XMod
 طراحی و استحصال بیوگاز لندفیل
طراحی و استحصال بیوگاز لندفیلمشاهده‌ي علمي
دفن زباله‌ها در دفنگاه‌ها و تشکیل حوزه‌های متمرکز دفن زباله شهری علاوه بر سازماندهی و مدیریت زباله ها، هدف‌هایی چون جمع آوری بیوگاز تولیدی و جلوگیری از انتشار گازهای گلخانه‌ای را دنبال می کند. در این مشاهده علمی با طراحی لندفیل و روش های استحصال بیوگاز آشنا می شوید.

مشاهده قبلي (بیوگاز)

صفحه‌ي اصلي مشاهده علمي

مشاهده بعدی (پیل سوختی)


بیوگاز لندفیل

دفن زباله‌ها در دفنگاه‌ها و تشکیل حوزه‌های متمرکز دفن زباله شهری، علاوه بر سازماندهی و مدیریت زباله  هدف‌هایی چون جمع‌آوری بیوگاز تولیدی و جلوگیری از انتشار گازهای گلخانه‌ای را دنبال می کند. امروزه در بیشتر کشورهای جهان به دلیل وضع قوانین زیست‌محیطی شدید، از روش سنتی سوزاندن زباله استفاده نمی شود. زیرا به دلیل وجود این قوانین، صنایع موظف به نسب فیلترها و سایر تجهیزات کنترل‌کننده آلاینده‌های زیست محیطی هستند و از این رو به دلیل تحمیل هزینه‌های گزاف، این روش جای خود را به دفن زباله در دفنگاه‌ها داده است. با این وجود بی‌توجهی به دفنگاه‌ها و رها کردن زباله در محل دفن بدون تدابیر زیست محیطی نیز امکان پذیر نیست. در گذشته مقررات خاصی برای مکان‌های دفن زباله وجود نداشت و لندفیل‌ها مکان‌هایی بدبو و بدون پوشش بودند که معضلات زیست محیطی فراوانی ایجاد می‌کردند. با افزایش جمعیت و افزایش تولید زباله‌های شهری مقررات خاصی توسط آژانس حفاظت محیط زیست آمریکا (EPA) در مورد تشکیل لندفیل‌ها وضع شد و به تدریج سایر کشورها نیز به توسعه و اجرای این قوانین پرداختند. با رشد آگاهی نسبت به تاثیر آلاینده‌های لندفیل‌های غیر مهندسی بر محیط زیست ضوابطی برای طراحی لندفیل‌ها شکل گرفت.


 طرح مناسب لندفيل

طراحی مناسب و بهينه لندفيل‌ها، نقش حياتی در عملكرد مطلوب آنها دارد. به طور كلی در يك طرح مناسب، ‏بايد كليه شرايط موجود براي احداث لندفيل، نوع فناوری خاصی كه در آينده به منظور بهره‌برداری از بيوگاز ‏توليدی آن لندفيل مورد استفاده قرار می گيرد و نيز مقدار و نوع زباله در نظر گرفته شود. براساس استانداردهای ‏تنظيم شده ، در طراحي لندفيل بايستی موارد زير در نظر گرفته شوند : ‏
‏1.‏ استفاده اوليه از زمين لندفيل‏
‏2.‏ نقشه اوليه و نهايی منطقه دفن زباله ‏
‏3.‏ سطح آب زيرزمينی ‏
‏4.‏ نقشه های محل شامل ساختمان ها، جاده ها ، محل جمع آوری خاكها و … ‏
‏5.‏ تمهيدات لازم به منظور جلوگيری از صدمه های ناشی از بارندگی‏
‏6.‏ نحوه دفن و مقدار زباله مورد نظر ‏
‏7.‏ ميزان و نحوه فشرده سازی زباله ‏
‏8.‏ ساختار كلی گودال‌ها از لحاظ پوشش كف، ديواره‌ها و روی لندفيل
‏9.‏ سيستم جمع آوری آب زباله و تصفيه آن ‏
‏10.‏ سيستم جمع آوری گاز توليدی ‏ ‏
‏ ‏
طراحی گودال‌های دفن زباله

شکل 1 ) آماده سازی لندفیل، استفاده از پوشش های سنتتیک برای پوشش کف

‏ يكی از موارد مهم در طراحی لندفيل، ساختار دقيق گودال محل دفن زباله است كه بايستی توسط طراح مشخص ‏شود .
در اين راستا نكته هايی بايد مدنظر قرار گيرد از جمله : ‏
‏1.‏ گودبرداری و پركردن گودال از پايين‌ترين نقطه‌ی سيستم جمع آوري آب زباله شروع شود تا علاوه بر ‏سهولت جــريان آب زباله -كه بر اساس جــاذبه زمين جمع می شود ـ آب زباله نيز از همان ابتدای ‏تشكيل لندفيل جمع آوری شود . ‏
‏2.‏ به منظور جمع آوری آب زباله، كف لندفيل بايد دارای شيب 2 تا 5 درصد باشد . در طراحی لندفيل ‏شيب بندی با توجه به شيب طبيعی زمين صورت می گيرد تا هزينه خاك برداری به حداقل مقدار خود ‏برسد . ‏
‏3.‏ شيب ديواره‌های جانبی لندفيل به صورت 3 به 1 (افقی به عمودی) و در برخی مــوارد با شيب كمتر ‏اجــرا می‌شود . ‏
‏4.‏ براي مينيمم شدن مقدار تماس آب زباله يا زباله های دفن شده، كل لندفيل به صورت سلول‌هايی كه با ‏برآمدگی و يا تغيير جهت شيب كف از يكديگر جدا شده‌اند، طراحي می گردد . ‏

پوشش کف
در لندفيل های مهندسی، كف لندفيل با تركيبي از لايه های مختلف نظير ورق‌های ‏پلی اتيلنی، لايه های غشايی و … پوشش داده می شود ‏.

