زنگ‌تفریح تصادفی

 پيوندهاي المپياد كامپيوتر
 سايت‌هاي المپياد كامپيوتر
 
 نمايشگرهاي برتر به بازار مي‌آيند
نمايشگرهاي برتر به بازار مي‌آيندزنگ تفريح كامپيوتر
زنگ تفريح شماره 74

نمايشگرهاي برتر

به بازار مي‌آيند

 

 

حتماً با كامپيوترهاي تخت (Tablet) و الكترونيك‌خوان‌ها (e-Reader) آشنا هستيد. طراحي اين دستگاه‌ها به قدري ظريف و شيك است و استفاده از آن‌ها ساده است كه بسياري از كاربران عام را به سوي خود كشيده‌اند. اما دليل اصلي اينكه كاربران را به سوي خود كشيده‌اند، نمايش بهتر محتواي الكترونيكي است كه به تازگي محققان نويد ارتقاي بهتر آن‌ها را داده‌اند. 

كامپيوترهاي تخت الكترونيك‌خوان‌ها

 

 

 در حال حاضر بازار پر از محصولات الكترونيك‌خوان است كه از نمايشگرهاي الكتروفورتيك (Electrophoeretic) استفاده مي‌كنند. كپسول‌هايي كه از ذرات سياه و سفيد تشكيل شده‌اند هر پيكسل از اين نمايشگرها هستند كه در اثر ميدان مغناطيسي در جهت‌هاي متفاوتي به حركت در مي‌آيند.

نمايشگرهاي الکتروفورتيک (Electrophoretic Display) تصاوير را با جابه‌جايي ذرات باردار شده در بستري الکتريکي توليد مي‌کردند.ساده‌ترين شيوه پياده‌سازي يک نمايشگر الکتروفورتيک، ذرات دي‌اکسيد تيتانيوم است که به ‌قطر يک ميکرومتر در روغن هيدروکربن قرار دارند.

همچنين جوهر سياه‌رنگي به روغن اضافه شده است و به ذراتي مي‌چسبد که داراي بار الکتريکي باشند. اين ترکيب بين دو ذره قرار مي‌گيرد و فاصله‌اي بين 10 تا 100 ميکرومتر را پر مي‌کند. وقتي ولتاژ به دو سطح وارد مي‌شود، ذره به‌صورت الکتروفورتيک به سمتي منتقل مي‌شود که بار مخالف دارد. وقتي ذرات در بخش جلوي صفحه نمايش حضور داشته باشند، سفيد به‌نظر مي‌رسند چرا که تياتينيوم نور را با درصد شفافيت بالايي بر مي‌گرداند. وقتي ذرات در بخش عقبي نمايشگر قرار داشته باشند، سياه به‌نظر مي‌رسند، زيرا جوهر سياه نور را به‌خود جذب مي‌کند. اگر الکترود عقبي به تعداد عناصر کوچک‌تري تبديل شود، مي‌توان بر اساس ولتاژ هر ناحيه، تصاوير پيچيده‌تر سياه و سفيد را توليد کرد.

اما اگر شما با يكي از اين نمايشگرها كار كرده باشيد حتماً متوجه رنگ تصوير آن‌ها شده‌ايد كه به سياه مايل به خاكستري متمايل است و اين يكي از ضعف‌هاي اين نوع نمايشگرها است. همچنين شتاب محدود ذرات باعث نقص‌هاي در فرمان‌هاي تماسي، پويانمايي و ويديو در اين نمايشگرها شده است.

محققاني از دانشگاه «سينسيناتي» آمريكا به تازگي به يافته‌هايي دريافته‌اند كه به دنبال طراحي و ساخت نمايشگرهايي با مصرف انرژي كمتر و نمايش با كيفيت‌تر هستند.

«اندرو جي استكل» (Andrew J. Steckl) مدير دانشكده مهندسي برق و كامپيوتر آزمايشگاه نانوالكترونيك دانشگاه «سينسيناتي» مي‌گويد: اساس عملكرد ما بر مفهوم پشته‌سازي عمودي دستگاه‌هاي خيس‌كننده الكترونيكي استوار است. يك ميدان مغناطيسي مشخصات «خيس‌كنندگي» را روي يك سطح فلوروپليمر كنترل مي‌كند. اين كار قابليت دست‌كاري سريع مايع در مقياس ميكرومتري را امكان‌پذير مي‌كند.

اين نوع نمايشگرها مي‌توانند در هر دو حالت بازتابي و انتقال‌پذيري عمل كنند. اگر اين پروژه عملي شود مصرف برق اين نوع نمايشگرها به 15 ولت كاهش پيدا مي‌كند.

«اندرو جي استكل» (Andrew J. Steckl) و دكتر «هان يو» (Han You) در آزمايشگاه نشان داده‌اند كه با ساختار خيس‌كننده الكترونيكي مي‌توان دستگاه‌هاي «كاغذ الكترونيك» (e-Paper) چندرنگ توليد كرد و خيلي وضوح بيشتري نسبت به نمايشگرهاي سنتي پيكسلي پيدا مي‌كنند.

اين نمايشگرها بسيار باريك‌تر هستند و از زواياي بيشتري قابل ديدن خواهند بود. هم‌چنين قابليت تغيير سرعت نمايش ويديو را خواهند داشت و مهمترين ويژگي ديگر آن‌ها مصرف كم انرژي آن‌هاست.

1389/8/25 لينک مستقيم

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 زنگ تفريح‌ها

 
 المپياد كامپيوتر

 

     

 

 

صفحه‌ي اصلي

     

 

راهنماي سايت

     

 

 

آموزش

     

 

بانك سوال

     

 

 

مسابقه

     

 

 

زنگ تفريح

     

 

 

مصاحبه و گزارش

     

 

 

معرفي كتاب

     

 

 

مشاوره

     

 

 

پرسش‌و‌پاسخ‌علمي

     

 

اخبار

 

فعاليت‌هاي علمي

 بازديدها
خطایی روی داده است.
خطا: بازديدها فعلا" غیر قابل دسترسی می باشد.