توجه :
 
 چنانچه مفاهیم یا عبارت ها و اصطلاحات به کار رفته در این صفحه را متوجه نمی شوید، می توانید مطالعه خود را از اولین جلسه آموزشی رباتیک شروع نمایید. بدین منظور روی لینک زیر کلیک فرمایید:
 
 
همچنین چنانچه بخشی از مطالب را قبلا خوانده اید، برای مشاهده فهرست موضوعات جلسات آموزشی رباتیک، لطفا روی لینک زیر کلیک فرمایید:
 
 
در این بخش از سایت رشد، مطالب آموزشی در زمینه رباتیک با زبان بسیار ساده و بر مبنای مطالبی که در سنین راهنمایی آموخته اید ارائه شده و در هر جلسه مطالب جدیدی آموزش داده شده اند.
 آخرین مطالب
 جلسه‌ي سي و سوم
جلسه‌ي سي و سوم
نحوه‌ي استفاده از ADC در برنامه نويسي...

جلسه‌ي سي‌ و دوم

صفحه‌ي اصلي رباتيك

جلسه‌ي سي و چهارم


به نام خدا

عرض سلام و شاد باش فراوان به مناسبت عید فرخنده نوروز خدمت همه ی دوستان گُلم. برای همه ی هموطنان عزیزم سالی پر از موفقیت و شادمانی آرزو می کنم ، امیدوارم همیشه دلهاتون شاد و بهاری باشه.
در جلسه ی گذشته در مورد ساختار ADC یا همان مبدل آنالوگ به دیجیتال توضیحات مفصل داده شد. در این جلسه، نحوه ی استفاده از ADC در برنامه را توضیح خواهیم داد.
در میکرو کنترلر ATMEGA16، 8 پایه ی به ADC اختصاص داده شده، یعنی شما می توانید به صورت همزمان، خروجیِ 8 سنسور یا مدار جانبی را به میکروکنترلر خود وصل کنید و اطلاعات آن ها را به وسیله ی ADC دریافت کنید.

اما این 8 پایه کدام پایه ها هستند؟
این 8 پایه، پایه مربوط به پورت A هستند که با فعال کردن ADC در CodeWizard، این پایه ها در اختیار ADC قرار می گیرند. دقت کنید که برای استفده از ADC حتماً باید قبلاً تنظیمات را در CodeWizard انجام داده باشید.
این 8 پایه طبق شکل زیر از ADC0 تا ADC7 نام گذاری شده اند.



چگونه از ADC در برنامه استفاده کنیم؟
هنگامیکه شما تنظیمات اولیه را برای فعال سازی ADC در CodeWizard انجام می دهید، به شما این امکان داده می شود که در هر قسمت از برنامه، مقدار هر یک از 8 ADC را بخوانید و از آن استفاده کنید. عبارت" (شماره ي ADC )read_adc " در هر قسمت از برنامه، حاوي مقدار ADC مورد نظر شماست. مثلاً اگر بخواهيم مقدار ADC0 را بررسي كنيم كه آيا از 100 بزرگتر است يا خير، به شكل زير عمل مي‌كنيم:

if(read_adc(0) > 100)

يا مثلاً اگر بخواهيم مقدار ADC1 را در داخل يك متغير نگه داري كنيم، به شكل زير عمل مي كنيم:

int a;
a= read_adc(1);

مبدل آنالوگ به ديجيتال، يكي از مهمترين قابليت‌هايست كه اكثر ميكروكنترلر‌هاي خانواده‌ي AVR آن را دارند. در ميكروكنترلر‌هاي قديمي‌تر، براي اين كار، بايد يك آي سي به صورت جداگانه بر روي مدار تعبيه مي‌شد.

در جلسه‌ي آينده مبحث بسيار مهم PWM را شروع خواهيم كرد. به وسيله‌ي اين قابليت بسيار مهم،‌ما مي‌توانيم سرعت موتور‌ها يا هر المان ديگري كه به ميكروكنترلر متصل مي‌شود را كنترل كنيم. PWM نيز يكي از قابليت‌هاي مهم خانواده‌ي AVR است كه در جلسات آينده مفصلاً به آن خواهيم پرداخت.

