توجه :
 
 چنانچه مفاهیم یا عبارت ها و اصطلاحات به کار رفته در این صفحه را متوجه نمی شوید، می توانید مطالعه خود را از اولین جلسه آموزشی رباتیک شروع نمایید. بدین منظور روی لینک زیر کلیک فرمایید:
 
 
همچنین چنانچه بخشی از مطالب را قبلا خوانده اید، برای مشاهده فهرست موضوعات جلسات آموزشی رباتیک، لطفا روی لینک زیر کلیک فرمایید:
 
 
در این بخش از سایت رشد، مطالب آموزشی در زمینه رباتیک با زبان بسیار ساده و بر مبنای مطالبی که در سنین راهنمایی آموخته اید ارائه شده و در هر جلسه مطالب جدیدی آموزش داده شده اند.
 آخرین مطالب
 جلسه ی بیست و هشتم
جلسه ی بیست و هشتم
آشنايي با مسابقات رباتيك. ليگ ربات‌هاي جستجوگر، ليگ ربات‌هاي فوتباليست و ...










به نام خدا

با عرض سلام خدمت همه‌ي دوستان عزيزم

اميدوارم خوب و خوش و سلامت باشيد

در اين جلسه، يه کم از بحث تخصصيمون خارج مي شويم و ميريم سراغ حاشيه!!!

ولي قبل از شروع مطلب، بنا به درخواست بسياري از دوستان، يک کتاب در مورد نحوه ي کار با ميکروکنترلرهاي خانواده ي AVR معرفي مي کنيم. کتاب ميکروکنترلرهاي AVR، تاليف مهندس ره افروز، کتاب مناسبي هست و دوستان مي توانند براي مبحث ميکروکنترلر کار ما، اين کتاب را تهيه کنند.

در اين جلسه قراره کمي در مورد مسابقات رباتيکي که در کشور ما برگزار ميشه، و ليگ ها و قوانين و ... اونها توضيح بديم.

نزديک ترين مسابقاتي كه در پيش رو داريم، مسابقات بين المللي آزاد ايران Iran Open است که در تاريخ 5-3 آپريل، يعني 14 تا 16 فروردين 1388 در محل دانشگاه آزاد قزوين برگزار مي شود.اين مسابقات در ليگ هاي متعددي برگزار مي شود که ما در اين جلسه، در مورد ليگ هاي دانش آموزي آن توضيحاتي خواهيم داد.

 

فدراسيون جهاني روبوكاپ، فقط 2 رشته را به عنوان ليگ‌هاي رسمي در بخش دانش‌آموزي معرفي كرده است و مسابقات جهاني روبوكاپ هر ساله در  بخش دانش‌آموزي، فقط در همين 2 ليگ برگزار مي‌شود.

1- ليگ ربات‌هاي فوتباليست

2- ليگ ربات‌هاي امدادگر

ما هم در اين جلسه فقط در مورد همين 2 ليگ توضيح خواهيم داد. اما اين بدين معنا نيست كه در كشور مسابقات ديگري در بخش دانش‌اموزي برگزار نمي‌شود، هر ساله در كشورِما ،مسابقات متعددي از جمله مسيرياب، آتش نشان، هزار تو(ماز)، جنگجو و ... در بخش هاي دانشجويي و دانش اموزي برگزار مي شود، اما فدراسيون جهاني روبوکاپ، در بخش دانش آموزي فقط 2 ليگ مذکور را به رسميت مي شناسد.

 

 

Rescue junior league:
ليگ ربات هاي امدادگر دانش آموزي


اين ليگ شباهت زيادي به ربات هاي مسيرياب پيشرفته دارد. اما كمي پيچيده‌تر از آن است. ربات‌ها علاوه بر تعقيب خط مشكي رنگ، بايد قادر باشند رنگ خطهاي زمين مسابقه را بخوانند. مثلاً در بخشهايي از زمين، خط‌هاي سبز يا قرمز يا نقره اي رنگ كشيده شده است، اين خط‌ها همان مصدومين فرضي هستند و ربات بايد قادر به تشخيص آن‌ها باشد.

