مسابقه‌ی تصادفی

 المپياد جهاني زيست‌شناسي
 
 خورشت باكتري! (مسابقه‌ي شماره‌ي پنج)
خورشت باكتري! (مسابقه‌ي شماره‌ي پنج)مسابقه زيست
آيا مي‌توان باكتري را به‌عنوان غذا ميل كرد؟! ... همراه با پاسخ!

مي‌دانيم كه باكتري‌ها مي‌توانند در محيط‌هاي گوناگون به‌سرعت تكثير شوند. هم‌چنين باكتري‌ها مثل خيلي از سلول‌هاي ديگري كه مي‌شناسيم موادي را بيوسنتز مي‌كنند؛ مثل اسيدهاي آمينه و پروتئين‌ها، چربي‌ها و اسيدهاي نوكلوئيك و خيلي از ويتامين‌ها.

با اين توضيح؛ به‌نظر شما نمي‌توان به باكتري‌ها به‌عنوان يك منبع غذايي نگريست؟ آيا ما مي‌توانيم گونه‌هاي غيربيماري‌زاي باكتري‌ها را در مقياس بالا تكثير كنيم و از آن‌ها به‌عنوان منبع غذايي استفاده كنيم؟ مثلاً فرض كنيد كه در آينده‌ي نزديك هر يك از ما در خانه خود گرمخانه‌اي براي كشت و پرورش باكتري‌ها داشته باشيم و هراز گاهي يك بشقاب از آن‌ها را سر ميز صبحانه بياوريم و بر روي نان بماليم و ميل كنيم! يا اين‌كه سس مخصوصي از آن‌ها تهيه كنيم ( يك سس سرشار از پروتئين) و آن را به سالاد فصل خود اضافه كنيم و بخوريم.

خوبي‌ها و بدي‌هاي چنين ايده اي را براي ما بنويسيد و برنده‌ي اين مسابقه شويد!

 

 

 

دوستان خوب! ممنون از جواب‌هاي خوب شما. خيلي از شما جواب‌هاي نسبتا خوب و كاملي داديد. از آنجا كه سوال اين مسابقه طرحي توسعه نيافته است، هنوز مشكلات و مزاياي آن به طور كامل شناخته شده نيست. بنابراين تك تك جواب‌هاي شما مي‌تواند درست باشد. در اينجا پاسخي مختصر و مفيد به اين مسابقه مي‌دهيم. اگر همچنان احساس مي‌كنيد كه نكته‌اي نگفته مانده است؛ همينجا بنويسيد تا آن را به بحث بگذاريم.

اولين بار پس از كمبودهاي غذايي جنگ جهاني اول، دانشمندان آلماني به فكر استفاده از تك سلول‌ها به عنوان ماده غذايي افتادند. آنها روي طيف زيادي از تك سلول‌ها از قارچ و جلبك گرفته تا باكتري‌ها تحقيق كردند و اينگونه شد كه كليد ساخته شدن خورشت باكتري زده شد. آلمان‌ها از قارچ "ساكرومايسس سرويزيه" به عنوان منبع پروتئين استفاده كردند. آنها اين قارچ را در مقياس وسيع كشت مي‌دادند و آن را به غذاهاي ديگر (مثل سوسيس يا سوپ) اضافه مي‌كردند تا كمبودهاي غذايي مردم جنگ‌زده كشورشان برطرف شود.

و اما بپردازيم به مزايا و معايب چنين طرحي، كه اتفاقا شما دوستان رشد به خوبي به خيلي از آنها اشاره كرديد. اگر موافقيد اول از مزايا شروع كنيم و در مورد هر يك توضيح مختصري بدهيم:

 كمبود منابع غذايي و رشد جمعيت

جمعيت كنوني جهان بيش از شش و نيم ميليارد است و مطابق پيش‌بيني‌هاي سازمان ملل اين عدد تا سال 2015 به هشت ميليارد و در سال 2110 به ده ميليارد خواهد رسيد! مطابق محاسبه دانشمندان، ميزان غذايي كه بشريت بين سال‌هاي 1980 تا 2015 نياز دارد با ميزان غذايي كه از پيدايش كشاورزي (12 هزار سال پيش) توسط انسان توليد شده است برابري مي‌‌كند! پس بايد به فكر منابع جديد غذايي بود! منابعي كه نيازهاي غذايي را برطرف كنند، سهل‌الوصول باشند، به محيط زيست لطمه نزنند و قابل تجديد باشند.

