XMod
 انرژی ارزان و پاک
انرژی ارزان و پاکمشاهده‌ي علمي
سلول خورشیدی چیست و چگونه می‌توانیم در خانه یک سلول خورشیدی بسازیم؟



سلول خورشیدی چیست و چگونه می‌توانیم در خانه یک سلول خورشیدی بسازیم؟

ابتدا توضیح کوتاهی درباره‌ی سلول‌های خورشیدی میدم و سپس به روش ساختن سلول خورشیدی می‌پردازم:
سلول خورشیدی وسیله‌ای است برای تبدیل مستقیم انرژی خورشید به انرژی الکتریکی که از طریق واکنش فتو‌ولتائیک صورت می‌گیرد.
پدیده‌ی فتوولتائیک (Photovoltaic effect) فرایندی است که حاصل آزاد شدن الکترون از قید هسته، در برخورد با (فوتون های) نور مرئی یا اشعه ی X در یک ماده ی نیمه رسانا است.
به‌طور کلی از نظر فناوری ساخت، 3 دسته سلول خورشیدی داریم که دو دسته‌ی اول در حال حاضر به صورت صنعتی تولید می‌شوند و دسته‌ی سوم در سطح آزمایشگاهی و پژوهشی تولید شده است.

سلول‌های خورشیدی نسل اول: سیلیکون کریستالی که از عنصر نیمه‌رسانای سیلیکون به‌طور گسترده در آن استفاده می‌شود. سیلیکون، عمومی‌ترین ماده نیمه‌رسانا است که به‌واسطهٔ فراوانی آن در سلول‌های (PV فتوولتائیک) مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر چه سلیکون عنصر فراوانی است و درصد زیادی از پوسته زمین را تشکیل می‌دهد، ولی سلول‌های سیلیکونی به خاطر فرآیند ساخت و خالص‌سازی سیلیکون، قیمت بالایی دارند .

سلول‌های خورشیدی نسل دوم: فناوری فیلم نازک که توسط این فناوری میزان مصرف سیلیکون و مواد نیمه‌رسانای دیگر در این حالت بسیار کمتر از مورد اول است، هزینه‌ی تولید کمتری دارد و از مواد آلی و قابل بازیافت به عنوان سطح پایه استفاده شده که خصوصیات کاربردی ویژه‌ای به سلول خورشیدی می‌دهد. برای مثال با داشتن قابلیت انعطاف‌پذیری فیلم، کاربرد این سلول‌ها را در سطوح شیشه‌ی خودروها، لباس‌ها و حتی ساعت مچی امکان‌پذیر می‌کند. از معایب آن بازده کمتر نسبت به سلول‌های سیلیکونی کریستال نسل اول است که هم اکنون محققان در تلاشند این راندمان را افزایش دهند.
سلول‌های خورشیدی نسل سوم: در سطوح پژوهشی تولید شده و با استفاده از فناوری‌های نانو و مواد پلیمری جدید، بازده آن را به‌طور چشمگیری بالا برده‌اند اما تولید آنها فعلا در سطح صنعتی صورت نگرفته است.
 

تعدادی از کاربردهای روزمره سلول‌های خورشیدی را در زیر می‌بینید.

شکل 1
شارژر خورشیدی
تلفن همراه 

شکل 2
تامین انرژی در
ساختمان ها

شکل 3 
تامین انرژی در
ماهواره‌ها و فضاپیماها

 
امروزه می‌توان سلول‌های خورشیدی با ولتاژهای متفاوت را که اغلب از نوع سیلیکونی است از فروشگاه‌های لوازم الکتریکی تهیه کرد اما ساخت یک سلول خورشیدی خانگی خالی از لطف نیست.
برای ساخت یک سلول خورشیدی به وسایل زیر نیاز دارید:
1. دو قطعه ورق مسی به ابعاد دلخواه

2. گرم‌کن یا اجاق برقی (از اجاق گازی استفاده نکنید) 
3. دو سیم سوسماری 
4. یک میکروآمپرسنج که جریان بین10-50 میکرو آمپر را اندازه‌گیری کند.
5. نمک معمولی
6. آب
7. سنباده‌ی کاغذی
8. قیچی ورق‌بر برای برش ورق مس
9. بطری پلاستیکی شفاف (بطری 2 لیتری یا بزرگتر)

برای شروع کار ابتدا یک ورق مس به ابعاد اجاق برقی خود ببرید. حدود 10×10 سانتی‌متر مناسب است. توجه داشته باشید که هر چه ابعاد ورق مس بزرگ‌تر باشد مقدار جریان و توان (وات) بیشتری خواهید داشت. بعد از تهیه ورق دست‌های خود را کاملا بشویید و خشک کنید و مطمئن شوید هیچ‌گونه چربی روی پوست دستتان نباشد (همین‌طور ورق مس). سطح ‌ورق را با پارچه‌ی خشک تمیز کنید سپس با سمباده کاغذی هر دو سطح ورق را کاملا سمباده بزنید تا اکسید مس از روی ورق کاملا زدوده شود و سطحی درخشان و قرمز مسی ایجاد شود.

حالا لازم است تا ورق مس را گرم کنید تا لایه‌ای از اکسید در سطح آن ایجاد شود. شاید کمی گیج‌کننده باشد اما لایه اکسیدی که ما می‌خواهیم ایجاد کنیم اکسید مس با فرمول cu2o خواهد بود. گرم‌کن یا اجاق برقی را تا آخرین توان گرم کرده و ورق مس را روی آن قرار دهید و بگذارید ورق کاملا سرخ شود. تغییرات مس را به دقت مشاهده کنید. می‌بینید که به‌تدریج رنگ قرمز به سبز درخشانی تبدیل می‌شود.

