XMod
 چگونه یک قلعه‌ی شنی بی‌نقص بسازیم؟ 
چگونه یک قلعه‌ی شنی بی‌نقص بسازیم؟ مشاهده‌ي علمي
ثبات اتصال دانه‌های مرطوب، از اهمیت ویژه‌ای برای اهداف مهندسی عمران برخوردار است و نیروهای چسبنده ناشی از پل‌های مایع نیز در کاربردهای ژئوفیزیک بسیار مهم هستند.
مشاهدهٔ شمارهٔ ۹۳
مشاهده‌ی قبلی: آزمایش نمایشی آبشار لیزر   مشاهده‌ی بعدی: جوهرهای نامرئی


 

 

 

 سال گذشته پژوهشگران ایرانی و هلندی مقاله‌ای منتشر کردند که عنوان ساده و جذابی داشت. نویسندگان این مقاله فرایند ساخت یک قلعه‌ی شنی (از همان‌ها که بچه‌ها در ساحل دریا و با ماسه‌های خیس می‌سازند) را به‌صورت علمی بررسی کردند و سعی کردند با محاسبات نشان دهند که چگونه می‌توان قلعه‌ی شنی بهتر و پایدارتری ساخت.

تصمیم گرفتیم مقاله‌ را در اینجا به زبان فارسی در اختیار خوانندگان بخش مشاهده‌ی علمی قرار دهیم. فرمول‌ها و محاسباتی که ممکن است به‌نظر سخت و دشوار بیایند را حذف نکرده‌ایم. در اینجا می‌توانید به‌راحتی پدیده‌ای را که بارها مشاهده کرده‌اید را به زبان علم ببینید.  

 

 

 

 

     اشاره

 

 

 

 

سال ۲۰۱۲ میلادی، مقاله‌ای با عنوان «چگونه یك قلعه شنی بی‌نقص بسازیم» از مریم پاك‍پور؛ دانشجوی دكتری فیزیك و دكتر مهدی حبیبی از دانشگاه تحصیلات تکمیلی در علوم پایه زنجان و پ‍رفسور دانیل بن (Daniel Bonn) از دانشگاه آمستردام انجام شده، در نشریه‌ی نیچر (Nature) به چاپ رسید.

 

آزمایش‌های مربوط به این پژوهش و بخشی از مطالعات نظری آن، در آزمایشگاه شاره‌های پیچیده دانشگاه تحصیلات تكمیلی علوم پایه زنجان انجام گرفته است.

 

خبر انتشار این مقاله در بسیاری از نشریات خبری و تارنماهای علمی همگانی بین‌المللی مانند نیویورك تایمز، لوس‌آنجلس تایمز، نشنال جیوگرافیك نیوز، ساینس دیلی، اكونومیست، یاهو نیوز، لایو ساینس و . . . منعكس شد و بسیار مورد استقبال قرار گرفت.

 

آقای اد جرت (Ed Jarrett) ركورد بلندترین قلعه شنی را با ارتفاع ۵۳/۱۱ متر و شعاع ۱۰ متر در گینس به ثبت رسانده است، در حالی كه پژوهشگران این مقاله برای ستون شنی با این شعاع، ارتفاع بسیار بیشتری را پیش‌بینی می‌كنند.

 

 

 

 

     معرفی

 

 

 

 

با اﻓﺰودن مقداری آب ﺑﻪ توده ای از شن خشک، ﻣﻲﺗﻮان ﻣﺠﺴﻤﻪﻫﺎ و قلعه‌هاي شني دیدنی به وجود آورد. از آنجا که آب زیادی، مواد را بی‌ثبات کرده و لغزش به‌وجود می‌آورد، در این مقاله، ثبات قلعه شنی مرطوب را با محاسبه حداکثر ارتفاع ستون‌هاي شني و همچنین درصد حجمی آب مورد نیاز را برای داشتن بیشینه استحكام، بررسی می‌کنیم.

 

یک ﺳﺘﻮن اﻳﺠﺎد ﺷﺪه از ﺷﻦ مرطوب، به دلیل کمانش کشسانی ناشی از وزن خود ناپایدار می‌شود. با اندازه‌گیری مدول کشسانی شن مرطوب، در می‌یابیم که استحکام مطلوب، با درصد حجمی بسیار کم مایع یعنی حدود 1٪ به‌دست می‌آید. حداکثر ارتفاع ستون شنی محاسبه شده، با شعاع پایه‌ی ستون به نمای دوـﺳﻮم متناسب است.


برخلاف شن خشک که به‌سختی می‌تواند وزن خود را تحمل کند و یا اصلا نمی‌تواند، دلیل سفت شدن مجسمه‌های شنی مرطوب، تشکیل پل‌های باریک آب بین دانه‌های شن است. این مایع منجر به تشکیل پل‌های مویرگی بین دانه‌های شن گشته و خمیدگی آن، منجر به فشار مویرگی و ایجاد یک نیروی جاذبه بین دانه‌ها خواهد شد. پس از آن شبکه‌ای از دانه‌های متصل، توسط پل‌های آونگی ایجاد شده و اجازه می‌دهد که ساختارهایی پیچیده مانند قلعه شنی ایجاد شود.

 

از آنجا که رطوبت هوا در بسیاری از موارد، برای تشکیل پل‌های مایع بین دانه‌های شن کافی است، انتظار می‌رود که این رفتار مکانیکی به‌‌خوبی شناخته شده باشد، اما مطالعات کمّی زیادی برای خواص مکانیکی شن مرطوب وجود ندارد. به رغم این واقعیت که ثبات اتصال دانه‌های مرطوب، از اهمیت ویژه‌ای برای اهداف مهندسی عمران برخوردار است و نیروهای چسبنده ناشی از پل‌های مایع نیز در کاربردهای ژئوفیزیک بسیار مهم هستند.

 

تخمین مقاله‌ها برای ستون‌های شنی، استدلال می‌کنند که ثبات، با افزایش مویرگی در دانه‌های متوسط مرتبط است و ستون شنی به حداکثر ارتفاع حدود ۲۰ سانتی‌متر می‌رسد. این در تضاد کامل با مشاهده ستون‌های شنی با چندین متر بلندی است، که نشان می‌دهد ثبات، به شعاع پایه ساختمان شنی بستگی دارد.

 

در محاسبات برای ستون شنی، هنگامی که ستون شنی دستخوش یک انتقال کمانش تحت وزن خود می‌شود، رسیدن به حد بی‌ثباتی مطلوب را در نظر می‌گیریم.

