهتر مي‌تونن بهتون كمك كنن.
اما در مورد بحث خانمها بايد بگم هر چند كه تو رشته مكانيك آقايون خيلي بشتر از خانمهان اما اين دليل نميشه كه جاي كار براي خانمها نباشه.
قرار نيست تو اين رشته كار بدني انجام بدين كه ...
يه رشته مهندسيه كه با يه سري فرمول و كاغذ و اينجور چيزها سر و كار داره. حالا نهايتا تو يه آزمايشگاه هم فعاليت داشته باشين.
البته خيلي از فارغ التحصيلهاي رشته مكانيك به كار تعمير و نگهداري ماشين آلات كارخانجات مي‌پردازند.
اين كار واقعا آينده مطلوب رشته مكانيك نيست و كساني كه به سراغ اين كارها مي‌روند بيشتر دليلشان دلايل اقتصادي است.
اگر شما به كار تحقيقاتي در اين رشته علاقه‌مند باشيد قطعا با محدوديتي مواجه نخواهيد شد.
شاد و پيروز باشيد
فريد اميرغياثوند.

فرستنده :
کامران اباذری HyperLink HyperLink 1385/3/24
مـتـن : واقعا که امو زنده است واقعا که تشکر
پاسـخ : خواهش مي‌‌كنم، شما لطف داريد.

فرستنده :
کامران اباذری HyperLink HyperLink 1385/3/24
مـتـن : این مصاحبه خیلی جالبه از شما میخواهم که مرا در مورد رشته مورد علاقه من مکانیک راهنمایی فرمایید
پاسـخ : سلام كامران جان،
ممنون از لطفت.
تو مي‌توني به سايت www.reshteha.roshd.ir بري و در اونجا در رابطه با رشته‌ي مورد نظرت اطلاعات كسب كني.
موفق باشي.
رها شيرزادي.

فرستنده :
مصطفی.ک.آ HyperLink HyperLink 1385/3/24
مـتـن : دفعه‌ي قبل كه نامه دادم گفتيد كه مي‌تونم از آقاي دكتر سوالات خودم رو بپرسم... از ايشون مي‌خواستم كه راجع به ابر رسانه‌ها و نحوه‌ي ساختشون اندكي توضيح بدن. ممنون مي‌شم....متشكر و خداحافظ.

dafeye ghabl ke name dadam goftid ke mitoonam
az aghaye doktor soalate khodam ro beporsam.....az ishon mikhastam ke rage be abar resanaha va nahveye sakhteshoon andaki tozih bedan mamnoon misham.....motshaker va bye@};-
پاسـخ : سلام مصطفي جان،
چشم در اولين فرصت سوالات رو از آقاي دكتر مي‌پرسيم ودر قسمت دوم مصاحبه نمايش مي‌ديم.
موفق باشي.
رها شيرزادي.

فرستنده :
sadaf HyperLink HyperLink 1385/3/24
مـتـن : مي‌خواستم اولا تشكر كنم. من شخصا به اين مدل كارها علاقه‌ي فراواني دارم. تنها مشكل اينه كه اطرافم يك نفر هم نيست كه كمكم كنه. يعني بيشتر به نمره توجه مي‌كنن تا هدف واقعيم. اگر بخوام واقعا موفق بشم بايد چه كار كنم.
mikhastam avalan tashakkor konam
man shakhsan be in model karha alagheye faravani daram tanha moshkel ine ke atrafam yek nafar ham nist ke komokam kone yani bishtar be nomre tavajoh mokonan ta hadaf vagheiam agar bekham vaghan movafagh besham bayad chi kar konam
پاسـخ : سلام صدف جان،
خواهش مي‌كنم.
صدف جان تا وقتي ندوني چي مي‌خواي و فقط يه ذهنيت كلي داشته باشي و اونم موفقيت باشه مسلما هيچ چيز بر وفق مراد نخواهد بود.
همونطور كه آقاي دكتر هم در مصاحبشون گفتن، اگر خودت به كارت ايمان داشته باشي ديگران هم بهت ايمان پيدا مي‌كنن. پس بهتره اول هدفت رو تعيين كني و شروع كني به تلاش كردن در رسيدن به هدفت و بعد اون موقعست كه ديگران هم جدي مي‌گيرنت.
راجع به هدفت بيشتر فكر كن.
موفق باشي.
رها شيرزادي.

