XMod
 تخم مرغ مکعبي!
تخم مرغ مکعبي!مشاهده‌ي علمي
تخم مرغ مکعبی درست کنيد!
واژه هاي کليدي کلیدی: شیمی، پروتئین، آشپزی
مشاهده‌ي شماره ي ۱۲۱

 

مقدمه:

سلیقه داشتن در نحوه‌ی ارائه‌ی غذا بسیار مهم است. می‌توان با ترکیب کردن خلاقیت و علم راه‌های جالبی برای پخت و سرو غذا به وجود آورد. به عنوان مثال تخم مرغ آب‌پز را در نظر بگیرید. اتفاق‌های شیمیایی جالبی در هنگام پختن آن رخ می‌دهد. در ابتدا تخم مرغ یک مایع شفاف است که پس از مقداری حرارت دیدن به صورت ژل درمی‌آید و اگر حرارت دادن را ادامه دهیم و سپس آن را خنک کنیم، به یک جامد لاستیکی تبدیل می‌شود. سفیده و زرده‌ی تخم مرغ در این فرآیند دچار چه تغییراتی می‌شوند؟ در چه زمانی از این فرآیند تخم مرغ سفت می‌شود؟ در این فعالیت علمی شما انعطاف‌پذیری تخم مرغ آب‌پز را بررسی می‌کنید و در انتها یک تخم مرغ با شکلی جالب خواهید ساخت!

پیش‌زمینه:

سفیده‌ی تخم مرغ عمدتاً از آب (حدود ۸۵٪) و مولکول‌های پروتئین (حدود ۱۰%) تشکیل شده است. این پروتئین‌ها مانند توپ-های نخی شناور در آب در هم پیچ خورده‌اند. حرارت باعث می‌شود پیوندهای ضعیف شیمیایی که سبب گره‌خوردگی این پروتئین‌ها می‌شود از بین برود. پس از این اتفاق پروتئین‌های تخم مرغ به پروتئین‌های گره نخورده برخورد می‌کنند و پیوندی بین‌شان برقرار می‌شود؛ این پدیده انعقاد پروتئین‌ها نام دارد. حال مولکول‌های آب در میان شبکه‌ای از پروتئین‌های به هم پیوسته به دام افتاده‌اند. درنتیجه سفیده‌ی تخم مرغ حالت ژل پیدا می‌کند و به یک جامد انعطاف‌پذیر تبدیل می‌شود. زمانی که سفیده‌ی تخم مرغ هنوز داغ است می‌توان این شبکه‌ی پروتئینی را به شکل‌های مختلف درآورد. تا زمان سرد شدن تخم مرغ پیوندهای بیشتری میان پروتئین‌ها شکل می‌گیرد. هرچه تخم مرغ زمان طولانی‌تری در دمای بالا باقی بماند پیوندهای بیشتری بین پروتئین‌ها شکل می‌گیرد و در نهایت تخم مرغ خاصیت لاستیکی بیشتری پیدا خواهد کرد. با این وجود زمانی که تخم مرغ به طور کامل سرد شود شکل آن دیگر قابل تغییر نیست.

 

نمونه اي تجاري از قالب‌هاي مکعبي


مواد و وسایل مورد نیاز:

یک جعبه‌ی پلاستیکی مربعی شکل با طول، عرض و ارتفاع یک و نیم اینچ. اگر چنین جعبه‌ای در دسترس‌تان نیست می‌توانید خودتان آن را با استفاده از ظرف‌های خالی شیر یا آب‌میوه و چسب و قیچی بسازید. (هنگام استفاده از قیچی مراقب باشید و از یک بزرگتر کمک بگیرید.)

نوار چسب

روغن مخصوص پخت و پز

دو عدد تخم مرغ بسیار بزرگ (هرچه تخم مرغ قدیمی‌تر باشد پوست آن راحت‌تر کنده می‌شود.)

ماهی‌تابه

آب

اجاق گاز (هنگام استفاده از اجاق گاز و کار با ظروف داغ حتماً از یک بزرگتر کمک بگیرید.)

زمان‌سنج

قاشق

بشقاب

حوله

دستگیره‌ی آشپزخانه برای کار با ظروف داغ

چاقوی آشپزخانه


آماده‌سازی:

اگر جعبه‌ای پلاستیکی به ابعاد یک و نیم اینچ ندارید، خودتان آن را با استفاده از یک کارتن خالی شیر یا آب‌میوه بسازید. مراحل کار به این ترتیب است: ابتدا کارتن خالی را تمیز کنید. سپس آن را ببرید تا به صورت یک سطح دربیاید. الگوی یک جعبه‌ی مکعبی شکل با ابعاد یک و نیم اینچ را روی کارتن بکشید. (در این الگو حتماً برای جعبه یک در متصل به بدنه نیز بکشید.) سپس الگو را ببرید، تا بزنید و با نوار چسب آن را به شکل یک جعبه دربیاورید.

داخل جعبه را با روغن چرب کنید.


روش کار:

دو عدد تخم مرغ داخل ماهی‌تابه بگذارید. سپس مقدار کافی آب داخل ماهی‌تابه بریزید تا آب به اندازه‌ی نیم اینچ از تخم مرغ‌ها بالاتر بیاید. ماهی‌تابه را روی اجاق گاز قرار دهید.

شعله‌ی زیر ماهی‌تابه را روشن کنید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید. مدت ده دقیقه آن را در همین حالت نگه دارید. به نظر شما مواد تشکیل‌دهنده‌ی تخم مرغ در این مدت چه تغییری می‌کنند؟

شعله‌ی زیر ماهیتابه را خاموش کنید.