پوشش ديواره ها و روی لندفيل

‏‏این پوشش نهایی شامل‏ 75 سانتيمتر خاك كوبيده شده بر روي ‏زباله ها و سپس 15 سانتيمتر خاك بدون فشردگی بر روی آن است. ممکن است از پوشش های دیگری نیز به جای خاک استفاده شود. انتخاب اين پوشش برای لندفيل ها در ‏صورت در دسترس بودن خاك مطلوب، داراي كارآيی مناسبی در مقايسه با ديگر پوشش ها از لحاظ جلوگيري از ‏نفوذ آب به داخل لنــدفيل و به دنبال آن آب‌بندی قابل قبــول در مقــابل خروج بيوگاز و نيز به صرفه بودن آن از ‏لحاظ اقتصادی است‏.

پوشش روی لندفیل. از این پوشش ها به جای پوشش خاک معمولی برای کاهش بوی لندفیل و همچنین در مناطق سردسیر برای فراهم کردن دمای مناسب لوله ها استفاده می شود.

 ‏‏طراحی پوشش نهايی بر اساس شرايط خاص هر لندفيل صورت می گيرد . ‏
‏‏به منظور حداقل شدن فرسايش خاك روی پوشش نهايی لندفيل، بايد شيب بندی را بر اساس شيب ‏طبيعی منطقه انجام داد كه معمولاً شيب 2 درصد بر روي سطح لندفيل مطلوب است.                          
 

پوشش نهایی بر روی لوله ها برای تامین دمای مطلوب و کاهش بوی لندفیل
سيستم جمع آوري بيوگاز
جمع آوری بیوگاز به دو روش فعال (Active) و غیر فعال (Passive) صورت می‌گیرد که به‌طور خلاصه، درسيستم‌های جمع‌آوری فعال از دمنده‌های مكانيكی و يا كمپرسورها به منظور ايجاد يك گــراديان فشار اجباری به عنــوان نيروی منتقل كننده گاز استفاده می‌شود. در حالی كه در سيستم‌های جمع آوری غيرفعال، گراديان فشار طبيعی به وجود آمده ‏بين فشار گاز توليدی داخل لندفيل و فشار هوای محيط، باعث انتقال و استخراج گاز می گردد . اگر در يك لندفيل از پوشش‌های مصنوعی مناسب در كف، ديواره‌ها و روی سطح بالايی ‏براي محبوس‌كردن گاز لندفيل استفاده شود، يك سيستم جمع آوری غيرفعال نيز می تواند بازده عملكردی مشابه ‏بازده سيستم های فعال داشته باشد . ‏
سيستم های جمع آوری فعال از نظر ساختار لوله گذاري نيز به دو دسته چاهك های عمودی (Vertical Wells‎‏) و كانال‌های افقی ( Horizontal Trenches‎‏) تقسيم می شوند . انتخاب نوع سيستم جمع ‏آوری گاز براي يك لندفيل خاص بستگی به مشخصات و محدوديت های موجود دارد. برای مثال در لندفیل هایی که عملیات حفر عمیق با خطر همراه است یا به دلایل دیگر امکان اجرای چاهک های عمودی وجود ندارد از روش کانال‌های افقی استفاده می شود.
دریچه های کنترل گاز : در سیستم جمع آوری فعال و در لندفیل ها با سیستم چاهک های عمودی تنها این دریچه ها بر روی سطح زمین لندفیل مشاهد می شوند. به کمک این دریچه ها فشار و سایر شرایط بیوگاز توسط تکنسین اندازه گیری و کنترل مس شود.

 (شکل 2) لوله‌گذاری به‌صورت چاهک‌های عمودی

لوله ها و کانال ها از جنس ‏pvc‏ ، ‏HDPE‏ ، فولاد موج دار و يا ديگر مواد غيرمتخلخل ساخته می شوند. به منظور سهولت نمايش و همچنين كنترل ‏گاز توليدي لندفيل در سيستم‌های فعال هر لايه از كانال‌ها به يك لوله متصل شده و تا سطح لندفيل ‏امتداد مي يابد كه اين لوله داراي يك خروجي جهت نمونه گيری گاز توليدی و نمايش فشار آن می باشد . (شکل 2)
در ميان انواع لوله های مورد ‏استفاده برای جمع آوری گاز لندفيل از ميان جنس های مختلف مانند پلی اتيلن، پی . وی . سی و فايبرگلاس در ‏بيشتر مواقع از لوله های پلی اتيلن استفاده می شود. البته در برخی از لندفيل ها كه دما گاهی تا 160 درجـه ‏فارنهـايت بالا می رود، از لوله هایی با جنس فايبرگلاس استفاده می گردد.
برای جمع آوری گاز لازم است دوسوم طول انتهای ‏لوله‌های استخراج با سوراخهای با قطر يك دوم اينچ به فاصله 6 اينچ و با زاويه 90 درجه نسبت به يكديگر ‏سوراخ كاری شود.


               سیستم لوله گذاری افقی: این سیستم در لندفیل هایی که قبلا پر شده اند  مناسب است در این شرایط نیاز به حفر عمیق و نصب لوله در عمق زیاد ندارد