 

در بیش از ارتفاع بحرانی که hcrit = 10 است، میله کشسان، تحت وزن خود خمیده و ناپایدار می‌شود. راه‌حل‌های تحلیلی hcrit برای یک ستون استوانه‌ای چنین است:

 

 

که در آن G مدول الاستیک، R شعاع ستون، ρ چگالی، g شتاب گرانشی زمین است، و J ≈ 1.8663 کوچک‌ترین ریشه مثبت تابع بسل نوع اول مرتبه −1/311 است.

 
یک بیان مشابه در مهندسی عمران برای محاسبه ثبات ساختمان‌ها استفاده می‌شود و بنابراین انتظار می‌‌رود که از این تعریف نیز، حداکثر ارتفاعی را که در بالاتر از آن، ستون شنی به‌دلیل بی‌ثباتی کمانش می‌شکند و می‌افتد، به‌طور جداگانه به‌دست آوریم.

 

 

 

     نتایج

 

 

 

 

با استدلال کمانش، حداکثر ارتفاع با شعاع پایه، به صورت hmax ~ R2/3 تغییر می‌کند. داده‌های تجربی برای حداکثر ارتفاع، به‌صورت تابعی از شعاع ستون نسبتاً مطلوب، با بیان نظری برای کمانش در شکل ۲ مقایسه می‌شود. توان داده‌های تجربی در توافق خوبی با تئوری است: hexp ~ R0.7±0.05.

 

خط ممتد، داده‌های نظری را بدون پارامترهای قابل تنظیم و با استفاده از  G = 0.054 a−1/3E2/3γ1/3 نشان می‌دهد، که در آن a = 100 µm, E = 30 GPa, γ = 70 mN/m  و چگالی شن ρ = 2.6 g/cm3 است. اختلافی کوچک اما سیستماتیک، بین تئوری و آزمایش وجود دارد. دلیل آن، آشفتگی‌هایی است که با حذف کردن لوله‌های پی وی سی ایجاد می‌شود تا حداکثر ارتفاع، کوچکتر از نظریه به‌دست آید.

 

 

 

شکل ۲: نقاط داده‌های تجربی و پیش‌بینی نظری از حداکثر ارتفاع ستون شنی،
به‌صورت تابعی از شعاع آن.

 

برای اینکه قادر به مقایسه کمّی حداکثر ارتفاع ستون شنی با پیش‌بینی کمانش باشیم، مدول برشی کمّی را نیاز داریم. مدلی که به‌تازگی برای استحکام دانه مرطوب معرفی شده، فرض بر آن دارد که با افزودن حجمی از مایع به دانه‌ها، بین دو حوزه یک تماس هرتزی که متعادل‌کننده خواهد بود، توسط نیروی جاذب مویرگی و پاسخ کشسانی تشکیل می‌شود.

 

وقتی دو دانه با حداقل زبری سطح جدا شوند، پایین‌تر از درصد حجم بحرانی مایع یعنی حدود 0.2٪، پلی بین دانه‌ها نمی‌تواند تشکیل شود. در درصدهای حجم بالاتر، نیروی پل به‌دلیل انحنای هلالی غالب آمده و در درصدهای حجمی حتی بالاتر، پل‌ها شروع به ادغام در کیسه‌های بزرگ‌تر مایع می‌کنند. مدول برشی ماکروسکوپی G برای مکعب ماکروسکوپی در ابعاد L حاوی مقدار زیادی از دانه‌ها، می‌تواند به‌صورت نسبت تنش و کرنش تعریف شود:

 

 

Δx / L کرنش، Fstrain/L2 تنش و ν ≈ 0.5 نسبت پواسون است.

 

با فرض این که در سطح ذرات منفرد، نیروهای مویرگی و کشسانی برای هر جفت از دانه‌ها متعادل شده باشد و با استفاده از تماس هرتزی ساده برای تماس کشسانی دانه، می‌توان قدرت بهینه؛ G را با متوسط‌گیری روی همه جفت‌ها به‌دست آورد:

 

 

 

که در آن a شعاع دانه، E مدول یانگ برای مواد دانه‌ای و γ فشار سطحی در رابط مایع-هوا است. α ثابت تناسبی است که بیانگر مقدار قیدهای حوزه-حوزه مویرگی انفرادی است که نسبت به فشار تحمیل‌شده در سراسر جهان تغییر شکل می‌دهد.


برای محاسبه تخمینی از α، کریستال مکعبی ساده با حوزه‌های بدون اصطکاک ایجاد کردیم و متوسط α روی جهات مختلف کرنش، α ≈ 0.054 می دهد. سپس تابع f (VF) ≈ 1 را برای تعیین حداکثر استحکام گرفتیم؛ f(VF وابستگی مدول الاستیک به درصد حجم مایع، و یکتایی درصد حجم مطلوب را نشان می‌دهد.


     بررسی

 

 

 

این مدل، نتیجه ای بسیار دقیق برای حداکثر استحکام داربست شنی است (شکل ۳)، که محاسبه مقدار ارتفاع ستون شنی ساخته شده با پیش‌بینی مدول کشسانی را برای هر اندازه‌ای از دانه‌های شن مرطوب ممکن می‌سازد. با استفاده از مقادیری شن ساحل، استوانه ای با شعاع ۲۰ سانتی‌متر مثلا می‌تواند تا ارتفاع حدود ۵/۲ متر بالا رود، که با آنچه می‌توان برای ستون شنی واقعی مشاهده کرد، به‌خوبی مطابقت دارد. این تخمین، بهبود بسیار زیادی در مقایسه با نتایج آنالیزهای قبلی است که حداکثر ارتفاع ستون شنی را تقریباً ۲۰ سانتی‌متر و به‌طور مستقل از قطر پایه می‌دهد. برای ستون شنی استوانه‌ای، استفاده از استحکام مطلوب در استدلال کمانش، به یک نظریه کمّی برای ثبات ستون شنی رسید که با اندازه‌گیری‌ها مطابقت دارد. (شکل ۲)

 

 

 

شکل 3: مدول برشی الاستیک در مقابل کسر حجمی آب
(دایره‌ها: اندازه‌گیری تجربی –  نقطه چین: پیش‌بینی نظری برای استحکام مطلوب از معادله ۳)


آیا می‌توان این بینش جدید را برای ساخت ستون شنی بلندتر به‌کار برد؟ از hmax می‌بینیم که علاوه بر قطر ستون شنی، نیرومندترین قدرت به α/ρg وابسته است.
ما نمی توانیم g را تغییر دهیم، اما α می تواند با فشرده سازی افزایش یابد، که همیشه توسط سازندگان ستون شنی انجام شده است. همچنین می توان چگالی موثر، ρ، ستون شنی را با غوطه وری آن در زیر آب کاهش داد. این کار اگرچه در شن طبیعی، پل مایع بین دانه ها و در نتیجه استحکام مواد را از بین خواهد برد. با این حال، اگر شن و ماسه آبگریز استفاده شود نقش آب و هوا بطورکامل عوض می شود.
 
