زنگ‌تفریح تصادفی

 المپياد جهاني زيست‌شناسي
 
 بازديدها
خطایی روی داده است.
خطا: بازديدها فعلا" غیر قابل دسترسی می باشد.

 چرخه‌ی کالوین
چرخه‌ی کالوینزنگ تفريح زيست
زنگ تفریح شماره 81

چرخه کالوین

همان‌طور که می‌دانید واکنش‌های فتوسنتزی در گیاهان را می‌توان به دو بخش واکنش‌های نوری و واکنش‌های کربن (تاریکی) تقسیم‌بندی نمود. در بخش اول که در غشای تیلاکوئید کلروپلاست اتفاق می‌افتد، بر اثر اکسیداسیون آب به مولکول‌های اکسیژن، ناقلین انرژی یعنی ATP و NADPH تولید شده و در واکنش‌های تاریکی، با بهره‌گیری از CO2 و انرژی ذخیره شده در ATP و NADPH به سنتز کربوهیدرات‌های اساسی (نشاسته و ساکارز) پرداخته می‌شود. واکنش‌های این مرحله که اصطلاحا چرخه کالوین نامیده می‌شود، توسط ملوین کالوین و همکارانش در دهه 1950 شناسایی شد و این کشف منجر به اهدای جایزه نوبل در سال 1961 به وی شد. این چرخه را در یک دیدگاه کلی می‌توان به سه بخش کربوکسیلاسیون، احیاء و بازیابی تقسیم‌بندی نمود:

چرخه‌ی کالوین

ملوین کالوین



در مرحله اول، CO2 با استفاده از آنزیمی موسوم به روبیسکو (ریبولوز 1، 5- بیس فسفات کربوکسیلاز- اکسیژناز) بر روی قندی 5 کربنه موسوم به ریبولوز 5،1- بیس فسفات اضافه شده و سپس قند 6 کربنه حاصل به دو قند 3 کربنی موسوم به 3- فسفو گلیسرات تبدیل می‌شود:

در مرحله دوم، این مولکول طی یک سری برهم‌کنش‌ها و با مصرف مولکول‌های ATP و NADPH احیاء شده و تبدیل به گلیسر آلدهید 3- فسفات می‌شود. بخشی از این مولکول وارد واکنش‌های تولید ساکارز و نشاسته شده و بخشی دیگر از آن با انجام ادامه چرخه کالوین و طی مصرف ATP منجر به بازیابی مولکول پذیرنده CO2 یعنی ریبولوز 5،1- بیس فسفات می‌شود. به طور کلی این واکنش را می‌توان به صورت زیر نمایش داد:
 

1388/11/27 لينک مستقيم

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 انيميشن‌هاي زيست‌شناسي

 
 المپياد زيست شناسي

 

 
 

 


 

صفحه‌ي اصلي


 

 
 


 

راهنماي سايت


 

 
 

 


 

آموزش


 

 
 


 

بانك سوال


 

 
 

 


 

مسابقه


 

 
 

 


 

زنگ تفريح


 

 
 

 


 

مصاحبه و گزارش


 

 
 

 


 

معرفي كتاب


 

 
 

 

 

مشاوره


 

 
 

 


 

پرسش‌و‌پاسخ‌علمي


 

 
 


 

اخبار

 

فعاليت‌هاي علمي

 پيوندها