توجه :
 
 چنانچه مفاهیم یا عبارت ها و اصطلاحات به کار رفته در این صفحه را متوجه نمی شوید، می توانید مطالعه خود را از اولین جلسه آموزشی رباتیک شروع نمایید. بدین منظور روی لینک زیر کلیک فرمایید:
 
 
همچنین چنانچه بخشی از مطالب را قبلا خوانده اید، برای مشاهده فهرست موضوعات جلسات آموزشی رباتیک، لطفا روی لینک زیر کلیک فرمایید:
 
 
در این بخش از سایت رشد، مطالب آموزشی در زمینه رباتیک با زبان بسیار ساده و بر مبنای مطالبی که در سنین راهنمایی آموخته اید ارائه شده و در هر جلسه مطالب جدیدی آموزش داده شده اند.
 آخرین مطالب
 جلسه‌ي پنجاهم
جلسه‌ي پنجاهم
آشنایی با نمایشگرهای کاراکتری (LCD) و نحوه‌ی استفاده و راه‌اندازی آن با استفاده از میکروکنترلرهای AVR...

با عرض سلام خدمت دوستان عزیز
در این جلسه در مورد نحوه‌ی استفاده از LCDهای کاراکتری (Alphanumeric LCD) در محیط CodeVision توسط میکروکنترلرهای AVR توضیح خواهیم داد.


 نمايشگر چيست؟



نمایشگر قطعه‌اي الکترونیکی است که با اتصال آن به میکروکنترلر می‌توان هرگونه تصویری را به‌نمایش در‌آورد. نمایشگر‌ها در مدل‌های بسیار متنوع برای کاربردهای مختلف در بازار وجود دارند. از LCDهای رنگی‌ای که در موبایل‌ها استفاده می‌شوند گرفته تا مدل‌های بسیار ابتدایی مانند 7segment قبلاً با آن آشنا شده‌ایم. در این جلسه ما با نوعی نمایشگر  LCD آشنا خواهیم شد که به‌وسیله ی آن می‌توان تمام نمادهایی که در سیستم کد‌گذاری ASCII وجود دارند را به نمایش در آورد. همان‌طور که قبلاً اشاره شد، این نمادها شامل تمام حروف الفبای بزرگ و کوچک‌، اعداد لاتین و .... هستند. این نوع LCD را در اصطلاح تجاری LCDهای کاراکتری (Alphanumeric LCD) می‌گویند.
  
 


 

نمایشگرها در ساخت ربات‌ها و دستگاه‌های هوش‌مند الکترونیکی کاربرد بسیار زیادی دارند. با ذکر چند مثال شما را با کاربرد این نمایشگرها بیشتر آشنا می‌کنیم.
در ربات مین‌یاب برای اعلام مختصات مین‌ها به داور، باید روبات مجهز به نمایشگری باشد که بتوان این اطلاعات را بر روی آن به نمایش درآورد.
در ربات فوتبالیست، نمایشگر در زمان مسابقه کاربرد مستقیمی ندارد، اما در مراحل عیب‌یابی و تنظیمات اولیه سنسورها کاربرد زیادی دارد. مثلاً برای تنظیم حساسیت هر سنسور، اطلاعات آن بر روی صفحه نمایش به کاربر نشان داده می‌شود و کاربر می‌تواند آن را سریع تر تنظیم کند. به‌عنوان مثال برای تنظیم سنسورهای نوری می‌توان ولتاژ خروجی آن را توسط ADC اندازه‌گیری کرد و بر روی LCD نمایش داد.
از دیگر موارد کاربرد این نوع LCDها می‌توان به دستگاه‌های تلفن خانگی اشاره کرد که به‌کمک آن، داده‌هایی مثل شماره‌ی تلفن فرد تماس‌گیرنده، دفترچه تلفن و ... را نمایش می‌دهد.
LCDهای کارکتری در سایزهای مختلفی وجود دارند. سایز این نوع LCD را بر اساس تعداد کاراکترهایی که در هر سطر و ستون نمایش داده می‌شوند، تعیین می‌کنند. پر‌کاربردترین سایز LCDهای کاراکتری 16*2 است، یعنی این LCD می‌تواند 2 ردیف 16 تایی کاراکتر را هم‌زمان روی صفحه نمایش دهد. قیمت این LCD در تهران حدود 3000 تومان است.