 (شکل 3 ) لوله گذاری بصورت کانال افقی

نحوه‌ ی دفن زباله و جمع آوری بیوگاز

پس از آماده شدن لندفیل، زباله ها به محل دفنگاه انتقال می‌یابند. قبل از تخلیه در دفنگاه، زباله ها وزن می‌شوند و حجم دقیق آنها معلوم می شود. در مورد نحوه دفن زباله ها، موردی كه بر روی آن در بين اغلب لندفيل های دنيا توافق نظر وجود دارد آن ‏است كه زباله به صورت روزانه كف لندفيل پخش شده و سپس به وسيله دستگاه‌های سنگين مانند بولدوزر كاملاً ‏فشرده شود تا فضای خالی بين آنها كاملاً از بين برود. در انتهای هر روز كاری، يك لايه خاك بر روی آنها ريخته می ‏شود كه معمولاً ضخامت اين لايه به گونه‌ای است كه از پخش شدن احتمالی زباله به وسيله باد و يا حيوانات ‏جلوگيري شود. افزودن لجن فاضلاب شهري يا پسمانده فرآورده ‏های كشاورزی به درون لندفيل باعث افزايش ميزان گاز توليدی می گردد. به علاوه جداسازي فلزات محتــوي ‏زباله شهری و نيز كاهش ضخامت لايه خاك ميان زباله های درون لندفيل به افزايش توليد گاز كمك می كند. ‏میزان بهره برداری از بیوگاز هر گودال توسط افراد متخصص به طور دقیق قابل اندازه گیری است.
زباله ها در گودال ها به طور طبیعی و در اثر فعالیت باکتری ها تجزیه و ساختار آنها به ریز مواد و گاز تبدیل می شود. این مواد به همراه آب باران مایعی تولید می کنند که به آن شیرآبه می گویند.
گازهای تولید شده از لندفیل به وسیله ی لوله های سوراخ دار افقی و عمودی که در لندفیل برای این منظور کار گذاشته شده‌اند جمع آوری می‌شوند و به واحدهای نیروگاه انتقال می‌یابند تا پس از جداسازی و تصفیه ترکیب بیوگاز، به وسیله ژنراتورهای مخصوصی ازآن برق تولید شود.
 
(برای مشاهده ترکیب بیوگاز و اطلاعات دیگر به مشاهده قبلی-بیوگاز مراجعه کنید)

فراورده های جانبی لندفیل

شیرابه های تولید شده توسط کانال های دیگری که در محل لندفیل طراحی شده جمع آوری و در تانکر های خاصی ذخیره می شوند. پس از رسوب گذاری و تصفیه مکانیکی به طور مستقیم به عنوان کود مایع برای گیاهان مصرف می شود.

به علت كاهش اتلاف نيتروژن در تجزيه بي هوازی، كود توليدی در فرآيند بيوگاز داراي ارزش بالايی از لحاظ ‏نيتروژن براي پرورش گياهان می باشد. در کود حاصل از بيوگاز به علت عدم انجام فرايند نيتريفيکاسيون، که تنها در ‏حضور اکسيژن به مقدار کافي انجام می شود نيتروژن به صورت يون آمونيوم در کود وجود دارد که جذب آن ‏براي گياه ساده تر می باشد. در حالی که در فرایند تهيه کمپوست به علت استفاده از روش هوازی، نيتروژن به صورت ‏نيترات در کود وجود دارد.
با توجه به نوع و حجم زباله‌ها در لندفیل، هر لندفیل چندین سال زمان می برد تا به ظرفیت حداکثر خود برسد. پس از رسیدن به ظرفیت حداکثر لندفیل بسته می شود و روی آن را با خاک و پوشش گیاهی می پوشانند. معمولا این زمین ها به دلیل قوت بالای خاک و عوارض مناسب زمین، برای احداث فضای سبز، زمین‌های گلف و پوشش های جنگلی به کار می رود.


منابع برای مطالعه بیشتر:
روش های استحصال بیوگاز، امیر رضا طلایی
http://www.suez-environnement.com
www.wikipedia.org



1389/3/22
Copyright ©2010 سرویس فعالیت‌های علمی شبکه رشد - بخش مشاهده‌ی علمی
لينک مستقيم

فرستنده :
reza HyperLink HyperLink 1389/8/11
مـتـن : با سلام وخسته نباشید خدمت شما دوست عزیز.خیلی ممنون از مطلبی که در اینجا بیان کردهاید.میخواستم بدونم کسی رو سراغ داری که مخزن بیوگاز رو بصورت عملی کار کرده باشه و درستش کرده باشه؟
اگه میتونی کمکم کنی بهم ایمیل بزن.ممنون.پول خوبی نصیبش میشه.
پاسـخ : سلام به شما دوست عزیز. پروژه هایی از این دست نیاز به هزینه و برنامه ریزی کلان و مهارت فنی بالا داره وبه این خاطر معمولا با بخش خصوصی و اشخاص سر و کار نداره. پروژه های اینچنین معمولا توسط وزارت نیرو و ارگان های دولتی و شزکت های خصوصی تابع هدایت و اجرا می شه و من هم شخصا نمی تونم اسامی و اطلاعات شخصی افراد رو در اختیارتون قرار بدم ابنابراین توصیه می کنم برای کسب اطلاع از این مرجع http://www.tavanir.org.ir/farsi/ وارد بشید.

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 طراحی و استحصال بیوگاز لندفیل
طراحی و استحصال بیوگاز لندفیلمشاهده‌ي علمي
دفن زباله‌ها در دفنگاه‌ها و تشکیل حوزه‌های متمرکز دفن زباله شهری علاوه بر سازماندهی و مدیریت زباله ها، هدف‌هایی چون جمع آوری بیوگاز تولیدی و جلوگیری از انتشار گازهای گلخانه‌ای را دنبال می کند. در این مشاهده علمی با طراحی لندفیل و روش های استحصال بیوگاز آشنا می شوید.

مشاهده قبلي (بیوگاز)

صفحه‌ي اصلي مشاهده علمي

مشاهده بعدی (پیل سوختی)


بیوگاز لندفیل

دفن زباله‌ها در دفنگاه‌ها و تشکیل حوزه‌های متمرکز دفن زباله شهری، علاوه بر سازماندهی و مدیریت زباله  هدف‌هایی چون جمع‌آوری بیوگاز تولیدی و جلوگیری از انتشار گازهای گلخانه‌ای را دنبال می کند. امروزه در بیشتر کشورهای جهان به دلیل وضع قوانین زیست‌محیطی شدید، از روش سنتی سوزاندن زباله استفاده نمی شود. زیرا به دلیل وجود این قوانین، صنایع موظف به نسب فیلترها و سایر تجهیزات کنترل‌کننده آلاینده‌های زیست محیطی هستند و از این رو به دلیل تحمیل هزینه‌های گزاف، این روش جای خود را به دفن زباله در دفنگاه‌ها داده است. با این وجود بی‌توجهی به دفنگاه‌ها و رها کردن زباله در محل دفن بدون تدابیر زیست محیطی نیز امکان پذیر نیست. در گذشته مقررات خاصی برای مکان‌های دفن زباله وجود نداشت و لندفیل‌ها مکان‌هایی بدبو و بدون پوشش بودند که معضلات زیست محیطی فراوانی ایجاد می‌کردند. با افزایش جمعیت و افزایش تولید زباله‌های شهری مقررات خاصی توسط آژانس حفاظت محیط زیست آمریکا (EPA) در مورد تشکیل لندفیل‌ها وضع شد و به تدریج سایر کشورها نیز به توسعه و اجرای این قوانین پرداختند. با رشد آگاهی نسبت به تاثیر آلاینده‌های لندفیل‌های غیر مهندسی بر محیط زیست ضوابطی برای طراحی لندفیل‌ها شکل گرفت.


