جستجو بر اساس تاريخ مطلب
 مطالب پیشنهادی
 خودروی بیونیک
خودروی بیونیکمشاهده‌ي علمي
در نگاه اول هیچ چیز در ماهی boxfish با نام علمی (Ostracion cubicus (Ostraciidae وجود ندارد که بتوان آن را به عنوان یک مدل علمی به کار گرفت. باور کردنی باشد یا نه این موجود فلسی چاق وچله که به بزرگی مچ دست انسان است مدلی برای خودروی اقتصادی (economic) و بیونیک نسل آینده قرار گرفته است.

سر آغاز
امروزه شرکت هاي بزرگ اتومبيل سازي روند رو به رشدي را براي الگوبرداري از طبيعت، در طراحي بدنه ي خودروها يشان پيش گرفته اند. اين رويه نه تنها از جنبه ي تبليغاتي براي اين شرکت ها سودآور است بلکه آنان را در بهينه سازي محصولات خود در اين بازار رقابتي ياري داده است.

طراحي جديد شرکت DaimlerChrysler

اخيرا شرکت مرسدس بنز (Mercedes-Benz) اقدام به طراحي خودرويي بيونيک با الگوبرداري از شکل نوعي ماهي کوچک گرمسيري نموده است.


دلفين ها و کوسه ها سريع ترين شناگران در دنياي زير آب محسوب مي شوند به همين دليل تصور مي شود که بهترين مدل براي مهندسان خودرو باشند. اما در نگاه اول هيچ چيز در ماهي boxfish با نام علمي Ostracion cubicus (Ostraciidae) وجود ندارد که بتوان آن را به عنوان يک مدل علمي به کار گرفت. باور کردني باشد يا نه اين موجود فلسي چاق وچله که به بزرگي مچ دست انسان است مدلي براي خودروي اقتصادي(economic) و بيونيک نسل آينده قرار گرفته است.

 

زيستگاه طبيعي boxfish اقيانوس هاي گرمسيري است؛ جايي که همانند مکان هاي مشابه در خشکي، اين ماهي

ناگزير است از توان ذاتي خود استفاده نمايد و با مصرف کمترين مقدار انرژي حرکت کند. اين قابليت نيازمند ماهيچه هاي توانمند و ظاهري خطي(طراحي با کمترين ميزان مقاومت در برابر جريان هوا يا مايع سيال) است. اين ماهي بايد فشار زيادي را تحمل کند و از بدنش درطي ضربات و تصادفات محافظت نمايد که نيازمند بدنه ي خارجي سخت ومحکم است. Boxfish غذاي خود را در بستر هايي جستجو مي کند که از گياهان و جلبک هاي متراکم پوشيده شده است و بنابراين نياز به قابليت مانور بسيار خوبي دارد.خلاف ظاهر بسيار حجيم، boxfish شناگر بسيار ماهري است. ظاهر جعبه اي در اين ماهي علاوه بر اينکه دست و پا گير نيست بلکه ثابت مي کند که تکامل چگونه نبوغ خود را به نمايش مي گذارد.

بدن Ostracion cubicus از تعداد زيادي صفحات استخواني چندوجهي تشکيل شده است که از همپوشاني آنها زره  انعطاف ناپذيري شکل گرفته است. اين ساختار استخواني به پيکر ماهي استحکام قابل توجهي مي دهد که آن را از ضربات محفوظ مي دارد و کليد جنبندگي خوب در ماهي است. در امتداد لبه ي بالايي و پاييني تنه، گرداب يا چرخش هاي کوچک آب شکل مي گيرد که موجب ثبات ماهي در هر موقعيت مي شود و ادامه ي مسير، حتي در جريان هاي متلاطم را ممکن مي سازد. ماهي با اين ساختار نياز بسيار کمي به حرکت باله ها پيدا مي کند و درانرژي خود صرفه جويي مي نمايد.

   

     

در ارتباط با مهندسي خودرو، boxfish مثال مناسبي از استحکام فرم و آيروديناميکي(aerodynamics) است.
 علاوه بر اين آناتومي چندوجهي ماهي، کاملا يکسان با سطح مقطع بدنه ي اتومبيل است. فضاي وسيعي براي سرنشينان داراست و تمام شرايط لازم خودرو براي استفاده روزانه را دارد.اخيرا اين خودروي بيونيک در نمايشگاهي در واشنگتن به نمايش در آمده است.