 چگونه از LCD استفاده کنیم؟



در ساختمان داخلی این LCDها مدارات متعددی وجود دارد که اطلاعاتی که برای نمایش دادن به LCD فرستاده می‌شود را پردازش کرده و اطلاعات مورد نظر ما را روی صفحه به‌نمایش در می‌آورند. این اطلاعات باید از طریق پایه‌های LCD به آن منتقل شوند. بر‌قراری ارتباط و نمایش اطلاعات بر روی LCD کار چندان ساده ای نیست، اما CodeVision در اینجا هم به کمک ما آمده است و کار را بسیار ساده کرده است.
توضیح در مورد نحوه‌ی استفاده از LCD را از تنظیمات نرم‌افزاری آن در محیط codevision ‌شروع می‌کنیم.



 تنطیمات اولیه در CodeVision برای راه‌اندازی LCD:



Codevision را باز کرده و طبق روندی که قبلاً گفته شد پروژه‌ی جدیدی بسازید. سپس در Code Wizard تنظیمات مربوط به لبه‌ی Chip را طبق آن‌چه قبلاً گفته شد انجام دهید.
حالا سراغ لبه‌ی LCD می‌رویم.
برای راه‌اندازی LCDهای کارکتری، باید تمام پایه‌های یکی از پورت‌های میکروکنترلر را به پایه‌های مربوطه در LCD متصل کنیم.
ابتدا باید تعیین کنیم می‌خواهیم کدام پورت را به LCD اختصاص دهیم.
سپس باید با تعیین تعداد کاراکترهای قابل نمایش در هر سطر از LCD نوع آن را مشخص کنیم. مثلاً اگر LCD ما 16*2 است، باید عدد 16 را انتخاب کنیم.
سپس نحوه‌ی اتصال پایه‌های میکروکنترلر به LCD را با توجه به نوع LCD به شما نشان می‌دهد.
 

برای مثال ترتیب اتصال پایه‌ها برای LCD 16*2 بر روی پورت "B" ‌در زیر نشان داده شده است.
پایه PB.0 به پایه‌ی چهارم LCD متصل شود.
پایه PB.1 به پایه‌ی پنجم LCD متصل شود.
پایه PB.2 به پایه‌ی ششم LCD متصل شود.
پایه PB.3 به جایی متصل نمی‌شود.
پایه PB.4 به پایه‌ی یازدهم LCD متصل شود.
پایه PB.5 به پایه‌ی دوازدهم LCD متصل شود.
پایه PB.6 به پایه‌ی سیزدهم LCD متصل شود.
پایه PB.7 به پایه‌ی چهاردهم LCD متصل شود.

بعد از اینکه طبق ترتیب ذکر شده پایه‌ها را متصل کردیم، و تنظیمات اولیه را در CodeWizard انجام دادیم، سراغ برنامه‌‌نویسی آن می رویم. CodeVision توابعی را آماده کرده است که به کمک آن‌ها می‌‌توانیم به‌سادگی اطلاعات مورد‌نظر خودمان روی LCD نمایش دهیم، اما از آنجایی که ما هنوز با مبحث توابع آشنایی نداریم، فعلاً این  توابع را به صورت دستورهاي از پیش تعیین شده استفاده می‌کنیم. در جلسه‌هاي آینده حتماً در مورد مبحث توابع مفصلاً توضیح خواهیم داد.