در این حالت هوا، دانه را «مرطوب» می کند و ما به سادگی می توانیم آب و هوا را جا به جا کنیم. از آنجا که نیروی گرانش بین دانه ها، مقداری ثابت است، نیروی پل تغییر نمی کند اما چگالی موثر شن فشرده، زمانی که در آب غوطه‌ور شود از 1.6 g/cm3
به   0.6 g/cm3 کاهش می‌یابد.

این تدبیر، ساخت ستون های شنی را  در زیر آب ممکن می سازد، که حتی تماشایی تر از نمونه های عادی است (شکل ۴).

 

 

شکل 4 : ستون شنی زیر آب.


با استفاده از شن آبگریز تجاری، ساخت قلعه شنی در زیر آب ممکن می شود. از آنجا که نیروی گرانش بین دانه ها ثابت باقی مانده، ولی وزن موثر ستون شنی با عاملی از 3 کاهش می یابد، قلعه هایی تماشایی تر در زیر آب نسبت به روی آب ساخته می شود. عناصر مختلف این قلعه شنی، زیر آب اشباع شده با هوای بینابینی قالب می گیرد. پس از قالب گیری، و مکیدن هوای خارجی عوامل کاهش دهنده با سرنگ، درصد حجمی «مایع» به منظور افزایش استحکام مواد و پیش از حرکت ساده آنها به محل با دست، از حدود ۴۰ درصد به حدود ۱۰ درصد کاهش یافت.

 

این نتایج برای مهندسی عمران و مکانیک خاک، و همچنین برای داشتن درک بهتری از مواد دارای دانه های ریز و تا حدی اشباع شده برخوردار است. علاوه بر آن، حداکثر ارتفاع را توضیح داده و دستور العملی برای علاقه‌مندان به ساخت قلعه شنی ایده آل فراهم می کند.


     مواد و روش‌ها

 

 

 

 

 

 

در بررسی این آزمایش، شن ساحل با شعاع متوسط ۱۰۰ میکرومتر، با مقدار کمی آب مقطر مخلوط شد. استوانه ی شنی، با استفاده از لوله های پی وی سی ضدرطوبت، از قطر های مختلف بریده شده و در بیش از نصف طول لوله ساخته شد. دو نیمه، جمع می شوند و شن مرطوب در لوله ایستاده به صورت عمودی بر روی یک سطح قرار می گیرد.

شن و ماسه مرطوب درون بخش های کوچک لوله ریخته شده و توسط انداختن یک ضربه زننده داخل لوله و حداقل ۷۰ بار، فشرده شد. این فرایند مجددا تکرار شد تا زمانی که لوله با شن تا یک ارتفاع مشخص پر شده بود. سپس با دقت، دو نیمه لوله ی استوانه ای برداشته شد و اگر ستون شن پایدار بود، آزمایش جدید، پر کردن لوله ای با ارتفاع بزرگتر بود، تا زمانی که ستون سقوط کرد. چندین آزمایش در هر بار پر کردن ارتفاع و برای اطمینان از تکرارپذیری نتایج انجام شد.

شکل ۱ ، دو ستون شنی با ارتفاع ۲۷ سانتی متر و ۶۰ سانتی‌متر را با قطر ۲ سانتی‌متر و ۷ سانتی‌متر نشان می دهد. این روش برای ۸ لوله با قطرهای  در محدوده بین ۵/۰و ۵/۷ سانتی‌متر پیگیری شد.

 

 

 

شکل ۱ : ستون شنی با قطر  ۲ سانتی‌متر و ۷ سانتی‌متر


مشاهده‌ی قبلی: آزمایش نمایشی آبشار لیزر   مشاهده‌ی بعدی: جوهرهای نامرئی
1392/6/28 لينک مستقيم

فرستنده :
سینا HyperLink HyperLink 1393/12/5
مـتـن : خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخییییییییییییییییییییییییییللللللللللللللللللللللییییییییییییییییییییییییییییییییی ببببببببببببببببببببببببببباااااااااااااااااااااااااااااحححححححححححححححححححححاااااااااااااااااااااااااااااالللللللللللللللللللللللللللللل بود

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1393/12/5
مـتـن : thank you thats interesting to me

فرستنده :
مهسا HyperLink HyperLink 1393/12/5
مـتـن : خوب بود مرسی

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1393/12/5
مـتـن : بدک نبود!!!!!

فرستنده :
zoha HyperLink HyperLink 1393/12/5
مـتـن : خیلی خیلی جالب بووووووووووووووووود

فرستنده :
برادر بسیجی علیرضا HyperLink HyperLink 1393/12/5
مـتـن : عالی بود خدا قوت

فرستنده :
برادر بسیجی علیرضا HyperLink HyperLink 1393/12/5
مـتـن : دمت گرم

فرستنده :
رژین HyperLink HyperLink 1392/12/11
مـتـن : تو ایران به درد نمیخوره

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1392/12/11
مـتـن : عالیه
تو ذهنم بود ولی فک نمی کردم راجع به اون یه مقاله پیدا کنم

فرستنده :
الینا HyperLink HyperLink 1392/11/20
مـتـن : ممنون خیلی جالب بود.

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1392/11/5
مـتـن : باحال نبود ...

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 چگونه یک قلعه‌ی شنی بی‌نقص بسازیم؟ 
چگونه یک قلعه‌ی شنی بی‌نقص بسازیم؟ مشاهده‌ي علمي
ثبات اتصال دانه‌های مرطوب، از اهمیت ویژه‌ای برای اهداف مهندسی عمران برخوردار است و نیروهای چسبنده ناشی از پل‌های مایع نیز در کاربردهای ژئوفیزیک بسیار مهم هستند.
مشاهدهٔ شمارهٔ ۹۳
مشاهده‌ی قبلی: آزمایش نمایشی آبشار لیزر   مشاهده‌ی بعدی: جوهرهای نامرئی


 

 

 

 سال گذشته پژوهشگران ایرانی و هلندی مقاله‌ای منتشر کردند که عنوان ساده و جذابی داشت. نویسندگان این مقاله فرایند ساخت یک قلعه‌ی شنی (از همان‌ها که بچه‌ها در ساحل دریا و با ماسه‌های خیس می‌سازند) را به‌صورت علمی بررسی کردند و سعی کردند با محاسبات نشان دهند که چگونه می‌توان قلعه‌ی شنی بهتر و پایدارتری ساخت.