بگذارید ورق مس حدود نیم ساعت داغ شود. در انتها پوسته ای سیاه رنگ از اکسید بر روی مس تشکیل می شود. گرم‌کن را خاموش کنید و حتما بگذارید ورق به آرامی سرد شود. این کار باعث می‌شود تا لایه اکسید سیاه رنگ به راحتی از مس جدا شود و برای جدا کردن آن دردسر زیادی نخواهید کشید. در صورتی که تکه هایی از اکسید روی ورق باقی ماند تحت هیچ شرایطی ورق را خراش و سمباده نزنید. چون در زیر این لایه سیاهرنگ در واقع همان لایه مس مدنظر ما قرار دارد که لایه‌ای از مس متمایل به نارنجی است که اصطلاحا لایه حساس به نور یا Photosensitive  است که بخش اصلی سلول خورشیدی ما را تشکیل می‌دهد. 

از اینجا به بعد کار ساده است.

قطعه‌ی دیگری از مس با همان ابعاد قبلی ببرید. حالا هر دو ورق مس را کمی انحنا دهید تا در بطری پلاستیکی جای بگیرد. دقت کنید که این دو قطعه با هم تماس نداشته باشند. در حقیقت این دو فلز الکترودهای منفی و مثبت باتری خورشیدی شما هستند. حالا سیم‌های سوسماری را بردارید و  میکروآمپر سنج و ورق های مس را با هم اتصال دهید. ورق مس اکسید شده را به خروجی منفی (-) و ورق مسی دوم را به خروجی مثبت (+) آمپرسنج وصل کنید. 3-2 قاشق غذاخوری نمک را در مقداری آب گرم بریزید و به هم بزنید تا کاملا حل شود. سپس آب نمک حاضر شده را در بطری پلاستیکی بریزید و دقت کنید که گیره‌های سوسماری خیس نشوند. لازم نیست که تا لبه بطری را از آب پر کنید، کمی از لبه ظرفتان را خالی بگذارید. حالا دستگاهی که ساختید را زیر نور خورشید امتحان کنید و بالا رفتن عقربه آمپرسنج را مشاهده کنید و عددی که نشان میِ‌دهد را یادداشت کنید.


ببینید چه راهی وجود داره که این مقدار رو بیشتر کنید.   
سعی کنید با نیمه‌رسانا های دیگه این کار رو تکرار کنید و روش‌تون رو بهبود بدید.
امیدوارم موفق باشید.

توضیح علمی پدیده: فوتون‌ها از نور خورشید با سلول خورشیدی برخورد کرده و توسط مواد نیمه‌رسانا مانند سیلیکون (و در اینجا  ورق اکسید مس) جذب می‌شوند. الکترون‌ها در این نیمه‌رسانا‌ها انرژی گرفته از قید هسته و مدار الکترونی خود رها شده در کل ماده به صورت شناور به حرکت در می‌آیند. الکترون‌ها آزادشده، وارد محلول نمک (الکترولیت) شده سپس وارد ورق مس تمیز می‌شوند، از طریق سیم به آمپرسنج و دوباره به ورق اکسید مس انتقال می‌یابند. فرق این باتری با باتری‌های معمولی این است که آغازگر جریان الکتریکی یک واکنش شیمیایی نیست بلکه فوتون‌های نور مرئی است. 
منبع:


1389/2/4 لينک مستقيم

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1394/2/31
مـتـن : سلام:
از اینکه زحمت کشیدید وکلی اطلاعات را به مارساندید ممنون ولی همه یک سوال مشترک داشتند که جواب نگرفتند وآن هم ساخت یک دستگاه برای برق مصرفی منزل.
اگر میخواستیم از شما سوال نکنیم خوب فروشگاها را که بلدیم میخواهیم بدانیم که میشود دستگاهی ساخت یا نه؟
فقط همین
مرسی
پاسـخ : سلام، در مورد ساخت دستگاه به معناي اجرايي در سايت نمي‌شه كل مطالب رو آورد. سلول‌هاي خورشيدي و اجراي مهندسي اون نياز به پايه‌هاي علمي بيشتري داره:‌ فيزيك الكتريسيته/مدار/ نيم رساناها/ الكترونيك.



فرستنده :
محمّد بنی طرفی HyperLink HyperLink 1391/3/10
مـتـن : آیا می توان درمورد ذخیره ی برق بیشتر توضیح بدهید ؟
پاسـخ : اين سؤال به شكل‌هاي مختلف در بخش فيزيك فعاليت‌هاي علمي پاسخ داده شده. مطالب زيادي در اون بخش نوشته شده.

فرستنده :
جوجو HyperLink HyperLink 1391/3/10
مـتـن : خیلی ممنون!به درد من یکی که خیلی میخوره.بازم ممنون

فرستنده :
فاطمه HyperLink HyperLink 1391/3/10
مـتـن : خیلی باحالی همونی که میخواستم بود!فک کنم نمرمو بگیرم.

فرستنده :
amir HyperLink HyperLink 1390/11/17
مـتـن : عالی بود

فرستنده :
HP HyperLink HyperLink 1390/11/17
مـتـن : آیا روش ساده تری باامکانات کمتر وجود دارد (جواب فوری میخوام
پاسـخ : بله. مطالبي در مورد مواد فلوئورسنت هم داريم كه فيزيكي-شيميايي به حجساب ميان. غواص‌ها و غارنوردها بيشتر استفاده ميكنند. نور خورشيد رو ميگرند و شب نور ميدن. الان حتي بصورت جاكليدي هم توليد شده. ولي دو مطلب در اين مورر در همين بخش، فيزيك و شيمي داريم. در بخش فيزيك هم در مورد سلولهاي خورشيد و انواع روشهاي استفاده از نور خورشيد توضيح داده شده

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1390/11/17
مـتـن : ممنون از اطلاعات مفید تون درست که ولتازاین باتزی کم ایا باهمین مقدار کم هم میتوان یک وسیله ای مثل چراغ را روشن کرد
پاسـخ : سلام. ممنون. براي ولتاژهاي كم بله ميشه استفاده كرد. تعدادي از وسايل كمپ كه كوهنوردان و صحرانوردان استفاده ميكنند از نوع باطري‌ها سود مي‌برند.