 4 دستور اصلی برای نمایش اطلاعات روی LCD:



1- lcd_putchar(‘ ‘);


این دستور برای نمایش یک کاراکتر بر روی LCD استفاده می‌شود. مثلاً دستور زیر حرف F را بر روی LCD نمایش می‌دهد:
 lcd_putchar(‘F’);





2- lcd_putsf(“ “);


این دستور برای نمایش یک رشته از حروف بر روی LCD استفاده می‌شود. مثلاً دستور زیر جمله‌ی it is a test را بر روی LCD نمایش می‌دهد:

lcd_putsf(“it is a test”);





3- lcd_clear();


این دستور برای پاک کردن LCD مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستور هر کاراکتری را که روی LCD در حال نمایش باشد پاک می‌کند.



4- lcd_gotoxy( , );


به‌کمک این دستور می‌توان تعیین کرد کاراکتر یا جمله‌ی مورد نظر ما در کدام سطر و ستون در LCD نوشته شود. مثلاً دستورهاي زیر lcd  را پاک کرده و واژه‌ی Hello را از وسط سطر دوم می‌نویسد. شماره‌گذاری سطرها و ستون‌ها از 0 شروع می‌شود. پس سطر شماره‌ی 1 ، سطر دوم است.


lcd_clear();
lcd_gotoxy(1,7);
lcd_putsf(“Hello”);






 سایر پایه‌های LCD:



LCD نیز مانند هر قطعه‌ی الکترونیکی دیگر نیاز به 2 پایه برای تغذیه + و – دارد. در LCDهای 16*2 اختلاف پتانسیل مورد نیاز برای تغدیه باید 5 ولت باشد. پایه شماره‌ی 1 باید به GND و پایه‌‌ی شماره‌ی 2 باید به 5 ولت متصل شود. پایه‌ی شماره‌ی 3 نیز برای تنظیم نور زمینه در LCD تعبیه شده است. در حالت معمولی باید این پایه مستقیماً به GND متصل شود.
پایه‌های 15 و 16 نیز برای تغذیه‌ی نور پشت زمینه هستند. پایه‌ی 15 به Vcc (5 ولت) و پایه‌ی 16 به GND متصل می‌شود.
 


منتظر سوال‌ها و نظرهاي دوستان عزیزم هستم.
جلسه آینده با کمی تاخیر به خاطر امتحانات ترم دوستان بر روی سایت قرار خواهد گرفت.
موفق و پیروز باشید.
دوست شما، فراز امیرغیاثوند



1388/10/19 لينک مستقيم

فرستنده :
نگار HyperLink HyperLink 1389/2/17
مـتـن : سلام منم خیلی وقته دارم اینارو دنبال میکنم و اما هنوز شما کارو تموم نکردید..!
جا داره خیلی خیلی هم از شما تشکر کنم اما خیلی خوبه که تو کار واقعا تعجیل کنید!!!!....
ما همه منتظریم و هروز سر میزنیم و اما هنوز این کار تموم نشده!
مممنونمممم!
دستتونم درد نکنه
خسته هم نباشید
پاسـخ : سلام دوست عزیز
باعث افتخار بنده است که شما مطالب را با دقت دنبال می کنید. در مورد اینکه کار تموم نشده من منظورتون را متوجه نمی شوم، علم رباتیک یک اقیانوس بزرگ از علمه که هر چقدر در موردش بدونید باز هم مطالب زیادی برای کار کردن درونش وجود دارد. ما هم سعی می کنیم تا جایی که می تونیم به شما مطالب جدید آموزش بدهیم. ما تا الان ساخت ربات مسیریاب پیشرفته را تقریباً کامل آموزش داده ایم.
اما به هر حال اگر مطلب خاصی وجود داره که فکر می کنید باید آموزش داده بشه حتماً بفرمایید تا در اسرع وقت در موردش آموزش های لازم ارایه شود.
پیروز باشید دوست عزیز

فرستنده :
محمد دوستي HyperLink HyperLink 1389/2/17
مـتـن : سلام خسته نباشيد من علاقه زيادي به رباتيك دارم ميشه بگيد از كجا شروع كنم ببخشيد زحمت ميدم..
پاسـخ : سلام محمد جان. به نظر بنده اگر دنبال متابع تئوری برای آموزش رباتیک می گردید، این سایت خیلی می تونه کمکتون کنه. از جلسه ی اول شروع کنید به صورت منظم مطالب را بخونید و پیش برید. اگر از من هم کمکی بر بیاد حتماً در خدمتتون هستم.
پیروز باشید