فرستنده :
sara HyperLink HyperLink 1385/3/24
مـتـن : براي عضو شدن آموزشهايي نيازه؟
barae ozv shodan ha amozash haee neaza
پاسـخ : سلام سارا جان،
خوب تو اول بايد ببيني در چه زمينه‌اي استعداد وعلاقه داري، بعد در اون زمينه شروع كني به تحقيق و بالا بردن اطلاعاتت. وقتي تجربيات لازم رو كسب كردي مي‌توني در انجام پروژه‌ها شركت كني.
موفق باشي.
رها شيرزادي.

فرستنده :
roxana HyperLink HyperLink 1385/3/18
مـتـن : سلام،
خيلي خوب بود بازم از اين كارا بكنين.
من عاشق مكانيكم اما ميگن توي ايران واسه خانما كاربرد نداره.
اگه ميشه اين سوال رو از آقاي دكتر بپرسيد كه آيا مي‌تونم موفق شم در اين زمينه؟
salam
kheili khub bud bazam az in kara bokonin
man asheghe mechanic am ama migan tuye iran vase khanuma karbord nadare age mishe in soal ro az aghaye doctor beporsin ke aya mituna movafagh sham dar in zamine?
پاسـخ : سلام ركسانا خانم.
شما سال چندمي؟
تجربه اي هم تو اين كارها داشتي؟
مثلا خودت تا حالا تو يه پروژه دانش‌آموزي در اين زمينه شركت كردي؟
به هر حال چشم حتما سوال شما رو براي آقاي دكتر مطرح مي‌كنيم.
شاد و پيروز باشيد.
فريد اميرغياثوند.

فرستنده :
baharak HyperLink HyperLink 1385/3/18
مـتـن : سلام.
خيلي متن جالبي بود.
از خودتون و از آقاي استاد خلاصه از همه و همه تشكر مي‌كنم و خسته نباشيد ميگم.
خيلي خوبه كه با افراد تحصيل كرده تو خارج از كشور صحبت مي‌كنين.
salam kheyli matne jalebi bod az khodeton va az aghaye ostado kholase az hame va hame tashakor mikonam va khaste nabashid migam kheyli khobe ke ba afrade tahsil karde to kharej az keshvar sohbat mikonin
پاسـخ : سلام بهارك خانم.
خوبي؟
خيلي ممنون از ابراز لطفتون.
همين ابراز لطف شما خواننده‌هاي عزيز شبكه رشده كه ما رو تو كارهامون با وجود همه سختيهاي موجود سرپا نگه مي‌داره.
شاد و پيروز باشيد.
فريد اميرغياثوند.

فرستنده :
مصطفی.ک.آ HyperLink HyperLink 1385/3/18
مـتـن : از مصاحبه اي كه با آقاي يوسفي كما انجام داده بوديد بسيار ممنونم.
واقعا جالب بود.
مي‌خواستم بدانم كه مي‌شود سوالات تخصصي خود را از ايشون بپرسيم؟
az mosahebeii ke ba aghaye yoosefi kama anjam dade boodid besyar mamnoonam..........vaghean jaleb bood.......mikhastam bedanam ke mishavad soalate tajhasosi khod ra az ishan beporsim?
پاسـخ : سلام آقا مصطفي.
خوبي؟
سوال شما رو به آقاي دكتر تحويل خواهيم داد.
از تعريفتون هم خيلي ممنون.
شاد و پيروز باشيد
فريد اميرغياثوند.

فرستنده :
محمدجواد سبحاني پور HyperLink HyperLink 1385/3/18
مـتـن : اين مصاحبه خيلي عالي بود.اي كاش من هم يه روزي مثل ايشون بشم.