تست تونل هوا در آزمايشگاه تخصصي اين شرکت در شهر اشتوتکارت

اين مرسدس ماهي شکل به دليل سبکي و مصرف سوخت 4.3 ليتر در 100 کيلومتر، با کاربري بالا و دوستدار طبيعت است.

تست تونل هوا در آزمايشگاه تخصصي اين شرکت در شهر اشتوتکارت












مشاهده قبلي (بيونيك - قسمت سوم)

صفحه‌ي اصلي مشاهده علمي

مشاهده‌ بعدي (روياي مرد عنكبوتي)


1387/10/15 لينک مستقيم

فرستنده :
HyperLink HyperLink 1391/3/10
مـتـن : باتشکرازشما

فرستنده :
ناشناس/اروین/ارجمند HyperLink HyperLink 1391/3/10
مـتـن : باتشکرازمتالبجالبشما

فرستنده :
mahshid HyperLink HyperLink 1389/8/23
مـتـن : jaleb bod.

فرستنده :
عسل HyperLink HyperLink 1389/8/17
مـتـن : سلام.من خودم يه بيولوژيست هستم.واقعا لذت بردم.ممنون.

فرستنده :
مسعود آغاسی HyperLink HyperLink 1389/8/11
مـتـن : خیلی علی بود ممنون
پاسـخ :

فرستنده :
نیلوفر HyperLink HyperLink 1389/8/11
مـتـن : با تشکر از مطلب جالب و کاربردی تون.میخواستم خواهش کنم راجع به دستاورد های علم بیونیک در پزشکی هم مطلب بگذارید.

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1389/4/28
مـتـن : بسیار ممنون ولی لطفا در مورد کلیه ساخته های دست بشر که الگوی آن طبیعت می باشد بیشتر اطلاع رسانی نمایید
پاسـخ : خیلی خوشحالم که مطالب ما رو دنبال می کنید.حتما در مورد بیونیک و الگوبرداری از طبیعت مطالب بیشتری خواهم گذاشت پس همچنان با ما همراه باشید.

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1389/2/2
مـتـن : salam . jadidan ba elmeh bionik ashna shodam . baram jalebo jazabeh . mikhastam 1 seri eteleateh kamel az memarihayeh bionik az zamaneh gozashteh va hall dar iran jamavari konam . az che manabeh va raveshi mitonam tahayah konam .???? ba tashakor
پاسـخ : نمیدونم منظورت از معماری های بیونیک چی هست اما اگه درست فهمیده باشم و منظورت معماری ساختمان ها باشه چون خودم درباره اش کمی تحقیق کردم می تونم بگم که در دنیا مدل هایی از این نوع معماری بیونیک ساخته شده اما در ایران نه من چیزی در معماری ایران ندیدم .این رو با صراحت می گم اما باز هم مطلبی در این باره خواهم گذاشت.ممنونم از توجهت و پی گیر باش.

فرستنده :
شیرین موذنیان HyperLink HyperLink 1389/2/2
مـتـن : مطلب جالبی بود اگر باز هم از لین موارد دارید ممنون می شم که به میلم بفرستید.
پاسـخ : شیرین جان سعی می کنم از بیونیک بیشتر مطلب بگذارم پس لطفا پی گیر باش. و اگه مطلب خاصی مد نظرت هست برام بنویس تا بتونم درباره اش مطلب بگذارم.

فرستنده :
امین ناصری HyperLink HyperLink 1388/8/2
مـتـن : واقعا مطلب خوبی بود من که استفاده کردم

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1388/1/22
مـتـن : بسیارجالب وآموزنده بود.موضوع علم بیونیک خیلی جالب است.بازهم ازاین قبیل مطالب بگذارید.
پاسـخ : با تشكر از شما كه اين مطلب رو خونديد، اگر به 5 پست اخير سري زده باشيد مي تونيد مطالب بيشتري از علم بيونيك مطالعه كنيد. ولي چشم حتما مطالب بيشتري براتو خواهيم گذاشت.

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1387/11/5
مـتـن : besyar khob

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1387/11/1
مـتـن : good

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 محتواي زنده مشاهده علمي

 فعاليت هاي علمي
 تماس با ما
 بازديدها
خطایی روی داده است.
خطا: بازديدها فعلا" غیر قابل دسترسی می باشد.