فرستنده :
سعید09194143997 HyperLink HyperLink 1389/9/7
مـتـن : دوستان عزیز . روشی که در بالاتشریح شد ان جیزی نیست که بشود انرا بصورت انبوه ساخت و از ان برای تولید برق استفاده کرد. لطفا هرکس روش ساخت سلول های مشابه سلول های موجود در بازار را دارد بهر طریق ممکن بمن یاد بدهد تا برق گران نشده انرا بسازم و ممنون شما بشوم . سپاسگذارم

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1389/8/27
مـتـن : دوست من . من میخوام واقعا برق تولید کنم که هزینه برق خانه رو ک کنم. فکر کنم که این روش عملی و صنعتی نباشه . باید سلول نوری مشابه با سلول های اداره برق بسازیم
پاسـخ : سلام دوست عزیز. از اینکه این مطلب رو خوندی و نظرت رو بیان کردی متشکرم. دقیقا همینطوره و بدیهیِ که با این مقدار ولتاژ!!! نمی شه برق تولید کرد و بنده هم قصد آموزش تولید برق یا ارائه روش تولید برق در اندازه مصرف خانگی رو نداشتم. برای تولید برق برای منزل توصیه می کنم ابتدا سری به کنتر برقتون بزنید و مقدار مصرفتون در یک ماه رو محاسبه کنید. بعد هم سری به بازار بزنید و از قیمت سلول های خورشیدی موجود در بازار اطلاع کسب کنید. بعد حساب کنید که با بودجه تون چه تعداد سلول خورشیدی می تونید بخرید و جمع بزنید ببینید این تعداد سلول خورشیدی چه مقدار برق تولید خواهد کرد. بقیه کار خلاصه می شه به بستن این سلول ها در کنار هم روی یک پنل( به اصطلاح مدول خورشیدی) ، نصب این مدول روی بام یا در محلی که به اندازه کافی آفتابگیر باشه و در نهایت با کمک یک تکنسین برق تصمیم بگیرید که چطور این انرژی رو در منزل به مصرف برسونید. مثلا اگر آب گرمکن برقی دارید که مصرف بیسیار بالایی داره به جای برق شبکه از برق تولیدی مدول خورشیدی برای گرم کردن آب استفاده کنید یا موارد دیگه ای که با مشورت با یک متخصص برق می تونید به نتیجه برسید. اما اگه قصد دارید سلول های خورشیدیدست ساز خودتون رو بسازید من از همین الان بهتون خسته نباشید و خدا قوت می گم. اگر سری به بازار زدید و تونستید لیست قیمتی تهیه کنید ازتون ممنون می شم تا در این جا بتونیم با بقیه دوستان این اطلاعات رو به اشتراک بذاریم. باز هم از توجه و وقتی که گذاشتی ممنون.

فرستنده :
محمدي HyperLink HyperLink 1389/8/17
مـتـن : ممنون از اطلاعاتي كه در سايت گذاشتيد
لطفا در مورد ساخت يك سلول خورشيدي براي استفاده در منزل كامل توضيح بديد محبت بفرمايد منابع تهيه لوازم و مواد را هم معرفي نمائيد
خيلي از شما متشكم

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1389/8/11
مـتـن : مرسی.خوب بود

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1389/8/11
مـتـن : خیلی الکیه

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1389/6/14
مـتـن : چيزي كه مي خواستم در سايت شما بود
مرسي
پاسـخ : خوشحالم.موفق باشی.

فرستنده :
رسول HyperLink HyperLink 1389/2/11
مـتـن : سلام و خسته نباشید بسیار عالی بود اگر روش های دیگری هم هست که بشود مواد اولیه را خرید و درست کرد و مثلا به جای مس از چیز دیگری استفاده کرد و یا به جای نمک از افزودنی دیگری بنویسید
پاسـخ : سلام رسول جان و خسته نباشید به شما. در پائین همین صفحه (قسمت منابع) روش دیگری (به زبان انگلیسی) لینک شده است.

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 انرژی ارزان و پاک
انرژی ارزان و پاکمشاهده‌ي علمي
سلول خورشیدی چیست و چگونه می‌توانیم در خانه یک سلول خورشیدی بسازیم؟



سلول خورشیدی چیست و چگونه می‌توانیم در خانه یک سلول خورشیدی بسازیم؟

ابتدا توضیح کوتاهی درباره‌ی سلول‌های خورشیدی میدم و سپس به روش ساختن سلول خورشیدی می‌پردازم:
سلول خورشیدی وسیله‌ای است برای تبدیل مستقیم انرژی خورشید به انرژی الکتریکی که از طریق واکنش فتو‌ولتائیک صورت می‌گیرد.
پدیده‌ی فتوولتائیک (Photovoltaic effect) فرایندی است که حاصل آزاد شدن الکترون از قید هسته، در برخورد با (فوتون های) نور مرئی یا اشعه ی X در یک ماده ی نیمه رسانا است.
به‌طور کلی از نظر فناوری ساخت، 3 دسته سلول خورشیدی داریم که دو دسته‌ی اول در حال حاضر به صورت صنعتی تولید می‌شوند و دسته‌ی سوم در سطح آزمایشگاهی و پژوهشی تولید شده است.

سلول‌های خورشیدی نسل اول: سیلیکون کریستالی که از عنصر نیمه‌رسانای سیلیکون به‌طور گسترده در آن استفاده می‌شود. سیلیکون، عمومی‌ترین ماده نیمه‌رسانا است که به‌واسطهٔ فراوانی آن در سلول‌های (PV فتوولتائیک) مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر چه سلیکون عنصر فراوانی است و درصد زیادی از پوسته زمین را تشکیل می‌دهد، ولی سلول‌های سیلیکونی به خاطر فرآیند ساخت و خالص‌سازی سیلیکون، قیمت بالایی دارند .

