جستجو بر اساس تاريخ مطلب
 مطالب پیشنهادی
 کوسه و فناوری قرن بیست‌و‌یکم - قسمت دوم
کوسه و فناوری قرن بیست‌و‌یکم - قسمت دوممشاهده‌ي علمي
پوست کوسه با آن‌چه ما از قوانین کلاسیک دینامیک می‌دانیم مغایرت دارد. بر‌اساس این قوانین فیزیکی، سطوح زبر اصطکاک را افزایش می‌دهند در‌حالی‌که ما در پوست کوسه با وجود دارا بودن زواید دندانی دنتیکل (denticles) و در نتیجه حالت زبر، شاهد این پدیده‌ایم که در آب باعث کاهش اصطکاک و کشش و حرکت سریع‌تر کوسه می‌شود.


در ادامه‌ی مطلب گذشته، در اینجا به توضیحات کامل‌تری درباره‌ی مکانیسم‌های کاهش اصطكاك در سطح پوست کوسه و فناوری شبیه‌سازی شده در لباس‌های شنای جدید می‌پردازیم.



پوست کوسه با آن‌چه ما از قوانین کلاسیک دینامیک می‌دانیم مغایرت دارد. بر‌اساس این قوانین فیزیکی، سطوح زبر اصطکاک را افزایش می‌دهند در‌حالی‌که ما در پوست کوسه با وجود دارا بودن زواید دندانی دنتیکل (denticles) و در نتیجه حالت زبر، شاهد این پدیده‌ایم که در آب باعث کاهش اصطکاک و کشش و حرکت سریع‌تر کوسه می‌شود.

وجود ساختارهای میکروسکوپی دندانه‌دار (riblets) در حقیقت کلید کشف این معماست. با بررسی‌های تئوری و عملی بر روی این ساختارها، محققان دریافته‌اند که این دندانه‌ها به‌صورت سدی در برابر جریان‌های آشفته‌ی (طولی و عرضی) آب عمل کرده و با عبور جریان‌ها از میان شیار و گودی‌هایی که این دندانه‌های تیغه‌ای شکل به‌وجود آورده‌اند به جریان آب بر سطح پوست سرعت می‌دهد. این پدیده در قوانین دینامیک سیالات به‌طور گسترده مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. 

شکل 1: تصويري از لباس شناي طراحي شده با فناوري جديد


در نمودار زیر عوامل موثر در کاهش اصطکاک و کشش مورد بررسی قرار گرفته است.
 

شکل 2: فلس‌های بدن کوسه‌ی سفید (white shark)


شکل 3: «بالا» جریان های طولی (Longitudinal) و عرضی (cross) در یک سطح دندانه‌دار (ribbed surface) - «پایین» نمایش کاهش کشش سطح در اشکال مختلف تیغه‌ها

بر اساس این نمودار میزان کاهش اصطکاک و کشش آب در سطح به عواملی نظیر ارتفاع تیغه‌ها (h) و فاصله‌ی تیغه‌ها از هم (s) بستگی دارد.
در این نمودار، چهار منحنی مشاهده می‌شود که به‌ترتیب زائده‌ها V-شکل با زاویه‌ی α=0° , α=30° , α=45° , α=60° را مورد بررسی قرار داده است. عدد منفی بیان‌گر کاهش فرایند کشش و اصطکاک و در نتیجه کارایی بهتر است.



1388/4/22 لينک مستقيم

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1389/8/28
مـتـن : من می خواهم مطالب بیشتری از سیستم بینایی حیوانات مختلف بدانم لطفا راهنمایی کنید چطوری در این زمینه تحقیق کنم.
آیا کتابی در زمینه بیونیک به فارسی وجود دارد؟
پاسـخ : سلام دوست خوبم. من شرمنده ام که فعلا نمی تونم مطلب درباره ی سیستم بینایی در حیوانات برای شما بنویسم و در حقیقت اگر بخوام این مبحث رو باز کنم شاید به اندازهِ چند صد جلد کتاب مطلب باشه. چون همونطور که می دونی اشکال مختلفی از سیستم بینایی در جانوران وجود داره مثلا سیستم بینایی در حشرات با بینایی در خزندگان پرندگان و پستانداران متفاوت است و باید هر کدوم به صورت مجزا بحث و بررسی بشه. اگر به من دقیقا بگید که کدوم جاندار مد نظرتون است شاید بتونم منابعی براتون معرفی کنم و لینکش رو براتون بگذارم.
در مورد منابع بیونیک به زبان فارسی متاسفانه زمانی که من این متن رو نوشتم هیچ منبع فارسی وجود نداشت و الان هم تا جایی که من در جریان هستم کتابی هنوز ترجمه نشده است فقط دو جلد کتاب درباره ی معماری بیونیک به چشمم خورد که لینک معرفی کتاب ها رو براتون خواهم گذاشت. در نهایت بهتون پیشنهاد می کنم که بهترین راه اطلاع از کتاب های منتشر شده رفتن به بازار کتاب است چون متاسفانه سایت های فارسی بسیار در اطلاع رسانی ضعیف عمل می کنند. http://www.adinebook.com/gp/product/6005426342/ref=sr_1_1000_1/366-1716760-2169332

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 محتواي زنده مشاهده علمي

 فعاليت هاي علمي
 تماس با ما
 بازديدها
خطایی روی داده است.
خطا: بازديدها فعلا" غیر قابل دسترسی می باشد.