 طرح مناسب لندفيل

طراحی مناسب و بهينه لندفيل‌ها، نقش حياتی در عملكرد مطلوب آنها دارد. به طور كلی در يك طرح مناسب، ‏بايد كليه شرايط موجود براي احداث لندفيل، نوع فناوری خاصی كه در آينده به منظور بهره‌برداری از بيوگاز ‏توليدی آن لندفيل مورد استفاده قرار می گيرد و نيز مقدار و نوع زباله در نظر گرفته شود. براساس استانداردهای ‏تنظيم شده ، در طراحي لندفيل بايستی موارد زير در نظر گرفته شوند : ‏
‏1.‏ استفاده اوليه از زمين لندفيل‏
‏2.‏ نقشه اوليه و نهايی منطقه دفن زباله ‏
‏3.‏ سطح آب زيرزمينی ‏
‏4.‏ نقشه های محل شامل ساختمان ها، جاده ها ، محل جمع آوری خاكها و … ‏
‏5.‏ تمهيدات لازم به منظور جلوگيری از صدمه های ناشی از بارندگی‏
‏6.‏ نحوه دفن و مقدار زباله مورد نظر ‏
‏7.‏ ميزان و نحوه فشرده سازی زباله ‏
‏8.‏ ساختار كلی گودال‌ها از لحاظ پوشش كف، ديواره‌ها و روی لندفيل
‏9.‏ سيستم جمع آوری آب زباله و تصفيه آن ‏
‏10.‏ سيستم جمع آوری گاز توليدی ‏ ‏
‏ ‏
طراحی گودال‌های دفن زباله

شکل 1 ) آماده سازی لندفیل، استفاده از پوشش های سنتتیک برای پوشش کف

‏ يكی از موارد مهم در طراحی لندفيل، ساختار دقيق گودال محل دفن زباله است كه بايستی توسط طراح مشخص ‏شود .
در اين راستا نكته هايی بايد مدنظر قرار گيرد از جمله : ‏
‏1.‏ گودبرداری و پركردن گودال از پايين‌ترين نقطه‌ی سيستم جمع آوري آب زباله شروع شود تا علاوه بر ‏سهولت جــريان آب زباله -كه بر اساس جــاذبه زمين جمع می شود ـ آب زباله نيز از همان ابتدای ‏تشكيل لندفيل جمع آوری شود . ‏
‏2.‏ به منظور جمع آوری آب زباله، كف لندفيل بايد دارای شيب 2 تا 5 درصد باشد . در طراحی لندفيل ‏شيب بندی با توجه به شيب طبيعی زمين صورت می گيرد تا هزينه خاك برداری به حداقل مقدار خود ‏برسد . ‏
‏3.‏ شيب ديواره‌های جانبی لندفيل به صورت 3 به 1 (افقی به عمودی) و در برخی مــوارد با شيب كمتر ‏اجــرا می‌شود . ‏
‏4.‏ براي مينيمم شدن مقدار تماس آب زباله يا زباله های دفن شده، كل لندفيل به صورت سلول‌هايی كه با ‏برآمدگی و يا تغيير جهت شيب كف از يكديگر جدا شده‌اند، طراحي می گردد . ‏

پوشش کف
در لندفيل های مهندسی، كف لندفيل با تركيبي از لايه های مختلف نظير ورق‌های ‏پلی اتيلنی، لايه های غشايی و … پوشش داده می شود ‏.

پوشش ديواره ها و روی لندفيل

‏‏این پوشش نهایی شامل‏ 75 سانتيمتر خاك كوبيده شده بر روي ‏زباله ها و سپس 15 سانتيمتر خاك بدون فشردگی بر روی آن است. ممکن است از پوشش های دیگری نیز به جای خاک استفاده شود. انتخاب اين پوشش برای لندفيل ها در ‏صورت در دسترس بودن خاك مطلوب، داراي كارآيی مناسبی در مقايسه با ديگر پوشش ها از لحاظ جلوگيري از ‏نفوذ آب به داخل لنــدفيل و به دنبال آن آب‌بندی قابل قبــول در مقــابل خروج بيوگاز و نيز به صرفه بودن آن از ‏لحاظ اقتصادی است‏.

پوشش روی لندفیل. از این پوشش ها به جای پوشش خاک معمولی برای کاهش بوی لندفیل و همچنین در مناطق سردسیر برای فراهم کردن دمای مناسب لوله ها استفاده می شود.

 ‏‏طراحی پوشش نهايی بر اساس شرايط خاص هر لندفيل صورت می گيرد . ‏
‏‏به منظور حداقل شدن فرسايش خاك روی پوشش نهايی لندفيل، بايد شيب بندی را بر اساس شيب ‏طبيعی منطقه انجام داد كه معمولاً شيب 2 درصد بر روي سطح لندفيل مطلوب است.                          
 