سلول‌های خورشیدی نسل دوم: فناوری فیلم نازک که توسط این فناوری میزان مصرف سیلیکون و مواد نیمه‌رسانای دیگر در این حالت بسیار کمتر از مورد اول است، هزینه‌ی تولید کمتری دارد و از مواد آلی و قابل بازیافت به عنوان سطح پایه استفاده شده که خصوصیات کاربردی ویژه‌ای به سلول خورشیدی می‌دهد. برای مثال با داشتن قابلیت انعطاف‌پذیری فیلم، کاربرد این سلول‌ها را در سطوح شیشه‌ی خودروها، لباس‌ها و حتی ساعت مچی امکان‌پذیر می‌کند. از معایب آن بازده کمتر نسبت به سلول‌های سیلیکونی کریستال نسل اول است که هم اکنون محققان در تلاشند این راندمان را افزایش دهند.
سلول‌های خورشیدی نسل سوم: در سطوح پژوهشی تولید شده و با استفاده از فناوری‌های نانو و مواد پلیمری جدید، بازده آن را به‌طور چشمگیری بالا برده‌اند اما تولید آنها فعلا در سطح صنعتی صورت نگرفته است.
 

تعدادی از کاربردهای روزمره سلول‌های خورشیدی را در زیر می‌بینید.

شکل 1
شارژر خورشیدی
تلفن همراه 

شکل 2
تامین انرژی در
ساختمان ها

شکل 3 
تامین انرژی در
ماهواره‌ها و فضاپیماها

 
امروزه می‌توان سلول‌های خورشیدی با ولتاژهای متفاوت را که اغلب از نوع سیلیکونی است از فروشگاه‌های لوازم الکتریکی تهیه کرد اما ساخت یک سلول خورشیدی خانگی خالی از لطف نیست.
برای ساخت یک سلول خورشیدی به وسایل زیر نیاز دارید:
1. دو قطعه ورق مسی به ابعاد دلخواه

2. گرم‌کن یا اجاق برقی (از اجاق گازی استفاده نکنید) 
3. دو سیم سوسماری 
4. یک میکروآمپرسنج که جریان بین10-50 میکرو آمپر را اندازه‌گیری کند.
5. نمک معمولی
6. آب
7. سنباده‌ی کاغذی
8. قیچی ورق‌بر برای برش ورق مس
9. بطری پلاستیکی شفاف (بطری 2 لیتری یا بزرگتر)

برای شروع کار ابتدا یک ورق مس به ابعاد اجاق برقی خود ببرید. حدود 10×10 سانتی‌متر مناسب است. توجه داشته باشید که هر چه ابعاد ورق مس بزرگ‌تر باشد مقدار جریان و توان (وات) بیشتری خواهید داشت. بعد از تهیه ورق دست‌های خود را کاملا بشویید و خشک کنید و مطمئن شوید هیچ‌گونه چربی روی پوست دستتان نباشد (همین‌طور ورق مس). سطح ‌ورق را با پارچه‌ی خشک تمیز کنید سپس با سمباده کاغذی هر دو سطح ورق را کاملا سمباده بزنید تا اکسید مس از روی ورق کاملا زدوده شود و سطحی درخشان و قرمز مسی ایجاد شود.

حالا لازم است تا ورق مس را گرم کنید تا لایه‌ای از اکسید در سطح آن ایجاد شود. شاید کمی گیج‌کننده باشد اما لایه اکسیدی که ما می‌خواهیم ایجاد کنیم اکسید مس با فرمول cu2o خواهد بود. گرم‌کن یا اجاق برقی را تا آخرین توان گرم کرده و ورق مس را روی آن قرار دهید و بگذارید ورق کاملا سرخ شود. تغییرات مس را به دقت مشاهده کنید. می‌بینید که به‌تدریج رنگ قرمز به سبز درخشانی تبدیل می‌شود.

بگذارید ورق مس حدود نیم ساعت داغ شود. در انتها پوسته ای سیاه رنگ از اکسید بر روی مس تشکیل می شود. گرم‌کن را خاموش کنید و حتما بگذارید ورق به آرامی سرد شود. این کار باعث می‌شود تا لایه اکسید سیاه رنگ به راحتی از مس جدا شود و برای جدا کردن آن دردسر زیادی نخواهید کشید. در صورتی که تکه هایی از اکسید روی ورق باقی ماند تحت هیچ شرایطی ورق را خراش و سمباده نزنید. چون در زیر این لایه سیاهرنگ در واقع همان لایه مس مدنظر ما قرار دارد که لایه‌ای از مس متمایل به نارنجی است که اصطلاحا لایه حساس به نور یا Photosensitive  است که بخش اصلی سلول خورشیدی ما را تشکیل می‌دهد. 

از اینجا به بعد کار ساده است.

قطعه‌ی دیگری از مس با همان ابعاد قبلی ببرید. حالا هر دو ورق مس را کمی انحنا دهید تا در بطری پلاستیکی جای بگیرد. دقت کنید که این دو قطعه با هم تماس نداشته باشند. در حقیقت این دو فلز الکترودهای منفی و مثبت باتری خورشیدی شما هستند. حالا سیم‌های سوسماری را بردارید و  میکروآمپر سنج و ورق های مس را با هم اتصال دهید. ورق مس اکسید شده را به خروجی منفی (-) و ورق مسی دوم را به خروجی مثبت (+) آمپرسنج وصل کنید. 3-2 قاشق غذاخوری نمک را در مقداری آب گرم بریزید و به هم بزنید تا کاملا حل شود. سپس آب نمک حاضر شده را در بطری پلاستیکی بریزید و دقت کنید که گیره‌های سوسماری خیس نشوند. لازم نیست که تا لبه بطری را از آب پر کنید، کمی از لبه ظرفتان را خالی بگذارید. حالا دستگاهی که ساختید را زیر نور خورشید امتحان کنید و بالا رفتن عقربه آمپرسنج را مشاهده کنید و عددی که نشان میِ‌دهد را یادداشت کنید.