فرستنده :
Mehdi HyperLink HyperLink 1385/3/18
مـتـن : خوب بود.
تا اينجاشو كه خوندم لذت بردم.
مي‌خواستم آقاي دكتر يه كتاب خوب درباره مكانيك به من معرفي كنن.
ممنون.
مهدي_Mziper

khob bod ta enjasho ke khondam lezzat bordam Mekhastam aghay doktor ye ketab khob darbareye Mecanik be man Moarefi koonan Mamnonam Mehdi _ Emziper

فرستنده :
آقازاده ضایع کن HyperLink HyperLink 1385/3/15
مـتـن : تمام این اسباب بازی های پیش پا افتاده در کوچکترین فروشگاههای مخصوص کودکان در خارج از ایران موجود می باشد لطفا بزرگنمایی نفرمایید
پاسـخ : به سلام آقازاده ضايع كن عزيز...
خيلي خوشحال ميشم خودتون رو واضح تر معرفي كنيد.
بابا شما آقازاده‌ها رو ضايع مي‌كردي، چي شده اومدي سراغ قشر دانشگاهي؟
به هر حال از راهنماييت خيلي ممنون.
البته من كه اين سيستم‌ها رو تو فروشگاههاي اسباب بازي فروشي نديدم (قابل ذكره كه من بزرگترين فروشگاههاي اسباب بازي فروشي دنيا رو چرخيدم چون خيلي به اين چيزها علاقه دارم)
بد هم نيست اگه شما لينك اينترنتي بعضي از اين توليدات رو برامون بفرستين تا ما هم ببينيم.
در ضمن اينكه ممكنه نمونه‌هاي ساده شده خيلي از تكنولوژي‌هاي سطح بالا به صورت اسباب بازي توليد انبوه بشه و به فروش برسه اما به هيچ وجه در مورد تكنولوژي بالاي اونها نميشه شك كرد.
در هر حال اين كار، كاريه كه انجام نشده و اگه بگيم ساده است پس انجام نديم، هيچ وقت هم انجام نميشه و مملكت ما هم به همچين چيزهايي احتياج داره.
ضمن اينكه چند تا تز فوق ليسانس از اينها در اومده.
علاوه بر اين كه فقط محاسبه ديناميك حركت اين وسايل و ... خودش كار بسيار سختيه.
به هر حال از نظرات ارزنده شما متشكريم.
خوشحال مي‌شيم اگر شما هم موارد مشابه اينچنيني رو خودتون تاييد مي‌كنيد معرفي كنيد تا ما و مخاطبان رشد استفاده ببريم.
شاد و پيروز باشيد.
فريد اميرغياثوند

فرستنده :
آقازاده ضایع کن HyperLink HyperLink 1385/3/15
مـتـن : تمام این اسباب بازی های پیش پا افتاده در کوچکترین فروشگاههای مخصوص کودکان در خارج از ایران موجود می باشد لطفا بزرگنمایی نفرمایید
پاسـخ : به سلام آقازاده ضايع كن عزيز...
خيلي خوشحال ميشم خودتون رو واضح تر معرفي كنيد.
بابا شما آقازاده‌ها رو ضايع مي‌كردي، چي شده اومدي سراغ قشر دانشگاهي؟
به هر حال از راهنماييت خيلي ممنون.
البته من كه اين سيستم‌ها رو تو فروشگاههاي اسباب بازي فروشي نديدم (قابل ذكره كه من بزرگترين فروشگاههاي اسباب بازي فروشي دنيا رو چرخيدم چون خيلي به اين چيزها علاقه دارم)
بد هم نيست اگه شما لينك اينترنتي بعضي از اين توليدات رو برامون بفرستين تا ما هم ببينيم.
در ضمن اينكه ممكنه نمونه‌هاي ساده شده خيلي از تكنولوژي‌هاي سطح بالا به صورت اسباب بازي توليد انبوه بشه و به فروش برسه اما به هيچ وجه در مورد تكنولوژي بالاي اونها نميشه شك كرد.
در هر حال اين كار، كاريه كه انجام نشده و اگه بگيم ساده است پس انجام نديم، هيچ وقت هم انجام نميشه و مملكت ما هم به همچين چيزهايي احتياج داره.
ضمن اينكه چند تا تز فوق ليسانس از اينها در اومده.
علاوه بر اين كه فقط محاسبه ديناميك حركت اين وسايل و ... خودش كار بسيار سختيه.
به هر حال از نظرات ارزنده شما متشكريم.
خوشحال مي‌شيم اگر شما هم موارد مشابه اينچنيني رو خودتون تاييد مي‌كنيد معرفي كنيد تا ما و مخاطبان رشد استفاده ببريم.
شاد و پيروز باشيد.
فريد اميرغياثوند