پوشش نهایی بر روی لوله ها برای تامین دمای مطلوب و کاهش بوی لندفیل
سيستم جمع آوري بيوگاز
جمع آوری بیوگاز به دو روش فعال (Active) و غیر فعال (Passive) صورت می‌گیرد که به‌طور خلاصه، درسيستم‌های جمع‌آوری فعال از دمنده‌های مكانيكی و يا كمپرسورها به منظور ايجاد يك گــراديان فشار اجباری به عنــوان نيروی منتقل كننده گاز استفاده می‌شود. در حالی كه در سيستم‌های جمع آوری غيرفعال، گراديان فشار طبيعی به وجود آمده ‏بين فشار گاز توليدی داخل لندفيل و فشار هوای محيط، باعث انتقال و استخراج گاز می گردد . اگر در يك لندفيل از پوشش‌های مصنوعی مناسب در كف، ديواره‌ها و روی سطح بالايی ‏براي محبوس‌كردن گاز لندفيل استفاده شود، يك سيستم جمع آوری غيرفعال نيز می تواند بازده عملكردی مشابه ‏بازده سيستم های فعال داشته باشد . ‏
سيستم های جمع آوری فعال از نظر ساختار لوله گذاري نيز به دو دسته چاهك های عمودی (Vertical Wells‎‏) و كانال‌های افقی ( Horizontal Trenches‎‏) تقسيم می شوند . انتخاب نوع سيستم جمع ‏آوری گاز براي يك لندفيل خاص بستگی به مشخصات و محدوديت های موجود دارد. برای مثال در لندفیل هایی که عملیات حفر عمیق با خطر همراه است یا به دلایل دیگر امکان اجرای چاهک های عمودی وجود ندارد از روش کانال‌های افقی استفاده می شود.
دریچه های کنترل گاز : در سیستم جمع آوری فعال و در لندفیل ها با سیستم چاهک های عمودی تنها این دریچه ها بر روی سطح زمین لندفیل مشاهد می شوند. به کمک این دریچه ها فشار و سایر شرایط بیوگاز توسط تکنسین اندازه گیری و کنترل مس شود.

 (شکل 2) لوله‌گذاری به‌صورت چاهک‌های عمودی

لوله ها و کانال ها از جنس ‏pvc‏ ، ‏HDPE‏ ، فولاد موج دار و يا ديگر مواد غيرمتخلخل ساخته می شوند. به منظور سهولت نمايش و همچنين كنترل ‏گاز توليدي لندفيل در سيستم‌های فعال هر لايه از كانال‌ها به يك لوله متصل شده و تا سطح لندفيل ‏امتداد مي يابد كه اين لوله داراي يك خروجي جهت نمونه گيری گاز توليدی و نمايش فشار آن می باشد . (شکل 2)
در ميان انواع لوله های مورد ‏استفاده برای جمع آوری گاز لندفيل از ميان جنس های مختلف مانند پلی اتيلن، پی . وی . سی و فايبرگلاس در ‏بيشتر مواقع از لوله های پلی اتيلن استفاده می شود. البته در برخی از لندفيل ها كه دما گاهی تا 160 درجـه ‏فارنهـايت بالا می رود، از لوله هایی با جنس فايبرگلاس استفاده می گردد.
برای جمع آوری گاز لازم است دوسوم طول انتهای ‏لوله‌های استخراج با سوراخهای با قطر يك دوم اينچ به فاصله 6 اينچ و با زاويه 90 درجه نسبت به يكديگر ‏سوراخ كاری شود.


               سیستم لوله گذاری افقی: این سیستم در لندفیل هایی که قبلا پر شده اند  مناسب است در این شرایط نیاز به حفر عمیق و نصب لوله در عمق زیاد ندارد

 (شکل 3 ) لوله گذاری بصورت کانال افقی

نحوه‌ ی دفن زباله و جمع آوری بیوگاز

پس از آماده شدن لندفیل، زباله ها به محل دفنگاه انتقال می‌یابند. قبل از تخلیه در دفنگاه، زباله ها وزن می‌شوند و حجم دقیق آنها معلوم می شود. در مورد نحوه دفن زباله ها، موردی كه بر روی آن در بين اغلب لندفيل های دنيا توافق نظر وجود دارد آن ‏است كه زباله به صورت روزانه كف لندفيل پخش شده و سپس به وسيله دستگاه‌های سنگين مانند بولدوزر كاملاً ‏فشرده شود تا فضای خالی بين آنها كاملاً از بين برود. در انتهای هر روز كاری، يك لايه خاك بر روی آنها ريخته می ‏شود كه معمولاً ضخامت اين لايه به گونه‌ای است كه از پخش شدن احتمالی زباله به وسيله باد و يا حيوانات ‏جلوگيري شود. افزودن لجن فاضلاب شهري يا پسمانده فرآورده ‏های كشاورزی به درون لندفيل باعث افزايش ميزان گاز توليدی می گردد. به علاوه جداسازي فلزات محتــوي ‏زباله شهری و نيز كاهش ضخامت لايه خاك ميان زباله های درون لندفيل به افزايش توليد گاز كمك می كند. ‏میزان بهره برداری از بیوگاز هر گودال توسط افراد متخصص به طور دقیق قابل اندازه گیری است.
زباله ها در گودال ها به طور طبیعی و در اثر فعالیت باکتری ها تجزیه و ساختار آنها به ریز مواد و گاز تبدیل می شود. این مواد به همراه آب باران مایعی تولید می کنند که به آن شیرآبه می گویند.
گازهای تولید شده از لندفیل به وسیله ی لوله های سوراخ دار افقی و عمودی که در لندفیل برای این منظور کار گذاشته شده‌اند جمع آوری می‌شوند و به واحدهای نیروگاه انتقال می‌یابند تا پس از جداسازی و تصفیه ترکیب بیوگاز، به وسیله ژنراتورهای مخصوصی ازآن برق تولید شود.
 
(برای مشاهده ترکیب بیوگاز و اطلاعات دیگر به مشاهده قبلی-بیوگاز مراجعه کنید)

فراورده های جانبی لندفیل

شیرابه های تولید شده توسط کانال های دیگری که در محل لندفیل طراحی شده جمع آوری و در تانکر های خاصی ذخیره می شوند. پس از رسوب گذاری و تصفیه مکانیکی به طور مستقیم به عنوان کود مایع برای گیاهان مصرف می شود.