ببینید چه راهی وجود داره که این مقدار رو بیشتر کنید.   
سعی کنید با نیمه‌رسانا های دیگه این کار رو تکرار کنید و روش‌تون رو بهبود بدید.
امیدوارم موفق باشید.

توضیح علمی پدیده: فوتون‌ها از نور خورشید با سلول خورشیدی برخورد کرده و توسط مواد نیمه‌رسانا مانند سیلیکون (و در اینجا  ورق اکسید مس) جذب می‌شوند. الکترون‌ها در این نیمه‌رسانا‌ها انرژی گرفته از قید هسته و مدار الکترونی خود رها شده در کل ماده به صورت شناور به حرکت در می‌آیند. الکترون‌ها آزادشده، وارد محلول نمک (الکترولیت) شده سپس وارد ورق مس تمیز می‌شوند، از طریق سیم به آمپرسنج و دوباره به ورق اکسید مس انتقال می‌یابند. فرق این باتری با باتری‌های معمولی این است که آغازگر جریان الکتریکی یک واکنش شیمیایی نیست بلکه فوتون‌های نور مرئی است. 
منبع:


1389/2/4 لينک مستقيم

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1394/2/31
مـتـن : سلام:
از اینکه زحمت کشیدید وکلی اطلاعات را به مارساندید ممنون ولی همه یک سوال مشترک داشتند که جواب نگرفتند وآن هم ساخت یک دستگاه برای برق مصرفی منزل.
اگر میخواستیم از شما سوال نکنیم خوب فروشگاها را که بلدیم میخواهیم بدانیم که میشود دستگاهی ساخت یا نه؟
فقط همین
مرسی
پاسـخ : سلام، در مورد ساخت دستگاه به معناي اجرايي در سايت نمي‌شه كل مطالب رو آورد. سلول‌هاي خورشيدي و اجراي مهندسي اون نياز به پايه‌هاي علمي بيشتري داره:‌ فيزيك الكتريسيته/مدار/ نيم رساناها/ الكترونيك.



فرستنده :
محمّد بنی طرفی HyperLink HyperLink 1391/3/10
مـتـن : آیا می توان درمورد ذخیره ی برق بیشتر توضیح بدهید ؟
پاسـخ : اين سؤال به شكل‌هاي مختلف در بخش فيزيك فعاليت‌هاي علمي پاسخ داده شده. مطالب زيادي در اون بخش نوشته شده.

فرستنده :
جوجو HyperLink HyperLink 1391/3/10
مـتـن : خیلی ممنون!به درد من یکی که خیلی میخوره.بازم ممنون

فرستنده :
فاطمه HyperLink HyperLink 1391/3/10
مـتـن : خیلی باحالی همونی که میخواستم بود!فک کنم نمرمو بگیرم.

فرستنده :
amir HyperLink HyperLink 1390/11/17
مـتـن : عالی بود

فرستنده :
HP HyperLink HyperLink 1390/11/17
مـتـن : آیا روش ساده تری باامکانات کمتر وجود دارد (جواب فوری میخوام
پاسـخ : بله. مطالبي در مورد مواد فلوئورسنت هم داريم كه فيزيكي-شيميايي به حجساب ميان. غواص‌ها و غارنوردها بيشتر استفاده ميكنند. نور خورشيد رو ميگرند و شب نور ميدن. الان حتي بصورت جاكليدي هم توليد شده. ولي دو مطلب در اين مورر در همين بخش، فيزيك و شيمي داريم. در بخش فيزيك هم در مورد سلولهاي خورشيد و انواع روشهاي استفاده از نور خورشيد توضيح داده شده

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1390/11/17
مـتـن : ممنون از اطلاعات مفید تون درست که ولتازاین باتزی کم ایا باهمین مقدار کم هم میتوان یک وسیله ای مثل چراغ را روشن کرد
پاسـخ : سلام. ممنون. براي ولتاژهاي كم بله ميشه استفاده كرد. تعدادي از وسايل كمپ كه كوهنوردان و صحرانوردان استفاده ميكنند از نوع باطري‌ها سود مي‌برند.

فرستنده :
سعید09194143997 HyperLink HyperLink 1389/9/7
مـتـن : دوستان عزیز . روشی که در بالاتشریح شد ان جیزی نیست که بشود انرا بصورت انبوه ساخت و از ان برای تولید برق استفاده کرد. لطفا هرکس روش ساخت سلول های مشابه سلول های موجود در بازار را دارد بهر طریق ممکن بمن یاد بدهد تا برق گران نشده انرا بسازم و ممنون شما بشوم . سپاسگذارم

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1389/8/27
مـتـن : دوست من . من میخوام واقعا برق تولید کنم که هزینه برق خانه رو ک کنم. فکر کنم که این روش عملی و صنعتی نباشه . باید سلول نوری مشابه با سلول های اداره برق بسازیم
پاسـخ : سلام دوست عزیز. از اینکه این مطلب رو خوندی و نظرت رو بیان کردی متشکرم. دقیقا همینطوره و بدیهیِ که با این مقدار ولتاژ!!! نمی شه برق تولید کرد و بنده هم قصد آموزش تولید برق یا ارائه روش تولید برق در اندازه مصرف خانگی رو نداشتم. برای تولید برق برای منزل توصیه می کنم ابتدا سری به کنتر برقتون بزنید و مقدار مصرفتون در یک ماه رو محاسبه کنید. بعد هم سری به بازار بزنید و از قیمت سلول های خورشیدی موجود در بازار اطلاع کسب کنید. بعد حساب کنید که با بودجه تون چه تعداد سلول خورشیدی می تونید بخرید و جمع بزنید ببینید این تعداد سلول خورشیدی چه مقدار برق تولید خواهد کرد. بقیه کار خلاصه می شه به بستن این سلول ها در کنار هم روی یک پنل( به اصطلاح مدول خورشیدی) ، نصب این مدول روی بام یا در محلی که به اندازه کافی آفتابگیر باشه و در نهایت با کمک یک تکنسین برق تصمیم بگیرید که چطور این انرژی رو در منزل به مصرف برسونید. مثلا اگر آب گرمکن برقی دارید که مصرف بیسیار بالایی داره به جای برق شبکه از برق تولیدی مدول خورشیدی برای گرم کردن آب استفاده کنید یا موارد دیگه ای که با مشورت با یک متخصص برق می تونید به نتیجه برسید. اما اگه قصد دارید سلول های خورشیدیدست ساز خودتون رو بسازید من از همین الان بهتون خسته نباشید و خدا قوت می گم. اگر سری به بازار زدید و تونستید لیست قیمتی تهیه کنید ازتون ممنون می شم تا در این جا بتونیم با بقیه دوستان این اطلاعات رو به اشتراک بذاریم. باز هم از توجه و وقتی که گذاشتی ممنون.

