توجه :
 
 چنانچه مفاهیم یا عبارت ها و اصطلاحات به کار رفته در این صفحه را متوجه نمی شوید، می توانید مطالعه خود را از اولین جلسه آموزشی رباتیک شروع نمایید. بدین منظور روی لینک زیر کلیک فرمایید:
 
 
همچنین چنانچه بخشی از مطالب را قبلا خوانده اید، برای مشاهده فهرست موضوعات جلسات آموزشی رباتیک، لطفا روی لینک زیر کلیک فرمایید:
 
 
در این بخش از سایت رشد، مطالب آموزشی در زمینه رباتیک با زبان بسیار ساده و بر مبنای مطالبی که در سنین راهنمایی آموخته اید ارائه شده و در هر جلسه مطالب جدیدی آموزش داده شده اند.
 آخرین مطالب
 جلسه شصت و ششم
جلسه شصت و ششم
نکات حرفهای تر در طراحی PCB

 

به نام خدا 

با سلام خدمت دوستان عزیز

 

 تا جلسه­ی گذشته ما تقریباً توانستیم کار طراحی PCB را به پایان برسانیم. از این به بعد فقط نکاتی جهت حرفه­ای تر شدن و راحت­تر شدن PCBها مطرح خواهد شد که دانستن آن­ها کمک بسیاری در طراحی مدارات خواهد کرد.

جلسه­ی قبل، شما توانستید به صورت دستی، یک مدار را Route کنید. اما برای همین Route کردن دستی هم، نرم افزار به ما ابزارهایی ارائه می­دهد که این روند را برای ما تسهیل کند. نرم افزار 4 استراتژی کلی برای عبور دادن مسیرها روی PCB دارد:

 

         1-   Ignore: این حالت همان چیزی است که تا کنون با آن کار می­کردیم، در این حالت نرم افزار به شما اجازه می­دهد مسیرها را از هر جا می­خواهید عبور دهید و به خطاهایی که ممکن است روی دهد بی توجه است. مثلاً همانطور که دیدید وقتی مسیری که در حال کشیدن آن هستید با مسیر دیگری تماس پیدا کند، فقط رنگ آن سبز می­شود و هیچ اصلاح دیگری روی آن اعمال نمی­شود.    

در 3 حالت دیگر، نرم افزار برای جلوگیری از بروز خطا، به صورت خودکار مسیرها اصلاح می­کند.

2-   Push: در این حالت نرم افزار برای جلوگیری از تماس مسیرها با یکدیگر، سایر مسیرهای دیگر روی بورد را به گونه­ای جا به جا می­کند که با مسیر در حال رسم تلاقی نداشته باشند.

3-   Walkaround: در این حالت، به جای آن که سایر مسیرها جا به جا شوند، مسیری که در حال رسم آن هستیم در هر جا که لازم باشد به شکلی تغییر می­کند تا بدون خطا به مقصد مورد نظر ما برسد.

4-   Hug & Push: این روش ترکیبی از دو روش قبلی است، یعنی هم مسیرهای دیگر ممکن است تغییر کنند، هم مسیر در حال رسم.

انتخاب این 4 حالت در زمان رسم مسیر است، توسط کلیدهای Shift+R می­توانید روش رسم مسیر را تعیین کنید. اگر دقت کنید، در قسمت پایین صفحه، نام روشی که از آن استفاده می­کنید نوشته می­شود.

 

نکاتی در مورد رسم مسیرهای بورد:

1-   برای ثابت کردن هر قسمت از مسیر(فاصله­ی بین دو خم)، از Enter یا کلیک چپ استفاده کنید.

2-   برای استفاده قابلیت Auto Complete از کلید Ctrl+ Click استفاده کنید. دقت کنید مبدا و مقصد مسیر باید در یک طرف بورد باشند و قاعدتاً نباید غیر قابل اتصال باشند.

3-   از کلیدهای Shift+R برای انتخاب بین یکی از 4 روش رسم مسیری که در بالا توضیح داده شد استفاده کنید.

4-   از کلیدهای Shift + Space برای تغییر حالت زوایای مسیر در حال رسم استفاده کنید. 5 حالت برای زوایا وجود دارد: زوایا با درجه­ی دلخواه، فقط 45 درجه، 45 درجه­ی با کمان، 90 درجه، 90 درجه­ی با کمان.  

5-   از میانبر {V,F} استفاده کنید تا همه­ی المان­های مدار را در اندازه­ی مناسب ببینید.

6-   با نگه داشتن کلید Ctrl و حرکت دادن چرخ ماوس(Scroll) می­توانید بر روی هر قسمت از مدار زوم کنید.

7-   از کلید Esc برای خروج از حالت قطعه گذاری، و مسیر کشیدن استفاده کنید.

8-   شما نمی­توانید به صورت اشتباه دو مسیری را بین دو قطعه ترسیم کنید. نرم افزار به صورت لحظه به لحظه حرکات شما را بررسی می­کند تا از بروز خطاهای احتمالی جلوگیری کند.

9-   برای پاک کردن یک تکه از یک مسیر، بر روی آن تکه کلیک کنید تا پررنگ تر شود، سپس با استفاده از کلید Delete آن را پاک کنید.

10-                      و آخرین نکته این جلسه آن که برای استفاده از قابلیت Auto Complete هم باید حالت رسم مسیر(یکی از 4 حالت Push و ...)  را انتخاب کنید تا نرم افزار با توجه به استراتژی مد نظر شما مسیر را ترسیم کنید. اگر حالت انتخاب شده Ignore باشد(که به صورت پیش فرض همین است، مگر آن که تغییر دهید)، مسیرهایی که با استفاده از قابلیت Auto Complete  توسط خود نرم افزار تکمیل می­شوند، مسیرهای خوب و قابل استفاده­ای نخواهند بود، زیرا در این حالت از همه­ی خطاهای رخ داده چشم پوشی می­شود و کوتاه­ترین مسیر ترسیم می­شود که معمولاً با خطاهای متعدد همراه است.

این نرم افزار ابزارهای قدرتمندتری هم ارائه می­دهد که به کمک آن می­توان کل مدار را فقط با یک کلیک Rout کرد. این قابلیت Auto Route نام دارد. در جلسه­ی آینده با این قابلیت بیشتر آشنا خواهیم شد.

شاد و پیروز باشید

تا جلسه­ی آینده خدا نگه دار

فراز امیرغیاثوند

  

 

1390/5/4 لينک مستقيم

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 

 

 فعاليت هاي علمي
 تماس با ما