فرستنده :
mahdi HyperLink HyperLink 1389/2/16
مـتـن : بابادمت گرم دمبال همچين مطلبي بودم واقعا tank you
پاسـخ : ممنونم دوست عزیز

فرستنده :
علی HyperLink HyperLink 1389/2/16
مـتـن : ba salam va khaste nabashid.mamnon be khatere matalebe mofideton.lotfan harche zoodtar edameye matalebo ham erae bedin.mamnon
پاسـخ : سلام دوست عزیز.
خواهش می کنم. عذر خواهی می کنم از بابت تاخیر. حتماً.پیروز باشید

فرستنده :
amir ss HyperLink HyperLink 1389/2/16
مـتـن : سلام
مطالبتون خیلی مفید هستن ،ولی اگه زودتر سایت رو به روز رسانی کنین خیلی بهتر میشه .
می خواستم ازتون خواهش کنم یک دوره هم مثل همین دوره ی روباتیک واسه شبیه سازی(robo cup)بزارین.
پاسـخ : سلام دوست عزیز
ممنونم، چشم تلاشمون را خواهیم کرد.
ابتدا باید عرض کنم که واژه ی robocup به هیچ وجه واژه ی درستی برای لیگ های شبیه سازی نیست و یک اشتباهی است که متاسفانه خیلی هم رایج شده است. robocup مسابقات جهانی روباتیک است و ارتباطی با واژه ی simulation به معنای شبیه سازی ندارد.
چشم، پیشهاد شما حتماً بررسی خواهیم شد.
پیروز باشید.

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1389/2/16
مـتـن : تشکر بابت همه این مطالب مفیدی که تهیه کرده ایند.خدا اجرتون بده.

فرستنده :
شهریار HyperLink HyperLink 1389/2/16
مـتـن : از این اقدام شما کمال تشکر و سپاس را دارم و از شما جهت کمک به یک پروژه ی علمی در دانشگاه گیلان استدعای کمک و مساعدت علمی می نمایم. لطفن از طریق ایمیل جواب بنده رو بدهید. با تشکر
پاسـخ :

فرستنده :
محمد فرخی HyperLink HyperLink 1389/2/16
مـتـن : باسلام آقا فراز اگرممکنه مطالبی درمورد روبات جنگجو بنویسید
پاسـخ : سلام محمد جان
چشم، پیشنهادتون را حتماً بررسی خواهیم کرد. پیروز باشید.

فرستنده :
0111 HyperLink HyperLink 1389/2/16
مـتـن : سلام
سوالام تایید نمی شن چرا نمی دونم ؟
وقتی دارم با کدی ویژن پروگرام می کنم یه همچین اروری می ده
FLASH contents mismatch at address:0h
FLASH Read: 0000h
Buffer data:940ch.
Continue?
بعد از تایید هم باز هم با یه آدرس دیگه میاد چی کار کنم ؟
ممنون.
پاسـخ : سلام دوست عزیز. چون هنوز سوالاتتون پاسخ داده نشده بود. عذر خواهی می کنم از بابت تاخیر. این error در زمان پروگرام کردن ممکن است رخ دهد. دلایل مختلفی ممکن است داشته باشد. اول اینکه SCK ferquency بهتر است بیش از 125000 هرتز نباشد. دوم اینکه نوع IC باید درست انتخاب شده باشد. اگر این تنظیمات درست بود و باز هم این error وجود داشت به این مفهوم است که آی سی آسیب دیده است و باید عوض شود.
پیروز باشید.

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1389/2/16
مـتـن : az shoma mamnun omidvaram man ham ye ruzi mesle shoma barai erteqaye eleme hamvatananam kari anjam bedam nasimles
پاسـخ : سلام دوست عزیز. خواهش می کنم. انشالله که همینطور باشد. پیروز باشید.

