توجه :
 
 چنانچه مفاهیم یا عبارت ها و اصطلاحات به کار رفته در این صفحه را متوجه نمی شوید، می توانید مطالعه خود را از اولین جلسه آموزشی رباتیک شروع نمایید. بدین منظور روی لینک زیر کلیک فرمایید:
 
 
همچنین چنانچه بخشی از مطالب را قبلا خوانده اید، برای مشاهده فهرست موضوعات جلسات آموزشی رباتیک، لطفا روی لینک زیر کلیک فرمایید:
 
 
در این بخش از سایت رشد، مطالب آموزشی در زمینه رباتیک با زبان بسیار ساده و بر مبنای مطالبی که در سنین راهنمایی آموخته اید ارائه شده و در هر جلسه مطالب جدیدی آموزش داده شده اند.
 آخرین مطالب
 جلسه‌ی شصت و سوم
جلسه‌ی شصت و سوم
روش دیگری برای نعیین ویژگی ها و اندازه PCB...

 

 
با عرض سلام خدمت دوستان عزیز
همانطور که در پایان جلسه­ی پیش گفته شد، روش دیگری برای تعیین شمای کلی PCBِ نهایی ما وجود دارد که شاید بتوان گفت کمی ساده­تر از روش جلسه­ی قبل است. در این روش ابتدا اندازه­ی PCB به همراه برخی ویژگی­های مهم آن(مانند یکرو یا دورو بودن بورد و ....) تعیین می­شود. سپس یک PCBِ خالی برای ما ساخته می­شود که ویژگی­های مورد نظر ما را دارد. و در مرحله­ی پایانی باید مدار شماتیک را به این PCBِ خالی اضافه کنیم. مراحل اضافه کردن فایل شماتیک به PCB در جلسه­­ی 61 توضیح داده شده است. برای سهولت کار دوستان عزیز مجدداً در این جلسه این مطالب درج خواهد شد.
برای ساختن یک فایل PCB ابتدا باید مراحل زیر را دنبال کنید.
1- از منوها View>>Work Space Panel>>system>>Files را انتخاب کنید تا پنل Files باز شود. از قست‌ پایین این پنل، از بخش New From Template، بر روی PCB Board Wizard کلیک کنید. (اگر نمی­توانید New From Templateرا پیدا کنید، بر روی فلش­های بخش­های دیگر کلیک کنید تا جمع شوند و بخش­های پایین­تر نشان داده شوند.)
2- PCB Board Wizard باز می‌شود. این زیر برنامه برای طراحی PCB ساخته شده است و به ما کمک می‌کند تا راحت‌تر PCB مورد نظرمان را طراحی کنیم. Next را بزنید تا به صفحه‌ی بعد می‌رویم.
3- در این مرحله باید واحد یا دستگاه اندازه گیری را تعیین کنید. Imperial را انتخاب کنید. در این سیستم واحد طول اینچ است. mil1000 هم برابر با 1 اینچ است.
4- در مرحله‌ی سوم، ما باید طرح کلی مدار چاپی‌ای را انتخاب کنیم. همانطور که می‌بینید در اینجا تعدادی از سایزهای پرکاربرد به صورت پیش فرض ارائه شده‌اند.
برای این آموزش ما از اندازه‌های پیش فرضی که ارائه شده است استفاده نمی‌کنیم و اندازه‌ی مورد نظر خودمان را وارد می‌کنیم. پس Custom را انتخاب کنید و Next را بزنید.
5- در این صفحه ما باید مشخصات مدار چاپی یا همان بُورد مورد نظرمان را وارد کنیم. برای مدار ما، یک بوُرد 2 در 2 اینچی فضای کافی برای تمام قطعات را دارد. گزینه‌ی Rectangular را تیک بزنید تا شکل بورد ما چهار ضلعی شود. دو کادری که در پایین قرار دارند برای اندازه‌ی بُورد در نظر گرفته شده‌اند. پس در هر دوی آن‌ها عدد 2000 را تایپ کنید تا طول و عرض بورد 2 اینچ شود.
تیک کلیه گزینه‌ها را بر دارید. برای ادامه Next  را بزنید.
 6- در این پنجره، در کادر بالا عدد 2 و کادر پایین 0 را بنویسید و next را بزنید.
 7- از این صفحه گزینه‌ی Thruhole Vias only را انتخاب کنید و Next را بزنید.
 8- همانطور که قبلاً گفته شده بود، دو سیستم برای اتصال المان‌ها به بورد وجود دارد، در سیستم اول در مدار سوراخ‌هایی ایجاد می‌شود که پایه‌ی المان‌ها از درون آن‌ها رد می‌شوند و سپس لحیم کاری می‌شوند. در سیستم دوم، بورد سوراخ نمی‌شود، بلکه پایه‌ی المان‌ها روی سطح بورد لحیم می‌شوند که به این روش SMD(Surface Mount Device) می‌گویند.
در این مرحله باید انتخاب کنیم که می‌خواهیم از کدام یک از این دو روش استفاده کنیم. پس Trough-hole Components را انتخاب کنید.
از قسمت پایین هم One Track را انتخاب کنید. این قسمت مربوط به حداکثر تعداد مسسیرهاییست که می‌خواهیم از بین دو پایه‌ی مجاور رد شوند. Next را بزنید.