تصمیم گرفتیم مقاله‌ را در اینجا به زبان فارسی در اختیار خوانندگان بخش مشاهده‌ی علمی قرار دهیم. فرمول‌ها و محاسباتی که ممکن است به‌نظر سخت و دشوار بیایند را حذف نکرده‌ایم. در اینجا می‌توانید به‌راحتی پدیده‌ای را که بارها مشاهده کرده‌اید را به زبان علم ببینید.  

 

 

 

 

     اشاره

 

 

 

 

سال ۲۰۱۲ میلادی، مقاله‌ای با عنوان «چگونه یك قلعه شنی بی‌نقص بسازیم» از مریم پاك‍پور؛ دانشجوی دكتری فیزیك و دكتر مهدی حبیبی از دانشگاه تحصیلات تکمیلی در علوم پایه زنجان و پ‍رفسور دانیل بن (Daniel Bonn) از دانشگاه آمستردام انجام شده، در نشریه‌ی نیچر (Nature) به چاپ رسید.

 

آزمایش‌های مربوط به این پژوهش و بخشی از مطالعات نظری آن، در آزمایشگاه شاره‌های پیچیده دانشگاه تحصیلات تكمیلی علوم پایه زنجان انجام گرفته است.

 

خبر انتشار این مقاله در بسیاری از نشریات خبری و تارنماهای علمی همگانی بین‌المللی مانند نیویورك تایمز، لوس‌آنجلس تایمز، نشنال جیوگرافیك نیوز، ساینس دیلی، اكونومیست، یاهو نیوز، لایو ساینس و . . . منعكس شد و بسیار مورد استقبال قرار گرفت.

 

آقای اد جرت (Ed Jarrett) ركورد بلندترین قلعه شنی را با ارتفاع ۵۳/۱۱ متر و شعاع ۱۰ متر در گینس به ثبت رسانده است، در حالی كه پژوهشگران این مقاله برای ستون شنی با این شعاع، ارتفاع بسیار بیشتری را پیش‌بینی می‌كنند.

 

 

 

 

     معرفی

 

 

 

 

با اﻓﺰودن مقداری آب ﺑﻪ توده ای از شن خشک، ﻣﻲﺗﻮان ﻣﺠﺴﻤﻪﻫﺎ و قلعه‌هاي شني دیدنی به وجود آورد. از آنجا که آب زیادی، مواد را بی‌ثبات کرده و لغزش به‌وجود می‌آورد، در این مقاله، ثبات قلعه شنی مرطوب را با محاسبه حداکثر ارتفاع ستون‌هاي شني و همچنین درصد حجمی آب مورد نیاز را برای داشتن بیشینه استحكام، بررسی می‌کنیم.

 

یک ﺳﺘﻮن اﻳﺠﺎد ﺷﺪه از ﺷﻦ مرطوب، به دلیل کمانش کشسانی ناشی از وزن خود ناپایدار می‌شود. با اندازه‌گیری مدول کشسانی شن مرطوب، در می‌یابیم که استحکام مطلوب، با درصد حجمی بسیار کم مایع یعنی حدود 1٪ به‌دست می‌آید. حداکثر ارتفاع ستون شنی محاسبه شده، با شعاع پایه‌ی ستون به نمای دوـﺳﻮم متناسب است.


برخلاف شن خشک که به‌سختی می‌تواند وزن خود را تحمل کند و یا اصلا نمی‌تواند، دلیل سفت شدن مجسمه‌های شنی مرطوب، تشکیل پل‌های باریک آب بین دانه‌های شن است. این مایع منجر به تشکیل پل‌های مویرگی بین دانه‌های شن گشته و خمیدگی آن، منجر به فشار مویرگی و ایجاد یک نیروی جاذبه بین دانه‌ها خواهد شد. پس از آن شبکه‌ای از دانه‌های متصل، توسط پل‌های آونگی ایجاد شده و اجازه می‌دهد که ساختارهایی پیچیده مانند قلعه شنی ایجاد شود.

 

از آنجا که رطوبت هوا در بسیاری از موارد، برای تشکیل پل‌های مایع بین دانه‌های شن کافی است، انتظار می‌رود که این رفتار مکانیکی به‌‌خوبی شناخته شده باشد، اما مطالعات کمّی زیادی برای خواص مکانیکی شن مرطوب وجود ندارد. به رغم این واقعیت که ثبات اتصال دانه‌های مرطوب، از اهمیت ویژه‌ای برای اهداف مهندسی عمران برخوردار است و نیروهای چسبنده ناشی از پل‌های مایع نیز در کاربردهای ژئوفیزیک بسیار مهم هستند.

 

تخمین مقاله‌ها برای ستون‌های شنی، استدلال می‌کنند که ثبات، با افزایش مویرگی در دانه‌های متوسط مرتبط است و ستون شنی به حداکثر ارتفاع حدود ۲۰ سانتی‌متر می‌رسد. این در تضاد کامل با مشاهده ستون‌های شنی با چندین متر بلندی است، که نشان می‌دهد ثبات، به شعاع پایه ساختمان شنی بستگی دارد.

 

در محاسبات برای ستون شنی، هنگامی که ستون شنی دستخوش یک انتقال کمانش تحت وزن خود می‌شود، رسیدن به حد بی‌ثباتی مطلوب را در نظر می‌گیریم.

 

در بیش از ارتفاع بحرانی که hcrit = 10 است، میله کشسان، تحت وزن خود خمیده و ناپایدار می‌شود. راه‌حل‌های تحلیلی hcrit برای یک ستون استوانه‌ای چنین است:

 

 

که در آن G مدول الاستیک، R شعاع ستون، ρ چگالی، g شتاب گرانشی زمین است، و J ≈ 1.8663 کوچک‌ترین ریشه مثبت تابع بسل نوع اول مرتبه −1/311 است.

 
یک بیان مشابه در مهندسی عمران برای محاسبه ثبات ساختمان‌ها استفاده می‌شود و بنابراین انتظار می‌‌رود که از این تعریف نیز، حداکثر ارتفاعی را که در بالاتر از آن، ستون شنی به‌دلیل بی‌ثباتی کمانش می‌شکند و می‌افتد، به‌طور جداگانه به‌دست آوریم.

 

 

 

     نتایج

 

 

 

 

با استدلال کمانش، حداکثر ارتفاع با شعاع پایه، به صورت hmax ~ R2/3 تغییر می‌کند. داده‌های تجربی برای حداکثر ارتفاع، به‌صورت تابعی از شعاع ستون نسبتاً مطلوب، با بیان نظری برای کمانش در شکل ۲ مقایسه می‌شود. توان داده‌های تجربی در توافق خوبی با تئوری است: hexp ~ R0.7±0.05.