به علت كاهش اتلاف نيتروژن در تجزيه بي هوازی، كود توليدی در فرآيند بيوگاز داراي ارزش بالايی از لحاظ ‏نيتروژن براي پرورش گياهان می باشد. در کود حاصل از بيوگاز به علت عدم انجام فرايند نيتريفيکاسيون، که تنها در ‏حضور اکسيژن به مقدار کافي انجام می شود نيتروژن به صورت يون آمونيوم در کود وجود دارد که جذب آن ‏براي گياه ساده تر می باشد. در حالی که در فرایند تهيه کمپوست به علت استفاده از روش هوازی، نيتروژن به صورت ‏نيترات در کود وجود دارد.
با توجه به نوع و حجم زباله‌ها در لندفیل، هر لندفیل چندین سال زمان می برد تا به ظرفیت حداکثر خود برسد. پس از رسیدن به ظرفیت حداکثر لندفیل بسته می شود و روی آن را با خاک و پوشش گیاهی می پوشانند. معمولا این زمین ها به دلیل قوت بالای خاک و عوارض مناسب زمین، برای احداث فضای سبز، زمین‌های گلف و پوشش های جنگلی به کار می رود.


منابع برای مطالعه بیشتر:
روش های استحصال بیوگاز، امیر رضا طلایی
http://www.suez-environnement.com
www.wikipedia.org



1389/3/22
Copyright ©2010 سرویس فعالیت‌های علمی شبکه رشد - بخش مشاهده‌ی علمی
لينک مستقيم

فرستنده :
reza HyperLink HyperLink 1389/8/11
مـتـن : با سلام وخسته نباشید خدمت شما دوست عزیز.خیلی ممنون از مطلبی که در اینجا بیان کردهاید.میخواستم بدونم کسی رو سراغ داری که مخزن بیوگاز رو بصورت عملی کار کرده باشه و درستش کرده باشه؟
اگه میتونی کمکم کنی بهم ایمیل بزن.ممنون.پول خوبی نصیبش میشه.
پاسـخ : سلام به شما دوست عزیز. پروژه هایی از این دست نیاز به هزینه و برنامه ریزی کلان و مهارت فنی بالا داره وبه این خاطر معمولا با بخش خصوصی و اشخاص سر و کار نداره. پروژه های اینچنین معمولا توسط وزارت نیرو و ارگان های دولتی و شزکت های خصوصی تابع هدایت و اجرا می شه و من هم شخصا نمی تونم اسامی و اطلاعات شخصی افراد رو در اختیارتون قرار بدم ابنابراین توصیه می کنم برای کسب اطلاع از این مرجع http://www.tavanir.org.ir/farsi/ وارد بشید.

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 New Blog
شما بايد وارد شده واجازه ساخت و يا ويرايش وبلاگ را داشته باشيد.
 Blog Archive
 Blog List
 test
Use module action menu to edit content
 1