همچنین می‌توانیم اندازه‌ی Viaهای مدار هم تعیین کنیم. Via سوراخی است که در مدار ایجاد می‌شود، اما نه به منظور قرار گرفتن پایه‌ی المان‌ها درون آن، بلکه به منظور اتصال دو طرف PCB به همدیگر. فضای داخل Via از مس پوشیده شده است، این امر باعث می‌شود دو طرف بورد به یکدیگر اتصال الکتریکی داشته باشند. در حقیقت Via نوعی تونلی است که یک مسیر از روی بوردِ PCB را، به مسیر دیگر در پشت بورد متصل می‌کند.
با کلیک کردن روی هر کدام از اعداد می‌توانید آن ها را تغییر دهید.
تمام تنظیمات این صفحه را به صورت پیش فرض رها کنید و Next را بزنید.
9- با انتخاب گزینه­ی Finish از این صفحه، شمای کلی PCB شما ساخته خواهد شد و اطلاعات لازم برای تعیین ویژگی­های PCB در اختیار نرم افزار قرار خواهد گرفت.
 در قسمت سمت چپ فضای کاری، فایلی با نام PCB1.PcbDocدر زیر سایر فایل­های به وجود آمده است.
10-  از طریق میانبر {V,F} می­توانید شکل نهایی بورد را ببینید.
11- حالا بر روی نام این فایل PCBِ جدید در قسمت سمت چپ کلیک راست کنید و SaveAs را انتخاب کنید. حالا نام را عوض کنید (دقت کنید پسوند باید .PcbDoc باشد) و آدرس ذخیره­ی آن را نیز مکانی که می­خواهید فایل­هایتان ذخیره شود تعیین کنید. و در نهایت Save را بزنید.
در این مرحله، ما یک PCB با سایز و ویژگی­های مورد نظرمان طراحی کرده­ایم. حالا باید مداری که به صورت شماتیک طراحی کرده­ایم را به آن منتقل کنیم:
ساختن یک فایل PCB:
برای این کار باید یک فایل PCB به پروژه‌ی خود اضافه کنید، سپس باید اطلاعات مدار شماتیک را به فایل PCB اضافه کنیم. مراحل زیر را دنبال کنید:
1- از پنل Projects در سمت چپ فضای کار، بر روی نام پروژه خود که با پسوند .PrjPCB موجود است کلیک راست کنید. و بر روی Add Existing to Project کلیک کنید. سپس بر روی PCBِ جدیدمان کلیک کنید. تا این فایل PCB، به پروژه‌ی ما اضافه شود.
2- سپس از منوی File گزینه‌ی Save all را انتخاب کنید تا همه‌ی فایل‌های پروژه Save شوند. باید برای فایل PCB جدید یک آدرس برای ذخیره وارد کنید. پس همان آدرسی که پروژه در آن save شده است را وارد کنید و همان نامی که برای پروژه انتخاب کردید برای آن هم بنویسید.
حالا باید مداری که به صورت شماتیک طراحی کرده‌ایم، تبدیل به PCB کنیم.
3- برای این کار باید اطلاعات مدار شماتیک را به فایل PCB منتقل کنیم.
پس از پنل Projects در سمت چپ فضای کار، روی نام فایل شماتیک کلیک کنید تا نقشه‌ی شماتیک نشان داده شود.
سپس Design>> Update PCB Document… را انتخاب کنید.
4- این پنجره برای انتقال اطلاعات فایل شماتیک به فایل PCB طراحی شده است.
 بر روی Validate Changes کلیک کنید. اگر تمام موارد بدون نقص باشند و قابل انتقال به فایل PCB باشند، در جلوی تمام موارد یک تیک سبز رنگ ظاهر می‌شود. اگر هر موردی ایراد داشت، پنجره را ببندید و ایراد را رفع کنید و سپس این مراحل را مجدد طی کنید.
5- پس حالا که همه‌ی موارد بدون اشکال است، گزینه‌ی Execute Changes راانتخاب کنید. حالا هر اطلاعاتی که برای ساخت PCB لازم بود از فایل شماتیک به فایل PCB منتقل شد.
6- Close را بزنید تا از این صفحه خارج شوید. حالا باید بتوانید PCB خود را به همراه جای قطعاتی که روی آن تعبیه شده است ببنید. اگر چیزی نمی‌بینید، میانبر {V,F} را بزنید. احتمالاً PCB شما در قسمت پایین سمت راست صفحه قرار دارد.اگر می‌خواهید صفحه را جابه جا کنید تا مدار PCB را ببینید، می‌توانید روی هر قسمت از صفحه کلیک راست کنید و در حالی که کلیک راست را نگه داشته‌اید صفحه را جابجا کنید.
از میانبر {F,L} پروژه را Save کنید.
 
تا جلسه­ی آینده خدا نگه دار
پیروز باشید
فراز امیرغیاثوند

 

1390/2/15 لينک مستقيم

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 

 

 فعاليت هاي علمي
 تماس با ما