 رشد باكتري‌ها يك فرايند پيوسته و سريع است

باكتري‌ها و قارچ‌ها به سرعت تقسيم مي‌شوند و توده زيستي آنها دوبرابر مي‌شود. همچنين، اگر چنانچه منابع غذايي براي آنها تامين باشد (كه معمولا منابع ساده كربن، نيتروژن و اكسيژن است) آنها مي‌توانند به صورت پيوسته و بدون توقف تكثير شوند. كدام‌يك از مواد غذايي ما (گندم، گاو، ميوه...) چنين قابليت بالايي را دارند؟ در جدول زير سرعت دوبرابر شدن "توده زيستي" موجودات مختلف را مقايسه كنيد و ببينيد كه چرا باكتري‌ها مي‌توانند به عنوان يك منبع غذايي سهل‌الوصول در نظر گرفته شوند.

 

موجود زنده

سرعت دوبرابر شدن توده زيستي

باكتري‌ها و قارچ‌ها

10 تا 120 دقيقه

جلبك‌ها

2 تا 6 ساعت

برخي از گياهان

1 تا 2 هفته

جوجه مرغ

2 تا 4 هفته

گاو

1 تا 2 ماه

 

تك‌سلوي‌ها موجوداتي قانع هستند

حتما مي‌دانيد كه با كمي امكانات مانند يك گرمخانه مي‌توان شرايط دمايي و رطوبتي بسياري از تك‌سلولي‌ها را فراهم كرد. اين شرايط ساده را مقايسه كنيد با داشتن يك گاوداري يا مرغ‌داري يا يك مزرعه و هزينه‌ها و شرايطي كه نياز دارند. همچنين بسياري از تك‌سلولي‌ها براي رشد خود تنها نياز به مواد غذايي خيلي ساده دارند.

 
"مهندسي ژنتيك" ابزاري قدرتمند

مهندسي ژنتيك انواع ابزارها را در اختيار ما قرار داده تا باكتري‌ها و ديگر تك‌سلولي‌ها را مطابق ميل خود طراحي كنيم. مي‌توانيم ژنوم باكتري يا قارچ مورد نظر را به نحو دلخواه تغيير دهيم، بعضي پروتئين‌ها را اضافه كنيم و برخي را حذف كنيم، ژن آنزيم‌هايي كه باعث توليد مواد ناخواسته (مواد سمي، بودار و بدطعم) مي‌شوند را حذف كنيم و در عوض ژن آنزيم‌هايي با قابليت‌هاي دلخواه را اضافه كنيم. و به طور كلي، ما مي‌توانيم اين ماده غذايي بالقوه را به شكل دلخواه خود غني كنيم.

اما كمي هم بپردازيم به معايب اين طرح:

 
طعم و بوي نامطبوع

اين مشكلي است كه خيلي از شما به آن اشاره كرديد. باكتري‌ها مي‌توانند تركيبات بدبو و بدطعم ايجاد كنند كه آنها را براي خوردن نامناسب مي‌كند. مشكل ديگر اينكه ما انسان‌ها ممكن است با طعم آنها بيگانه باشيم و همچنين (به اشاره يكي از دوستان) از نظر رواني آمادگي خوردن چنين غذايي را نداشته باشيم. به هر صورت اين‌ها مشكلاتي است كه بايد رفع شود. و اين‌ها بايد همگي در مراحل بهينه‌سازي اين غذا صورت گيرد. شايد بهتر باشد كه ما اين نوع غذاي جديد را به عنوان يك غذاي مكمل در كنار غذاهاي ديگر يا مخلوط شده با غذاهاي ديگر استفاده كنيم.

 
ميزان بالاي اسيدهاي نوكلوئيك (نسبت به پروتئين)

گوشت‌هايي كه ما به عنوان غذا مصرف مي‌كنيم(مرغ، ماهي، گوساله و گوسفند) سلول‌هاي ماهيچه‌اي غني از پروتئين‌هاي اكتين و ميوزين و بسياري از پروتئين‌هاي ديگر هستند. همانطور كه مي‌دانيد سلول‌هاي ماهيچه‌اي  سلول‌هايي حجيم، كشيده و درازي هستند كه بيشترين بخش آنها را همين پروتئين‌ها تشكيل داده‌اند. بنابراين ميزان پروتئيني كه ما از اين غذاها مي‌گيريم بسيار بيشتر از ميزان اسيد‌هاي نوكلوئيك است. همچنين غذاهاي گياهي كه ما مصرف مي‌كنيم (دانه‌هاي برنج، گندم و ...) از ميزان زيادي كربوهيدرات تشكيل شده‌اند. بنابراين ميزان اسيدنوكلوئيك به ازاي حجم غذايي كه مي‌خوريم پائين است.