فرستنده :
پويا نجفي زنجاني HyperLink HyperLink 1385/3/15
مـتـن : سلام .
چقدر عالي بود . اينقدر دوست دارم كه برم شاگردي همچين استاد هايي رو بكنم .
پاسـخ : سلام،
شما لطف داريد...
شاد و پيروز باشيد
فريد اميرغياثوند

فرستنده :
sara HyperLink HyperLink 1385/3/15
مـتـن : آيا براي كار بر روي اين پروژه‌ها بايد آموزشهايي ديده باشيم ؟ در چه حد؟
از چه سايتها و كتابهايي مي‌توان بدين منظور استفاده كرد؟
چقدر بايد آموزش ديده باشم تا عضو اون گروه بشم؟
barae kar bar roya hamhen parozha haee baead ha amozashhaee ro deda bashem va dar ha had. va az ha site haee astafade konem va az ha katabhaee.haghadr amozesh deda bashem ta ozva en goroh bashem.ba tashakor
پاسـخ : سلام سارا خانم.
خوبي؟
اين پروژه‌ها متفاوتند و براي هر كدوم بايد معلومات خاصي داشت. ضمنا اين كه هيچ كس به تنهايي تمام معلومات لازم براي چنين پروژه‌هايي رو نداره.
تو اين پروژه‌ها هر كسي يك نقشي داره و از معلومات خودش در اون زمينه استفاده ميكنه.
يكي تو بحثهاي مكانيكي واردتره، يكي تو بحثهاي الكترونيكي و يكي هم تو بحثهاي نرم افزاري و ...
اصولا اگه آدم بخواد تو همچين پروژه‌هايي شركت كنه، بيشتر بايد در يه زمينه‌اي خيلي خوب باشه تا اين كه همه زمينه‌ها رو بلد باشه.
شما مي‌تونيد با توجه به علاقه و استعدادتون زمينه مورد نظرتون رو انتخاب كنيد و در اون زمينه فعاليت كنيد و بعد از كمي كار كردن و كسب تجربه در اون زمينه تقاضاي فعاليت در يكي از پروژه‌هاي تحقيقاتي مرتبط كنيد.
در هر حال نظر شما رو براي آقاي دكتر مطرح خواهيم كرد و جواب ايشون رو در قسمت دوم مصاحبه براتون نمايش مي‌ديم.
شاد و پيروز باشيد
فريد اميرغياثوند

فرستنده :
afsaneh HyperLink HyperLink 1385/3/15
مـتـن : خيلي خوب بود.
مرسي از اينكه با آقاي دكتر مصاحبه كرديد.
لطفا از آقاي دكتر بپرسيد براي وارد شدن به انجمن بايد در چه مقطعي تحصيل كرده باشيم و شرايط انجمن چيست؟
khili khob bood mer30 az inke ba aghai doktor mosahebe kardid lotfan az aghai doktor beporsid bari vared shodan be anjoman bayad dar che maghtai tahsil kardebashim va sharayet anjoman chist
پاسـخ : افسانه خانم سلام،
قضيه اين انجمن كه گفتين چيه؟
تا اونجا كه من مي‌دونم هنوز انجمني براي اين كارها تاسيس نشده ولي آقاي دكتر دوست دارند كه با حمايت مراكز دولتي در آينده يك مركز تحقيقاتي براي اين كارها تاسيس كنند.
به هر حال سوال شما رو خدمت ايشون ارائه خواهيم داد و در پست بعدي جواب را نمايش مي‌دهيم.