باز هم عيد نوروز را خدمت همه‌ي هموطنان عزيز و دوستان گُلم تبريك عرض مي‌كنم.

هميشه شاد باشيد. خدا نگه دار

دوست شما، فرازاميرغياثوند


جلسه‌ي سي‌ و دوم

صفحه‌ي اصلي رباتيك

جلسه‌ي سي و چهارم


1387/12/30 لينک مستقيم

فرستنده :
hichkas HyperLink HyperLink 1388/3/3
مـتـن : سلام بر تو اي فراز پاكدامن(شوخي كردم)
داش فراز گل
خيلي سرعت كار پايينه اگه اينطوري پيش بريم تا سال 90هم نميتونيم يه روبات ساده ميكروكنترلري بسازيم!!!!!!!!!!!!
پاسـخ : سلام دوست عزيز
حق با شماست. به زودي روند كار رو اصلاح خواهيم كرد.

فرستنده :
بهار خانوم HyperLink HyperLink 1388/3/3
مـتـن : خسته نباشید.میشه یه کم زودتر مطلب بزارید؟!!!حدود 1ماهه که مطلب نزاشتید..بی صبرانه منتظر جلسه بعدی هستم.خدانگهدار
پاسـخ : ممنونم دوست عزيز. عذر خواهي مي‌كنم، حق با شماست، حتماً

فرستنده :
كورش HyperLink HyperLink 1388/3/3
مـتـن : سلام كاري كه شما ميكنيد از ميليارد ها كمك مالي با ارزش تره. بي نظيره ممنونم. دانشجوي برق قدرت هستم و علاقه مند به رباتيك و الكترونيك.
به عنوانه تشكر خوشحال ميشم اگه بتونم تو برق و مكانيك كمكي كنم.
موفق باشيد.
پاسـخ : سلام كورش جان
ممنونم از دلگرميت دوست عزيزم. فكر مي‌كنم بزرگترين كمكي مي‌تونيد به من بكنيد اينه كه مطالب هر جلسه رو بخونيد و اگر ايرادي داشت يا ايده و نظري داشتيد به ما منتقل كنيد، تا به اين شكل مطالب با كيفيت‌تري در خدمت ساير دوستان علاقه مند بگذاريم.
پيروز باشي دوست خوبم

فرستنده :
شادی HyperLink HyperLink 1388/3/3
مـتـن : سلام من یه سوال داشتم من کلاس سوم راهنمایی هستم میشه ازطریق همین سایت ساختن رباط های ساده را یاد بگیرم؟
پاسـخ : سلام. مطالب اين بخش براي دانش‌اموزان دبيرستان به بالا نوشته شده و ممكن است كمي براي شما سنگين باشد، اما به هر حال بعيد مي‌دونم بتونيد جاي ديگري مطالب ساده‌تري پيدا كنيد. شما مي‌تونيد شروع كنيد، من هم هر كمكي از دستم بر بياد در خدمتتون هستم.
موفق باشيد

فرستنده :
محمد HyperLink HyperLink 1388/3/3
مـتـن : با سلام خدمت استاد گرامی
آقا فراز خیلی ممنون از مطالب مفیدتون یک سوال داشتم میخواستم ببینم برای ساخت یک ربوت فوتبالیست در سطح دانش آموزی چقدر هزینه داره؟؟ اگر یک حدودی بگید ممنون میشم.
پاسـخ : سلام محمد جان
ممنونم دوست عزيز. حقيقتش سوالتون جواب مشخصي نداره. شايد بشه گفت از 10 هزار تومان، تا چند ميليون تومان. بستگي داره بخواهيد در چه سطحي ربات بسازيد. اگر بخواهيد رباتتون بين 8 تيم اول در مسابقات معتبر داخلي قرار بگيره، حداقل حدود 500 هزار تومان بايد هزينه كنيد.
موفق باشي

