مسابقه‌ی تصادفی

 المپياد جهاني زيست‌شناسي
 
 نجات از پلاستیک
نجات از پلاستیکزنگ تفريح زيست
پلاستیک، آلودگی شیمیایی

 

 

 

 

زندگی ما قالب سازی، پک و مهر و موم شده در پلاستیک است. چند دهه است که پلاستیک از زمان تولید صنعتی و روزمره زندگی ما را احاطه کرده؛ از رایانه خود شما گرفته تا موبایل، بطری نوشابه و آب معدنی و کارتهای بانکی. تولیدات پلاستیکی از همه طرف در زندگی ما تأثیر داشته، قطعات خودرو و موبایل و لوازم پزشکی و حتی ظروف مصرفی غذا که هر روز همراه ما هستند تا وسایل بازی بچه ها.

جنبه های منفی پلاستیک راز سربه مهر علمی نیستند. تولیدات مخرب طبیعت، از فراورده های نفتی. از مواد سمی ساخته می شوند، خطر جدی برای طبیعت هستند و به سختی قابل بازیافتند و متاسفانه همه روزه همه ما از این تولیدات استفاده میکنیم. ولی این فقط نصف داستان است.

درست به اندازه ای که جاده های سرسبزی در حین مسافرتهای بین شهری میبینیم و ما را جذب خود میکنند پلاستیک هم دقیقاً همین کار را می کند! %5 فراورده های نفتی به پلاستیک تبدیل می شوند و به ازای تولید اینهمه پلاستیک هم دلیلی برای مصرفش داریم. برای مواد غذایی بخصوص در طول سفر نیاز به این پلاستیک ها داریم. حمل و نقل ساده ای دارند، کم وزن و در بسیاری موارد کم جا. دلیل خوبی است!

خب این تمدن معتاد به پلاستیک چه راه حل دیگری دارد؟ بازگشت به دوران شیشه و آلومینیم هم جذاب است، ولی این مواد به اندازه ی پلاستیک، قابل حمل و ارزان نیستند. از طرفی مقوا و کاغذ هم همین مشکل را دارند. مغازه پلاستیک فروشی یا لوازم اولیه منازل مثالی است از زنجیره ای از فرایندهای مکانیزه شیمیایی، از تولید تا نقل و انتقال به سمت مغازه. ردپای پلاستیک اولین بار نیمه دوم قرن 19 پیدا شدو به تدریج به یکی از مهمترین تولیدات صنعتی تبدیل شد. ولی در آینده بشر از چه نوع ماده ای بهره می برد؟ جواب واقعاً جالب است: پلاستیک بیشتر!! پلاستیک های تولیدی از موارد نفتی با تحقیقات بیشتر، موارد استفاده بیشتری پیدا میکنند. بخصوص اینکه پلیمرها منابع ارگانیکی چون ذرت، پوست پرتقال، بامبو، کنف و مواد گیاهی تولید کاغذ پیدا کرده اند.

با وجود ظهور بیوپلاستیک های قابل بازیافت آینده مواد بازیافتی همچنان سرجای خودشان باقی می مانند تا راه حلهای بهتری پیدا شود. کریستوفر فلاوین نویسنده کتاب آینده مواد بازیافتی پیش بینی می کند که تا 20 سال آینده بیوپلاستیک ها %5 بازار را به سمت خود جلب خواهند کرد. با این حال میتوانند این وابستگی به پلاستیک را که بخصوص طبیعت با آنها آلوده می شود را کم کنند.

بررسی های همین چند سا لپیش نشان میدهد که تنها 12 دقیقه طول مدت استفاده از این مواد است و بعد از آن مقصدشان سطل آشغال است! حتی شما هم میتوانید مسرف این نوع پلاستیک ها را کم کنید. در مغازه ها این پلاستیکها برای خریدهای شما داده میشود بسیاریش ان غیرضروری است. همین نیاز را کم می کند و تولید کننده مقدار تولید خود را اجباراً کم خواهد کرد.

 

1390/6/18 لينک مستقيم

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 
 المپياد زيست شناسي

 


 

 
 

 


 

صفحه‌ي اصلي


 

 
 


 

راهنماي سايت


 

 
 

 


 

آموزش


 

 
 


 

بانك سوال


 

 
 

 


 

مسابقه


 

 
 

 


 

زنگ تفريح


 

 
 

 


 

مصاحبه و گزارش


 

 
 

 


 

معرفي كتاب


 

 
 

 

 

مشاوره


 

 
 

 


 

پرسش‌و‌پاسخ‌علمي


 

 
 


 

اخبار

 

فعاليت‌هاي علمي

 پيوندها
 تاريخچه‌ي المپياد جهاني زيست‌

المپياد زيست شناسی جمهوري اسلامي ايران در تابستان 1377 هنگام برگزاری نهمين المپياد جهانی زيست‌شناسی در «کيل» آلمان شکل گرفت.

در اين دوره از المپيادهای جهانی بود که درخواست مشارکت جمهوري اسلامي ايران در اين رقابت جهانی به‌تصويب رسيد.

ادامه ...

 بازديدها
كاربران غيرعضو آنلاين كاربران غيرعضو آنلاين:   1077
  كاربران عضو آنلاين:   0
  کل كاربران آنلاين:   1077