فرستنده :
امید_ابولفضل HyperLink HyperLink 1389/2/16
مـتـن : سلام.میشه بگین جلسه ی 51 رو کی میذارین؟چه تاریخی؟
خیلی ممنون از مطالب بسیار خوبتون.عالیییییییییییییییییییییییییییییییه!!!!!!
پاسـخ : سلام. عذر خواهی میکنم از بابت وقفه ی زیاد در گذاشتن مطلب جدید. ممنونم. پیروز باشید

فرستنده :
ندا HyperLink HyperLink 1389/2/16
مـتـن : با سلام و خسته نباشید
از شما خیلی متشکرم به خاطر این مطالب خوبتون.می خواستم بدانم اگر این مطالب را دنبال کنم هر رباتی میتوانم بسازم؟
پاسـخ : سلام دوست عزیز
ممنونم. بله، حتماً می تونید، شما تا الان اگر مطالب را منظم دنبال کرده باشید از نظر تئوری توانایی ساخت یک ربات نسبتاً ساده مثل مسیر یاب را دارید. فقط کمی تجربه نیاز دارید که فقط با کار عملی به دست می آید.
من هم اگر کمکی از دستم بر بیاد در خدمتتون خواهم بود.
پیروز باشید

فرستنده :
کامی HyperLink HyperLink 1389/2/16
مـتـن : سلام عرض می کنم.
لطفا اگر وقت ندارین فقط مراحل ساخت روبات را از 0 تا 100 بذارین، خودمون میریم دنبالش.مثلا:
مرحله1:فلان==>مرحله2:فلان==>مرحله3:فلان
موفق باشید.
پاسـخ : سلام دوست عزیز
ما مراحل ساخت ربات با توضیحات مفصل روی سایت قرار دادیم. برای هر ربات نیز توضیح می دهیم که نیاز به چه منابعی برای تکمیل شدن دارد. شما اگر در مورد هر بخش از ساخت ربات های توضیح داده شده در سایت ایرادی دارید، لطفاً مشخصاً به اون ایراد اشاره کنید تا بتوانیم دقیق تر پاسخ بدهیم. پیروز باشید

فرستنده :
0111 HyperLink HyperLink 1389/2/16
مـتـن : با سلام
فراز جون مشکلم حل نشد تمام نام ها رو عوض کردم ، حتی وقتی هیچ برنامه ای نمی نویسم و همون برنامه پیشنهادی خود کدی ویژن رو بدون هیچ تنظیمات اضافی می خوام کامپایل کنم باز هم راه نمی ده و تو اسمبل گیر می کنه ، برنامه هایی دارم که چند بار کامپایل کرده بودم ولی این تو بمیری از اون تو بمیری ها نیست گفته بودید که دلایل مختلفی داره
از جوابت ممنونم
استفاده از مولتی پلشسر رو هم برای عزیزان یه توضیحی بدید.
در مجموع سایت خوبیه
پاسـخ : سلام دوست عزیز
متاسفاته نمی تونم نظر قاطعی بدهم. در نهایت اگر مشکلت حل نشد، یک ptoject جدید باز کن و برنامه هایی که نوشته بودی را در آن کپی کن. در بسیاری از مواقع خود کدویژن دارای اشکالات درونی است و بعضی از این errorهای اصلاً ارتباطی با نویسنده ی برنامه ندارد.
ممنون از پیشنهادت، حتماً در مورد مولتی پلکسر به زودی توضیحات مفصلی خواهم داد. پیروز باشید

