المپياد جهاني شيمي
  ماده سمی آزبست در مداد شمعی
ماده سمی آزبست در مداد شمعیزنگ تفريح شيمي
بر اساس گزارشی جدید، برخی از مداد شمعی‌های مخصوص کودکان، دارای الیاف آزبست هستند که باعث سرطان و آسیب به ریه می‌شوند.

 

 

این گزارش که توسط یک گروه تحقیقاتی در زمینه‌ی محیط زیست تهیه شده است بیان می‌کند که چهار مارک مداد شمعی از ۲۸ مورد بررسی شده و دو مارک از ۲۱ مارک کیت اثر انگشت (مخصوص بازی کودکان) دارای آزبست هستند.تمام این محصولات که دارای آزبست هستند تولید شده در کشور چین می‌باشند که به کشورهای دیگر از جمله امریکا صادر می‌شوند. به گفته‌ی Philip Landrigan پزشک اطفال در بیمارستان Mount Sinai واقع در نیویورک که در این بررسی‌ها شرکت نداشته است وجود آزبست در اسباب‌بازی‌ها خطری غیر قابل قبول برای کودکان ایجاد می‌کند، همانطور که در سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۷ این گونه بوده است. در این سال‌ها آزمایش‌های انجام شده روی اسباب‌بازی‌ها برای آخرین بار نشان از وجود این ماده‌ی مرگبار داشته است.



به گفته‌ی کارشناسان هیچ سطحی از آزبست بی‌خطر نیست و با استناد به بیانات سازمان ایمنی و بهداشت شغلی امریکا، قرار گرفتن در معرض مقدار بسیار کم از این ماده برای چند روز نیز سبب وارد شدن آسیب‌های جدی به ریه می‌شود.  به نقل از Sonya Lunder تحلیل‌گر ارشد این گزارش هیچ قانونی برای منع استفاده از آزبست در بسیاری از محصولات مصرفی از جمله اسباب‌بازی‌ها وجود ندارد. الیاف آزبست برای کودکان کاملاً نامناسب است. این الیاف قابل جدا شدن هستند و ذرات آن می‌توانند در هوا پخش و توسط کودکان تنفس شوند که منجر به به مشکلات ریوی از جمله سرطان ریه و مزوتلیوما (mesothelioma) می‌شود.

 

 


پودرهای داخل کیت اثر انگشت به راحتی قابل تنفس هستند. در مورد مداد شمعی‌ها نیز نگرانی بیشتر در مورد خورده شدن این مواد توسط کودکان است. در پاسخ به گزارشی در سال ۲۰۰۰ که وجود آزبست در مداد شمعی‌ها را نشان داده بود، کمیسیون ایمنی محصولات امریکا اعلام کرد که خطر آزبست موجود در مداد شمعی‌ها برای کودکان بسیار پایین است زیرا الیاف آزبست طوری در این مداد شمعی‌ها کار گذاشته شده‌اند که وارد بدن کودک نمی‌شوند.
به گفته‌ی متخصص بهداشت حرفه‌ای Richard Lemen ممکن است برخی افراد بگویند کودکان در معرض خطر زیادی نیستند، اما کودکان واکنش‌های شدیدتری به مواد سمی نشان می‌دهند و در این مورد ما درباره‌ی یک ماده‌ی سرطان‌زا صحبت می‌کنیم. در مورد این ماده هیچ سطح یا غلظت ایمنی وجود ندارد.

 


طبق اظهارات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، قرار گرفتن در معرض آزبست به این معناست که زمان بیشتری برای ایجاد بیماری‌های مرتبط با آزبست در آینده در آن فرد وجود دارد. به عقیده‌ی Scott Wolfson مدیر ارتباطات کمیسیون ایمنی محصولات امریکا این گزارش نشان از خطرات بسیار جدی دارد. وی ادامه می‌دهد: «باید میزان آزبستی که کودکان می‌توانند در معرض آن قرار بگیرند مشخص شود. باید تعیین شود استنشاق چه میزان از این ماده برای سلامتی آنها مضر است. بررسی‌های علمی فراوانی برای قضاوت در مورد وضعیت موجود لازم است زیرا ایمنی و سلامت کودکان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.» این اولین بار نیست که آزبست در اسباب‌بازی‌های کودکان از جمله مداد شمعی یافت می‌شود. در سال ۲۰۰۰ Seattle Post Intelligencer مداد شمعی‌ها را تست کرد که نتایج نشان از وجود آزبست در سه مارک معروف داشت. هفت سال پس از آن نیز آزبست در کیت‌های اثر انگشت یافت شد.



