زنگ‌تفریح تصادفی

 پيوندهاي المپياد كامپيوتر
 سايت‌هاي المپياد كامپيوتر
 
 زندگینامه استیو جابز
زندگینامه استیو جابززنگ تفريح كامپيوتر
زنگ تفریح شماره 144

 زندگینامه استیو جابز

 

 

 

 

 

در دنیای IT و کامپیوتر کمتر کسی را می‌شود دید که نام این مرد بزرگ را نشنیده باشد، فردی که خالق کامپیوترهای اپل و آیفون‌ها و آیپدهای پرطرفدار امروزی است. چند روز پیش سالروز تولد استیو جابز، کارآفرین، مخترع، بنیانگذار و مدیر ارشد اجرایی شرکت اپل و یکی از چهره‌های شناخته شده صنعت رایانه بود، به همین مناسبت شایسته است در زنگ تفریح این شماره مختصراً به زندگینامه او بپردازیم.

 


زندگی پرماجرا و اولین بارقه‌های علاقه به الکترونیک

استیون پاول جابز در 24 فوریه 1955 متولد شد. پدر و مادر او در آن زمان هر دو دانشجو بودند، پدرش عبدالفتاح جان جندلی یک مسلمان سوری و مادرش کارول شیبل از یک خانواده مسیحی محافظه کار بود و همین اختلاف باعث شد که آن‌ها نتوانند ازدواج کنند و فرزندشان را بزرگ کنند و پل و کلارا جابز او را به فرزند خواندگی پذیرفتند. بعدها هروقت از استیو جابز در مورد پدرو مادر بیولوژیکیش می‌پرسیدند او اظهار می‌کرد که 1000 درصد پل و کلارا پدر و مادر من هستند. خانواده جابز وقتی استیو 5 ساله بود به کالیفرنیا مهاجرت کردند. پدرش مکانیکی ماهر بود که درکارخانه ساخت لیزر کار می‌کرد و به استیو کار با دستانش و کار با وسایل الکترونیکی را آموخت و همین موضوع شروع علاقه‌ی او به الکترونیک بود. مادرش که حسابدار بود قیل از این  که او به مدرسه برود به او سواد آموخت. 
 
دوران ابتدایی برای او خسته کننده بود و در این دوران معلم کلاس چهارم  در موفقیت‌های بعدی او نقش زیادی داشت به‌گونه‌ای که او را با توانایی‌هایش آشنا کرد و با کمک و راهنمایی‌های او جابز کلاس پنجم را جهشی خواند و یک سال زودتر ابتدایی را تمام کرد. بعدها جابز از او به عنوان یک قدیس یاد می‌کرد.
 
سفر روحانی و تولید تراشه‌های الکترونیکی
جابز در دوران دبیرستان با بیل فرناندز همسایه‌ای که به اندازه او جنون الکترونیکی داشت دوست شد و بیل او را با استیو وزنیاک فردی که بعدها جابز با او شرکت اپل را راه‌اندازی کرد آشنا نمود. بعد از دبیرستان جابز به کالج Reed که در آن زمان یک کالج خوب و بسیار گران بود وارد شد، پدر و مادرش تمام پس‌اندازشان را خرج این کالج کردند اما استیو فقط 6 ماه در آنجا تحصیل کرد و کالج را رها کرد اما در همان مدت کوتاه در کلاس‌های خوشنویسی شرکت می‌کرد و به گفته خودش اگر به این کلاس‌ها نمی‌رفت هرگز فونت‌های مکینتاش به این زیبایی نمی‌شد.
 
 
درسال 1974 در شرکت آتاری، سازنده‌ی بازی‌های ویدئویی محبوب آن زمان مشغول به کار شد که البته هدفش پس‌انداز کردن برای سفر روحانی بود که در سر داشت و در همان سال بود که به همراه یکی از دوستانش به دنبال فلسفه و ذن راهی هند شد، بعد از این سفر استیو با سری تراشیده و لباس هندی به آمریکا بازگشت در حالیکه به شدت افکارش درگیر این سفر بود و دوباره در شرکت آتاری به ساخت تراشه‌های الکترونیکی برای بازی‌ها پرداخت.
 
 

اپل، از اخراج تا ریاست 

در سال 1976 جابزو وزنیاک شرکت خودشان را راه اندازی کردند و نام آن‌را اپل گذاشتند، از آنجا که جابز گیاهخوار بود و میوه مورد علاقه‌اش سیب بود نام این شرکت را اپل یا سیب نهادند. در دسامبر 1980 این شرکت سهامی عام شد و این موضوع باعث شد که جابز میلیونر شود. در سال 1984 کارکنان که جابز را مدیری بی‌نظم و مستبد می‌دانستند و در پی کشمکش‌هایی که بر سر قدرت به وجود آمد جابز از اپل اخراج شد..