 

خط ممتد، داده‌های نظری را بدون پارامترهای قابل تنظیم و با استفاده از  G = 0.054 a−1/3E2/3γ1/3 نشان می‌دهد، که در آن a = 100 µm, E = 30 GPa, γ = 70 mN/m  و چگالی شن ρ = 2.6 g/cm3 است. اختلافی کوچک اما سیستماتیک، بین تئوری و آزمایش وجود دارد. دلیل آن، آشفتگی‌هایی است که با حذف کردن لوله‌های پی وی سی ایجاد می‌شود تا حداکثر ارتفاع، کوچکتر از نظریه به‌دست آید.

 

 

 

شکل ۲: نقاط داده‌های تجربی و پیش‌بینی نظری از حداکثر ارتفاع ستون شنی،
به‌صورت تابعی از شعاع آن.

 

برای اینکه قادر به مقایسه کمّی حداکثر ارتفاع ستون شنی با پیش‌بینی کمانش باشیم، مدول برشی کمّی را نیاز داریم. مدلی که به‌تازگی برای استحکام دانه مرطوب معرفی شده، فرض بر آن دارد که با افزودن حجمی از مایع به دانه‌ها، بین دو حوزه یک تماس هرتزی که متعادل‌کننده خواهد بود، توسط نیروی جاذب مویرگی و پاسخ کشسانی تشکیل می‌شود.

 

وقتی دو دانه با حداقل زبری سطح جدا شوند، پایین‌تر از درصد حجم بحرانی مایع یعنی حدود 0.2٪، پلی بین دانه‌ها نمی‌تواند تشکیل شود. در درصدهای حجم بالاتر، نیروی پل به‌دلیل انحنای هلالی غالب آمده و در درصدهای حجمی حتی بالاتر، پل‌ها شروع به ادغام در کیسه‌های بزرگ‌تر مایع می‌کنند. مدول برشی ماکروسکوپی G برای مکعب ماکروسکوپی در ابعاد L حاوی مقدار زیادی از دانه‌ها، می‌تواند به‌صورت نسبت تنش و کرنش تعریف شود:

 

 

Δx / L کرنش، Fstrain/L2 تنش و ν ≈ 0.5 نسبت پواسون است.

 

با فرض این که در سطح ذرات منفرد، نیروهای مویرگی و کشسانی برای هر جفت از دانه‌ها متعادل شده باشد و با استفاده از تماس هرتزی ساده برای تماس کشسانی دانه، می‌توان قدرت بهینه؛ G را با متوسط‌گیری روی همه جفت‌ها به‌دست آورد:

 

 

 

که در آن a شعاع دانه، E مدول یانگ برای مواد دانه‌ای و γ فشار سطحی در رابط مایع-هوا است. α ثابت تناسبی است که بیانگر مقدار قیدهای حوزه-حوزه مویرگی انفرادی است که نسبت به فشار تحمیل‌شده در سراسر جهان تغییر شکل می‌دهد.


برای محاسبه تخمینی از α، کریستال مکعبی ساده با حوزه‌های بدون اصطکاک ایجاد کردیم و متوسط α روی جهات مختلف کرنش، α ≈ 0.054 می دهد. سپس تابع f (VF) ≈ 1 را برای تعیین حداکثر استحکام گرفتیم؛ f(VF وابستگی مدول الاستیک به درصد حجم مایع، و یکتایی درصد حجم مطلوب را نشان می‌دهد.


     بررسی

 

 

 

این مدل، نتیجه ای بسیار دقیق برای حداکثر استحکام داربست شنی است (شکل ۳)، که محاسبه مقدار ارتفاع ستون شنی ساخته شده با پیش‌بینی مدول کشسانی را برای هر اندازه‌ای از دانه‌های شن مرطوب ممکن می‌سازد. با استفاده از مقادیری شن ساحل، استوانه ای با شعاع ۲۰ سانتی‌متر مثلا می‌تواند تا ارتفاع حدود ۵/۲ متر بالا رود، که با آنچه می‌توان برای ستون شنی واقعی مشاهده کرد، به‌خوبی مطابقت دارد. این تخمین، بهبود بسیار زیادی در مقایسه با نتایج آنالیزهای قبلی است که حداکثر ارتفاع ستون شنی را تقریباً ۲۰ سانتی‌متر و به‌طور مستقل از قطر پایه می‌دهد. برای ستون شنی استوانه‌ای، استفاده از استحکام مطلوب در استدلال کمانش، به یک نظریه کمّی برای ثبات ستون شنی رسید که با اندازه‌گیری‌ها مطابقت دارد. (شکل ۲)

 

 

 

شکل 3: مدول برشی الاستیک در مقابل کسر حجمی آب
(دایره‌ها: اندازه‌گیری تجربی –  نقطه چین: پیش‌بینی نظری برای استحکام مطلوب از معادله ۳)


آیا می‌توان این بینش جدید را برای ساخت ستون شنی بلندتر به‌کار برد؟ از hmax می‌بینیم که علاوه بر قطر ستون شنی، نیرومندترین قدرت به α/ρg وابسته است.
ما نمی توانیم g را تغییر دهیم، اما α می تواند با فشرده سازی افزایش یابد، که همیشه توسط سازندگان ستون شنی انجام شده است. همچنین می توان چگالی موثر، ρ، ستون شنی را با غوطه وری آن در زیر آب کاهش داد. این کار اگرچه در شن طبیعی، پل مایع بین دانه ها و در نتیجه استحکام مواد را از بین خواهد برد. با این حال، اگر شن و ماسه آبگریز استفاده شود نقش آب و هوا بطورکامل عوض می شود.
 
در این حالت هوا، دانه را «مرطوب» می کند و ما به سادگی می توانیم آب و هوا را جا به جا کنیم. از آنجا که نیروی گرانش بین دانه ها، مقداری ثابت است، نیروی پل تغییر نمی کند اما چگالی موثر شن فشرده، زمانی که در آب غوطه‌ور شود از 1.6 g/cm3
به   0.6 g/cm3 کاهش می‌یابد.

این تدبیر، ساخت ستون های شنی را  در زیر آب ممکن می سازد، که حتی تماشایی تر از نمونه های عادی است (شکل ۴).

 

 

شکل 4 : ستون شنی زیر آب.


