جستجو بر اساس تاريخ مطلب
 مطالب پیشنهادی
 مشاهده‌ي كار آنزيم
مشاهده‌ي كار آنزيممشاهده‌ي علمي
آنزيم‌ها پروتئين‌هايي هستند كه واكنش‌هاي شيميايي را در ارگانيسم‌هاي زنده كاتاليز مي‌كنند.

مشاهده‌ي كار آنزيم


آنزيم‌ها پروتئين‌هايي هستند كه واكنش‌هاي شيميايي را در ارگانيسم‌هاي زنده كاتاليز ميكنند.

كاتاليز چيست؟

زماني كه آنزيم يك واكنش شيميايي را كاتاليز مي‌كند سرعت واكنش رو به افزايش مي‌‌رود و بنابراين در بازه‌ي زماني قابل قبولي انجام مي‌شود و آنزيم هم تغييري نمي‌كند.

واكنش شيميايي درون ما هم اتفاق مي‌افتد؟

بله! يك مثال ساده گوارش است. فرايندهاي زيادي در هضم غذايي كه مي‌خوريد و در اختيار بدنتان قرار مي‌گيرد دخالت دارد كه واكنش شيميايي است.

چطور مي‌توان كار آنزيم را مشاهده كرد؟

يك دسته از آنزيم‌ها، پروتئازها هستند. پروتئاز به اين معني است كه آنزيم‌ها پروتئين‌ها را به واحد‌هاي ساختاري آمينو‌اسيد تجزيه مي‌كنند.

 شكل گيري شبكه ي پليمري ژلاتين

مارپيچ سه تايي پروتئين ژلاتين

توالي آمينو اسيدي

 ژله داراي  مقدار زيادي پروتئين به نام ژلاتين (Gelatin) است و بقيه مواد آن را شكر، طعم دهنده و رنگ خوراكي تشكيل داده است.
 ژلاتین(Gelatin)حاوی 18 نوع آمینو اسید متفاوت است. 
بعضي ميوه‌ها حاوي پروتئاز هستند. وقتي ميوه به ژله اضافه مي‌شود مي‌توانيم اثر پروتئاز روي ژلاتين را مشاهده كنيم. پروتئاز شبکه ی پلیمری ژلاتین را از بین می برد و ژله حالت نیمه جامد خود را از دست می دهد.  

چه چيزهايي احتياج داريم؟

 

 پودر ژله
• ليوان يكبار مصرف براي ژله
• آب جوش
• يك يخچال
• ظرف براي جوشاندن مقداري ميوه
• تعدادي ميوه‌‌ي تازه از چند نوع كه به تكه هاي كوچك برش خورده
• كمپوت ميوه ازهمان نوع ميوه‌ها

چه كاري بايد انجام دهيم؟

1. ژله را مطابق دستور روي پاكت درست كنيد. آن را در كاسه هاي كوچك تقسيم كنيد به طوري كه ارتفاع هر كدام حدودا‌ ً  3cm باشد. هر گروه يا فرد نياز به يك كاسه ژله به عنوان شاهد (كنترل) دارد و يك كاسه براي هر كدام از انواع ميوه‌ها يا موارد مورد آزمايش نياز دارد.

2. مشاهدات خودتان از ظاهر ژله را در جدول زير يادداشت كنيد.

3. دو يا سه نوع مختلف از ميوه‌هايي كه مي‌خواهيد بررسي كنيد را برداريد. براي هركدام در دماهاي متفاوت (دماي يخچال، اتاق، جوشيده ،جوشيده و سپس سرد شده در دماي اتاق) مقداري تهيه كنيد و سپس همين كار را براي ميوه‌هاي كمپوت شده انجام دهيد.

4. تكه‌ي كوچكي از ميوه‌ي آماده شده را در كاسه‌ي ‌مخصوص خودش قرار دهيد. (مي‌توانيد نام آنها را روي كاسه‌ها بنويسيد تا اشتباه نشود). يكي از كاسه‌ها را براي كنترل نگه داريد. تكه‌هاي ميوه نبايد خيلي آبدار و نه خيلي خشك باشند.

5. بگذاريد كاسه‌ها به مدت 30 دقيقه بماند و بعد مشاهدات خود را در جدول يادداشت كنيد.

نوع ميوه
  (تازه؛فريزري،جوشيده،دماي اتاق ،كمپوت)

وضعيت اوليه ميوه و ژله

مشاهده‌ي نهايي

   
   
   
   
     
   
     


بعد از ثبت مشاهدات خود،به سوالات زیر پاسخ دهید.


كدام ميوه حاوي پروتئاز است؟
آيا ميوه‌ي تازه تاثير متفاوتي با كمپوت دارد؟
جوشاندن و سرد كردن چه تاثيري در نتيجه دارد؟ چرا؟




1387/4/18لينک مستقيم

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1389/9/7
مـتـن : خيلي بد

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1389/8/11
مـتـن : خيلي به دردم خورد

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1389/2/2
مـتـن : گلوکزاکسیداز nadashtid

فرستنده :
هانیه HyperLink HyperLink 1389/2/2
مـتـن : ممنون از سایت خوبی که دارید مطالب را بیشتر کنید ممنون.

فرستنده :
mohammad HyperLink HyperLink 1387/10/6
مـتـن : سايت خوبيه چيزهاي بيشتري درمورد آنزيم مي خواستم

فرستنده :
یکی HyperLink HyperLink 1387/8/19
مـتـن : درباره انزیم غیر فعال هیچی ندارید چرا؟
پاسـخ :دوست عزیز هدف از ارائه این مطالب در بخش مشاهده علمی آموزش نیست.در این بخش استفاده عملی از مفاهیمی که با آن آشنا هستید را بوسیله آزمایش و مشاهده می آموزید.

فرستنده :
لاله HyperLink HyperLink 1387/4/29
مـتـن : بااضافه کرذن یک انیمیشن کوتاه می توان برجذابیت وانتقال بهترمطالب افزود.
پاسـخ :در صورتي كه عكس يا انيميشن مرتبط با مطلب پيدا كنيم سعي ميكنيم حتما از اونها استفاده كنيم.از توجهتون ممنونم.

فرستنده :
setareh HyperLink HyperLink 1387/4/23
مـتـن : سلام . سایت بسیار خوبی است . در مورد آنزیم ها اطلاعات کم نوشته شده . dar kol sargarm konndast
پاسـخ :از توجهتون ممنونم.اما همون طور كه مي دونيد مبحث آنزيم ها بسيار گسترده است ونميشه در يك جلسه به اون پرداخت.

فرستنده :
faraz HyperLink HyperLink 1387/4/20
مـتـن : salam
ajab kheilii jalebe.u ki hastiid dige soal khodam az khodam miporsiid!!!!!!

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تاییدانصراف
 محتواي زنده مشاهده علمي

 فعاليت هاي علمي
 تماس با ما
 بازديدها
كاربران غيرعضو آنلاينكاربران غيرعضو آنلاين:  4766
 كاربران عضو آنلاين:  0
  کل كاربران آنلاين:  4766