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1389/2/16
مـتـن : salam khaste nabashid man ye soal dashtam kharej az mabhase in jalase inke bara robate masiryab phototransistor behtare ya IR mamnun misham
پاسـخ : سلام دوست عزیز
سوال خوبی کردید. فتوترانزیستور همان گیرنده ی مادون قرمز است، برای تشریح این مطلب اجازه بدید در ابتدا توضیح کوتاهی بدهم در مورد انواع گیرنده های نوری:
2 نوع رایج گیرنده های نوری یکی فتو ترانزیستورها هستند و دیگری فتو رزیستورها یا همان LDRها که مخفف واژه ی (Light Dependent Resistor)
است.
تفاوت LDR و فتوترانزیستور این است که، LDR در ناحیه ی نور مرئی از خود حساسیت نشان می دهد، ولی فتو ترانزیستور در ناحیه ی نور مادون قرمز از خود حساسیت نشان می دهد.
در مورد سوال شما در مورد ربات های مسیریاب بهتر است از فتوترانزیستورها استفاده شود، زیرا در سالن مسابقات مسیریاب معمولاً تلاش می شود مادون قرمز کمی وجود داشته باشد تا در عملکرد ربات ها تاثیر منفی نگذارد. اما نور مرئی در سالن زیاد است، در نتیجه احتمال نویز پذیری این سنسورها زیاد است.
در این رابطه 2 لینک مفید معرفی می کنم که دوستانی که علاقه دارند در این زمین بیشتر اطلاعات داشته باشند استفاده کنند.
http://www.coilgun.info/theory/phototransistors.htm
http://www.ladyada.net/learn/sensors/cds.html
موفق و پیروز باشید.

فرستنده :
آرمان پریان فرد HyperLink HyperLink 1389/2/16
مـتـن : سلام مهندس
همه مطالبت رو خوندم ، (از اول تا جلسه 45) حقیقتاً استادی ، یه LineFollower هم ساختم ، یه خواهش : اگه میشه طیقه کار با فستنده گیرنده و نصب آنها به صورت عملی و استفاده ازش رو هم آموزش بده ، پیشاپیش ممنون
پاسـخ : سلام دوست عزیز
ممنونم، خدا رو شکر که تونستی از مطالب به خوبی استفاده کنی.
مدارات فرستنده و گیرنده ی مادون قرمز که در جلسه ی 14 مفصلاً توضیح داده شده است.نصب این فرستنده گیرنده ها کار چندان سختی نیست، فقط کافیه مدارشون را روی برد برد یا بردهای سوراخ دار ببندید، و خروجی گیرنده را به قسمت کنترلی ربات(میکروکنترلر یا هر مدار کنترلی دیگر) وصل کنید. اگر سوالتون را پاسخ ندادم، دقیقاً بفرمایید برای چه منظوری می خواهید از گیرنده فرستنده ی مادون قرمز استفاده کنید تا من بیشتر راهنماییتون کنم.
پیروز باشید

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1388/11/11
مـتـن : مطالبی که ارائه می دین خیلی مفیده دستتون درد نکنه .امیدرارم ادامه پیدا کنه.برای رفع خستگیتون این قطعه رو تقدیم می کنم: محبت ره به دل دادن صفای سینه میخواهد به یاد یکدگر بودن دلی بی کینه
میخواهد اگر دورم ز دیدارت دلیل بی وفایی نیست وفا ان است که نامت را همیشه بر زبان دارم
وفا آن است که نامت را نهانی زیر لب دارم ..
پاسـخ : سلام دوست خوبم.
یک دنیا سپاس از محبت شما ، امیدوارم شایسته ی الطاف شما دوستان عزیزم باشم.
براتون آرزوی پیروزی و شادکامی دارم.

فرستنده :
Amin HyperLink HyperLink 1388/11/11
مـتـن : سلام
آقای امیرغیاثوند واقعا فوق العاده است! کاش می شد یه جوری بتونیم جبران کنیم.
پاسـخ : سلام امین جان. خوشحالم که از مطالب خوشتون اومده. براتون آرزوی پیرزوی می کنم.

