توجه :
 
 چنانچه مفاهیم یا عبارت ها و اصطلاحات به کار رفته در این صفحه را متوجه نمی شوید، می توانید مطالعه خود را از اولین جلسه آموزشی رباتیک شروع نمایید. بدین منظور روی لینک زیر کلیک فرمایید:
 
 
همچنین چنانچه بخشی از مطالب را قبلا خوانده اید، برای مشاهده فهرست موضوعات جلسات آموزشی رباتیک، لطفا روی لینک زیر کلیک فرمایید:
 
 
در این بخش از سایت رشد، مطالب آموزشی در زمینه رباتیک با زبان بسیار ساده و بر مبنای مطالبی که در سنین راهنمایی آموخته اید ارائه شده و در هر جلسه مطالب جدیدی آموزش داده شده اند.
 آخرین مطالب
 جلسه دوم: سیستم عامل لینوکس و توزیع های مختلف آن
جلسه دوم: سیستم عامل لینوکس و توزیع های مختلف آنشبیه‌سازی فوتبال
...

همانگونه که در جلسه پیش ذکر شد، تمامی ابزار هایی که در شبیه سازی فوتبال از آنها بهره خواهیم برد، تحت سیستم عامل لینوکس (Linux) توسعه یافته اند. در این جلسه ضمن آشنایی با این سیستم عامل، به معرفی چند توزیع محبوب از آن خواهیم پرداخت.


سیستم عامل (Operating System) مهم ترین نرم افزار در یک سیستم کامپیوتری است که وظیفه مدیریت منابع سیستم، از جمله پردازنده، حافظه اصلی و همچنین فایل ها را بر عهده دارد. به علاوه سیستم عامل به عنوان یک واسط کاربر پسند عمل کرده و کار با ماشین پیچیده ای همچون کامپیوتر را تسهیل می نماید.

 

بدون شک همه شما با سیستم عامل Windows ساخت شرکت Microsoft آشنا هستید. این سیستم عامل سال ها است که به دلیل کاربری ساده و البته به لطف تولید انبوه نرم افزار های کاربردی تحت آن، محبوب ترین سیستم عامل در بین کاربران کامپیوتر های شخصی به حساب می آید. از سیستم های عامل دیگر که ممکن است با آنها آشنا باشید می توان به OS X شرکت Apple و Android شرکت Google اشاره نمود که هر کدام در نوع خود بی نظیر اند.

 

 

اما سیستم عامل Linux یا بطور صحیح تر GNU/Linux یک نرم افزار آزاد (Free Software) و متن باز (Open Source) بوده و در انحصار هیچ شرکت خاصی نیست. افراد، گروه ها و شرکت های مختلف می توانند از هسته لینوکس استفاده کرده و یک توزیع از GNU/Linux را به نام خود و به هر منظوری توسعه داده و از آن پشتیبانی نمایند.

 


منظور از یک توزیع گنو/لینوکس (GNU/Linux Distribution) استفاده از نرم افزار های کاربردی منتشر شده در پروژه گنو در کنار هسته لینوکس برای توسعه یک سیستم عامل مستقل می باشد. از دهه 90 میلادی تا کنون افراد، تیم ها و موسسات مختلف توزیع های سفارشی شده خود را منتشر نموده اند به طوری که در حال حاضر بیش از 350 توزیع فعال گنو/لینوکس در سراسر جهان وجود دارد.


در این قسمت به معرفی تعدادی از محبوب ترین توزیع های گنو/لینوکس خواهیم پرداخت.

 


"فدورا" یک توزیع چند منظوره و قوی از GNU/Linux است که توسط شرکت Redhat پشتیبانی می شود. پشتیبانی مناسب، تنظیمات پیشرفته، پکیج های نرم افزاری فراوان، پایداری، امنیت و کارایی بالا، این توزیع را به انتخاب اول بسیاری از کاربران حرفه ای تبدیل کرده است. برای اطلاعات بیشتر در مورد این توزیع به پایگاه رسمی این پروژه مراجعه نمایید.