 

 
  او که خود را برکنار از شرکتی می‌دید که خودش تاسیس کرده تمام سهامش را به جز یکی فروخت و این یک سهام را به این دلیل نگه داشت که از اخبار اپل مطلع باشد و حق حضور در جلسات را داشته باشد
در سال 1986 جابز شرکت کامپیوتری نکست را راه‌اندازی کرد.  هرچند که سال‌ها بعد اپل نکست را خرید و جابز دوباره به اپل بازگشت و در پست ریاست مشغول کار شد.
 
 حقوق سالانه جابز به عنوان مدیر اپل سالانه فقط 1 دلار بود! این حقوق نمادین باعث شد تا نام او در کتاب رکوردهای گینس به عنوان مدیری که کمترین حقوق را می‌گرفت ثبت شود، هرچند که این حقوق نمادین شاید فرار زیرکانه‌ای از مالیات بوده و البته هدایای ویژه‌ای که از طرف هیئت مدیره می‌گرفت جبران این حقوق ناچیز را جبران می‌کرد. 
 
بسیاری او را مدیری خودشیفته میدانستند که روحیه‌ای تهاجمی داشته و شیوه مدیریتی او مبتنی بر حاکم کردن شرایط ترس بوده‌است.
 
جابز و پیکسار و والت دیسنی
در سال ۱۹۸۶، جابز شرکت انیمشن پیکسار را از جورج لوکاس به مبلغ ۱۰ میلیون دلار خرید. جورج لوکاس، کارگردان، تهیه‌کننده و فیلم‌نامه‌نویس معروف آمریکایی که او را با جنگ‌های ستاره‌ای و همچنین سری فیلم‌های ایندیانا جونز می‌شناسیم، در آن زمان گرفتار مسائل مالی بود و همین موضوع باعث شد حاضر شود پیکسار به مبلغی پایین به جابز بفروشد.
 
در همین شرکت انیمیشن‌سازی بود که انیمیشن‌های معروف داستان اسباب بازی، شرکت هیولاها، پیدا کردن نمو، شگفت‌انگیزها ، ماشین‌ها و این اواخر، راتاتوی ساخته شد.
 
در سال ۲۰۰۳ قرار داد پیکسار با والت دیسنی به پایان رسید، مذاکرات جابز با رئیس آن زمان دیسنی به منظور تجدید قرارداد، به جایی نرسید، تا اینکه در اکتبر سال ۲۰۰۵، باب ایگر جای رئیس قبلی دیسنی را گرفت و او سعی کرد که به سرعت روابط دیسنی را با جابز ترمیم کند.
 
سرانجام در ۲۴ ژانویه سال ۲۰۰۶، اعلام شد که دیسنی پیکسار را به صورت فروش سهام و به مبلع ۷٫۴ میلیارد دلار خریده است، به این ترتیب جابز یک شبه تبدیل به بزرگ‌ترین سهامدار دیسنی شد. او هم‌اکنون ۷ درصد سهام دیسنی را در اختیار دارد، ‌در حالی که آیزنر -رئیس قبلی دیسنی- تنها ۱٫۷ درصد و یکی از اعضای خانواده دیسنی، تنها ۱ درصد سهام را در اختیار دارند.
 
افتخارات و مرگ
 

 

 

 

 

جابز در سال 1985 نشان ملی فناوری را از رئیس جمهور وقت دریافت کرد و در سال 1987 نشان خدمات عمومی جفرسون به او تعلق گرفت و نام او را در سال 2007 در تالار افتخارات کالیفرنیا در موزه تاریخ و هنر قرار گرفت. استیو جابز در 5 اکتبر 2011 بر اثر سرطان پانکراس که سال‌ها با آن مبارزه می‌کرد دار فانی را وداع گفت. 


 
 
 

 

1391/12/4 لينک مستقيم

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1391/12/23
مـتـن : آخی، خیلی ناراحت شدم که استیو مُرد. کاش میتونست لااقل یبار آیفون 5 رو بگیره دستش.
پاسـخ : خدا رحمتشان کند

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 زنگ تفريح‌ها

 
 المپياد كامپيوتر

 

     

 

 

صفحه‌ي اصلي

     

 

راهنماي سايت

     

 

 

آموزش

     

 

بانك سوال

     

 

 

مسابقه

     

 

 

زنگ تفريح

     

 

 

مصاحبه و گزارش

     

 

 

معرفي كتاب

     

 

 

مشاوره

     

 

 

پرسش‌و‌پاسخ‌علمي

     

 

اخبار

 

فعاليت‌هاي علمي

 بازديدها
خطایی روی داده است.
خطا: بازديدها فعلا" غیر قابل دسترسی می باشد.