فرستنده :
کوچیک شما HyperLink HyperLink 1388/11/11
مـتـن : توروخدا زود تر جلسه پنجاه و یکم را بنویسید با تشکر از شما
پاسـخ : چشم دوست عزیز. حتماً

فرستنده :
محسن HyperLink HyperLink 1388/11/11
مـتـن : سلام آقا فراز! از زحمت های شما برای اعتلای سطح دانش فرزندان ایران زمین بی نهایت سپاسگزارم.
من دانش آموز پیش ریاضی و عاشق الکترونیک و رباتیک هستم . از طرفی علاقه بسیار زیادی به کار با روبات دارم و از طرفی قصد دارم که در یکی از بهترین دانشگاهها در رشته الکترونیک قبول شوم. به نظر شما وقتم را چگونه تقسیم کنم؟
در ضمن برای خرید قطعات مکانیکی ربات مثل موتور یا چرخ آیا میتوان به سایتی مثلroboeq متکی شد؟(آخه در شهرستان ما اصلا لوازم و امکانات لازم وجود ندارد.)
سوال دیگه ای که داشتم: قطعات روبات را روی چه چیزی باید نصب کرد در واقع از چه چیزی به عنوان شاسی روبات میتوان استفاده کرد؟لطفا علاوه بر قطعات الکترونیکی که معرفی کردید لوازم مکانیکی مورد نیاز(مثل موتور وچرخ) راهم معرفی کنید.
واقعا خیلی خیلی ببخشید که سوالم اینقدر طولانی شد اما فقط یه سوال دیگه.......
قطعات الکترونیکی ربات باید روی بردهای سوراخ دار نصب شوند یا روی برد برد؟؟
ببخــــــــــــــــــــــــشید.....
واقعا ممنونم
پاسـخ : سلام محسن جان
خواهش می کنم دوست عزیز، خیلی خوشحالم که شما رو انقدر علاقه مند و پر انرژی می بینم. به نظر من اگر می خواهید رباتیک را تازه شروع کنید سال پیش دانشگاهی زمان مناسبی برای این کار نیست و بهتر است روی درستون بیشتر تمرکز کنید. انشالله چند ماه دیگه که کنکورتون را بدهید زمان کافی برای این کار خواهید داشت.
در مورد انواع شاسی ربات در جلسه ی 34 توضیحات مفصل داده شده است.
از برد برد نیز نمی توان به عنوان مدار نهایی ربات استفاده کرد و از آن صرفاً جهت انجام آزمایشات اولیه باید استفاده کرد. در حقیقت کاربری بردبرد بیشتر آموزشی و آزمایشی است و نباید از آن به عنوان مدار اصلی ربات استفاده کرد.
موفق و پیروز باشید

فرستنده :
ahmad HyperLink HyperLink 1388/11/11
مـتـن : salam age mishe kol darsayy ke dadid tu ye fail pdf ya word gharar bedid ta rahat tar estfade besh
mamnun misham ye noskhasho baram send konic aghaye ghyas vand
پاسـخ : سلام احمد جان. ممنون از پیش نهادتون، حتماً بررسی خواهیم کرد و در صورت امکان پیش نهاد شما اجرا خواهد شد. پیروز باشید