با استفاده از شن آبگریز تجاری، ساخت قلعه شنی در زیر آب ممکن می شود. از آنجا که نیروی گرانش بین دانه ها ثابت باقی مانده، ولی وزن موثر ستون شنی با عاملی از 3 کاهش می یابد، قلعه هایی تماشایی تر در زیر آب نسبت به روی آب ساخته می شود. عناصر مختلف این قلعه شنی، زیر آب اشباع شده با هوای بینابینی قالب می گیرد. پس از قالب گیری، و مکیدن هوای خارجی عوامل کاهش دهنده با سرنگ، درصد حجمی «مایع» به منظور افزایش استحکام مواد و پیش از حرکت ساده آنها به محل با دست، از حدود ۴۰ درصد به حدود ۱۰ درصد کاهش یافت.

 

این نتایج برای مهندسی عمران و مکانیک خاک، و همچنین برای داشتن درک بهتری از مواد دارای دانه های ریز و تا حدی اشباع شده برخوردار است. علاوه بر آن، حداکثر ارتفاع را توضیح داده و دستور العملی برای علاقه‌مندان به ساخت قلعه شنی ایده آل فراهم می کند.


     مواد و روش‌ها

 

 

 

 

 

 

در بررسی این آزمایش، شن ساحل با شعاع متوسط ۱۰۰ میکرومتر، با مقدار کمی آب مقطر مخلوط شد. استوانه ی شنی، با استفاده از لوله های پی وی سی ضدرطوبت، از قطر های مختلف بریده شده و در بیش از نصف طول لوله ساخته شد. دو نیمه، جمع می شوند و شن مرطوب در لوله ایستاده به صورت عمودی بر روی یک سطح قرار می گیرد.

شن و ماسه مرطوب درون بخش های کوچک لوله ریخته شده و توسط انداختن یک ضربه زننده داخل لوله و حداقل ۷۰ بار، فشرده شد. این فرایند مجددا تکرار شد تا زمانی که لوله با شن تا یک ارتفاع مشخص پر شده بود. سپس با دقت، دو نیمه لوله ی استوانه ای برداشته شد و اگر ستون شن پایدار بود، آزمایش جدید، پر کردن لوله ای با ارتفاع بزرگتر بود، تا زمانی که ستون سقوط کرد. چندین آزمایش در هر بار پر کردن ارتفاع و برای اطمینان از تکرارپذیری نتایج انجام شد.

شکل ۱ ، دو ستون شنی با ارتفاع ۲۷ سانتی متر و ۶۰ سانتی‌متر را با قطر ۲ سانتی‌متر و ۷ سانتی‌متر نشان می دهد. این روش برای ۸ لوله با قطرهای  در محدوده بین ۵/۰و ۵/۷ سانتی‌متر پیگیری شد.

 

 

 

شکل ۱ : ستون شنی با قطر  ۲ سانتی‌متر و ۷ سانتی‌متر


مشاهده‌ی قبلی: آزمایش نمایشی آبشار لیزر   مشاهده‌ی بعدی: جوهرهای نامرئی
1392/6/28 لينک مستقيم

فرستنده :
سینا HyperLink HyperLink 1393/12/5
مـتـن : خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخییییییییییییییییییییییییییللللللللللللللللللللللییییییییییییییییییییییییییییییییی ببببببببببببببببببببببببببباااااااااااااااااااااااااااااحححححححححححححححححححححاااااااااااااااااااااااااااااالللللللللللللللللللللللللللللل بود

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1393/12/5
مـتـن : thank you thats interesting to me

فرستنده :
مهسا HyperLink HyperLink 1393/12/5
مـتـن : خوب بود مرسی

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1393/12/5
مـتـن : بدک نبود!!!!!

فرستنده :
zoha HyperLink HyperLink 1393/12/5
مـتـن : خیلی خیلی جالب بووووووووووووووووود

فرستنده :
برادر بسیجی علیرضا HyperLink HyperLink 1393/12/5
مـتـن : عالی بود خدا قوت

فرستنده :
برادر بسیجی علیرضا HyperLink HyperLink 1393/12/5
مـتـن : دمت گرم

فرستنده :
رژین HyperLink HyperLink 1392/12/11
مـتـن : تو ایران به درد نمیخوره

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1392/12/11
مـتـن : عالیه
تو ذهنم بود ولی فک نمی کردم راجع به اون یه مقاله پیدا کنم

فرستنده :
الینا HyperLink HyperLink 1392/11/20
مـتـن : ممنون خیلی جالب بود.

فرستنده :
ناشناس HyperLink HyperLink 1392/11/5
مـتـن : باحال نبود ...

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 New Blog
شما بايد وارد شده واجازه ساخت و يا ويرايش وبلاگ را داشته باشيد.
 Blog Archive
 Blog List
 test
Use module action menu to edit content
 1











