مسابقه‌ی تصادفی

 المپياد جهاني زيست‌شناسي
 
 معرفی جایزه فاینمن در نانوتکنولوژی
معرفی جایزه فاینمن در نانوتکنولوژیزنگ تفريح زيست
زنگ تفریح شماره‌ی 98

سلام. این بار در زنگ تقریح زیست از انیمیشن خبری نیست. می‌خواهیم شما رو با یکی از فیزیکدان‌های بزرگ قرن بیستم و جایزه‌ای که به نامش نامگذاری شده آشناکنیم! حالا می پرسید چه ربطی به زیست داره؟! عجله نکنید. با خوندن این متن می فهمید! 

ریچارد فاینمن Richard phillips Feynman)) 1988- 1918 فیزیکدان امریکایی و برنده جایزه نوبل فیزیک سال 1965 است. تحقیقات او در زمینه ی فیزیک نظری و بیشتر در بحث فیزیک کوانتوم، الکترودینامیک کوانتومی و فیزیک ذرات زیر بنیادی است.
وی از جمله دانشمندانی است که در ساخت بمب اتمی مشارکت داشته است. تحقیقاتی که بعدها، از آن سالها به دوران افسردگی یاد می کرد. وی بعد از جنگ (جنگی که در آن فاجعه هیروشیما اتفاق افتاد) از تدریس در دانشگاه پرینستون (institute for advanced study) سرباز زد، جایی که هیئت علمی برجسته ای چون آلبرت انیشتین ( Albert Einstein)، جان ون نیومن (John von Neumann) و کورت گودل Kurt Gödel در آن حضور داشتند.


یک شخصیت خاص و یکی ازچهره های تاثیرگذار قرن 20 ام
گذشته از فیزیک، فاینمن فرد بسیار جالبی بود. علاقه ی او به شعبده بازی و تردستی، باز کردن گاو صندوق های رمز دار و نواختن نوعی طبل بنام بانگو، او را در نظر دوستانش فردی مرموز ساخته بود. به مطالعه خط هیروگلیف مایا ها و نقاشی آماتور و زیست شناسی علاقه زیادی داشت.
او سخنرانی های زیادی انجام داده است که مخاطبان آن فقط شخصیت های علمی نبودند. از او به عنوان معلم فوق العاده ای یاد می کنند که در توضیح مسائل به شاگردانش دقت و توجه بسیار زیادی داشت و این کار را یک وظیفه ی اخلاقی می دانست که هر مطلب علمی را به ساده ترین شیوه برای مخاطبانش بیان کند. وی عقیده داشت که اگر نتوان یک بحث علمی را در سخنرانی برای دانشجویان سال اولی توضیح داد، موضوع علمی هنوز به درستی درک نشده است. او تعداد زیادی از این سخنرانی ها را برای شاگردان دبیرستانی در لس آنجلس انجام داد که به تدریج دانشجویان و حتی استادان دانشگاه را برای شنیدن سخنرانی های او به سر کلاس های درس فاینمن در دبیرستان کشاند!

فاینمن نظرات متعددی درباره ی امکان ساخت مواد در اندازه ی اتمی در سخنرانی های خود مطرح کرد. علاقه ی او بیشتر به امکان ساخت مدارهای کامپیوتری فشرده تر و همچنین میکروسکوپ هایی بود که بتوان ابعاد بسیار کوچکتر از آنچه میکروسکوپ های الکترونی ارائه می داد را مشاهده کرد. این دو ایده بعدها در ساخت میکروسکوپ های کاوشگر
‌) probe microscopy) نظیر ‌Scanning tunneling microscope , Atomic force microscope وهمچنین درنوعی از سیستم های ذخیره اطلاعات توسط شرکت IBM به کار گرفته شد. فاینمن همچنین پیشنهاد کرد که از نظر تئوری این امکان وجود دارد که نانوماشین‌هایی ساخته شود که از" کنار هم قرار دادن اتم ها به دلخواه ما " طراحی شوند وهمچنین ایده ی" دکتربلعیدنی" را ارائه کرد. نوعی روبوت بسیار کوچک جراح که از طریق بلعیدن وارد بدن بیمارشده و با وسعت دادن دستهای مکانیکی به جراحی های همزمان و موازی در بخشهای مختلف بپردازد. او نتیجه ی این بحث ها را در دو رقابت به مسابقه گذاشت و برای هر یک جایزه ای 1000 دلاری را پیشنهاد کرد. اول؛ ساختن یک موتور بسیار کوچک و دوم؛ نوشتن سطرهایی از یک کتاب بر سطحی کوچکتر از 25000/1 مقیاس خطی. فقط در سال 1985 تام نیومن فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد توانست اولین پاراگراف از کتاب "داستان دو شهر" را در این مقیاس کوچک کند و جایزه دوم فاینمن را از آن خود کند.