يكي از عمده‌ترين مشكلاتي كه غذاهاي تك‌سلولي براي ما ايجاد مي‌كنند نسبت بالاي اسيدهاي نوكلوئيك آنهاست. تك‌سلولي‌ها معمولا سلول‌هايي كوچك هستند با ميزان پروتئين‌ محدود. اين ‌سلول‌ها به سرعت تكثير مي‌شوند و بنابراين همواره ميزان سنتز اسيدهاي نوكلوئيك در آنها بالاست. وجود ميزان زياد اسيدهاي نوكلوئيك در جيره غذايي باعث بالا رفتن اسيداوريك خون مي‌شود (اسيد اوريك محصول متابوليسم پورين‌ها است) كه اين مشكلات متعددي را ايجاد مي‌كند.

 بيماري‌زايي و حساسيت‌زايي

فرض مساله اين بود كه ما از باكتري‌هاي غير بيماري‌زا استفاده كنيم. اما با اين حال بايد تحقيق كرد كه آيا اين باكتري‌ها خطرات نهفته ديگري نيز دارند يا خير. به عنوان مثال برخي از باكتري‌ها مي‌توانند باعث تحريك سيستم ايمني بدن و ايجاد پاسخ‌هاي آلرژيك شوند. همچنين باكتري‌هاي گرم منفي به دليل داشتن اندوتوكسين‌ها در غشا خارجي خود، مي‌توانند ايجاد مسموميت و آلرژي كنند. بنابراين چنين غذايي بايد مراحل زياد تحقيقي را طي كند تا از بيماري‌زا نبودن و حساسيت‌زا نبودن آن مطمئن شويم.

 مشكل ديواره باكتري‌ها

باكتري‌ها ديواره‌هاي محكمي از جنس پپتيدوگليكان دارند. البته ميزان سختي اين ديواره در باكتري‌هاي مختلف متفاوت است. ديواره برخي از باكتري‌ها تحمل شرايط اسيدي معده انسان را دارند و برخي نمي‌توانند در برابر اين محيط اسيدي و آنزيم‌هاي برش دهنده موجود در معده و روده مقاومت كنند. بنابراين بايد در انتخاب باكتري دقت نمود و ديد كه آيا دستگاه گوارش ما توانايي هضم آن را دارد يا نه!

با اين توضيحات؛ نظر شما در مورد خورشت باكتري چيست؟!

راستي، به زودي مسابقه جديد زيست‌شناسي را اعلام خواهيم كرد؛ آماده باشيد!

موفق باشيد.

جواب:

معایب:
1- برخی باکتری علاوه بر تولید مواد مورد نیاز ممکنه انواع مواد مضر نیز تولید کنند
2-آگر باکتری ها کپسول پلی ساکاریدی داشته باشن هضمشون سخته
3-بسیاری هم دارای پیلی هستند در نتیجه بسیار چسب ناک بوده ممکن است به سطح روده و بچسبند
4- خیلی خطرناکه! شما گفتید که باکتری های غیر خطرناک استفاده کنیم و هر بار یه بشقاب بخوریم تا اینجا درست اما میدونید اگر حتی مقدار کمی باکتری بیماری زا بخورید چی میشه !حتی اگر مرده هم یاشند باکتری های غیر بیماری زارو به بیماری زا تبدیل می کنند
5-خودشون غذا نیاز دارند مگه نه
6-نیاز به هزینهی زیاد و محیط کنترول شده دارند(البته ممکنه بصرفه)
7-مدت زمان زیادی طول میکشه تا انسان به آن عادت کنه و از لحاظ روانشناسی حتی اگرم همه چیز خوب باشه آیا شما باکتری می خورید
8-باید روش های جدید آشپزی براشون کشف بشه

مزایا:
1-مشکل غذا در آینده حل میشه
2-مدت زمان تولید غذا کم میشه
3-پروتیین و مواد مورد نیاز بدن رو تولید می کنن
4-نیازی به خرید غذا نداریم!

1385/10/29 لينک مستقيم

فرستنده :
f.r HyperLink HyperLink 1387/2/20
مـتـن : باكتري ها بسيار عالي هستند

فرستنده :
فريبا HyperLink HyperLink 1386/8/18
مـتـن : به نظر من باكتري مفيدم داريم باكتري مضر هم داريم گه مفيد باشه شايد تو اينده ازش استفاده كرديم فقط بايد از نوعي باشه كه به بدن انسان ضرري نرسونه

فرستنده :
عطيه عليان نژادي HyperLink HyperLink 1386/2/2
مـتـن : عالي

فرستنده :
ایداسپهری HyperLink HyperLink 1385/12/17
مـتـن : بله زیراهمه جا هستند

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1385/12/6
مـتـن : ايده جالبيه تو آينده حتما لزش استفاده ميكنند.
راستي يه ايده ديگه ما ميتونيم باكتري ها رو براي انجام دادن كارها آموزش بديم؟
اگه نظري داشتين ايميل بزنين خداحافظ
پاسـخ : ممنون از نظر شما. به نظر من تا وقتي كه ما ابزار قدرتمندي مانند مهندسي ژنتيك داريم مي‌›.انيم بيش از اينها روي باكتري‌ها حساب كنيم. موفق باشيد

فرستنده :
عطيه HyperLink HyperLink 1385/12/2
مـتـن : سلام!
ببخشيد اون كاپ كه دست آقا سوسمارست! (چه ذوقي هم كرده !)كد پستي رو اشتباه نداديد! راستي اگه خواستيد جايزه رو بين سه نفر تقسيم كنيد مي تونيد دو دسته شو به دو برنده ي ديگر بديد خود كاپ رو هم به من بديد !!! خوبه نه!!