فرستنده :
arash HyperLink HyperLink 1385/3/9
مـتـن : سلام متن خوبی بود
دستتون درد نکنه
می خواستم از جناب دکتر بپرسم که چه طوری میشه ما هم در جریان کارهاشون قرار بگیریم یا اصلا در این فعالیت ها شرکت کنیم
ممنون
پاسـخ : سلام آرش جان،
ممنون از لطفت،
حتما سوالاتتون رو از آقاي دكتر مي‌پرسيم و در قسمت بعد به نمايش مي‌ذاريم.
موفق باشي.
رها شيرزادي.

فرستنده :
محمدحسين HyperLink HyperLink 1385/3/9
مـتـن : از اينکه سراغ اين جور آدم ها مي ريد واقعا خوشحال هستم من واقعا خيلي دوست دارم که با کسايي که تو خارج از کشور تحصيل کردند و تو کارشون موفق بودند مصاحبه کنيد خيلي ممنون ... (لطفا اين بخش ها رو بيشتر کنيد)
پاسـخ : سلام محمد جان،
ممنون از توجهت. بله،‌ آقاي دكتر در كانادا تحصيل كردند و جاي خوشحالي و غرور داره كه ايشون بعد از 15 سال به كشورشون برگشتند و پروژه‌هاشون رو اينجا پياده كردند چون همونطور كه خودشون گفتند اونجا پول بود ولي انگيزه نبود ولي اينجا بيشتر دانش‌آموزان و دانشجويان ما مستعد انجام كارهاي تحقيقاتي هستند فقط بايد استعدادشون جهت دهي بشه.
حتما اين ‌گونه مصاحبه ‌ها را رها نخواهيم كرد.
موفق باشيد.
رها شيرزادي.

فرستنده :
امين HyperLink HyperLink 1385/3/9
مـتـن : از خودتون و همكارانتون و آقاي دكتر تشكر مي كنم.لطفا با ديگر اساتيد و در مورد رشته هاي ديگه نيز مصاحبه تهيه كنيد.
پاسـخ : سلام امين جان،
خواهش مي‌كنم،‌ ممنون از اينكه مصاحبه رو خوندي.
حتما اين روند ادامه خواهد داشت و قصد داريم با اساتيد بيشتري در رشته‌هاي مختلف مصاحبه كنيم.
موفق باشي.
رها شيرزادي.

فرستنده :
shokoofeh HyperLink HyperLink 1385/3/9
مـتـن : "besme jabel mojibel farajel mahdi"
allahoma ajel le valiekal faraj
سلام،‌ مرسي از لطفتون، راستش مي‌دونيد كه من 1 نظريه‌اي كه دارم بايد با استادهاي مختلف در ميون بذازم تا شايد قبول بشه. و نمي‌شه هر جايي مطرحش كرد. لطف كنيد ميل منو بدين بهشون تا ايشون زحمت يكشن و 1 ميل بزنن(اگه مي‌خوان كسي ميلشون رو نبينه) و لطف كنيد(يا شما يا استاد يوسفي) چند تا استاد فيزيك خوب معرفي كنيد. با تشكر از مطلب خوبتون و كمك به من و پاسخ به سوالات.
شكوفه.

salam
mer30 az lotfetoon . rastesh midoonin ke man 1 nazaryee ke daram bayad ba ostadan mokhtalef dar myoon bezaram ta shayad ghabool beshe. va nemish har jaee matrahesh kard. lotf konid maile mano bedin beheshoon ta ishoon zahmat bekeshan va 1 mail bezanan( age mikhan ka30 maileshoono nabine) va lotf konid (ya shoma ya
ostad yoosefi) ke chand ta ostad fizike khoob moarefii konid

ba tashakor az matlab khoobetoon . va komak be man va pasokh be soalat
shokoofeh
پاسـخ : سلامي دوباره به شكوفه خانم،
شكوفه حان اولين مرحله اينه كه يه استاد نظريت رو تاييد كنه، يعني بگه راهي رو كه داري مي‌ري درسته يا نه،‌ شايد هم نظريت قبلا به چاپ برسه و در مورد اين موضوع هر استاد دانشگاهي كه دكترا هم داره و در دانشگاه‌هاي خوب تدريس مي‌كنه مي‌تونه بهت بگه و بعد همون استاد مي‌تونه راه رو نشونت بده.
رها شيرزادي.