 

همچنين در بخش‌هايي از مسير، موانعي در مسير حركت ربات تعبيه شده است كه ربات بايد بتواند بدون برخورد با موانع، آن را رد كند. همچنين ممكن است در برخي از نقاط مسير، شيب زمين به 25 درجه نسبت به سطح افق نيز برسد.



در شکل زیر به مصدومین فرضی که به وسیله ی  آدمک رنگی نشان داده شده اند دقت کنید.



اين مسابقات در 2 بخش Primary(مقدماتي)، و Secondary(پيشرفته) برگزار مي‌شود. در بخش نخست، شركت كنندگان نمي‌توانند سن بيش از 14 سال داشته باشند. در بخش Secondary نيز، سن شركت گنندگان نمي‌تواند بيش از 18 سال باشد.

براي دريافت قوانين اينجا کليک کنيد.

 



Soccer junior league:
ليگ ربات هاي فوتباليست دانش آموزي

در اين ليگ، ربات‌ها بايد بتوانند با توپ‌هاي خاصي كه از خود مادون قرمز ساتع مي كنند، فوتبال بازي كنند. دليل استفاده از اين نوع توپ خاص، ساده بودن روش‌هاي تشخيص آن به وسيله‌ي سنسورهاي مادون قرمز معمولي(فتو ترانزيستورهايي كه در مورد آن توضيح داده شده) است. يافتن اين توپ‌ها توسط ربات، به سادگي يافتن آتش يا هر منبع نور ديگري است.

ربات‌هاي هر تيم بايد تلاش كنند تا توپ مذكور را، در دروازه‌ي تيم مقابل جاي دهند. در پايان زمان مسابقه، هرتيمي كه گل بيشتري زده باشد، برنده‌ي بازي خواهد بود.

تيم‌هاي حرفه‌اي در اين ليگ، سيستم‌هاي مختلفي را براي هدايت و شوت كردن توپ به سمت دروازه‌ي تيم مقابل بر روي ربات‌هاي خود تعبيه مي كنند.

 



در كف زمين مسابقه، براي كمك به مكان ياب ربات‌ها، يك طيف رنگي از سياه تا سفيد، بين 2 دروازه كشيده شده است. تيم‌ها با تشخيص رنگ كف زمين، مي توانند مكان تقريبي خود را در زمين مسابقه به دست بياورند. داشتن مختصات تقريبي، به ربات كمك مي‌كند تا بتوانند استراتژي‌هاي كاملتري را در زمين مسابقه پياده سازي كند.

 

 



اين ليگ، در دو بخش 2در2 و 1در1 برگزار مي‌شود. در ليگ 2در2، هر تيم مي‌تواند حداكثر 2 ربات در زمين مسابقه حاضر كند. در بخش 1در 1 نيز، تيم‌ها فقط 1 ربات مي‌توانند در زمين مسابقه داشته باشند.

ابعاد زمين مسابقه، 122 در 183 سانتي‌متر است.

براي دريافت قوانين  اينجا کليک کنيد.


در جلسه ي آينده دوباره بر ميگرديم سر مبحث ميکروکنترلر و بحث را با مدارهاي راه اندازي ميکروکنترلر دنبال مي کنيم.
موفق و پيروز باشيد
تا جلسه ي آينده، خدا نگه دار

 

 

دوست شما، فراز


جلسه‌ي بيست و هفتم

صفحه‌ي اصلي رباتيك

جلسه بيست و نهم

 

1387/10/6 لينک مستقيم

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1388/3/3
مـتـن : سلام خسته نباشید . سایتتون خوبه، به درد بخوره، خیلی ممنون
پاسـخ : سلام دوست عزيز. ممنونم