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1385/11/18
مـتـن : با سلام و تشکر از مسابقه خوبتون....
خيلي جالبه ولي اگر شد و وقت کرديد کمي درمورد کارهاي انجام شده در اين مورد بنويسيد
باز هم ممنون
.
پاسـخ : ممنون از توجه شما.

فرستنده :
biolove HyperLink HyperLink 1385/11/17
مـتـن : سلام
لطفا يک چند روزه ديگه وقت بدين
.
پاسـخ : راستش براي جواب دادن كمي دير هم شده! ينابراين سعي كنيد تا فردا جواب‌هاي خودتان را اعلام كنيد. ممنون!

فرستنده :
biolove HyperLink HyperLink 1385/11/16
مـتـن : سلام...
ببینید حالا مسابقه هیچی ولی چرا باکتری چرا تا وقتی گیاه است از باکتری استفاده کنیم!
مگر...
مگر اینکه مواد معدنی مورد نیاز گیاه تموم بشه اونوقت باکتری هم نداریم چون اون ها هم به مواد معدنی نیاز دارند مگه نه!؟
به نظر من اگه چنین بشه بهترین ماده غذایی جلبک ها به همراه قارچا اند چون اگر با هم همزیست شوند مواد معدنی رو از سنگ می گیرند و به غذا تبدیل می کنند اونوقت چه خورشتی می شه از باکتری خوشمزه تر

البته همین جور که بقیه هم گفتن ممکنه ما باکتری بیماریزا هم بخوریم اما نه به دست خودمون چون هر روز داریم تعداد زیادی می خوریم اما خودمون نمی دونیم اما مقدارش کمه ولی در صورتی با غیر بیماریزاه ها ترکیب بشن زیاد میشن

پاسـخ : در مورد قارچ‌ها و جلبك‌ها با شما موافقم. اتفاقا اولين باري كه اين طرح مطرح شد (در گير و دار جنگ جهاني اول و دوم) دانشمندان بيشتر با قارچ‌هاي تك سلولي سر و كله مي‌زدند. اما گويا تنوع باكتري‌ها بسيار جالب‌تر است. خصوصا اينكه مهندسي ژنتيك همه چيز را براي طراحي آنها در دست ما قرار داده است.

اما در مورد غذاهاي جديد و جايگزين .... خوب اين فقط يك فرضه (هرچند كه قبلا امتحان هم شده است). ما بايد به جمعيت جهاني فكر كنيم. جمعيتي كه قرار است تا هشت سال ديگر به 8 ميليارد برسد! آيا گياهان هميشه با ما خواهند بود؟ سرعت رشد (دو برابر شدن توده زيستي) در باكتري و گياهان چقدر فرق دارد؟ (اي واي..... جواب ها را كه دادم!)

فرستنده :
biolove HyperLink HyperLink 1385/11/16
مـتـن : راستی ...
خوب درمورد معایب گزینه 7) درسته که باکتری ها به شکل دیگه ای اند اما خلاصه ما میدونیم که باکتری اند مثل درست کردن مورچه پلو(توجه اینکه این غذا وجود داره

فرستنده :
BIOLOVE HyperLink HyperLink 1385/11/16
مـتـن : سلام....
من فکر می کنم بیشتر شما می خواهید در مورد معایب و مزایای آن بدانید...
معایب:
1- برخی باکتری علاوه بر تولید مواد مورد نیاز ممکنه انواع مواد مضر نیز تولید کنند
2-آگر باکتری ها کپسول پلی ساکاریدی داشته باشن هضمشون سخته
3-بسیاری هم دارای پیلی هستند در نتیجه بسیار چسب ناک بوده ممکن است به سطح روده و بچسبند
4- خیلی خطرناکه! شما گفتید که باکتری های غیر خطرناک استفاده کنیم و هر بار یه بشقاب بخوریم تا اینجا درست اما میدونید اگر حتی مقدار کمی باکتری بیماری زا بخورید چی میشه !حتی اگر مرده هم یاشند باکتری های غیر بیماری زارو به بیماری زا تبدیل می کنند
5-خودشون غذا نیاز دارند مگه نه
6-نیاز به هزینهی زیاد و محیط کنترول شده دارند(البته ممکنه بصرفه)
7-مدت زمان زیادی طول میکشه تا انسان به آن عادت کنه و از لحاظ روانشناسی حتی اگرم همه چیز خوب باشه آیا شما باکتری می خورید
8-باید روش های جدید آشپزی براشون کشف بشه
9- شما بگید؟
مزایا:
1-مشکل غذا در آینده حل میشه
2-مدت زمان تولید غذا کم میشه
3-پروتیین و مواد مورد نیاز بدن رو تولید می کنن
4-نیازی به خرید غذا نداریم!