فرستنده :
محمدي HyperLink HyperLink 1389/8/17
مـتـن : ممنون از اطلاعاتي كه در سايت گذاشتيد
لطفا در مورد ساخت يك سلول خورشيدي براي استفاده در منزل كامل توضيح بديد محبت بفرمايد منابع تهيه لوازم و مواد را هم معرفي نمائيد
خيلي از شما متشكم

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1389/8/11
مـتـن : مرسی.خوب بود

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1389/8/11
مـتـن : خیلی الکیه

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1389/6/14
مـتـن : چيزي كه مي خواستم در سايت شما بود
مرسي
پاسـخ : خوشحالم.موفق باشی.

فرستنده :
رسول HyperLink HyperLink 1389/2/11
مـتـن : سلام و خسته نباشید بسیار عالی بود اگر روش های دیگری هم هست که بشود مواد اولیه را خرید و درست کرد و مثلا به جای مس از چیز دیگری استفاده کرد و یا به جای نمک از افزودنی دیگری بنویسید
پاسـخ : سلام رسول جان و خسته نباشید به شما. در پائین همین صفحه (قسمت منابع) روش دیگری (به زبان انگلیسی) لینک شده است.

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 New Blog
شما بايد وارد شده واجازه ساخت و يا ويرايش وبلاگ را داشته باشيد.
 Blog Archive
 Blog List
 test
Use module action menu to edit content
 1











