المپياد جهاني فيزيك
 پيوندهاي المپياد فيزيك
 
 پدیده هارپ چیست؟ (زنگ تفريح شماره‌ي 190)
پدیده هارپ چیست؟ (زنگ تفريح شماره‌ي 190)زنگ تفريح فيزيك
از میان تاسیسات مشابه آن در دنیا، هارپ تنها سیستمی است که عملا قادر است جهت و زاویه پرتو ها را کاملا در کنترل داشته باشد
پديده هارپ چيست؟

 

 

 

 

هارپ یک پروژه تحقیقاتی است برای بررسی و تحقیق درباره لایه یونوسفر و مطالعات معادن زیر زمینی،با استفاده از امواج رادیویی تاسیس شده است.

عده ای معتقدند این پروژه برای کامل کردن یک سلاح جدید پایه گذاری شده است.محل هارپ در نزدیکی استانفورد قرار دارد.این سیستم در حال حاضر از مجموعه ای از آنتن های مخصوص تشکیل شده و روی زمین وسیعی به مساحت 23000 متر مربع در آلاسکا نصب شده است.

این آنتن ها امواج مافوق کوتاه ELF/ULF/VLF را تولید و به یونوسفر پرتاب می کنند. آنتن های هارپ با پرتاب رادیو فرکانس های بالا به یونوسفر می توانند ناحیه وسیعی از آن را گرم کنند. در نتیجه این ناحیه به تپش افتاده و در اثر آن امواجی تولید و به زمین فرستاده می شوند.

از میان تاسیسات مشابه آن در دنیا، هارپ تنها سیستمی است که عملا قادر است جهت و زاویه پرتو ها را کاملا در کنترل داشته باشد و هر ناحیه از یونوسفر را که بخواهد هدف گیری کند. اصولا امواج آنتن ها پس از اصابت به یونوسفر و بازگشت به زمین قادرند نه تنها به عمق دریا بروند بلکه فراتر رفته و به اعماق زمین نیز وارد می شوند و عملکرد آنها مانند رادیو توموگرافی است که امروزه ژئولوژیست ها برای اکتشافات مخازن مختلف شامل گاز و نفت استفاده می کنند.

وقتی یک موج پایین رادیو توموگرافی به داخل زمین فرستاده می شود به لایه های مختلف برخورد کرده و آن لایه ها را به لرزه در می آورد. لرزش،صدایی با فرکانسی مخصوص تولید و به سطح زمین باز می گرداند و ژئولوژیست ها از صدای بازگشتی، قادرند مخازن زیر زمین را شناسایی کنند.

با این تفاوت که رادیو توموگرافی سیستمی است که با قدرتی به کوچکی 30 وات لایه های زیر زمینی را به لرزی در می آورد و حال آنکه هارپ، سیستم فوق العاده پیشرفته تری است که همان لایه های زمین را می تواند با استفاده از قدرتی برابر با یک میلیارد تا ده میلیارد وات بلرزاند. بدیهی است که هر چه قدرت امواج بیش تر باشد تاثیر آتش روی آ یونوسفر و اثرات ذره بینی آن بالا تر می رود.

منبع:مجله دانستنیها

 

1389/12/2 لينک مستقيم

فرستنده :
saeedeh HyperLink HyperLink 1391/6/14
مـتـن : baram ke mekhastam etelaate dar en mored be dast beyaram kheile kamel va jame bod az hame mohemtar kotah bod be ebarate mofedo mokhtasar bod

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1390/8/14
مـتـن : دست گلتون درد نکنه-من دانشجوی رشته فیزیک هستم اگه مقاله ای تحت این عنوان بصورت علمیتر دارین ممنون میشم تو سایتتون بذارید
پاسـخ : سلام،‌ حتماً. ولي در اين مورد ميتوني به سايتهاي انگليسي يا مجري طرحهاي مشابه سر بزني. چون اينجا بيشتر به مفاهيم بخصوص براي دانش آموزان المپيادي و غير المپيادي مي‌نويسيم يا مطلب قرار ميديم، نميشه بيش از حد تخصصي مطلب نوشت.

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 
 المپياد فيزيك

 

     

 

 

صفحه‌ي اصلي

     

 

راهنماي سايت

     

 

 

آموزش

     

 

بانك سوال

     

 

 

مسابقه

     

 

 

زنگ تفريح

     

 

 

مصاحبه و گزارش

     

 

 

معرفي كتاب

     

 

 

مشاوره

     

 

 

پرسش‌و‌پاسخ‌علمي

     

 

اخبار

 

فعاليت‌هاي علمي

 سايت‌هاي المپياد فيزيك
 بازديدها
خطایی روی داده است.
خطا: بازديدها فعلا" غیر قابل دسترسی می باشد.