 


http://fedoraproject.org/



 

"اوپن سوزه" یکی از کامل ترین و حرفه ای ترین توزیع های لینوکس است که به علت وجود نصاب قدرتمند، ظاهر چشم گیر، گرافیک قوی، امنیت بالا، تنظیمات پیشرفته و پکیج های نرم افزاری کامل به یکی از اصلی ترین توزیع های لینوکس تبدیل گشته است. اطلاعات بیشتر پیرامون این توزیع در سایت زیر موجود است.

 
http://www.opensuse.org



"دبیان" از قدیمی ترین توزیع های GNU/Linux است. این سیستم عامل در سال 1993 به بازار عرضه شد و از مزایای آن می توان به پایداری و پشتیبانی از معماری های مختلف کامپیوتری اشاره نمود. همچنین این سیستم عامل دارای یکی از بزرگترین اجتماعات کاربری لینوکس بوده و بنابراین مستندات آن به بسیاری از زبان های زنده دنیا ترجمه شده است. نبود ابزار های گرافیکی مناسب، کاربری این سیستم عامل را برای کاربران کامپیوتر های شخصی تحت تاثیر قرار داده و معمولا در کامپیوتر های سرویس دهنده (Server) مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین بسیاری از توزیع های مشهور لینوکس مثل Ubuntu، بر پایه ی Debian ساخته شده اند. برای اطلاعات بیشتر در مورد این توزیع می توانید به وب سایت زیر مراجعه نمایید.


http://www.debian.org/



"اوبونتو" یک توزیع بسیار کاربر پسند بر اساس توزیع Debian است که در سال 2004 عرضه شد و در مدت نسبتا کوتاهی توانست درصد زیادی از کاربران را مجذوب خود نماید.


رابط کاربری زیبا و ساده، نصب سریع و آسان، سرعت بالا، پشتیبانی و به روز رسانی های منظم و مستندات کامل از مزایای این سیستم عامل به حساب می آید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد این توزیع به وبگاه زیر مراجعه نمایید.

 


http://www.ubuntu.com/



"بک ترک" توزیعی مبتنی بر Ubuntu است که به منظور کشف نقاط آسیب پذیر و تست نفوذ، ویژه متخصصان امنیتی و هکر ها طراحی شده است. اکثر هکر ها و متخصصین امنیت از این سیستم عامل و ابزار های قوی موجود در آن برای اهداف خود بهره می برند. اطلاعات جامع تر در باره این توزیع را از سایت زیر بیابید.

 


http://www.backtrack-linux.org/

 

 


"پارسیکس" یک توزیع انعطاف پذیر و پایدار مبتنی بر Debian است که در سال 2005 توسط هم وطن عزیزمان جناب آقای "آلن باغومیان" به عنوان توزیعی بهینه شده برای کامپیوتر های دسکتاپ و لپ تاپ عرضه شد. این توزیع به علت سادگی در نصب و همچنین امکانات گسترده پارسی نویسی از جمله فرهنگ لغات پارسی، می تواند به عنوان سیستم عاملی مناسب برای کاربران ایرانی به حساب آید. برای اطلاعات بیشتر در مورد این توزیع به وبگاه زیر مراجعه کنید.

 


http://www.parsix.org/

 

 

توزیع های دیگری نیز از گنو/لینوکس وجود دارند که برای جلوگیری از طولانی شدن بحث، آشنایی با آنها را به خود دانش پژوه واگذار می کنیم.


در جلسه آینده به آموزش نصب سیستم عامل Ubuntu بر روی کامپیوتر های شخصی خواهیم پرداخت. علت انتخاب این توزیع از لینوکس برای ادامه آموزش ها، محیط کاربر پسند آن می باشد. با این حال شما منعی در انتخاب توزیع محبوب خود ندارید...
پایان جلسه دوم
حمیدرضا حسین خانی

1391/9/22 لينک مستقيم

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 

 

 فعاليت هاي علمي
 تماس با ما