 صفحه‌ي اول

تنظیمات میزبان
مديريت پورتال‌ها
تعاریف ماژول‌ها
مدیریت فایل
مشتريان تبليغات
SQL
زمانبندي برنامه‌ها
مديريت زبان‌ها
مديريت جستجو
مديريت لیست‌ها
مديريت کاربران ارشد
Open-SearchEngine Admin
رویه ها
تنظیمات سایت
مديريت صفحات
نقش های امنیتی
مديريت كاربران
مشتريان تبليغات
گزارشات سایت
گروه های خبری
مدیریت فایل
سطل بازيافت
نمایشگر رخدادها
رویه ها
مديريت زبان‌ها
تنظیمات سایت
احراز هویت
مرورگر راهكارها
PageBlaster
What's New
صفحات شركت صفر و يك
نظرسنجي انجمن كامپيوتر
تست براي خانم معزي
صفحه خالي
ورود
جواد
مخفي3
مخفي 4
صفحه چت و گفتگو
تست - اميرغياثوند
تست انجمن
مسابقات المپيادها
المپيادهاي علمي رشد
تالار گفتگو
زنگ تفريح المپيادها
تست معرفي سايت
عليمرداني
صدري
خانه كامپيوتر
تست نظرسنجي
عليمرداني 2
پيمان داودي
عليمرداني 4
المپياد رياضي
المپياد كامپيوتر
المپياد فيزيك
المپياد زيست شناسي
عليمرداني 5
وب 2
وب 2 (صفحه اول)
قريبي فر
زنگ‌تفريح‌ها
فلش‌هاي بزرگ شيمي
عليمرداني 6
عليمرداني 10
عليمرداني 12
تست آلبوم
فراز اميرغياثوند
پرسش و پاسخ زيست شناسي
پرسش و پاسخ علمي
پرسش و پاسخ كامپيوتر
پرسش و پاسخ علمي
فعاليت‌هاي علمي
صدري تست
تست
فلش‌هاي رياضي
برندگان شيمي واقعي2
درباره رشد
نقشه سايت
ارتباط با رشد
صفحه اصلي انجمنها
راهنماي استفاده از انجمن
پایگاههای مدارس و استانها
پایگاههای رشد
پایگاههای مفید
وزارت آموزش و پرورش
معرفي چرخه‌ي سوخت هسته‌اي ايران
شهيد بهشتي و آموزش و پرورش
پایگاه مدارس جمهوری اسلامی ایران
فراخوان مقاله‌ی پدافند غيرعامل
ويژه‌نامه‌ی ماه مبارك رمضان
فراخوان مقاله‌ی اقتصاد سالم
ويژه‌نامه‌ی نوروز 1388 هجری شمسی
مسابقه‌ی عكاسی - مكان‌های ديدنی ايران - 1388
جشنواره‌ی فرهنگی و هنری پايداری ملی
پدافند غيرعامل - شبكه‌ی رشد
گالري عكس پدافند غيرعامل رشد
اخبار پدافند غيرعامل
پيوندهای مفيد پدافند غيرعامل
آموزش پدافند غيرعامل
دفاع غيرعامل در دفاع مقدس
بانك فايل پدافند غيرعامل
مقالات منتخب فرهنگيان - پدافند غيرعامل
آموزش دفاع غيرعامل - نظامی
اخبار جشنواره پايداری
بيانيه‌ی هيئت داوران جشنواره‌ی پايداری ملی
مصاحبه با دكتر جلالی - رييس سازمان پدافند غيرعامل
معرفي اعضای شورای سياستگذاری و مسئولين كميته‌ها
جشنواره از منظر دبير جشنواره - سيد محمدرضا مصطفوی
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - شعر و داستان
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - هنرهای تجسمی
آثار برتر جشنواره پايداری ملی -سايت و پايگاه مجازی
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - مقالات علمی عمومی
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - مقالات فرهنگيان
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - مقالات علمی ترجمه‌
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - پژوهش‌های علمی
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - كتاب‌ها
آثار برتر جشنواره پايداری -پايان‌نامه‌های دانشجویی
آثار برتر جشنواره پايداری - مجلات و نشريات
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - گزارش مستند
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - فيلم
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - لوح فشرده
هفت‌سين چيست؟
آيين‌های نوروزی ايرانيان
پيامك‌های نوروزي
صوت و اسكرين‌سيور نوروزی
عيد در فرهنگ اسلامی
نوروز از ديدگاه دكتر شريعتی
گالری تصاوير نوروز 1388 رشد
مسابقه‌ی عكاسی مكان‌های ديدنی ايران - نوروز 1388
دعاهای روزهاي ماه رمضان
ربناهای قرآن
پایگاه مدارس استان آذربایجان شرقی
پایگاه مدارس استان آذربایجان غربی
پایگاه مدارس استان اردبیل
پایگاه مدارس استان اصفهان
پایگاه مدارس استان ایلام
پایگاه مدارس استان بوشهر
پایگاه مدارس استان تهران
پایگاه مدارس استان چهارمحال و بختیاری
پایگاه مدارس استان خراسان شمالی
پایگاه مدارس استان خراسان رضوی
پایگاه مدارس استان خراسان جنوبی
پایگاه مدارس استان خوزستان
پایگاه مدارس استان زنجان
پایگاه مدارس استان سمنان
پایگاه مدارس استان سیستان و بلوچستان
پایگاه مدارس استان فارس
پایگاه مدارس استان قزوین
پایگاه مدارس استان قم
پایگاه مدارس استان کردستان
پایگاه مدارس استان کرمان
پایگاه مدارس استان کرمانشاه
پایگاه مدارس استان کهکیلویه و بویراحمد
پایگاه مدارس استان گلستان
پایگاه مدارس استان گیلان
پایگاه مدارس استان لرستان
پایگاه مدارس استان مازندران
پایگاه مدارس استان مرکزی
پایگاه مدارس استان هرمزگان
پایگاه مدارس استان همدان
پایگاه مدارس استان یزد
پایگاه های علمی، آموزشی، فرهنگی
سازمان های دولتی
رسانه ها
معرفی پایگاههای دانشگاهی و موسسات آموزش عالی
معرفی مدارس
بانك نرم‌افزار رشد
آلبوم عكس
دانشنامه
آزمون الكترونيكي و بانك سؤال
فعاليت‌هاي علمي رشد
هدايت تحصيلی
آموزش الكترونيكي
امتحانات نهایی پايه‌ی سوم متوسطه
سؤالات نهایی رشته‌های حرفه‌ای سال 86
سؤالات نهايي رشته‌هاي نظري سال 85
سؤالات نهايي رشته‌هاي فني سال 85
سؤالات نهايي رشته‌هاي حرفه‌اي سال 85
سؤالات نهایی رشته‌های نظری سال 86
سؤالات نهایی رشته‌های فنی سال 86
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های نظری خرداد 87
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های فنی خرداد 87
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های حرفه‌ای خرداد 87
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های حرفه‌ای خرداد 88
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های نظری خرداد 88
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های فنی خرداد 88
آموزش ويندوز و نرم‌افزارهاي كاربردي
آموزش تایپ فارسی
آموزش الکترونیکی كتاب‌های درسی
متن کتاب های درسی
انتخاب من
مشاغل من
مجموعه سوالات
مشاوره‌ي تيزهوشان و اولیاي آن‌ها
مصاحبه المپيادها
پيوندها
المپياد رياضي
نتايج نظرسنجي
علوم و فنون جديد
رباتيك
مشاهده‌ي علمي
مناسبت‌ها
لينك‌هاي مسابقه‌ها و زنگ‌تفريح‌هاي المپيادها
كارآفريني
المپياد كامپيوتر
المپياد فيزيك
المپياد شيمي
المپياد زيست‌شناسي
زنگ تفريح زيست
مسابقه‌ي زيست‌
سرفصل‌ها
آموزش زيست‌شناسي
مصاحبه و گزارش زيست‌شناسي
انيميشن‌هاي زنگ‌تفريح‌هاي زيست‌شناسي
تاريخچه‌ي المپياد جهاني زيست‌شناسي
راهنماي سايت المپياد زيست‌شناسي
برندگان مسابقه‌ي المپياد زيست‌شناسي
پرسش و پاسخ شيمي
مسابقه‌ي المپياد شيمي
راهنماي سايت المپياد شيمي
زنگ تفريح شيمي
تاريخچه‌ي المپياد جهاني شيمي
آموزش شيمي
مصاحبه و گزارش شيمي
تاريخچه‌ي المپياد جهاني شيمي
تاريخچه‌ي المپياد جهاني شيمي - 3
مسابقه‌ي شيمي > برندگان مسابقه‌ي شيمي
برندگان شيمي واقعي(مخفي)
مسابقه‌ي فيزيك
زنگ تفريح فيزيك
تاريخچه‌ي ني فيزيك
برندگان مسابقه‌ي المپياد فيزيك
راهنماي سايت المپياد فيزيك
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت پانزدهم
بزرگان فيزيك
آموزش فيزيك
مصاحبه و گزارش فيزيك
عكس روز فيزيك
عكس المپياد فيزيك
مسابقه كامپيوتر
زنگ تفريح كامپيوتر
تاريخچه‌ي المپياد جهاني كامپيوتر
مصاحبه و گزارش كامپيوتر
راهنماي سايت المپياد كامپيوتر
انيميشمن‌هاي كامپيوتر
برندگان مسابقه‌ي المپياد كامپيوتر
مسابقه‌ي رياضي
زنگ تفريح رياضي
تاريخچه‌ي رياضي
راهنماي سايت المپياد رياضي
برندگان مسابقه‌ي رياضي
آموزش رياضي
مصاحبه و گزارش المپياد رياضي
گزارش‌هاي تصويري المپياد رياضي
زنگ تفريج رياضي
گزارش المپياد جهاني فيزيك - قسمت پنجم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت سيزدهم
گزارشی از المپیاد جهانی فیزیک - قسمت هفتم
گزارش از المپياد جهاني فيزيك - قسمت يازدهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت هشتم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت دهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت شانزدهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت هفدهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت نهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت دوازدهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيک- قسمت اول
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت سوم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت دوم
پشت صحنه‌ي المپياد جهاني فيزيك - قسمت اول
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت چهارم
المپياد جهاني رياضي در سال 1387
المپياد جهاني فيزيك در سال 1387
المپياد جهاني كامپيوتر در سال 1387
المپياد جهاني شيمي در سال 1387
المپياد جهاني زيست‌شناسي در سال 1387
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت بيستم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت نوزدهم
راهنما
وضعيت:نمايشويرايشDesign پنل كنترل نمايش داده شود؟
عملكردهاي صفحه
اضافه كردن تنظيمات حذف

