زنگ‌تفریح تصادفی

 پيوندهاي المپياد كامپيوتر
 سايت‌هاي المپياد كامپيوتر
 
 آشنایی با آموزش الکترونیکی
آشنایی با آموزش الکترونیکیزنگ تفريح كامپيوتر
زنگ تفریح شماره 141

 آشنایی با آموزش الکترونیکی

امروزه کامپیوتر و اینترنت در همه‌ی ابعاد زندگی ما نفوذ کرده‌اند از کسب و کار و کارهای بانکی گرفته تا روابط دوستی و فامیلی. در زنگ تفریح این شماره قصد دارم شما را با یکی دیگر از جنبه‌های زندگی که با اینترنت و کامپیوتر ترکیب شده‌است آشنا کنم: آموزش!
 

 

 

همگی ما با شیوه سنتی آموزش آشنا هستیم. شیوه سنتی آموزش همان روشی است که در مدارس به کار برده می‌شود و کتاب در آن نقش اصلی را دارد. در شیوه سنتی آموزش فراگیرندگان در یک محیط جمع می‌شوند و به کمک کتاب و معلم روند آموزش را طی می‌کنند. از جمله محدودیت‌هایی که در این روش وجود دارد محدودیت‌های زمانی و مکانی است. این محدودیت به ویژه وقتی آموزش مربوط به سطوح بالاتر است خود را نشان می‌دهد. چه بسا مدیران و بازرگانانی که مایل به ادامه تحصیلات دانشگاهی خود هستند اما به علت اینکه برنامه‌های کلاسی وقت‌گیر  و یا دور هستند از ادامه تحصیل چشم پوشی می‌کنند. محدودیت دیگری که در شیوه سنتی آموزش وجود دارد بحث محتوای آموزشی است. یک کتاب با تصاویر ایستا تا چه حد می‌تواند پاسخگوی سوالات فراگیران باشد؟ این‌ها تنها برخی از محدودیت‌های آموزش سنتی است، آموزش الکترونیکی می‌تواند بسیاری از این محدودیت‌ها را پوشش دهد.

 

 

 

 

 

 
تعریف آموزش الکترونیکی
آموزش الکترونیکی نوعی آموزش است که از طریق ابزارهای الکترونیکی و اینترنت صورت می‌گیرد و مهم‌ترین مزیت آن اختیاری بودن زمان و مکان آموزش است.  آموزش الکترونیکی هم شامل آموزش در کلاس‌های درسی و هم آموزش در خارج از کلاس‌های درسی است که هر دو آن‌ها به کمک ابزارهلی تکنولوژیکی مانند وبسایت یا کامپیوتر می‌باشد که فرصت آموزش مجازی و همکاری دیجیتالی را فراهم می‌کنند. محتوای آموزشی از طریق اینترنت، اینترانت/اکسترانت ، نوارهای صوتی و یا تصویری، ماهواره، تلویزیون و سی‌دی فراهم می‌شود که می‌تواند شامل متن، تصویر، انیمیشن و یا ویدئو کنفرانس می‌باشد.
 
 
آموزش از راه دور
یکی ار انواع آموزش به ویژه در مقطع دانشگاه آموزش از راه دور است که در این شیوه فراگیران در دانشگاه حضور فیزیکی ندارند و از طریق ایمیل، تالار گفتگو، وبلاگ‌ها و دیگر راه‌های ارتباطی میسر به وسیله اینترنت با هم در ارتباطند. آن‌ها محتوای آموزشی را از طریق ایترنت دریافت کرده و با تبادل نظر اینترنتی با استاد راهنما و دیگر دانشجویان در جریان روند آموزش قرار می‌گیرند و حتی در پایان دوره آموزش نیز به وسیله آزمون‌های مجازی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. بیشتر برنامه‌های آموزش از راه دور شامل سیستم آموزش مبتنی بر کامپیوتر(CBT) هستند و در واقع یک کلاس مجازی را شکل می‌دهند. 
 