البته باید اینو هم اضافه کنیم که خیلی ازباکتری های مفید در بدن زندگی میکنن(پاسخ:چه ربطی داشت؟)

با امید موفقیت همه ی جوان های ایرونی!!!!!!!!

.
پاسـخ : ممنون از پاسخ مفصل شما!

1) اگر باكتري‌ها را خودمان با روش‌هاي مهندسي ژنتيك طراحي كنيم چطور؟
2) شما فرض كنيد ما بتوانيم قبل از خوردن آن‌ها آسياب كنيم!
3) خوب مي‌توانيم از اول باكتري‌ بدون پيلي را انتخاب كنيم!
4) خوردن باكتري بيماري‌زا خطرناك است! اما چرا نرويم دنبال غير بيماري‌زاها؟
5) حتما همينطوره! ما هم برايشان حداقل‌ها را فراهم مي‌كنيم!
6) مي‌صرفه!
7) لازم نيست حتما باكتري را به همان شكل خودش مصرف كنيم! عنوان مسابقه را نگاه كنيد؛ خورشت! شايد هم يك جور سس پروتئيني! با رنگ و لعاب زيبا
8) اون ديگه به عهده ما زيست‌شناسان نيست! اگر موافق باشي مي‌سپاريمش به آشپزها..!
9) من بگم؟ يك مشكل هست كه هنوز كسي به آن اشاره نكرده. آن هم مربوط است به اسيدهاي نوكلوئيك! باز هم فكر كنيم!

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1385/11/16
مـتـن : اگر شما مي خواهيد بخوريد نوش جان ولي من نمي خورم

فرستنده :
سلما يزدان دوست HyperLink HyperLink 1385/11/15
مـتـن : حرفهاي همه بچه ها رو خوندم به نظرم اكثرا درست اومد ...اما شما ميگين اسد نوكلئيك...شايد چون با كشتن باكتري اسيد نوكلئيك اون از بين نميره مور استفاده بقيه باكتري ها كه تا اون موقع توانايي حمله به بدن را نداشتن قرار بگيره و بوسيله ي اون نسبت به ايمني بدن مقاو م بشن كه اين ممكنه خيلي خطر ناك باشه...يعني شايد اينجا ترانسفورماسيون مشكل ساز بشه.....

.
پاسـخ : سلما جان! ممنون از پاسخ شما. يادت نرود كه فرض ما اين است كه از گونه‌هاي غيربيماري‌زا استفاده كنيم. در ضمن ما قرار نيست اين باكتري‌ها را زنده زنده بخوريم. بلكه قرار است از آنها فراورده‌هاي غذايي جديدي بسازيم كه در طي اين فرايند باكتري‌هاي ما مي‌ميرند.

منظور من از مطرح كردن اسيد‌هاي نوكلوئيك بيشتر در مورد مشكلات متابوليسمي است كه اين غذا براي بدن ما ايجاد مي‌كند. به اين موضوع فكر كنيد كه غذاهاي معمولي كه ما مي‌خوريم (مثل گوشت) از چه تشكيل شده‌اند و تركيب ماكروكلكول‌هاي آنها به چه صورت است. (چه مقدار پروتئين و چه مقدار كربوهيدرات و چه مقدار اسيد نوكلوئيك دارند؟) و آنها را مقايسه كنيد با باكتري‌هايي كه قرار است در خورشت استفاده كنيم. ما از غذاهايمان چه انتظاري داريم؟ غذاهايي كه ما مي‌خوريم چند درصد اسيد نوكلوئيك دارند و جند درصد ساير ماكروملكول‌ها؟

در ضمن؛ يادتان نرود كه به مزاياي چنين طرحي نيز اشاره كنيد.

فرستنده :
آرشام HyperLink HyperLink 1385/11/13
مـتـن : خب بايد ببينيم كه اين باكتري ها از نوع خوب اند يا بد ؟ در اصل زندگي باكتري براي بدن لازم است اما در بدن از بين مي روند. علاوه بر اين اصلا باكتري ها نمي توانند در بدن رشد كنند.