 صفحه‌ي اول

تنظیمات میزبان
مديريت پورتال‌ها
تعاریف ماژول‌ها
مدیریت فایل
مشتريان تبليغات
SQL
زمانبندي برنامه‌ها
مديريت زبان‌ها
مديريت جستجو
مديريت لیست‌ها
مديريت کاربران ارشد
Open-SearchEngine Admin
رویه ها
تنظیمات سایت
مديريت صفحات
نقش های امنیتی
مديريت كاربران
مشتريان تبليغات
گزارشات سایت
گروه های خبری
مدیریت فایل
سطل بازيافت
نمایشگر رخدادها
رویه ها
مديريت زبان‌ها
تنظیمات سایت
احراز هویت
مرورگر راهكارها
PageBlaster
What's New
صفحات شركت صفر و يك
نظرسنجي انجمن كامپيوتر
تست براي خانم معزي
صفحه خالي
ورود
جواد
مخفي3
مخفي 4
صفحه چت و گفتگو
تست - اميرغياثوند
تست انجمن
مسابقات المپيادها
المپيادهاي علمي رشد
تالار گفتگو
زنگ تفريح المپيادها
تست معرفي سايت
عليمرداني
صدري
خانه كامپيوتر
تست نظرسنجي
عليمرداني 2
پيمان داودي
عليمرداني 4
المپياد رياضي
المپياد كامپيوتر
المپياد فيزيك
المپياد زيست شناسي
عليمرداني 5
وب 2
وب 2 (صفحه اول)
قريبي فر
زنگ‌تفريح‌ها
فلش‌هاي بزرگ شيمي
عليمرداني 6
عليمرداني 10
عليمرداني 12
تست آلبوم
فراز اميرغياثوند
پرسش و پاسخ زيست شناسي
پرسش و پاسخ علمي
پرسش و پاسخ كامپيوتر
پرسش و پاسخ علمي
فعاليت‌هاي علمي
صدري تست
تست
فلش‌هاي رياضي
برندگان شيمي واقعي2
درباره رشد
نقشه سايت
ارتباط با رشد
صفحه اصلي انجمنها
راهنماي استفاده از انجمن
پایگاههای مدارس و استانها
پایگاههای رشد
پایگاههای مفید
وزارت آموزش و پرورش
معرفي چرخه‌ي سوخت هسته‌اي ايران
شهيد بهشتي و آموزش و پرورش
پایگاه مدارس جمهوری اسلامی ایران
فراخوان مقاله‌ی پدافند غيرعامل
ويژه‌نامه‌ی ماه مبارك رمضان
فراخوان مقاله‌ی اقتصاد سالم
ويژه‌نامه‌ی نوروز 1388 هجری شمسی
مسابقه‌ی عكاسی - مكان‌های ديدنی ايران - 1388
جشنواره‌ی فرهنگی و هنری پايداری ملی
پدافند غيرعامل - شبكه‌ی رشد
گالري عكس پدافند غيرعامل رشد
اخبار پدافند غيرعامل
پيوندهای مفيد پدافند غيرعامل
آموزش پدافند غيرعامل
دفاع غيرعامل در دفاع مقدس
بانك فايل پدافند غيرعامل
مقالات منتخب فرهنگيان - پدافند غيرعامل
آموزش دفاع غيرعامل - نظامی
اخبار جشنواره پايداری
بيانيه‌ی هيئت داوران جشنواره‌ی پايداری ملی
مصاحبه با دكتر جلالی - رييس سازمان پدافند غيرعامل
معرفي اعضای شورای سياستگذاری و مسئولين كميته‌ها
جشنواره از منظر دبير جشنواره - سيد محمدرضا مصطفوی
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - شعر و داستان
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - هنرهای تجسمی
آثار برتر جشنواره پايداری ملی -سايت و پايگاه مجازی
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - مقالات علمی عمومی
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - مقالات فرهنگيان
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - مقالات علمی ترجمه‌
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - پژوهش‌های علمی
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - كتاب‌ها
آثار برتر جشنواره پايداری -پايان‌نامه‌های دانشجویی
آثار برتر جشنواره پايداری - مجلات و نشريات
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - گزارش مستند
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - فيلم
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - لوح فشرده
هفت‌سين چيست؟
آيين‌های نوروزی ايرانيان
پيامك‌های نوروزي
صوت و اسكرين‌سيور نوروزی
عيد در فرهنگ اسلامی
نوروز از ديدگاه دكتر شريعتی
گالری تصاوير نوروز 1388 رشد
مسابقه‌ی عكاسی مكان‌های ديدنی ايران - نوروز 1388
دعاهای روزهاي ماه رمضان
ربناهای قرآن
پایگاه مدارس استان آذربایجان شرقی
پایگاه مدارس استان آذربایجان غربی
پایگاه مدارس استان اردبیل
پایگاه مدارس استان اصفهان
پایگاه مدارس استان ایلام
پایگاه مدارس استان بوشهر
پایگاه مدارس استان تهران
پایگاه مدارس استان چهارمحال و بختیاری
پایگاه مدارس استان خراسان شمالی
پایگاه مدارس استان خراسان رضوی
پایگاه مدارس استان خراسان جنوبی
پایگاه مدارس استان خوزستان
پایگاه مدارس استان زنجان
پایگاه مدارس استان سمنان
پایگاه مدارس استان سیستان و بلوچستان
پایگاه مدارس استان فارس
پایگاه مدارس استان قزوین
پایگاه مدارس استان قم
پایگاه مدارس استان کردستان
پایگاه مدارس استان کرمان
پایگاه مدارس استان کرمانشاه
پایگاه مدارس استان کهکیلویه و بویراحمد
پایگاه مدارس استان گلستان
پایگاه مدارس استان گیلان
پایگاه مدارس استان لرستان
پایگاه مدارس استان مازندران
پایگاه مدارس استان مرکزی
پایگاه مدارس استان هرمزگان
پایگاه مدارس استان همدان
پایگاه مدارس استان یزد
پایگاه های علمی، آموزشی، فرهنگی
سازمان های دولتی
رسانه ها
معرفی پایگاههای دانشگاهی و موسسات آموزش عالی
معرفی مدارس
بانك نرم‌افزار رشد
آلبوم عكس
دانشنامه
آزمون الكترونيكي و بانك سؤال
فعاليت‌هاي علمي رشد
هدايت تحصيلی
آموزش الكترونيكي
امتحانات نهایی پايه‌ی سوم متوسطه
سؤالات نهایی رشته‌های حرفه‌ای سال 86
سؤالات نهايي رشته‌هاي نظري سال 85
سؤالات نهايي رشته‌هاي فني سال 85
سؤالات نهايي رشته‌هاي حرفه‌اي سال 85
سؤالات نهایی رشته‌های نظری سال 86
سؤالات نهایی رشته‌های فنی سال 86
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های نظری خرداد 87
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های فنی خرداد 87
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های حرفه‌ای خرداد 87
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های حرفه‌ای خرداد 88
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های نظری خرداد 88
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های فنی خرداد 88
آموزش ويندوز و نرم‌افزارهاي كاربردي
آموزش تایپ فارسی
آموزش الکترونیکی كتاب‌های درسی
متن کتاب های درسی
انتخاب من
مشاغل من
مجموعه سوالات
مشاوره‌ي تيزهوشان و اولیاي آن‌ها
مصاحبه المپيادها
پيوندها
المپياد رياضي
نتايج نظرسنجي
علوم و فنون جديد
رباتيك
مشاهده‌ي علمي
مناسبت‌ها
لينك‌هاي مسابقه‌ها و زنگ‌تفريح‌هاي المپيادها
كارآفريني
المپياد كامپيوتر
المپياد فيزيك
المپياد شيمي
المپياد زيست‌شناسي
زنگ تفريح زيست
مسابقه‌ي زيست‌
سرفصل‌ها
آموزش زيست‌شناسي
مصاحبه و گزارش زيست‌شناسي
انيميشن‌هاي زنگ‌تفريح‌هاي زيست‌شناسي
تاريخچه‌ي المپياد جهاني زيست‌شناسي
راهنماي سايت المپياد زيست‌شناسي
برندگان مسابقه‌ي المپياد زيست‌شناسي
پرسش و پاسخ شيمي
مسابقه‌ي المپياد شيمي
راهنماي سايت المپياد شيمي
زنگ تفريح شيمي
تاريخچه‌ي المپياد جهاني شيمي
آموزش شيمي
مصاحبه و گزارش شيمي
تاريخچه‌ي المپياد جهاني شيمي
تاريخچه‌ي المپياد جهاني شيمي - 3
مسابقه‌ي شيمي > برندگان مسابقه‌ي شيمي
برندگان شيمي واقعي(مخفي)
مسابقه‌ي فيزيك
زنگ تفريح فيزيك
تاريخچه‌ي ني فيزيك
برندگان مسابقه‌ي المپياد فيزيك
راهنماي سايت المپياد فيزيك
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت پانزدهم
بزرگان فيزيك
آموزش فيزيك
مصاحبه و گزارش فيزيك
عكس روز فيزيك
عكس المپياد فيزيك
مسابقه كامپيوتر
زنگ تفريح كامپيوتر
تاريخچه‌ي المپياد جهاني كامپيوتر
مصاحبه و گزارش كامپيوتر
راهنماي سايت المپياد كامپيوتر
انيميشمن‌هاي كامپيوتر
برندگان مسابقه‌ي المپياد كامپيوتر
مسابقه‌ي رياضي
زنگ تفريح رياضي
تاريخچه‌ي رياضي
راهنماي سايت المپياد رياضي
برندگان مسابقه‌ي رياضي
آموزش رياضي
مصاحبه و گزارش المپياد رياضي
گزارش‌هاي تصويري المپياد رياضي
زنگ تفريج رياضي
گزارش المپياد جهاني فيزيك - قسمت پنجم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت سيزدهم
گزارشی از المپیاد جهانی فیزیک - قسمت هفتم
گزارش از المپياد جهاني فيزيك - قسمت يازدهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت هشتم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت دهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت شانزدهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت هفدهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت نهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت دوازدهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيک- قسمت اول
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت سوم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت دوم
پشت صحنه‌ي المپياد جهاني فيزيك - قسمت اول
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت چهارم
المپياد جهاني رياضي در سال 1387
المپياد جهاني فيزيك در سال 1387
المپياد جهاني كامپيوتر در سال 1387
المپياد جهاني شيمي در سال 1387
المپياد جهاني زيست‌شناسي در سال 1387
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت بيستم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت نوزدهم
راهنما
وضعيت:نمايشويرايشDesign پنل كنترل نمايش داده شود؟
عملكردهاي صفحه
اضافه كردن تنظيمات حذف