آموزش مبتنی بر کامپیوتر (CBT)
در این سیستم آموزشی فراگیران از طریق اجرای برنامه‌های آموزشی بر روی کامپیوتر روند آموزش را طی می‌کنند و CBT از این جهت در فرآیند آموزش موثر است که برنامه‌های آموزشی مبتنی بر کامپیوتر قابلیت یکپارچه شدن با برنامه‌های کامپیوتری را دارند و برای کاربری که مایل به تمرین هر آنچه که می‌آموزد است مناسب است.
 
 چیزی که مانع رشد CBT در گذشته می‌شد، منابع زیادی بود که این سیستم نیاز داشت از جمله منابع انسانی زیاد براین تهیه برنامه‌های آموزشی و منابع سخت‌افزاری لازم برای اجرای برنامه‌ها. اما با افزایش قدرت پردازش محاسبات  کامپیوترهای شخصی و رونق سی‌دی، CBT تبدیل به قابل دسترس‌ترین انتخاب برای افراد و شرکت‌ها شد.
 
 
آموزش مبتنی بر وبسایت (WBT) 
در این نوع آموزش، آموزش به صورت آنلاین و توسط وبسایت‌ها صورت می‌گیرد. آموزش مبتنی بر وبسایت شامل متدهای ایستا می‌شود مثل نوارهای صوتی و تصویری، صفحه‌هایی که به هم پیوند داده شده‌اند، پورتال‌ها و ... .این روش یکی از روش‌های مورد استفاده بازرگانان است و آن‌ها به همین شیوه برای آموزش کارمندانشان استفاده می‌کنند.

 سیستم مدیریت آموزش الکترونیکی (LMS)
سیستم مدیریت آموزش(LMS= Learning Managment System)٬نرم افزاری است که فعالیت آموزش گیرنده را ثبت و پیگیری می کند. به عبارت دیگر٬ این سیستم٬ روند یادگیری و آموزش را به طور خودکار مدیریت می کند. یک سیستم مدیریت آموزش قدرتمند٬ مدیریت اجرایی برنامه های آموزشی را در درون یک سازمان تسهیل می کند و همچنین این سیستم فراگیران را قادر می سازد که به همکاری و مشارکت با فراگیران هم تراز خود بپردازند.
 

 

این سیستم مدرسه آموزش الکترونیکی و فضایی است که برنامه های آموزشی در آن ارائه می شوند. استفاده آموزش گیرندگان از این نرم افزار برای تحصیل و یادگیری در آن زمان که بر روی شبکه حضور می یابند٬ بیشتر شبیه عمل وارد شدن دانش آموزان از در کلاس است. دانش آموزان با استفاده ازLMS ٬واحد درسی خود را انتخاب و مطالب درسی را دریافت می کنند؛ به تکمیل تمرینهای درسی و شرکت در امتحان می پردازند و با استاد و دیگر دانش آموزان ارتباط برقرار می کنند.
 
سیستم مدیریت محتوا (CMS)
CMS یک برنامه کامپیوتری است که امکان انتشار، ویرایش و تغییر محتوای الکترونیکی در یک محیط مشارکتی فراهم می‌کنند. اولین CMS در اواخر سال 1990 معرفی شد و هدف از طراحی آن ساده کردن نوشتن ائنئاع مدهای کامپیوتری  و منعطف کردن هرچه بیشتر فرآیند توسعه وبسایت‌ها بود.

 

 

1391/11/23 لينک مستقيم

فرستنده :
شبنم HyperLink HyperLink 1391/12/23
مـتـن : خيلي جالب بود ممنون
پاسـخ : ممنون از توجه شما شبنم عزیز

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 زنگ تفريح‌ها

 
 المپياد كامپيوتر

 

     

 

 

صفحه‌ي اصلي

     

 

راهنماي سايت

     

 

 

آموزش

     

 

بانك سوال

     

 

 

مسابقه

     

 

 

زنگ تفريح

     

 

 

مصاحبه و گزارش

     

 

 

معرفي كتاب

     

 

 

مشاوره

     

 

 

پرسش‌و‌پاسخ‌علمي

     

 

اخبار

 

فعاليت‌هاي علمي

 بازديدها
خطایی روی داده است.
خطا: بازديدها فعلا" غیر قابل دسترسی می باشد.