متن كامل خبر
تاثیر باکتری‌های روده بر عملکرد مغز

تاريخ خبر :  22/3/1392 امتياز بده : ارسال به دوست تعدادمشاهده :  743

به گفته‌ی محققان، این کشف که با تغییر محیط باکتریایی در روده بر مغز تاثیر می‌گذارد، پیامدهای قابل توجهی در تحقیقات آینده خواهد داشت که می تواند راه را برای بهبود عملکرد مغز توسط رژیم و یا دارو مورد هدف قرار دهد.

 


برای نخستین بار محققان UCLA شواهدی بر اثرگذاری باکتری‌های مصرفی غذا بر عملکرد مغز انسان یافته‌اند.

 

بررسی روی زنان سالم نشان داد که چنانچه به طور منظم باکتری های مفید «پروبیوتیک» را از طریق ماست مصرف کنند، عملکرد مغزی آنان در هر دو حالت استراحت و یا پاسخ به احساسات، تغییر می‌کند.

 

در این پژوهش، دانشمندان 36 زن بین سنین 18 تا 55 سال را به سه گروه تقسیم کردند: یک گروه، ماست خاصی شامل ترکیباتی از چندین پروبیوتیک (باکتری ها دارای اثر مثبت بر روده) را دو بار در روز و به مدت چهار هفته خوردند. گروه دیگر از محصولات لبنی با ظاهر و طعمی همچون ماست، اما فاقد پروبیوتیک مصرف کردند و گروه سوم هیچ یک از موارد را نخوردند.

 

نتایج نشان داد، در زنانی که ماست پروبیوتیک مصرف کرده بودند، فعالیت هر دو ناحیه اینسولا (واحد پردازش و ادغام احساسات درونی بدن) و سوماتوسنسوری (ناحیه مربوط به درک محرک های حسی از پوست و ارگان‌های داخلی بدن) طی واکنش‌های احساسی کاهش یافت. این امر در زنان دو گروه دیگر با ثبات یا افزایش فعالیت همراه بود.

 

به گفته‌ی محققان، این کشف که با تغییر محیط باکتریایی در روده بر مغز تاثیر می‌گذارد، پیامدهای قابل توجهی در تحقیقات آینده خواهد داشت که می تواند راه را برای بهبود عملکرد مغز توسط رژیم و یا دارو مورد هدف قرار دهد.

 

محققان UCLA به دنبال مواد شیمیایی خاص تولید شده توسط باکتری های روده هستند که ممکن است به تحریک سیگنال‌های مغز بپردازند. آنها همچنین برای مطالعه اینکه آیا بهبود در علایم گوارشی مانند نفخ، درد شکم و تحرکات روده با تغییرات در پاسخ دهی مغز مرتبط است یا خیر، برنامه ریزی می‌کنند.

 



      منبع خبر : سرويس فعالیت‌های علمی رشد

بازگشت