فرستنده :
shokoofeh HyperLink HyperLink 1385/3/9
مـتـن : سلام، ببخشيد فكر كنم شما را شناختم. شما هموني هستين كه منو راهنمايي كردين توي قسمت تيزهوشان و اينجور چيزا؟ اگه كسي جر اون باشين نمي‌شناسم و اگه همون باشين همين جا از شما و مطلب كمال تشكر را دارم .

salam
bebakhshid fek konam shoma ra shenakhtam
shoma hamooni hastin ke mano rahnamaee kardin tooye ghesmate tizhooshan o injoor chiza? age kasi joz oon bashin nemishnasam va age hamoon bashin hamin ja az shoma va matlabatoon kamale tashakor ra daram
felan bye
پاسـخ : خواهش مي‌كنم شكوفه جان، از توجهت ممنون.
رها شيرزدي.

فرستنده :
shokoofeh HyperLink HyperLink 1385/3/9
مـتـن : سلام، مرسي از جواب و مطلب خوبتون،‌ من شما رو به جا نمي‌يارم(البته ببخشيد) اما اگه شما منو مي‌شناسين بگين منم يادم بياد. ممنون مي‌شم راجع به صحبت بايد بگم من حرفي ندارم كه اينجا بگم اما آخه اگه بدونيد من نظريه دارم مي‌خواستم راجع به اون باهاشون صحبت كنم. برا همين اينجا برام سخته پس لطف كنيد و بگين يا ميل بزنن يا ميلشون رو بدين من ميل بزنم.
بازم ممنون. ببخشيد مزاحم مي‌شم.

salam
mer30 az javab va matlabe khoobetoon
man shoma ro beja nemyaram (albate bebakhshid) ama age shoma mano mishnasin begin manam yadam byad . mamnoon misham
raje be sohbat bayad begam man harfi nadaram ke inja begam ama akhe age bedoonid man nazarye daram mikhastam raje ba oon bahashoon sohbat konam bara hamin inja yekam sakhte
pas lotf konid va begin ya mail bezanan ya maileshoono bedin man mail bezanam
bazam mamnoon
bebakhshid mozahem misham
bye
پاسـخ : سلام شكوفه جان،‌
منو كه مي‌شناسي؟
من رها هستم. آقاي غياثوند از همكاران ما هستند كه به علت تجربه‌ي زيادشون در زمينه تدريس در مدارس و دانشگاه‌هاي مختلف از ايشون در رابطه با نظريت كمك گرفتم به همين خاطر ايشون خيلي خوب تو رو مي‌شناسه. و 2 تا نظر اول رو هم ايشون جواب دادن.
خوب شكوفه جان ببين مطمئنا خانم شيدايي كه قبلا بهت معرفي كردم چون دكتراي فيزيك دارن خيلي بيشتر از آقاي دكتر يوسفي كما مي‌تونن بهت كمك كنن. تو به ما اعتماد نداري و شايد اگر من هم به جاي تو بودم همين احساس رو داشتم ولي مطمئنا افتخار ما در اين خواهد بود كه راهنماي دانش‌آموزان در زمينه انجام تحقيقاتشون باشيم تا به نام خود درآوردن نظريات دانش‌آموزان فعالي مثل تو. همكاران من اكثرا خودشون مقاله هاي زيادي رو به چاپ رسوندن. مي‌دوني شكوفه جان راه به نتيجه رسيدن نظريت اينطور هست كه بايد در يكي از مجله‌هاي معتبر خارجي به چاپ برسه و مسئولين اون جور مقالات در صورتي كه يك دانش‌آموز فرستنده‌ي مقاله باشه بدون خوندنش اون رو به گوشه‌اي مي‌ندازن ولي در صورتي كه تحت حمايت استاد دانشگاهي باشي بيشتر به اون توجه مي‌كنن.
پس بهترين كار قبل از اينكه اقدام به كاري كني اينه كه نظريت رو با يه استاد دانشگاه مطرح كني تا نظريت رو تاييد كنه و خانم دكتر شيدايي بهترين فرد در اين زمينه هستن به نظر من. پس هر چه سريعتر نظريت رو در قسمت مشاوره بذار.
موفق باشي شكوفه جان.
رها شيرزادي