فرستنده :
م.m HyperLink HyperLink 1385/11/12
مـتـن : باکتری ها به دلیل داشتن دیواره سلولی قابل هضم نیستند-___در ضمن اگر منظور نظر شما باکتری های زنده هستند خوب ممکن است این باکتری ها در درون بدن ما تکثیر شوند وموجب اختلال شوند اما اگر منظورتان باکتری های مرده باشند هم دیگر خاصیتی ندارند

پاسـخ : چرا باكتري‌هاي مرده خاصيت ندارند؟ مگر ما بقيه موجودات را هم زنده زنده مي‌خوريم؟

فرستنده :
فریده HyperLink HyperLink 1385/11/12
مـتـن : باکتری برای تولید پروتئین نیازبه منبع کربن وازت وغیره دارد.درضمن معمولاباکتریهاموادتولیدی خودرابه محیط بیرون میریزند.درضمن باکتری علاوه برتولید موادمفیدبرای انسان ،درضمن متابولیسم موادزائدی نیز تولید میکند که مضراست.درآخراینکه برای استفاده ازمحصولات مفید باکتریها این موادبایدتخلیص شوند.الان هم مادرغذاهای خودبه مقدارزیاد باکتری مصرف میکنیم که بسیاری ازآنها براثرشیره معده نابود میشوند.زندگی بدون باکتریها غیرممکن است.
پاسـخ : آفرين فريده!

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1385/11/11
مـتـن : به نظر من نظر خیلی توپیه اگر واقعا یه همچین چیزی دیگه هیچ کجای دنیا کسی گرسنه نمیمونه اما به نظر شما خورشت باکتری خوشمزست!
پاسـخ : همونطور كه به يكي ديگر از دوستان هم پاسخ دادم، اين طرح مزايا و معايبي دارد. يكي از مزاياي اين طرح اين است كه ما مي‌توانيم با تكنيك‌هاي مهندسي ژنتيك باكتري‌ها را دستكاري كنيم. بنابراين خيلي نبايد نگران طعم و بو باشيم! بقيه مزايا و معايب را شما براي ما تشريح كنيد!

فرستنده :
نگار HyperLink HyperLink 1385/11/11
مـتـن : به نظرم كار واقعا جالبيه ولي كمي سخته به فكر كنم بشه باكتري ها رو در كنار غذاهاي ديگه خورد ولي فكر نمي كنم به تنهايي نياز بدن رو تامين كنند در ضمن تكثير اين مقدار باكتري واقعا غير ممكن به نظر مي رسه و هضم و استفاده از مواد داخلشان به نياز به زحمت زيادي داره فكر مي كنين يه روز انقدر غذا براي بشر سخت پيدا بشه كه دست به چنين كاري بزنيم؟!
.
پاسـخ : نگار جان! حق با شماست. اين كار خيلي سخته. اما شايد منابع غذايي بشر در چند صد سال آينده كم بشه. بد نيست از الان به فكر غذاهاي جايگزين باشيم. جالبه بدوني در جنگ جهاني دوم اين طرح به صورت آزمايشي انجام مي‌شد.

فرستنده :
نيلوفر HyperLink HyperLink 1385/11/10
مـتـن : همانطور كه شمادر متن اشاره كرديد باكتري ها مي توانند موادي را سنتز كنند وما هم داريم روزانه از انها استفاده ميكنيم اما اگر ما خود انها را به عنوان غذا مصرف كنيم سودي برايمان ندارند چون اگر حتي به قول شما با انزيم انها را بي ديواره كنيم باز هم غير از مواد سلولي انها چيزي براي خوردن نداريم پس بهتر ان است كه از مواد توليدي انها استفاده كنيم (تمام اين فرض با در نظر گرفتن غير بيماري زا بودن است)
.
پاسـخ : نيلوفر جان! ممنون از پاسخت. منظور من از مواد سنتز شده توسط باكتري‌ها، پروتئين‌ها، اسيدهاي نوكلوئيك، كربوهيدارات‌ها و ويتامين‌هاست. ما از غذايي كه مي‌خوريم چه انتظاري داريم؟ مگر دنبال همين‌ها نيستيم؟

فرستنده :
ا.برزگر HyperLink HyperLink 1385/11/9
مـتـن : خب حتما همچین کاری می کنم.....!

