مسابقه‌ی تصادفی

 المپياد جهاني زيست‌شناسي
 
 جمعيت خرگوش‌ها (مسابقه‌ي شماره‌ي چهارده) ويژه‌ي ايام نوروز
جمعيت خرگوش‌ها (مسابقه‌ي شماره‌ي چهارده) ويژه‌ي ايام نوروزمسابقه زيست
نمودار جمعيت خرگوش‌ها را تفسير كنيد

سؤال


 

نمودار ذيل تراكم جمعيت خرگوش‌ها و ميزان بارندگي را بين سال‌هاي 1337 تا 1351 (1958 تا 1972 ميلادي) در منطقه‌اي نشان مي‌دهد.

گونه‌اي ويروس به‌نام «ميكسوماي خرگوشي» از سال 1339 (1960 ميلادي) در اين منطقه شيوع يافته است.

با توجه به نمودار تغييرهاي مشاهده شده در «تراكم جمعيت» خرگوش‌ها را تحليل و تفسير كنيد.

1386/1/10 لينک مستقيم

فرستنده :
نفيسه HyperLink HyperLink 1386/3/17
مـتـن : سلام
من جواب اینو فرستادم مثل اینکه نرسیده حالا دوباره می نویسم این سواله المپیاد زیست استرالیاست,نه؟
قبل از اینکه ویروس شیوع پیدا کنه هیچ فشار انتخابی برای اینکه خرگوشای جهش یافته ی مقاوم به ویروس زنده بمونن و بقیه بمیرن وجود نداشته اما با شیوع ویروس این فشار اعمال می شه و به همین خاطر هم هست که آهنگ مرگ و میر در اوایل شیوع ویروس زیاده.قبل از شیوع ویروس بارندگی از طریق اثر بر میزان منابع رو جمعیت خرگوشها تاثیر میذاشته اما با شیوع ویروس منابع اهمیت خیلی کمی دارن و بنابراین میشه از تاثیر بارش صرف نظر کرد.تا سال 1964 نسبت تعداد خرگوشهای مقاوم به تعداد کل خرگوشها همین طور افزایش پیدا می کنه تا اینکه در این سال این نسبت به یک نزدیک میشه همینجاست که فشار اعمال شده توسط ویروس هم برداشته می شه و ویروس دیگه اثری رو جمعیت نمیزاره یا اثرش قابل صرف نظر کردنه!در سال 1964 چون تعداد افراد کمه منابع هم زیاد(چون یه چند سالی هست منابع کمتر مصرف میشه پس میزان منابع می ره بالا)ورقابت هم کمه آهنگ رشد جمعیت زیاده و آهنگ رشد نمایی هستش.از سال 1964 تا سال 1968 هیچ کدوم از این دو عامل یعنی بارش و ویروس اثری بر جمعیت ندارن اما از سال 1968 به بعد به دلیل کمبود منابع و زیاد شدن تعداد افراد و در نتیجه افزایش رقابت آهنگ رشد کاهش پیدا کرده و میزان اون با میزا بارندگی رایطه ی مستقیم پیدا می کنه!(چون بارندگی بر میزا منابع غذایی در دسترس تاثیر مستقیم داره.)بازم انشام طولانی شد ببخشد این قدر تراوشات ذهنیم مغشوشه!!!
.
پاسـخ : نفيسه جان! اتفاقا انشاي بسيار خوبي داري و از آن مهم تر تحليل خوبت است. خوشحالم كه اينقدر علاقه مند هستي. سه تا نكته هم مي‌خواهم به شما بگويم: 1) وقتي شما نظرخود را مي‌نويسي كمي طول مي‌كشد تا بر روي سايت نمايش داده شود. اين به اين علت است كه قبل از نمايش داده شدن نظرات بايد من يا يكي از همكارانم آن را تائيد كنيم. 2) برنامه ريزي ما بر اين اساس است كه دانش آموزان ايراني علاقه مند به المپياد را با سئوالات مختلف با هر منبعي آشنا كنيم. بنابراين هرجاي دنيا كه سئوال خوبي پيدا كنيم آن را ترجمه مي‌كنيم و با كمي تغييرات آن را به بحث مي‌گذاريم. اگر شما مي‌دانيد كه اين سئوال مربوط به المپياد استراليا است، حتما هست! 3) تحليلت بسيار خوب و جامع بود! آفرين!

فرستنده :
سپیده HyperLink HyperLink 1386/3/17
مـتـن : از سال 62 تا 66 بیشترین میزان مرگ و میر در خرگوش ها دیده شده است و این می تواند ارتباطی هم با شرایط محیطی داشته باشد مثلا مقاومت خرگوش ها در هوای خیلی مرطوب به ویروس کم بوده خرگوش هایی به تعداد کم که به طور ژنتیکی به ویروس مقاوم بودند باقی ماندند و همزمان با گرم شدن هوا و کاهش رطوبت مقاومت زیادی را در برابر ویروس نشان دادند و شروع به زاد و ولد کردند که نمودار حالت صعودی به خود گرفته ست .

فرستنده :
atoosa HyperLink HyperLink 1386/1/30
مـتـن : salam:be nazare man jamiate khargoosh ha hich rabti be barandegi nadare chon der salhaye 1968 va 1970 ke barandegi kame jamiat ziad shode.va dar sale 1972 ke barandegi ziad shode jamiat hanooz dare ziad mishe. be nazare man khargooshha dar barabare viroos moghavem shodan!