 صفحه‌ي اول

تنظیمات میزبان
مديريت پورتال‌ها
تعاریف ماژول‌ها
مدیریت فایل
مشتريان تبليغات
SQL
زمانبندي برنامه‌ها
مديريت زبان‌ها
مديريت جستجو
مديريت لیست‌ها
مديريت کاربران ارشد
Open-SearchEngine Admin
رویه ها
تنظیمات سایت
مديريت صفحات
نقش های امنیتی
مديريت كاربران
مشتريان تبليغات
گزارشات سایت
گروه های خبری
مدیریت فایل
سطل بازيافت
نمایشگر رخدادها
رویه ها
مديريت زبان‌ها
تنظیمات سایت
احراز هویت
مرورگر راهكارها
PageBlaster
What's New
صفحات شركت صفر و يك
نظرسنجي انجمن كامپيوتر
تست براي خانم معزي
صفحه خالي
ورود
جواد
مخفي3
مخفي 4
صفحه چت و گفتگو
تست - اميرغياثوند
تست انجمن
مسابقات المپيادها
المپيادهاي علمي رشد
تالار گفتگو
زنگ تفريح المپيادها
تست معرفي سايت
عليمرداني
صدري
خانه كامپيوتر
تست نظرسنجي
عليمرداني 2
پيمان داودي
عليمرداني 4
المپياد رياضي
المپياد كامپيوتر
المپياد فيزيك
المپياد زيست شناسي
عليمرداني 5
وب 2
وب 2 (صفحه اول)
قريبي فر
زنگ‌تفريح‌ها
فلش‌هاي بزرگ شيمي
عليمرداني 6
عليمرداني 10
عليمرداني 12
تست آلبوم
فراز اميرغياثوند
پرسش و پاسخ زيست شناسي
پرسش و پاسخ علمي
پرسش و پاسخ كامپيوتر
پرسش و پاسخ علمي
فعاليت‌هاي علمي
صدري تست
تست
فلش‌هاي رياضي
برندگان شيمي واقعي2
درباره رشد
نقشه سايت
ارتباط با رشد
صفحه اصلي انجمنها
راهنماي استفاده از انجمن
پایگاههای مدارس و استانها
پایگاههای رشد
پایگاههای مفید
وزارت آموزش و پرورش
معرفي چرخه‌ي سوخت هسته‌اي ايران
شهيد بهشتي و آموزش و پرورش
پایگاه مدارس جمهوری اسلامی ایران
فراخوان مقاله‌ی پدافند غيرعامل
ويژه‌نامه‌ی ماه مبارك رمضان
فراخوان مقاله‌ی اقتصاد سالم
ويژه‌نامه‌ی نوروز 1388 هجری شمسی
مسابقه‌ی عكاسی - مكان‌های ديدنی ايران - 1388
جشنواره‌ی فرهنگی و هنری پايداری ملی
پدافند غيرعامل - شبكه‌ی رشد
گالري عكس پدافند غيرعامل رشد
اخبار پدافند غيرعامل
پيوندهای مفيد پدافند غيرعامل
آموزش پدافند غيرعامل
دفاع غيرعامل در دفاع مقدس
بانك فايل پدافند غيرعامل
مقالات منتخب فرهنگيان - پدافند غيرعامل
آموزش دفاع غيرعامل - نظامی
اخبار جشنواره پايداری
بيانيه‌ی هيئت داوران جشنواره‌ی پايداری ملی
مصاحبه با دكتر جلالی - رييس سازمان پدافند غيرعامل
معرفي اعضای شورای سياستگذاری و مسئولين كميته‌ها
جشنواره از منظر دبير جشنواره - سيد محمدرضا مصطفوی
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - شعر و داستان
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - هنرهای تجسمی
آثار برتر جشنواره پايداری ملی -سايت و پايگاه مجازی
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - مقالات علمی عمومی
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - مقالات فرهنگيان
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - مقالات علمی ترجمه‌
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - پژوهش‌های علمی
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - كتاب‌ها
آثار برتر جشنواره پايداری -پايان‌نامه‌های دانشجویی
آثار برتر جشنواره پايداری - مجلات و نشريات
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - گزارش مستند
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - فيلم
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - لوح فشرده
هفت‌سين چيست؟
آيين‌های نوروزی ايرانيان
پيامك‌های نوروزي
صوت و اسكرين‌سيور نوروزی
عيد در فرهنگ اسلامی
نوروز از ديدگاه دكتر شريعتی
گالری تصاوير نوروز 1388 رشد
مسابقه‌ی عكاسی مكان‌های ديدنی ايران - نوروز 1388
دعاهای روزهاي ماه رمضان
ربناهای قرآن
پایگاه مدارس استان آذربایجان شرقی
پایگاه مدارس استان آذربایجان غربی
پایگاه مدارس استان اردبیل
پایگاه مدارس استان اصفهان
پایگاه مدارس استان ایلام
پایگاه مدارس استان بوشهر
پایگاه مدارس استان تهران
پایگاه مدارس استان چهارمحال و بختیاری
پایگاه مدارس استان خراسان شمالی
پایگاه مدارس استان خراسان رضوی
پایگاه مدارس استان خراسان جنوبی
پایگاه مدارس استان خوزستان
پایگاه مدارس استان زنجان
پایگاه مدارس استان سمنان
پایگاه مدارس استان سیستان و بلوچستان
پایگاه مدارس استان فارس
پایگاه مدارس استان قزوین
پایگاه مدارس استان قم
پایگاه مدارس استان کردستان
پایگاه مدارس استان کرمان
پایگاه مدارس استان کرمانشاه
پایگاه مدارس استان کهکیلویه و بویراحمد
پایگاه مدارس استان گلستان
پایگاه مدارس استان گیلان
پایگاه مدارس استان لرستان
پایگاه مدارس استان مازندران
پایگاه مدارس استان مرکزی
پایگاه مدارس استان هرمزگان
پایگاه مدارس استان همدان
پایگاه مدارس استان یزد
پایگاه های علمی، آموزشی، فرهنگی
سازمان های دولتی
رسانه ها
معرفی پایگاههای دانشگاهی و موسسات آموزش عالی
معرفی مدارس
بانك نرم‌افزار رشد
آلبوم عكس
دانشنامه
آزمون الكترونيكي و بانك سؤال
فعاليت‌هاي علمي رشد
هدايت تحصيلی
آموزش الكترونيكي
امتحانات نهایی پايه‌ی سوم متوسطه
سؤالات نهایی رشته‌های حرفه‌ای سال 86
سؤالات نهايي رشته‌هاي نظري سال 85
سؤالات نهايي رشته‌هاي فني سال 85
سؤالات نهايي رشته‌هاي حرفه‌اي سال 85
سؤالات نهایی رشته‌های نظری سال 86
سؤالات نهایی رشته‌های فنی سال 86
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های نظری خرداد 87
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های فنی خرداد 87
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های حرفه‌ای خرداد 87
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های حرفه‌ای خرداد 88
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های نظری خرداد 88
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های فنی خرداد 88
آموزش ويندوز و نرم‌افزارهاي كاربردي
آموزش تایپ فارسی
آموزش الکترونیکی كتاب‌های درسی
متن کتاب های درسی
انتخاب من
مشاغل من
مجموعه سوالات
مشاوره‌ي تيزهوشان و اولیاي آن‌ها
مصاحبه المپيادها
پيوندها
المپياد رياضي
نتايج نظرسنجي
علوم و فنون جديد
رباتيك
مشاهده‌ي علمي
مناسبت‌ها
لينك‌هاي مسابقه‌ها و زنگ‌تفريح‌هاي المپيادها
كارآفريني
المپياد كامپيوتر
المپياد فيزيك
المپياد شيمي
المپياد زيست‌شناسي
زنگ تفريح زيست
مسابقه‌ي زيست‌
سرفصل‌ها
آموزش زيست‌شناسي
مصاحبه و گزارش زيست‌شناسي
انيميشن‌هاي زنگ‌تفريح‌هاي زيست‌شناسي
تاريخچه‌ي المپياد جهاني زيست‌شناسي
راهنماي سايت المپياد زيست‌شناسي
برندگان مسابقه‌ي المپياد زيست‌شناسي
پرسش و پاسخ شيمي
مسابقه‌ي المپياد شيمي
راهنماي سايت المپياد شيمي
زنگ تفريح شيمي
تاريخچه‌ي المپياد جهاني شيمي
آموزش شيمي
مصاحبه و گزارش شيمي
تاريخچه‌ي المپياد جهاني شيمي
تاريخچه‌ي المپياد جهاني شيمي - 3
مسابقه‌ي شيمي > برندگان مسابقه‌ي شيمي
برندگان شيمي واقعي(مخفي)
مسابقه‌ي فيزيك
زنگ تفريح فيزيك
تاريخچه‌ي ني فيزيك
برندگان مسابقه‌ي المپياد فيزيك
راهنماي سايت المپياد فيزيك
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت پانزدهم
بزرگان فيزيك
آموزش فيزيك
مصاحبه و گزارش فيزيك
عكس روز فيزيك
عكس المپياد فيزيك
مسابقه كامپيوتر
زنگ تفريح كامپيوتر
تاريخچه‌ي المپياد جهاني كامپيوتر
مصاحبه و گزارش كامپيوتر
راهنماي سايت المپياد كامپيوتر
انيميشمن‌هاي كامپيوتر
برندگان مسابقه‌ي المپياد كامپيوتر
مسابقه‌ي رياضي
زنگ تفريح رياضي
تاريخچه‌ي رياضي
راهنماي سايت المپياد رياضي
برندگان مسابقه‌ي رياضي
آموزش رياضي
مصاحبه و گزارش المپياد رياضي
گزارش‌هاي تصويري المپياد رياضي
زنگ تفريج رياضي
گزارش المپياد جهاني فيزيك - قسمت پنجم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت سيزدهم
گزارشی از المپیاد جهانی فیزیک - قسمت هفتم
گزارش از المپياد جهاني فيزيك - قسمت يازدهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت هشتم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت دهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت شانزدهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت هفدهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت نهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت دوازدهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيک- قسمت اول
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت سوم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت دوم
پشت صحنه‌ي المپياد جهاني فيزيك - قسمت اول
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت چهارم
المپياد جهاني رياضي در سال 1387
المپياد جهاني فيزيك در سال 1387
المپياد جهاني كامپيوتر در سال 1387
المپياد جهاني شيمي در سال 1387
المپياد جهاني زيست‌شناسي در سال 1387
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت بيستم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت نوزدهم
راهنما
وضعيت:نمايشويرايشDesign پنل كنترل نمايش داده شود؟
عملكردهاي صفحه
اضافه كردن تنظيمات حذف