فرستنده :
ا.برزگر HyperLink HyperLink 1385/11/9
مـتـن : خب...فکر کنم یافتم!
برای پرورش دادن همچین باکتری هایی به مواد اولیه احتیاج داریم....برای این که این باکتری ها بیماری زا نباشن باید از مواد اولیه ی خیلی باکیفیتی استفاده کنیم و مطمئنا باید انقدر باکتری تولید کنیم که حداقل ته دلمونو بگیره!پس هزینه ی بالایی داره!در زمن اون طور که من شنیدم اسید نوکلئیک در بدن انسان ها تجزیه نمی شه چون بدن ما نوکلئاز نداره....ولی این کار یه فایده ای داره چون در بدن باکتری ها پروتئین هایی هست که در بدن ما نیست و برای بدن ما سودمندند!...خوب بود؟!
.
پاسـخ : آفرين دوست من! اما به عنوان يك نكته كلي بايد بگم كه روي عملكرد پروتئين‌هاي غذايي چندان نمي‌توانيم حساب كنيم؛ بلكه مي‌توانيم آنها را به عنوان منابع خوبي براي تامين اسيدهاي آمينه نگاه كنيم. زيرا بيشتر پروتئين‌ها بعد از خورده شدن، داخل معده و روده تحت تاثير آنزيم‌هاي پروتئازي قرار مي‌گيرند و قطعه قطعه مي‌شوند. در مورد اسيدهاي نوكلوئيك به موضوع جالبي نزديك شدي، اما هنوز مشكل مورد نظر من را بيان نكردي. بيشتر فكر كن و باز هم تحليل‌هايت را بنويس.

فرستنده :
عطيه HyperLink HyperLink 1385/11/9
مـتـن : به نظر من خورشت باكتري مشكل هاي زيادي به وجو د مي ياره. مثلا ممكنه اين باكتري ها با باكتري هاي ديگر كه همه جا وجود دارند ،كنجوگيشن انجام بدن و ما بي خبر اونها رو بخوريم اونوقت سيستم دفاعي هم نمي تونه كاري بكنه. در اين مورد مطمئن نيستم اما گلبول ها ي سفيد يا به كل سيستم دفاعي دست رو دست نمي ذاره تا عوامل زنده نا شناس وارد بدن بشن و باكتري هام كه جونشون ار سر راه نياوردند كه ما بدون مقاومت اونها تجزيه شون كنيم(هاگ دروني). و حتي اگر اونها روي بدن ما اثري سو نذارن كشت زياد اونها موجب بهم خوردن تعادل اكوسيستم ها و رقابت مي شه. به عنوان مثال اين باكتري سر ناسازگاري با باكتري هاي ديگر مثلا باكتري روده داشته باشه يا باكتري هاي روي پوست. يا باعث زياد شدن نوع ديگري از باكتري ها بشه كه خطر ناكند. و اگر ما همش بخواهيم باكتري بخوريم. گوسفند و ماهي و ديگر حيوانات كه غذاي ما رو تشكيل مي دن بيكار مي مونن!!!!!! و فكر كنم اين خورشت باكتري بو ي خوب يا مزه ي خوب به خاطر سمومي كه توليد مي كنند نداشته باشه و حداقل به ذائقه ما ايراني ها نمي خوره. چلوكباب با دوغ كجا خورشت باكتري كجا!!!! فكر مي كنم پروتئين هايي كه باكتر يها توليد مي كنند تمام اسيد آمينه هاي مورد نياز مارو نداشته باشه چون ريبوزوم اونها ابتدايي تر هست.

.
پاسـخ : عطيه جان! ممنون از جواب مفصلت. براي راهنمايي به شما و بقيه بچه‌ها اين رو بگم كه يادتون نره كه ما با تكنيك‌هاي مهندسي ژنتيك خيلي دستمون براي تغيير باكتري‌ها بازه. حتي مي تونيم روي عطر و طعم آنها هم كار كنيم و همچنين روي محتواي اسيدهاي آمينه آنها.

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1385/11/9
مـتـن : با اين عكسي كه شما اون بالا گذاشتيد ، من يكي اشتهام كور شد.
پاسـخ : حق با شماست! اما عكس‌هايي كه اون پائين گذاشتيم اشتها آور است! اينطور نيست؟ به هر حال منظور هم دقيقا همين است! يعني خوبي ها و بدي هاي باكتري ها...!

فرستنده :
ساغر سلطان آبادی HyperLink HyperLink 1385/11/9
مـتـن : من اولین باری است که به سایت رشد دسترسی پیدا کرده ام به نظر من امکان نشدنش 50% است.چون باکتری هم شروطی برای خوردن داردمثلا اگر باکتری ای بخوریم که با باکتریهای بدنمان ساز گار نباشد وآنها را ازبین ببرد خوب فاتحه مان خوانده است!چون بدن ما هم به باکتری هایش وابسته است.پس باید در جستجوی باکتری هایی باشیم که بابدنمان سازگار باشد.bay
پاسـخ : ساغر جان سه سايت رشد خوش آمدي! ممنون از جوابت. خوب نظرت چيست؟ بالاخره بخوريم با نخوريم؟ اگر قرار باشد چنين طرحي را پياده كنيم بايد چه چيزهايي را در نظر بگيريم؟ چه مشكلاتي داريم؟ چه راه حل هايي؟

