مسابقه‌ی تصادفی

 المپياد جهاني زيست‌شناسي
 
 سردی یا گرمی
سردی یا گرمیزنگ تفريح زيست
در طب سنتی ایران تقسیم بندی دیگری برای غذا ها وجود دارد و غذا ها به دو دسته گرم و سرد تقسیم می شوند.

در علم تغذیه، مواد غذایی از نظر سرعت بالا بردن قند خون پس از خورده شدن به انواع با «اندکس گلیسمیک بالا» و با « اندکس گلیسمیک پایین» تقسیم می شوند که گروه اول هنگامی خورده می شوند ، با سرعت بیشتری قند خون را بالا می برند.

سردی و گرمی که در طب جدید با عنوان غذاهای کم کالری و پُر کالری نام برده می ‌شود، واقعیت غیر قابل انکار است و به عقیده محققان، در صورت پیروی از الگوهای صحیح، افراد از مصرف مواد غذایی مختلف بهره ‌مند خواهند شد.

در طب سنتی ایران تقسیم بندی دیگری برای غذا ها وجود دارد و غذا ها به دو دسته گرم و سرد تقسیم می شوند.

در گذشته  گرمي را به خوراکي هاي طبيعي انرژي دهنده اطلاق مي کردند ( که شامل شيرين مزه ها مانند عسل و تندمزه ها مانند فلفل است ) و با مصرف آنها علائم يا عوارض گرمي ايجاد مي شود که عبارتند از : عوارض پوستي (جوش و خارش و ... ) گلودرد ، سوزش ادرار ، تلخي زبان ، عوارض کبدي ، بدبويي عرق ، چاقي موضعي ، چرب شدن پوست سر ، افزايش احتمال مذکر شدن جنين ، تقويت حافظه ، خشک شدن بيني و دهان ، ايجاد يبوست و ...

با مصرف غذا های گرم حرارت بدن فرد به سرعت بالا می رود، احساس انرژی و قدرت پیدا  می کند و از نظر جسمی آمادگی و توان بیشتری می یابد .

 از دارو هایی که گرم هستند هم می توان آنتي بيوتيک ها و پني سيلين داراي طبع گرم هستند را نام برد.

و اما غذا های سرد بر عکس هستند یعنی از سوي ديگر خوراکيهاي طبع سرد فاقد انرژي و حرارت هستند و با خوردن این غذا ها حرارت بدن فرد مقداری کم می شود و احساس سستی و رخوت به او دست می دهد.بعضی افراد نسبت به غذاهای سرد حساسیت بیشتری نشان می دهند و با مصرف آن به مقدار زیاد، حالت تهوع، دلپیچه و سرگیجه پیدا می کنند که به آنها طبع سرد گفته می شود.

و برعکس این نظریه برخی افراد با مصرف غذا های گرم به مقدار فراوان دچار بالا رفتن غیر عادی حرارت بدن و جوش هایی در نقاط مختلف بدن می شوند که این افراد دارای طبع گرم هستند.

کاهو و فلفل هر دو دارای ویتامین ث هستند و این ویتامین مهار کننده ی ترشح تیروکسین است، ولی بر اساس نظرات طب سنتی ایران، کاهو سرد و فلفل گرم است. بنابراین نمی‌ توان تمام فرضیات ارائه شده در طب سنتی را با یافته‌ های علوم امروزی تطبیق داد.

 بنا براین علم امروزی هنوز نتوانسته توضیح قانع کننده ای برای علت گرم شدن بدن به دنبال مصرف برخی مواد غذایی به اصطلاح گرم و کاهش دمای بدن به دنبال مصرف غذاهای سرد ارائه کند.

 

 

1390/2/21 لينک مستقيم

فرستنده :
انسیه HyperLink HyperLink 1392/2/18
مـتـن : مطالب جالب و خوب بود. شنیدم ابو علی سینا از این علم زیاد استفاده می کرده. به هر حال ممنون

فرستنده :
mojdeh HyperLink HyperLink 1390/4/1
مـتـن : khaili sait bahall ,khob va mofid hast.marsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
پاسـخ : سلام. ممنون دوست عزیز.

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 
 المپياد زيست شناسي

 


 

 
 

 


 

صفحه‌ي اصلي


 

 
 


 

راهنماي سايت


 

 
 

 


 

آموزش


 

 
 


 

بانك سوال


 

 
 

 


 

مسابقه


 

 
 

 


 

زنگ تفريح


 

 
 

 


 

مصاحبه و گزارش


 

 
 

 


 

معرفي كتاب


 

 
 

 

 

مشاوره


 

 
 

 


 

پرسش‌و‌پاسخ‌علمي


 

 
 


 

اخبار

 

فعاليت‌هاي علمي

 پيوندها
 تاريخچه‌ي المپياد جهاني زيست‌

المپياد زيست شناسی جمهوري اسلامي ايران در تابستان 1377 هنگام برگزاری نهمين المپياد جهانی زيست‌شناسی در «کيل» آلمان شکل گرفت.

در اين دوره از المپيادهای جهانی بود که درخواست مشارکت جمهوري اسلامي ايران در اين رقابت جهانی به‌تصويب رسيد.

ادامه ...

 بازديدها
خطایی روی داده است.
خطا: بازديدها فعلا" غیر قابل دسترسی می باشد.