فرستنده :
زهرا HyperLink HyperLink 1385/3/6
مـتـن : لطفا زودتر بقيه‌اش رو بذاريد.
اصلا چرا دو قسمتش كرديد؟
مگه سريال تلويزيونيه؟
خوب ميذاشتيد تا ته اش مي‌خونديم ديگه.
ملت رو سر كار گذاشتيدها...
:) شوخي كردم. دست شما درد نكنه
پاسـخ : بقيه اش هم چشم.
مصاحبه خيلي طولاني شد.
شما از فرصت استفاده كن و سوالات رو بپرس.
خيلي خيلي خيلي خيلي خيلي خيلي خيلي ... خوشحالم كه به اين مطالب علاقه مندي و دلت مي‌خواد داستان رو تا آخر دنبال كني.
ولي يادت باشه كه آخر اين داستان قرار بوسيله‌ي شما جوونا و دانش‌آموزاي كوشا و باحال و خوش ذوق و خوش فكر و باهوش نوشته باشه.
انشاالله.

فرستنده :
احسان HyperLink HyperLink 1385/3/6
مـتـن : خيلي عالي بود.
پس فيلمهاش چي شد؟
اونها رو هم لطفا رو سايت بذاريد
پاسـخ : ممنون از دلگرمي كه به ما مي‌ديد.
چون مصاحبه طولاني بود و هم به اين دليل كه خواستيم پاسخ سوالات شما را از آقاي دكتر بپرسيم، مصاحبه را به دو قسمت تبديل كرديم.
توي قسمت بعدي عكس‌هاي ديگه و آدرس فيلم‌ها رو حتما براتون مي‌گذاريم.


فرستنده :
shokoofeh HyperLink HyperLink 1385/3/4
مـتـن : سلام
چه جوري ميشه با آقاي يوسفي صحبت كرد؟ (ترجيجا حضوري و با ميل)
salam
che joori mishe ba aghaye yoosefii sohbat kard? (tarjihan hozoori va ba mail)
پاسـخ : به سلام
دوست قديمي...
چطوري؟
ما از آقاي دكتر قول گرفتيم كه سوالاتي كه شما در اينجا مي‌نويسيد رو بهشون نشون بديم تا ايشون جواب بدن.
به شما پيشنهاد مي‌كنم كه در وهله اول از همين طريق با ايشون ارتباط برقرار كنيد. اگر بعد از چند ارتباط ايشون موافقت كردن، وقت ملاقات حضوري هم ازشون ميگيريم.
در مورد ايميل هم خوب اينجا كه راحت تره.
تازه بقيه بچه‌ها هم صحبتها و جوابهاي شما رو مي‌بينن، شايد براي اونها هم قابل استفاده باشه...
خيلي خوشحال شدم كه سر زدي...
فريد اميرغياثوند

فرستنده :
فا طمه HyperLink HyperLink 1385/3/4
مـتـن : خیلی خیلی عالی بود
پاسـخ : سلام فاطمه خانم
از لطف شما خيلي ممنونم

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 فعاليت‌هاي علمي رشد

 

     

 

 

صفحه‌ي اصلي

     

 

راهنماي سايت

     

 

 

آموزش

     

 

بانك سوال

     

 

 

مسابقه

     

 

 

زنگ تفريح

     

 

 

مصاحبه و گزارش

     

 

 

معرفي كتاب

     

 

 

مشاوره

     

 

 

پرسش‌و‌پاسخ‌علمي

     

 

اخبار

     

 

فعاليت‌هاي علمي

 تماس با ما