فرستنده :
0111 HyperLink HyperLink 1388/11/11
مـتـن : با سلام و خسته نباشید
این پرسش هایی که می نویسیم کجا میرن تایید نمی شن یا یه چیز دیگست ، بعضی از پرسش ها گم و گور می شن . به هر حال سایت خوب و جالبیه فقط اگه ممکنه جلسات رو جامع تر و پر محتوا تر قرار بدین یه چند تا سوال داشتم با اجازه شما
1) من کدی ویژن رو نصب کردم ولی هنگاه کامپایل کردن یه همچین اروری می ده
Error(s) occured during assembly
چند بار حذف و باز هم نصب کردم ولی مشکل حل نشد اشکال از چیه کجاست و چطوری حل می شه
2) در بخش مکانیک جلسه 44 اگر سه موتور را به هم نزدیک تر کنیم بهتر است یا دورتر (شعاع دایره سه موتور بیشتر باشه بهتره یا کمتر ) انعطاف ربات در کدام حالت بهتر است
پیشاپیش از پاسخ تشکر می کنم
پاسـخ : سلام دوست عزیز
خیر، اگر پرسش شما مرتبط با بحث رباتیک باشد حتماً تایید خواهد شد و همراه با جواب نمایش داده می شود. ممنمونم، حتماً.
سولات بسیار خوبی مطرح فرمودید.
1- این error می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، یکی از رایجترین دلایل بروز این خطا، شباهت 2 شناسه در برنامه است. همانطور که قبلاً گفته شد زبان C یک زبان Case Sensitive است و در آن حروف بزرگ و کوچک با یکدیگر تفاوت دارند. مثلاً در زبان C نام یک متغیر می تواند TEMP باشد و نام متغیر دیگر temp (با حروف کوچک).
اما CodeViosion برنامه ای که ما به زبان C نوشته ایم را ابتدا به زبان اسمبلی ترجمه می کند و سپس آن را به زبان ماشین ترجمه می کند و به میکرو کنترلر انتقال می دهد.
نکته ی مهم این است که زبان اسمبلی یک زبان Case Sensitive نیست و بزرگ و کوچک بودن حروف در آن اهمیتی ندارد،برای مثال بین 2 نامی که در بالا ذکر شد، در زبان اسمبلی تفاوتی وجود ندارد و نمی توان هر دوی آن ها را در برنامه استفاده نمود.
در نتیجه وقتی دستورات از زبان C به زبان اسمبلی ترجمه می شوند، اگر 2 نام از نظر حروف مانند یکدیگر باشند(بدون در نظر گرفتن بزرگ و کوچک بودن حروف)، خطایی که شما به آن اشاره کردید رخ خواهد داد.
برای رفع این مشکل می بایست یکی از نام ها را در برنامه تغییر دهید.
در مجموع دقت داشته باشید که در محیط CodeVision نباید از شناسه های مشابه، مانند 2 نامی که در بالا ذکر شد استفاده نمود.
2- در حالت کلی فاصله ی موتورها تاثیر چندانی در حرکت ربات ندارد، به جز حالتی که ربات بخواهد حول محور مرکز خود بچرخد، برای این حرکت، هرچه فاصله ی موتورها بیشتر باشد گشتاور چرخش ربات بیشتر خواهد شد و در نتیجه توان موتور برای چرخیدن بیشتر می شود. در مجموع بهتر است تا جای ممکن موتورها از یکدیگر فاصله داشته باشند.
پیروز باشید.

فرستنده :
بهنام فرد HyperLink HyperLink 1388/11/11
مـتـن : سلام
پس کی شما ساخت یک روبات آتش نشان را به ما یاد می دهید خسته شدیم اینقدر منظر ماندیم من الان نزدیک 3سال دارم مطلب را پی گیری می کنم اما شما هنوز این مطالب را تمام نکردیدو خیلی دیر سایت را بروز رسانی می کنید
پاسـخ : سلام دوست عزیز
ممنونم از پی گیری شما. مطالب لازم برای ساخت ربات اتش نشان تا به حال آموزش داده شده است. انشاالله در جلسات آینده یک جلسه را به جمع بندی نهایی تکنیک های ساخت ربات آتش نشان اختصاص خواهیم داد.
پیروز باشید

فرستنده :
shaida HyperLink HyperLink 1388/11/11
مـتـن : salam.bebakhshid emtehanaye term kheyli vaghte k tamum shode.man montazere jalasate ba'di hastam.ba tashakkor.
پاسـخ : سلام دوست عزیز. چشم . انشاالله به زودی مطلب جدید بر روی سایت قرار داده می شود. پیروز باشید.

فرستنده :
مهدی فیروزی HyperLink HyperLink 1388/11/11
مـتـن : با سلام
اینجانب با سایقه اندکی در زمینه مکاترونیک به جمع شما پیوسته ام و خود را به شما خواهم رساند فقط یک سوال داشتم و ان این بود که ایا می توان با این مطالب در مسابقات iran open شرکت کرد ؟
پاسـخ : سلام مهدی جان
بسیار خوشحالم که به ما پیوستید دوست عزیز. شما در اینجا آموزش ساخت ربات را می بینید و طبیعتاً با این ربات ها در هر مسابقه ای می توان شرکت کرد.
پیروز باشید

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 

 

 فعاليت هاي علمي
 تماس با ما