كپي Export Import
اضافه كردن ماژول جديداضافه كردن ماژول موجودماژول: <يك ماژول انتخاب كنيد>LinksRotatorSimple GallerySimple Gallery Tag CloudSnapsis PageBlasterText/HTMLXML/XSLXMod FormViewZeroAndOne_Menuآكاردئونآناليزگر گوگلاخباراطلاعیه هاانجمناوقات شرعیبازخوردپرسش و پاسختب استريپتب استريپ پيشرفتهچت و گفتگوحساب کاربرفرم سازقاب تبلیغاتیقاب محتواگالري تصاويرگرداننده محتوالینک درختیلینک عکس دارمحتواي زندهمستنداتمعرفی سایتمنومنوي کنارينتایج جستجونظرسنجینقشه سايتنمايش اسلايدي محتواي زندهنمايشگر عكس تصادفيوبلاگورودورودی جستجوکاربران آنلاین SSOکتابهاکتابها-منتخبکتابها-مولفان قاب: ContentPane
عنوان: الحاق: بالاانتها اضافه كردن
قابليت مشاهده: شبيه صفحهفقط ويرايشگران صفحه رديف كردن: چپمركزراستنا مشخص

نصب ماژولهاي اضافي امور معمول
سايت كاربران نقش‌ها

فايل ها راهنما Solutions



شبكه‌ی رشد
سرویسهای آموزشی
گالري‌ها
پيوندها
انجمن‌ها
پست الکترونیکی
شما و رشد
مخفی
اخبار و اطلاعيه‌ها
menuu
مدیریت
میزبان


چهار‌شنيه ۱۵ مهر ۱۳۸۸ خروج ProfileAdmin



صفحه اولدانشنامهفعالیتهای علمیآموزش الکترونیکیهدایت تحصیلیسوال و آزموناخبار و اطلاعیه هاگالری عکسپیوند هابانک نرم افزارانجمنهاپست الکترونیکی

Edit TabStrip



عنوان

عنوان را در اين قسمت وارد نمائيد
متن

متن را در اين قسمت وارد نمائيد جعبه متن اصلی ویرایشگر متن قوی

  صفحه‌ي اصلي
تيزهوشان: چملات الهام بخش
مصاحبه: دكتر كاظم‌پور - 1
مصاحبه: دكتر كاظم‌پور - 2
مشاوره تيزهوشان | مصاحبه | خبر
    فعاليت‌هاي علمي
تيزهوشان: چملات الهام بخش
مصاحبه: دكتر كاظم‌پور - 1
مصاحبه: دكتر كاظم‌پور - 2
مشاوره تيزهوشان | مصاحبه | خبر
 
  المپياد رياضي
مسابقه: عبور مكعب‌ها از هم (22 شهريور)
زنگ‌تفريح: ماشين كانوي (2 شهريور)
آموزش | مسابقه | زنگ تفريح | مشاوره
    المپياد فيزيك
مسابقه: رولر كاستر (10 شهريور)
زنگ‌تفريح: ماشين كانوي (2 شهريور)
آموزش | مسابقه | زنگ تفريح | مشاوره
 
  المپياد كامپيوتر
مسابقه: عبور مكعب‌ها از هم (22 شهريور)
زنگ‌تفريح: ماشين كانوي (2 شهريور)
آموزش | مسابقه | زنگ تفريح | مشاوره
    المپياد شيمي
مسابقه: عبور مكعب‌ها از هم (22 شهريور)
زنگ‌تفريح: ماشين كانوي (2 شهريور)
آموزش | مسابقه | زنگ تفريح | مشاوره
 
  المپياد زيست‌شناسي
مسابقه: عبور مكعب‌ها از هم (22 شهريور)
زنگ‌تفريح: ماشين كانوي (2 شهريور)
آموزش | مسابقه | زنگ تفريح | مشاوره
    خبر
» ماشين كانوي (2 شهريور)
» ماشين كانوي (2 شهريور)


متن Html خام


ترتيب نمايش

ترتيب نمايش را در اين قسمت وارد نمائيد
كليدواژه

كليد واژه ها را در اين قسمت وارد نمائيد

تاييد انصراف حذف







صفحه‌‌ی اول | درباره‌‌ی رشد | ارتباط با رشد | نقشه‌‌ی رشد
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامه‌ريزی آموزشی
معاونت فن آوری ارتباطات و اطلاعات آموزشی > دفتر توسعه فناوری اطلاعات آموزشی

مدت زمان ساخت صفحه 0.5468925 ثانيه
 11
Use module action menu to edit content