فرستنده :
بردیا مرزبانی HyperLink HyperLink 1386/1/16
مـتـن : ویروس اصلآ رشد نمی کنه که نیاز به آب و هوای خوب برای رشد داشته باشه! آقا نوید جوب زدی ها! ولی در یک آب و هوای خوب (البته واسه ویروس) می تونه شانس بیشتری برای آلوده کردن و انتشار خودش داشته باشه و همچنین تو یه آب وهوا ممکنه که خرگوش ها حساس تر به عوامل بیماری زا شن!

فرستنده :
امیر HyperLink HyperLink 1386/1/15
مـتـن : درمباحث اکولوژی مبحثی تحت عنوان عوامل وابسته به تراکم داریم که طبق آن وباتوجه به اصل انتخاب طبیعی رشد جمعیت توسط عواملی مانند مرگ ومیر براثربیماری محدود میشود چون مقدار کل ماده وانرژی در طبیعت ثابت است این مساله در موردرشدخرگوش هارخ داده است علاوه براین شیوع بیماری مزبوربامیزان بارش بی ارتباط به نظر نمی رسد یعنی ویروس میکسوما در محیط مرطوب بهتر به بدن میزبان منتقل می شود ولی برای اظهار نظردقیق تر باید منحنی را در چندسال پس ازسال 1972 هم بررسی کرد

فرستنده :
lk HyperLink HyperLink 1386/1/14
مـتـن : به نظر من بارندگی ربطی به زنده موندن یا نموندن ویروس یا شیوع اون نداره!
پاسـخ : در مورد زنده موندن و نموندن با تو موافقم اما در مورد شيوع نه! ضمن اينكه يادمان باشد زنده بودن يك ويروس اصولا در درون سلول ميزبان معنا پيدا مي‌كند.

فرستنده :
پريسا HyperLink HyperLink 1386/1/14
مـتـن : به نظر من با شيوع ويروس ميكسوما جمعيت كاهش يافته و در سالهاي 1962 تا 1966 با افزايش بارندگي شيوع ويروس افزايش يافته و افت ناگهاني نمودار به همين ديل است.

فرستنده :
نوید HyperLink HyperLink 1386/1/14
مـتـن : با سلام این نمودار رابطه بین جمعیت خرگوش ها میزان بارندگی و ویروس میکسومای خرگوشی را نشان می دهد این ویروس که طبق شواهد در محیط مرطوب بهتر رشد و تولید مثل می کند به طور ناگهانی در سال 1960 پدیدار گشته و از سال 1962 که میزان باران ناگهان افزایش یافته مقدار باکتری ها به صورت وحشتناکی افزایش یافته و جمعیت خرگوشها به طور ناگهانی بسیار کاهش یافته و این روند حدودا تا سال 1965 ادامه داشته و از این زمان به بعد هم به دلیل کاهش باران و شاید به دلیل دیگری مانند مقاومت خرگوشها نسبت به ویروس میزان مرگ و میر خرگوشها بسیار کاهش یافته و زاد و ولد افزایش یافته و نمودار سیر صعودی طی کرده است

فرستنده :
عطيه HyperLink HyperLink 1386/1/13
مـتـن : سلام!
منظور سوالتون رو خوب متوجه نشدم اما فكر مي كنم زماني كه جمعيت خرگوش ها رو به افزايش بوده (1960) با شيوع ويروس جمعيت بسيار كم مي شود اما به دليل بارندگي زياد سال هاي (1962)(1966) بيماري بين خرگوش ها مهار و شيوع اون كم مي شه كه فكر كنم دليلش به خاطر اين بوده كه خرگوش ها از آب و غذاي هم مي خوردند و بيمار مي شدند اما با بارندگي زياد ويروس ها يا از بين رفته يا با آب بارون شسته شده اند. و بعد از اين جمعيت رشد دوباره ي خودش رو پيدا كرده.

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 
 المپياد زيست شناسي

 


 

 
 

 


 

صفحه‌ي اصلي


 

 
 


 

راهنماي سايت


 

 
 

 


 

آموزش


 

 
 


 

بانك سوال


 

 
 

 


 

مسابقه


 

 
 

 


 

زنگ تفريح


 

 
 

 


 

مصاحبه و گزارش


 

 
 

 


 

معرفي كتاب


 

 
 

 

 

مشاوره


 

 
 

 


 

پرسش‌و‌پاسخ‌علمي


 

 
 


 

اخبار

 

فعاليت‌هاي علمي

 پيوندها
 تاريخچه‌ي المپياد جهاني زيست‌

المپياد زيست شناسی جمهوري اسلامي ايران در تابستان 1377 هنگام برگزاری نهمين المپياد جهانی زيست‌شناسی در «کيل» آلمان شکل گرفت.

در اين دوره از المپيادهای جهانی بود که درخواست مشارکت جمهوري اسلامي ايران در اين رقابت جهانی به‌تصويب رسيد.

ادامه ...

 بازديدها
خطایی روی داده است.
خطا: بازديدها فعلا" غیر قابل دسترسی می باشد.