كپي Export Import
اضافه كردن ماژول جديداضافه كردن ماژول موجودماژول: <يك ماژول انتخاب كنيد>LinksRotatorSimple GallerySimple Gallery Tag CloudSnapsis PageBlasterText/HTMLXML/XSLXMod FormViewZeroAndOne_Menuآكاردئونآناليزگر گوگلاخباراطلاعیه هاانجمناوقات شرعیبازخوردپرسش و پاسختب استريپتب استريپ پيشرفتهچت و گفتگوحساب کاربرفرم سازقاب تبلیغاتیقاب محتواگالري تصاويرگرداننده محتوالینک درختیلینک عکس دارمحتواي زندهمستنداتمعرفی سایتمنومنوي کنارينتایج جستجونظرسنجینقشه سايتنمايش اسلايدي محتواي زندهنمايشگر عكس تصادفيوبلاگورودورودی جستجوکاربران آنلاین SSOکتابهاکتابها-منتخبکتابها-مولفان قاب: ContentPane
عنوان: الحاق: بالاانتها اضافه كردن
قابليت مشاهده: شبيه صفحهفقط ويرايشگران صفحه رديف كردن: چپمركزراستنا مشخص

نصب ماژولهاي اضافي امور معمول
سايت كاربران نقش‌ها

فايل ها راهنما Solutions



شبكه‌ی رشد
سرویسهای آموزشی
گالري‌ها
پيوندها
انجمن‌ها
پست الکترونیکی
شما و رشد
مخفی
اخبار و اطلاعيه‌ها
menuu
مدیریت
میزبان


چهار‌شنيه ۱۵ مهر ۱۳۸۸ خروج ProfileAdmin



صفحه اولدانشنامهفعالیتهای علمیآموزش الکترونیکیهدایت تحصیلیسوال و آزموناخبار و اطلاعیه هاگالری عکسپیوند هابانک نرم افزارانجمنهاپست الکترونیکی

Edit TabStrip



عنوان

عنوان را در اين قسمت وارد نمائيد
متن

متن را در اين قسمت وارد نمائيد جعبه متن اصلی ویرایشگر متن قوی

  صفحه‌ي اصلي
تيزهوشان: چملات الهام بخش
مصاحبه: دكتر كاظم‌پور - 1
مصاحبه: دكتر كاظم‌پور - 2
مشاوره تيزهوشان | مصاحبه | خبر
    فعاليت‌هاي علمي
تيزهوشان: چملات الهام بخش
مصاحبه: دكتر كاظم‌پور - 1
مصاحبه: دكتر كاظم‌پور - 2
مشاوره تيزهوشان | مصاحبه | خبر
 
  المپياد رياضي
مسابقه: عبور مكعب‌ها از هم (22 شهريور)
زنگ‌تفريح: ماشين كانوي (2 شهريور)
آموزش | مسابقه | زنگ تفريح | مشاوره
    المپياد فيزيك
مسابقه: رولر كاستر (10 شهريور)
زنگ‌تفريح: ماشين كانوي (2 شهريور)
آموزش | مسابقه | زنگ تفريح | مشاوره
 
  المپياد كامپيوتر
مسابقه: عبور مكعب‌ها از هم (22 شهريور)
زنگ‌تفريح: ماشين كانوي (2 شهريور)
آموزش | مسابقه | زنگ تفريح | مشاوره
    المپياد شيمي
مسابقه: عبور مكعب‌ها از هم (22 شهريور)
زنگ‌تفريح: ماشين كانوي (2 شهريور)
آموزش | مسابقه | زنگ تفريح | مشاوره
 
  المپياد زيست‌شناسي
مسابقه: عبور مكعب‌ها از هم (22 شهريور)
زنگ‌تفريح: ماشين كانوي (2 شهريور)
آموزش | مسابقه | زنگ تفريح | مشاوره
    خبر
» ماشين كانوي (2 شهريور)
» ماشين كانوي (2 شهريور)


متن Html خام


ترتيب نمايش

ترتيب نمايش را در اين قسمت وارد نمائيد
كليدواژه

كليد واژه ها را در اين قسمت وارد نمائيد

تاييد انصراف حذف







صفحه‌‌ی اول | درباره‌‌ی رشد | ارتباط با رشد | نقشه‌‌ی رشد
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامه‌ريزی آموزشی
معاونت فن آوری ارتباطات و اطلاعات آموزشی > دفتر توسعه فناوری اطلاعات آموزشی

مدت زمان ساخت صفحه 0.5468925 ثانيه
 11
Use module action menu to edit content