المپياد جهاني شيمي
 
 آب
آبمسابقه شيمي
مسابقه 247
باز هم آب! باید اقرار کرد که هرچه از این مایع جادویی بگوییم باز هم کم گفته‌ایم. در این مسابقه یکی از سوالات المپیاد شیمی 2012 آمریکا را برای شما مطرح می‌کنیم که مربوط به آب می‌باشد.

آب (H2O) فراوان‌ترین ترکیب روی سطح زمین است، که 70 درصد از این کره را پوشانده است. در طبیعت، آب در حالت‌های مایع، جامد و گاز وجود دارد. در شرایط دما و فشار استاندارد (STP) آب در یک تعادل دینامیکی بین حالت‌های مایع و گاز است. در دمای اتاق، آب یک مایع بدون طمع و بو، تقریبا بی‌رنگ است. بسیاری از مواد در آب حل می‌شوند و این مایع به عنوان حلال جهانی شناخته می‌شود. به این دلیل، آب در طبیعت و در استفاده روزانه به ندرت خالص است و بعضی از خواصش ممکن است مقداری از حالت خالص آن متفاوت باشد. البته، بسیاری از ترکیبات هستند که ذاتا، اگرچه نه کاملا، در آب نامحلول هستند. آب تنها ماده‌ای است که بصورت طبیعی در تمامی حالات ماده بر روی کره زمین یافت می‌شود و برای زندگی روی زمین ضروری است. آب معمولا 55% تا 78% بدن انسان را تشکیل می‌دهد.

بر اساس قوانین ابتدایی نامگذاری شیمیایی، آب نام سیستماتیک دی هیدروژن مونوکسید را دارا می‌باشد، اما این نام میان نام‌های انتشار یافته توسط  IUPAC نمی‌باشد.

وزن مولکولی آب برابر 18.01528 g/mol می‌باشد. چگالی آب در حالت مایع 1000 kg/m3 می‌باشد. دمای ذوب آب 0oC و دمای تبخیر آن 99.98oC می‌باشد.

اولین تجزیه آب به هیدروژن و اکسیژن، توسط الکترولیز در سال 1800 توسط شیمیدان انگلیسی ویلیام نیکلسون (William Nicholson) صورت گرفت. در 1805، جوزف لوییس گی-لوساک (Joseph Louis Gay-Lussac) و الکساندر وان هامبلت (Alexander von Humboldt) نشان دادند که آب از دو قسمت هیدروژن و یک قسمت اکسیژن تشکیل شده است.

گیلبرت نیوتن لویس (Gilbert Newton Lewis) اولین نمونه‌ی آب سنگین خالص را در سال 1933 جداسازی کرد.

خواص آب در تاریخ برای تعریف درجات دمایی مختلفی استفاده شده‌اند. بعضی از این‌ها عبارتند از، کلوین، سلسیوس، رنکین و فارنهایت که در گذشته و شاید در حال حاضر هم توسط نقطه انجماد و جوش آب تعریف می‌شوند. درجات غیرمعمول‌تر دلیسل، نیوتن و ... نیز همین مبنای تعریف را دارند. نقطه‌ی سه گانه‌ی آب امروزه معمولا به عنوان نقطه‌ی استاندارد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

 

 

سوال این جلسه نیز مربوط به آب می‌باشد که یک سری اطلاعات ساده که همه شما آن‌ها را می‌دانید در بالا درباره‌ی آن داده شد. این سولا یکی از سوالات المپیاد شیمی 2012 آمریکا می‌باشد که امیدواریم همه شما دوستان گرامی جواب آن را در قسمت نظرات برای ما ارسال کنید.

کدام یک از تبدیلات زیر نشانگر این است که پیوندهای بین مولکولی آب ضعیف‌تر از پیوندهای درون مولکولی این مایع می‌باشد؟

1. انجماد آب

2. الکترولیز آب

3. تبخیر آب

4. واکنش آب با سدیم

 

 

1391/11/6 لينک مستقيم

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1392/4/9
مـتـن : 3

فرستنده :
رضا HyperLink HyperLink 1392/2/15
مـتـن : 3.تبخیر اب -چون در تبخیر اب پیوند میان مولکول های اب شکسته اما پیوند پیوند درون مولکولی ان ثابت است

فرستنده :
افشید HyperLink HyperLink 1391/12/13
مـتـن : 2

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 
 المپياد شيمي

 

     

 

 

صفحه‌ي اصلي

     

 

راهنماي سايت

     

 

 

آموزش

     

 

بانك سوال

     

 

 

مسابقه

     

 

 

زنگ تفريح

     

 

 

مصاحبه و گزارش

     

 

 

معرفي كتاب

     

 

 

مشاوره

     

 

 

پرسش‌و‌پاسخ‌علمي

     

 

اخبار

 

فعاليت‌هاي علمي

 سايت‌هاي المپياد شيمي
 پيوندها
 بازديدها
خطایی روی داده است.
خطا: بازديدها فعلا" غیر قابل دسترسی می باشد.