كپي Export Import
اضافه كردن ماژول جديداضافه كردن ماژول موجودماژول: <يك ماژول انتخاب كنيد>LinksRotatorSimple GallerySimple Gallery Tag CloudSnapsis PageBlasterText/HTMLXML/XSLXMod FormViewZeroAndOne_Menuآكاردئونآناليزگر گوگلاخباراطلاعیه هاانجمناوقات شرعیبازخوردپرسش و پاسختب استريپتب استريپ پيشرفتهچت و گفتگوحساب کاربرفرم سازقاب تبلیغاتیقاب محتواگالري تصاويرگرداننده محتوالینک درختیلینک عکس دارمحتواي زندهمستنداتمعرفی سایتمنومنوي کنارينتایج جستجونظرسنجینقشه سايتنمايش اسلايدي محتواي زندهنمايشگر عكس تصادفيوبلاگورودورودی جستجوکاربران آنلاین SSOکتابهاکتابها-منتخبکتابها-مولفان قاب: ContentPane
عنوان: الحاق: بالاانتها اضافه كردن
قابليت مشاهده: شبيه صفحهفقط ويرايشگران صفحه رديف كردن: چپمركزراستنا مشخص

نصب ماژولهاي اضافي امور معمول
سايت كاربران نقش‌ها

فايل ها راهنما Solutions



شبكه‌ی رشد
سرویسهای آموزشی
گالري‌ها
پيوندها
انجمن‌ها
پست الکترونیکی
شما و رشد
مخفی
اخبار و اطلاعيه‌ها
menuu
مدیریت
میزبان


چهار‌شنيه ۱۵ مهر ۱۳۸۸ خروج ProfileAdmin



صفحه اولدانشنامهفعالیتهای علمیآموزش الکترونیکیهدایت تحصیلیسوال و آزموناخبار و اطلاعیه هاگالری عکسپیوند هابانک نرم افزارانجمنهاپست الکترونیکی

Edit TabStrip



عنوان

عنوان را در اين قسمت وارد نمائيد
متن

متن را در اين قسمت وارد نمائيد جعبه متن اصلی ویرایشگر متن قوی

  صفحه‌ي اصلي
تيزهوشان: چملات الهام بخش
مصاحبه: دكتر كاظم‌پور - 1
مصاحبه: دكتر كاظم‌پور - 2
مشاوره تيزهوشان | مصاحبه | خبر
    فعاليت‌هاي علمي
تيزهوشان: چملات الهام بخش
مصاحبه: دكتر كاظم‌پور - 1
مصاحبه: دكتر كاظم‌پور - 2
مشاوره تيزهوشان | مصاحبه | خبر
 
  المپياد رياضي
مسابقه: عبور مكعب‌ها از هم (22 شهريور)
زنگ‌تفريح: ماشين كانوي (2 شهريور)
آموزش | مسابقه | زنگ تفريح | مشاوره
    المپياد فيزيك
مسابقه: رولر كاستر (10 شهريور)
زنگ‌تفريح: ماشين كانوي (2 شهريور)
آموزش | مسابقه | زنگ تفريح | مشاوره
 
  المپياد كامپيوتر
مسابقه: عبور مكعب‌ها از هم (22 شهريور)
زنگ‌تفريح: ماشين كانوي (2 شهريور)
آموزش | مسابقه | زنگ تفريح | مشاوره
    المپياد شيمي
مسابقه: عبور مكعب‌ها از هم (22 شهريور)
زنگ‌تفريح: ماشين كانوي (2 شهريور)
آموزش | مسابقه | زنگ تفريح | مشاوره
 
  المپياد زيست‌شناسي
مسابقه: عبور مكعب‌ها از هم (22 شهريور)
زنگ‌تفريح: ماشين كانوي (2 شهريور)
آموزش | مسابقه | زنگ تفريح | مشاوره
    خبر
» ماشين كانوي (2 شهريور)
» ماشين كانوي (2 شهريور)


متن Html خام


ترتيب نمايش

ترتيب نمايش را در اين قسمت وارد نمائيد
كليدواژه

كليد واژه ها را در اين قسمت وارد نمائيد

تاييد انصراف حذف







صفحه‌‌ی اول | درباره‌‌ی رشد | ارتباط با رشد | نقشه‌‌ی رشد
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامه‌ريزی آموزشی
معاونت فن آوری ارتباطات و اطلاعات آموزشی > دفتر توسعه فناوری اطلاعات آموزشی

مدت زمان ساخت صفحه 0.5468925 ثانيه
 11
Use module action menu to edit content