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1388/1/17
مـتـن : سلام
عرض خطی که پیمایش میشود چند mm است؟؟؟
پاسـخ : سلام. معمولاً 18 mm است

فرستنده :
امین HyperLink HyperLink 1387/12/7
مـتـن : آقا فراز امیدوارم هرچه زودتر برای ادامه کار به اهواز(امام حسین)بیای.
بعد ازانتخاب زبان برروی فارسی بازهم متون قوانین به زبان انگلیسی نمایش داده می شوند.لطفا مشکل را رفع کنید.
پاسـخ : سلام امين جان
ممنونم، انشاالله. شايد مشكل از لينكتون باشه، بهتره خودتون مستقيماً به سايت مسابقات IranOpen مراجعه كنيد و قوانين رو مطالعه كنيد
موفق باشي

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1387/12/7
مـتـن : سلام.ازشمابخاطر مطالب خوبتون متشکرم.
پاسـخ : سلام، ممنونم دوست عزيز

فرستنده :
amin HyperLink HyperLink 1387/12/7
مـتـن : سلام آقا فراز کارت عالی من تازه این تاپیک رو پیدا کردم همه مطالب رو از جلسه اول تا اینجارو خوندم عالی بودن انشالا همیشه موفق باشی منتظر مطالب بعدی میمونم
پاسـخ : سلام امين جان
ممنونم، انشالله كه مطالب برات مفيد بوده باشند. موفق باشي دوست عزيزم

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1387/10/11
مـتـن : سلام!
خسته نباشید!
راستش، من و دوستانم الان دوم دبیرستانیم و برای المپیاد هم داریم می خونیم!به نظر شما اگه الان شروع کنیم، میتونیم به مسابقات امسال(مثلا حلی کاپ) برسیم!
البته الکترونیک رو تقریبا بلدیم! اگر بخواییم شروع کنیم بخش دیجیتال رو باید کار کنیم!
خیلی دوست داریم که توی مسابقات روبوتیک شرکت کنیم(که این البته فقط در حد یه علاقه ی ساده نیست) حتی توی تابستون کلی با هم صحبت کردیم که بالاخره تصمیم گرفتیم تعقیب خط بسازیم!ولی با شروع شدن مدرسه ها یه جورایی ترسیدیم که از درسامون عقب بیوفتیم(همونطور که گفتم می خواهیم برای المپیاد هم بخونیم)! یعنی فقط عقب موندن از درس ما رو کنار کشید!یعنی یه جورایی ترسیدیک که به هیچ کدوم نرسیم!!!!!
به نظر شما این برداشتن چندتا هندونه با یک دست نیست؟؟؟
ممنون میشم اگر کمکمون کنید!
پاسـخ : سلام دوست عزيز
كار رباتيك كار آسوني نيست و نياز به وقت گذاري حسابي داره، اما به نظر من كار با ارزشيه و ارزش صرف اين زمان رو داره، اما بايد يك برنامه ريزي خوب داشته باشيد كه به كارهاي ديگرتون لطمه نزنه. ولي خوب بايد خيلي تلاش كني كه بتوني همه‌ي كارهاتو همزمان پيش ببري، به هر حال براي به دست آوردن هر چيزه با ارزشي بايد تلاش كرد. براتون آرزوي موفقيت مي‌كنم، هر كمكي هم از دست من بر‌مياد در خدمتم!

فرستنده :
پدرام HyperLink HyperLink 1387/10/11
مـتـن : سلام بابا آقای فراز ما که مثل شما اینگلیسیمون خوب نیست که...چرا همه قوانین به زبان انگلیسیه ناسلامتی سایت فارسی زبان ها و ایرانی ها است
پاسـخ : سلام پدرام جان
اگر به گوشه‌ي سمت راست بالاي صفحه دقت كني، يك بخش انتخاب زبان داره كه مي‌توني از اونجا زبان فارسي‌ رو انتخاب كني. موفق باشي

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 

 

 فعاليت هاي علمي
 تماس با ما