فرستنده :
بهارخانوم HyperLink HyperLink 1388/1/17
مـتـن : سلام
سال نو مبارک.اول میخواستم در پاسخ به سوال آقای پدرام در جلسه بیست و نهم و همچنین تکمیل پاسخ شما اینو بگم که تیم روباتیک دانشگاه آزاد تویسرکان نیزدر مسابقات جهانی در انگلستان دوم شدند و همچنین تکنیکی ترین ربات شناخته شد.این از این
من دانشجوی ترم آخر کاردانی کامپیوتر با یکی از دوستام قصد ساخت ربات مسیریاب رو داریم به عنوان پروژه فارغ التحصیلی.در زمینه الگوریتم و برنامه نویسی میتونم بگم مشکل آنچنانی نداریم.یه کم در زمینه مکانیک مشکل داریم که فکر نکنم زیاد مشکل باشه.الکترونیک هم تا حدودی بلدیم چون 3 واحد پاس کردیم اما خیلی خیلی بلد نیستیم.از اینترنت خیلی مطلب گرفتم ولی فکر میکنم مطالب شما از بقیه بهتر و روانتر باشه.ما باید این روبات رو بسازیم واسه اینکه حداقل در دوران دانشجویی کاری انجام داده باشیم اینم بگم استاد راهنمامون هیچ کمکی بهمون نمیکنه چون تخصص اصلیشون نرم افزاره.میخواستم بدونم اگه با شما پیش بیایم میتونیم تا 3- 2ماه دیگه این ربات رو بسازیم یا نه؟هزینه تقریبی ساخت این ربات
سخته یا نه .LEDچقدره؟اگه ممکنه لیست وسایلی که برای ساخت احتیاجه بگید.آهان یه چیزه دیگه ساخت تابلوی
به منLEDمن نصف حروف الفبای انگلیسی رو با زبان سی نوشتم آیا این برنامه ها در ساخت تابلوی
کمک میکنه یا نه.ببخشید من زیاد سوال پرسیدم ممنون میشم به سوالاتم جواب بدید.تنها امیدمون شما هستید پس حداقل شما ناامیدمون نکنید.پشتکارمون هم عالیه. .یه کم زودتر مطلب بزارید. در آخر از سایت خوبتون و همچنین از شما که علمتون رو در اختیار دوستداران علم قرار میدید تشکر میکنم.
پاسـخ : سلام
بله، براي ساخت يك ربات مسيرياب ساده شما الآن هم مي‌توانيد اقدام كنيد، زيرا بسياري از مطالب لازم مطرح شده.در حالت كلي اگر زمان مناسبي را به اين كار اختصاص بديد،مشكلي نيست و مي‌توانيد تا2 ماه آينده ربات را بسازيد. هزينه‌ي تقريبي اون هم در پر هزينه‌ترين حالت ممكن زير 50000 تومان خواهد شد. ساخت تابلوهاي LED اصلاً پروژه‌ي ساده‌اي نيست نيست و نياز به تجربه‌ و مهارت خيلي زيادي داره. بنده هر كمكي از دستم بر بياد در خدمتتون هستم.موفق و پيروز باشيد.

فرستنده :
سعید HyperLink HyperLink 1388/1/17
مـتـن : سلام آقای امیر غیاثوند. امیدوارم حالتون خوب باشه.
اول از مطالب واقعا مفیدتون کمال تشکر رو دارم.
می خواستم یک سری سوال در مورد روبات فوتبالیست بپرسم.
اول اینکه یک سری اطلاعات کامل در مورد سنسور های KMZ52 می خواستم. ما قصد داریم که یک قطب نمای مغناطیسی بسازیم اگر میشه لطفا راهنمایی کنید.
پاسـخ : سلام سعيد جان
ممنونم دوست عزيز.
به نظر من خودتون رو درگير ساخت سنسور قطب نما نكنيد، چون كار بسيار مشكليه، بهتره از مدل‌هاي آماده‌ي آن استفاده كنيد. براي خريد آن مي‌توانيد به سايت www.roboeq.com نيز مراجعه كنيد
موفق باشيد