فرستنده :
شایان شهبازی HyperLink HyperLink 1385/11/8
مـتـن : خیر به این خاطر که باکتری ها به تنهایی قابل خوردن نیستند ولی
در مواد غذایی می توانند تاثیری بگذارند که ماده ی غذایی را
به ماده ی غذایی دیگری تبدیل کنند مانند تبدیل شیر به ماست

.
پاسـخ : اما شما نگفتي كه چرا خوردني نيستند! اگر باكتري بيماري‌زا نباشد و سرشار از پروتئين و ويتامين باشد، چرا نبايد به آن به عنوان يك ماده غذايي نگاه كرد؟

فرستنده :
اردشیر برزگر HyperLink HyperLink 1385/11/8
مـتـن : خوب چون باکتری ها نسبت به شیره ی گوارشی قوی هستند( و حتی ما باکتری هایی داریم که در بد(مثلا روده زندگی می کنند) و وقتی بدن ما نتونه این منبع پروتئینی رو هضم کنه چه فایدهای داره یا از بدن دفع می شه یا در بدن یه زندگی انگلی رو آغاز می کنه یا اینکه در مار باقی باکتری ها و مواد اختلال ایجاد می کنه!
.
پاسـخ : اردشير خان! ممنون از پاسخت. شما فرض كنيد ما از تمام ابزارها استفاده كنيم كه اين باكتري‌ها قابل خوردن شوند. مثلا قبل از خوردن آنها را با آنزيم‌هايي تيمار كنيم كه ديواره باكتري را بشكند.

فرستنده :
parnian HyperLink HyperLink 1385/11/7
مـتـن : man ke harfi nadarm,albate ba sose poroteinesh ziyad movafegh nistam.
nooshe jan...

فرستنده :
نفیس HyperLink HyperLink 1385/11/7
مـتـن : اگر ما از باکتری به عنوان غذا استفاده کنیم معده ما نمی تواند آن را هضم کند چون آنزیم هایی برای گوارش آن در دستگاه گوارش وجود ندارد و خوبی آن در زیاد بودن باکتری است . اگر غذا می خواهیم می توانیم از جلبک ها استفاده کنیم که هم سرعت تکثیر بالایی دارد و هم مقوی است.

فرستنده :
ز.عسگری HyperLink HyperLink 1385/11/4
مـتـن : در هم زیستی با تک سلولی های دیگر مثل مخمرها امکان تهیه آنها می باشد

فرستنده :
neda كاظم زاده HyperLink HyperLink 1385/11/3
مـتـن : خير چون باكتري به علت داشتن ديواره سلولي باشيرهي معده هضم نمي شود و مشكل افرين مي شود

فرستنده :
م.میرجلیلی HyperLink HyperLink 1385/11/3
مـتـن : برای اینکه ما بتوانیم از خورشت باکتری استفاده کنیم اولا اینکه باکتری نباید بیماری زا باشد دوما با سیستم گوارش ماسازش پیدا کند و بدن ما بتواند آن را هضم کند وآنزیم آن را داشته باشد و برای ما تولید حساسیت نکند و این غذابتواند مواد لازم را به مقدار کافی به بدن برساند.و ثانیاجمع کردن موجودات به این ریزی دشوار است تا بتوان با آن خورشت درست کرد البته تعدادی در غذا های ما چه به صورت آلودگی وچه به صورت مفید مثل باکتری های تبدیل کننده ی ماست به شیر وجود دارد و وقتی که این همه غذای مقوی الهی وجود دارد نیازی ندارد که ما باکتری بخوریم.

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 
 المپياد زيست شناسي

 


 

 
 

 


 

صفحه‌ي اصلي


 

 
 


 

راهنماي سايت


 

 
 

 


 

آموزش


 

 
 


 

بانك سوال


 

 
 

 


 

مسابقه


 

 
 

 


 

زنگ تفريح


 

 
 

 


 

مصاحبه و گزارش


 

 
 

 


 

معرفي كتاب


 

 
 

 

 

مشاوره


 

 
 

 


 

پرسش‌و‌پاسخ‌علمي


 

 
 


 

اخبار

 

فعاليت‌هاي علمي

 پيوندها
 تاريخچه‌ي المپياد جهاني زيست‌

المپياد زيست شناسی جمهوري اسلامي ايران در تابستان 1377 هنگام برگزاری نهمين المپياد جهانی زيست‌شناسی در «کيل» آلمان شکل گرفت.

در اين دوره از المپيادهای جهانی بود که درخواست مشارکت جمهوري اسلامي ايران در اين رقابت جهانی به‌تصويب رسيد.

ادامه ...

 بازديدها
خطایی روی داده است.
خطا: بازديدها فعلا" غیر قابل دسترسی می باشد.