مسابقه‌ی تصادفی

 المپياد جهاني زيست‌شناسي
 
 كبوترها و مسير خانه (مسابقه‌ي شماره‌ي هفده)
كبوترها و مسير خانه (مسابقه‌ي شماره‌ي هفده)مسابقه زيست
كبوترها چگونه مسير خانه را پيدا مي‌كنند؟

شكل نشان داده شده در زير نتايج يك آزمايش فرضي را نشان مي‌دهد كه در آن سعي شده شيوه‌ي پيدا كردن خانه توسط كبوترها مورد تحقيق قرار گيرد.
مركز هر دايره نشان‌دهنده‌ي نقطه‌ي رها شدن كبوترهاست و هر نقطه‌ي سياه نشان‌دهنده‌ي موقعيت يك كبوتر بعد از مدت زماني مشخص است و پيكان نشان داده شده برايند جهت پرواز همه‌ي كبوترها در آن آزمايش است.


در دو آزمايش سمت چپ يك آهنربا به بدن هر كبوتر متصل شده تا در جهت‌شناسي كبوتر نسبت به ميدان مغناطيسي زمين اختلال ايجاد شود. دو آزمايش سمت راست نيز بدون آهنربا انجام شده.
هم‌چنين اين آزمايش‌ها در دو هواي ابري و آفتابي انجام شده است. نتايج آزمايش‌ها را به‌دقت بررسي و آن‌ها را تفسير كنيد.
به‌نظر شما كبوترها از چه راه‌كارهايي براي جهت‌يابي استفاده مي‌كنند؟


1386/1/19 لينک مستقيم

فرستنده :
بابک HyperLink HyperLink 1387/8/9
مـتـن : مطالب بیشتری لازم است ولی از شما باز هم ممنونم

پاسـخ :

فرستنده :
نفيسه HyperLink HyperLink 1386/3/16
مـتـن : با توجه به شکل می شه فهمید که برآیند بردارها تو روز آفتابی بدون آهنربا یا با آهن ربا زیاد فرقی نمی کنه پس نتیجه می گیریم تو روز آفتابی کبوتر به ندرت از میدان مغناطیسی زمین برای جهت یابی استفاده می کنه اما تو روز ابری تنها در صورت نبود آهنرباست که کبوتر جهت درستو انتخاب می کنه پس تو روزای ابری کبوتر از میدان مغناطیسی برای جهت یابی استفاده می کنه.تنها فرق روز آفتابی با روز ابری تو بود و نبود خورشیده!!!پس میشه نتیجه گرفت که تو روز آفتابی کبوتر با توجه به موقعیت خورشید جهت یابی می کنه.در کل می شه گفت برای کبوتر جهت گیری با توجه به موقعیت خورشید به جهت گیری با توجه به میدان مغناطیسی زمین ارجحیت داره!یعنی اگه خورشید رو بشه تو آسمون دید کبوتر از میدان مغناطیسی استفاده نمی کنه اما اگه خورشیدو نتونه ببینه(مثلا شب باشه یا هوا ابری باشه یا...)مجبوره که از میدان مغناطیسی زمین استفاده کنه!(البته یه ایراد به سوالتون می شه گرفت اونم اینه که ممکنه تغییر وزن کبوتر در اثر وجود آهنربا تو جهت گیریشون تاثیر بزاره!)
.
پاسـخ : نفيسه جان! آفرين به تحليل قشنگ و كاملت. اين مسابقه برنده نداشت ولي حالا برنده خودش رو پيدا كرد. در مورد وزن آهنربا بايد بگم كه توي اين آزمايش هاي فرضي تاثيرات جانبي آزمايش را كم يا بي تاثير فرض مي كنيم. حالا براي اينكه خيال شما هم راحت بشه فرض مي كنيم به كبوتر هايي كه آهنربا ندارند به همان ميزان آهن وصل مي كنيم كه شرايط يكسان وزني براي همه رعايت شده باشد. باز هم آفرين!

فرستنده :
عطيه HyperLink HyperLink 1386/1/20
مـتـن : سلام!
به نظر من شما اول جواب سوال هاي قبل رو بديد بعد سوال جديد مطرح كنيد.(منظورم جواب كامله). من خودم به شخصه اشتياق هميشگيمو به جواب دادن به سوالا از دست دادم. ما هر كدوم يك جواب دستو پا شكسته مي ديم شما هم مي گيد ممنون. لطف كنيد توضيحي كنارش بذاريد يا بگيد براي حل مثلا اين مساله به طور كامل به اين كتاب رجوع كنيد و غيره.طرح هر روز يك سوالتون هم كاملا عملي نشد و طرح جالبي هم نبود چون مهم كيفيته نه سرعت. خلاصه اين كه من خودم ترجيح مي دم زماني كه براي تايپ جواب مي زارم برم كتاب مربوطه رو با جواب كامل بخونم. باز هم از شما ممنونم سوالاتون قشنگه اما كمي نامفهومه. به هر حال ما واقعا از رشد متشكريم چون تنها سايتي هست كه به علاقه دانش آموزان فكر مي كنه و تنها جاي خوبي براي تبادل اطلاعات به شمار مي ياد.
پاسـخ : عطيه جان! ممنون از پيشنهاد و انتقادت. سئوالات نوروزي كه ما طرح كرديم بيشتر با هدف آماده كردن دانش‌آموزاني بود كه قرار است در مرحله دوم المپياد شركت كنند. بناي ما بر اين است كه بعد از اتمام اين دوره، جواب ها را يك جا اعلام كنيم. اما تا همينجا هم بايد بگويم تا الان تقريبا به تمام سئوالات جواب درست داده شده. در مورد كيفيت سئوال ها.... سعي ما اين است كه از استاندارد خارج نشويم و در ضمن تنوع را در سئوالات و موضوعات آن‌ها رعايت كنيم. بيشتر سئوالات مطرح شده با مشورت چندين زيست شناس طرح شده و برخي از سئوالات نيز ترجمه سئوالات المپياد كشورهاي خارجي و المپياد جهاني است. پس مطمئن باشيد كه با كمي فكر و دقت مي‌توان به همه آنها جواب داد. با همه اينها انتقاد شما به جاست... من سعي مي‌كنم در چند روز آينده جواب ها را اعلام كنم. شما هم نااميد نشو! جواب‌هاي شما هميشه جز بهترين هاست.

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 
 المپياد زيست شناسي

 


 

 
 

 


 

صفحه‌ي اصلي


 

 
 


 

راهنماي سايت


 

 
 

 


 

آموزش


 

 
 


 

بانك سوال


 

 
 

 


 

مسابقه


 

 
 

 


 

زنگ تفريح


 

 
 

 


 

مصاحبه و گزارش


 

 
 

 


 

معرفي كتاب


 

 
 

 

 

مشاوره


 

 
 

 


 

پرسش‌و‌پاسخ‌علمي


 

 
 


 

اخبار

 

فعاليت‌هاي علمي

 پيوندها
 تاريخچه‌ي المپياد جهاني زيست‌

المپياد زيست شناسی جمهوري اسلامي ايران در تابستان 1377 هنگام برگزاری نهمين المپياد جهانی زيست‌شناسی در «کيل» آلمان شکل گرفت.

در اين دوره از المپيادهای جهانی بود که درخواست مشارکت جمهوري اسلامي ايران در اين رقابت جهانی به‌تصويب رسيد.

ادامه ...

 بازديدها
خطایی روی داده است.
خطا: بازديدها فعلا" غیر قابل دسترسی می باشد.