فرستنده :
علیرضا قلاوند HyperLink HyperLink 1388/1/17
مـتـن : با سلام
من از شاگردان شما هستم
سوالی داشتم در مورد سنسور و حسگر مین در ربات های مین یاب.
می خواستم من و دوستانم را با چگونگی کار این سنسور(همان سیم پیچ حلقه ای زیر ربات) آشنا کنید
پاسـخ : سلام عليرضا جان
چشم، سر كلاس توضيحات لازم را خواهم داد

فرستنده :
AFSHIN HyperLink HyperLink 1388/1/17
مـتـن : سلام
بنده بارها و بارها اين عمل را انجام داده ام ويا يا پيام expression whit possibly no effect مواجه شده ام يا در نرم افزار proteus جواب نداده است.
پاسـخ : سلام افشين جان. متوجه نشدم، كدوم عمل مي‌فرماييد؟

فرستنده :
مهران واعظي HyperLink HyperLink 1388/1/9
مـتـن : سلام
آيا با ميكرو اي.وي.آر مي توان روبات تعقيب خطي برنامه نويسي كرد كه به جاي يك خط دو خط را تعقيب كند(با انتخاب قبلي يك از خط ها) . لطفا به سوال من هر چه زود تر پاسخ دهيد (از طريق پست الكترونيكي ) و اگر مي شود چگونه امكان پذير است؟
پاسـخ : سلام مهران جان
من متاسفانه سوال شما رو متوجه نشدم، طبيعتاً اگر 2 خط وجود داشته باشد، ربات خطي را كه به آن نزديك تر است دنبال خواهد كرد.موفق باشيد

فرستنده :
حمید HyperLink HyperLink 1388/1/9
مـتـن : با تشکر از شما میتوانید یک بر نامه از ربات اتش نشان در اختیار من قرار دهید
پاسـخ : سلام حميد جان
بديهي است كه نمي‌توان يك برنامه براي تمام ربات هاي آتش نشان نوشت، هر ربات با توجه به ويژگي‌هاي منحصر به فرد خودش، برنامه‌ي خودش نياز دارد. شما بايد ايتدا ويژگي‌هاي فيزيكي ربات خود را مشخص كنيد تا بتوان در مورد برنامه‌ي آن تصمصيم گيري كرد. موفق باشد

فرستنده :
افشين HyperLink HyperLink 1388/1/8
مـتـن : سال نو مبارك
لطفا براي استفاده از كليد يك برنامه بنويسيد(بازدن كليد LED روشن و با دوباره زدن آن LED خاموش شود)
به وسيلهcodevision
متشكر
پاسـخ : سلام دوست عزيز
شما مي‌توانيد از دستور "!" استفاده كنيد، اين دستور "نقيض" است،‌يعني شما بايد برنامه‌اي بنويسيد كه پايه‌اي كه LED را كنترل مي‌كند،به وسيله‌ي يك ساختار if كنترل شود، و ‌با هر بار فشرده شدن كليد، يكبار عملگر "!" روي آن اجرا شود، تا اگر 0 منطقي است 1 شود و اگر 1منطقي است، 0 منطقي شود. موفق باشيد.

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1388/1/8
مـتـن : من ميخوام چندتا سوال راجع به ربات امدادگر بكنم چيكار بايد بكنم و از كي بپرسم
پاسـخ : سلام. فكر كنم بهترين راه اينهكه شما قوانين مربوط به مسابقات را بخونيد،‌همه‌ي مطالب مورد نظر شما احتمالاً در قوانين ذكر شده. براي خواندن قوانين، ميتونيد به سايت مسابقات IranOpen نيز رجوع كنيد. موفق باشيد

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1388/1/8
مـتـن : 20

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 

 

 فعاليت هاي علمي
 تماس با ما