جایزه ریچارد فاینمن در نانوتکنولوژی
این جایزه به نام ریچارد فاینمن فیزیکدان برجسته و به خاطر سخنرانی وی در سال 1959 با عنوانThere's plenty of room at the bottom" " برآن نهاده شده است. در این سخنرانی برای اولین بار بحث فناوری نانو Nanotechnology به میان آمده است.
از سال 1993، هر سال انستیتو فورسایت برای پیشرفت‌های چشمگیر در فناوری نانو و بزرگداشت شخصیت علمی و افکار پیشروی ریچارد فاینمن، این جایزه را در دو بخش تثوری وعملی اهدا می کند.
جایزه‌ی انستیتو فناوری نانوی فورسایت، جایزه ی فاینمن؛ در بخش تئوری به محققان برجسته ای تعلق می گیرد که تئوری هایی در زمینه ی پیشبرد اهداف فاینمن در نانوتکنولوژی؛ ساخت مولکولی به معنای تولیدات دقیق مولکولی به منظور استفاده آن در سیستم های ماشین های مولکولی، ارائه دهند.
جایزه فاینمن در فناوری نانو در بخش تجربی به محققانی اعطا می شود که آزمایشهایی در زمینه ی پیشبرد اهداف فاینمن در نانوتکنولوژی؛ ساخت مولکولی به معنای تولیدات دقیق اتمی به منظور استفاده آن در سیستم های ماشین های مولکولی، ارائه دهند. مبلغ این جایزه در هر بخش 5000 دلار است.
جایزه 250 هزار دلاری انستیتو فورسایت با نام جایزه ویژه ی فاینمن در فناوری نانو از سال 1996 در نظر گرفته شده است که در حال حاضر برای ارائه ماشین جمع 8 بیتی (جمعگر ) به ابعاد50 نانومتر و بازوی روبوت مولکولی 100 نانومتری به بهترین طرح داده خواهد شد. هنوز کسی موفق به گرفتن این جایزه نشده است.

برای مشاهده اطلاعات بیشتر و سایر جوایز اینجا را کلیک کنید:
 
http://www.foresight.org/about/fi_spons.html#PrevPrizes

سایت انستیتو فناوری نانوی فورسایت: http://www.foresight.org

http://en.wikipedia.org/wiki/There%27s_Plenty_of_Room_at_the_Bottom
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B1%DB%8C%DA%86%D8%A7%D8%B1%D8%AF_%D9%81%D8%A7%DB%8C%D9%86%D9%85%D9%86

 

1389/5/11 لينک مستقيم

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 
 المپياد زيست شناسي

 


 

 
 

 


 

صفحه‌ي اصلي


 

 
 


 

راهنماي سايت


 

 
 

 


 

آموزش


 

 
 


 

بانك سوال


 

 
 

 


 

مسابقه


 

 
 

 


 

زنگ تفريح


 

 
 

 


 

مصاحبه و گزارش


 

 
 

 


 

معرفي كتاب


 

 
 

 

 

مشاوره


 

 
 

 


 

پرسش‌و‌پاسخ‌علمي


 

 
 


 

اخبار

 

فعاليت‌هاي علمي

 پيوندها
 تاريخچه‌ي المپياد جهاني زيست‌

المپياد زيست شناسی جمهوري اسلامي ايران در تابستان 1377 هنگام برگزاری نهمين المپياد جهانی زيست‌شناسی در «کيل» آلمان شکل گرفت.

در اين دوره از المپيادهای جهانی بود که درخواست مشارکت جمهوري اسلامي ايران در اين رقابت جهانی به‌تصويب رسيد.

ادامه ...

 بازديدها
خطایی روی داده است.
خطا: بازديدها فعلا" غیر قابل دسترسی می باشد.