 


در این باره Lemen توضیح می‌دهد: «با رخ دادن این اتفاق در سال‌ها پیش، من گمان می‌کردم کمیسیون ایمنی محصولات در این زمینه اقداماتی را انجام داده است. اما اکنون پس از گذشت این مدت همچنان شاهد وجود آزبست در اسباب‌بازی‌ها هستیم و این نشان از ضعف رسیدگی در زمینه‌ی سلامت کودکان دارد.» از آزبست بیشتر در مصالح ساختمانی به منظور عایق‌سازی استفاده می‌شود، زیرا این ماده در برابر حرارت و آتش مقاوم است و به آسانی از بین نمی‌رود. دلیل استفاده از آزبست در مداد شمعی و کیت اثر انگشت مشخص نیست. ظاهراً از این ماده به عنوان عامل اتصال استفاده می‌شود. آزبست معمولاً در نزدیکی ذخایر تالک پیدا می‌شود.



کمیسیون ایمنی محصولات امریکا تاکنون هیچ مقرراتی مبنی بر ممنوعیت استفاده از آزبست در اسباب‌بازی‌ها اعمال نکرده است. اما این گزارش جدید ممکن است تغییراتی در این زمینه به وجود آورد.
به گفته‌ی Wolfson برخلاف سرب و برخی فلزات دیگر که محدودیت مقدار دارند، در مورد آزبست لازم است میزان در معرض قرارگیری از این اسباب‌بازی‌ها بررسی شود که نیازمند کار علمی بسیار دقیق است. لازم نیست بررسی‌ها از ابتدا انجام شود زیرا داده‌هایی در این زمینه از قبل موجود است.


طبق توضیحات Lunder بسیاری از تولیدکنندگان امریکایی استفاده از تالک را متوقف کرده‌اند و در نمونه‌های بررسی شده از محصولات آنها هیچ آزبستی یافت نشده است. بسیاری از اسباب‌بازی‌ها ساخت کشور چین هستند و روی برچسب هیچ کدام از آنها استفاده از تالک ذکر نشده است. با توجه به این شرایط اعمال ممنوعیت در استفاده از آزبست لازم است.

 


منبع:

 

Scientific American

 

منابع مفيد:

 

آزبست


علوم زيست محيطي


نانوتکنولوژي و درمان سرطان


راديو ايزوتوپ: راهکاري براي درمان سرطان


مواد محترقه زيست سازگار


تالک


طلق-ويکيپديا


Mesothelioma


سرطان ريه-ويکيپديا


پنبه نسوز (آزبست)-ويکيديا


گزارش انجمن سلامت آمريکا در مورد وجود آزبست در مداد شمعي‌هاي معروف crayons که در ايران نيز فروش بالايي دارند.

1394/5/8 لينک مستقيم

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1395/5/17
مـتـن : خوب

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 المپياد شيمي

 

     

 

 

صفحه‌ي اصلي

     

 

راهنماي سايت

     

 

 

آموزش

     

 

بانك سوال

     

 

 

مسابقه

     

 

 

زنگ تفريح

     

 

 

مصاحبه و گزارش

     

 

 

معرفي كتاب

     

 

 

مشاوره

     

 

 

پرسش‌و‌پاسخ‌علمي

     

 

اخبار

 

فعاليت‌هاي علمي

 سايت‌هاي المپياد شيمي
 پيوندها
 بازديدها
خطایی روی داده است.
خطا: بازديدها فعلا" غیر قابل دسترسی می باشد.