متن كامل خبر
شناسایی عامل دخیل در مقاومت اردک نسبت به آنفولانزا و امیدهای نوظهور در صنایع غذایی

تاريخ خبر : 28/1/1389امتياز بده :ارسال به دوستتعدادمشاهده : 549

محققین اخیرا با انجام مطالعاتی موفق به شناسایی عامل مقاومت اردک نسبت به آنفولانزا شده‌اند.

در تحقیقات جدید، مشخص شده است که ژنی با نام ژن قابل القا توسط رتینوئیک اسید (RIG-I) به عنوان عامل مقاومت اردک‌ها در برابر آنفولانزا است.
با وجود مقاومت اردک نسبت به آنفولانزا،انتقال آن از اردک به جوجه‌های مرغ و انتقال برخی از انواع آنفولانزا از مرغ به انسان،می‌تواند برای انسان و ماکیان کشنده باشد، به طوری که تا به حال بر اثر مجاورت انسان با ماکیان، 18 نفر دچار آلودگی شده که 6 نفر از آنها جان خود را از دست داده‌اند.
عدم وجود این ژن در مرغ می‌تواند منجر به تلف شدن مرغ در عرض 18 ساعت پس از ابتلا به آنفولانزا گردد.از طرفی دیگر،انتقال این ژن از اردک به مرغ باعث تقویت سیستم دفاعی مرغ‌ها در برابر آنفولانزا و کاهش قابل توجه تکثیر عامل بیماری شد.
به نظر می‌رسد که شناسایی این ژن، انقلابی در صنعت مرغداری از طریق تولید مرغ‌هایی گردد که از طریق دستکاری ژنتیکی در برابر آنفولانزا ایمن شده‌اند که این امر خود کمک بزرگی به صنایع غذایی و همچنین سلامتی انسان می‌نماید.

http://www.sciencedaily.com/releases/2010/03/100330151942.htm


     منبع خبر : سرويس فعالیت‌های علمی رشد

بازگشت