با قاشق یکی از تخم مرغ‌ها را از ماهی‌تابه دربیاورید و آن را با دقت در یک بشقاب بگذارید تا به طور کامل سرد شود. حال با کمک قاشق تخم مرغ دوم را از ماهی‌تابه خارج کنید. آب داغ داخل ماهی‌تابه را دور نریزید چون برای گرم نگه داشتن تخم مرغ به آن نیاز خواهید داشت.

این تخم مرغ را روی چند حوله بگذارید و حوله را دور آن با دقت بپیچید. اگر تخم مرغ خیلی داغ بود حتماً از دستگیره استفاده کنید.

حال بسیار آهسته تخم مرغ داخل حوله را به بشقاب بزنید تا پوسته‌ی آن به طور کامل ترک بخورد.

تخم مرغ را از میان حوله دربیاورید و با دقت پوست آن را جدا کنید. تخم مرغ چقدر سفت شده است؟

با قاشق تخم مرغ را داخل آب ماهی‌تابه فرو کنید تا تکه‌های کوچک پوسته‌ی باقی‌مانده از آن جدا شود و همچنین تخم مرغ گرم بماند.

حال این تخم مرغ را بدون اینکه آسیبی ببیند داخل جعبه بگذارید. وضعیت فیزیکی تخم مرغ چگونه است؟ آیا می‌لرزد، ژل مانند است، حالت لاستیکی دارد و یا سفت است؟ در این مرحله تخم مرغ به طور کامل داخل جعبه جا می‌گیرد؟

تخم مرغ باید تمام جعبه را پر کند. اگر این اتفاق نیفتاد چند تکه حوله‌ی کاغذی روی تخم مرغ در بالای جعبه بگذارید تا تخم مرغ جعبه را کامل پر کند.

در جعبه را ببندید و با چسب آن را سفت کنید تا باز نشود.

حال اجازه دهید هر دو تخم مرغ به مدت سی دقیقه خنک شوند.

برای تسریع این کار می‌توانید تخم مرغ‌ها را در یخچال بگذارید.

پس از سرد شدن تخم مرغ‌ها، جعبه را باز کنید و تخم مرغ داخلش را دربیاورید و در یک بشقاب بگذارید. تخم مرغ چه شکلی است؟ آن را لمس کنید، به نظرتان نسبت به زمانی که داغ بود فرقی کرده است؟

حال پوسته‌ی تخم مرغ اول را مانند قبل با زدن آن به بشقاب جدا کنید.

تخم مرغ را به آرامی داخل جعبه فرو کنید. از لحاظ فیزیکی تخم مرغ چه وضعیتی دارد، ژل مانند، سفت یا لرزان؟ آیا می‌توانید بدون اینکه تخم مرغ آسیبی ببیند آن را به شکل جعبه دربیاورید؟

حال تخم مرغی که به شکل جعبه درآمده است را ببرید تا داخل آن را نیز بررسی کنید. زرده‌ی آن به چه شکل است؟ آیا تفاوتی با زرده‌ی تخم مرغ‌هایی که همیشه آب‌پز می‌کنید دارد؟

به نظرتان مزه‌ی این تخم مرغ با بقیه فرق دارد؟ امتحان کنید!


 

 

آزمایش‌های تکمیلی:

شما در این فعالیت یک تخم مرغ را به شکل مکعب درآورید! آیا می‌توانید اشکال دیگری از جمله هرم، استوانه یا کره نیز درست کنید؟ با استفاده از کارتن خالی شیر یا آب‌میوه قالب‌های دیگری درست کنید. به نظر شما چه محدودیت‌هایی در ساخت قالب وجود دارد، آیا باید حجم مشخصی داشته باشد؟

از دستان خود به عنوان قالب استفاده کنید. زمانی که تخم مرغ را در دستتان گرفته‌اید بر روی آن آب سرد بریزید تا دمای آن به سرعت کاهش یابد. آیا تخم مرغ با سرد کردن ناگهانی می‌تواند شکل خود را به طور دائمی حفظ کند یا برای این کار به سرد کردن آهسته نیاز دارد؟


 

 

مشاهده و نتیجه‌گیری:

در این فعالیت باید مشاهده کرده باشید که شکل دادن یک تخم مرغ در زمانی که هنوز داغ است امکان‌پذیر است؛ درحالیکه اگر سرد شود این امکان وجود ندارد. در زمان داغ بودن، تخم مرغ جامدی لرزان، ژل‌مانند و انعطاف‌پذیر است؛ به این دلیل که پیوندهای میان پروتئین‌ها هنوز در حال شکل‌گیری است. در زمانی که تخم مرغ داغ است می‌توان این پیوندها را دستکاری کرد، بنابراین تخم مرغ بدون آسیب دیدن به شکل مکعبی درمی‌آید. با سرد شدن تخم مرغ داخل جعبه پیوندهای بین پروتئین‌ها بیشتر می‌شود و سفیده حالتی لاستیکی پیدا می‌کند. پس از سرد شدن کامل پیوندهای بین پروتئین‌ها تثبیت می‌شود و ماده حالت جامد پیدا می‌کند. درنتیجه شکل مکعبی آن دائمی می‌شود. تخم مرغ دوم در حالی سرد می‌شود که پوسته‌ی آن بعنوان قالب عمل می‌کند درنتیجه شکل دائمی آن به صورت تخم مرغ‌های معمولی است. در این حالت تخم مرغ سفت است و امکان شکل‌دهی مجدد آن وجود ندارد. اگر تخم مرغ اول را ببرید مشاهده خواهید کرد که زرده‌ی آن نیز مانند سفیده تغییر شکل داده است. درحالیکه زرده‌ی تخم مرغ دوم به همان شکل اول باقی می‌ماند. تا زمانی که ظرفیت قالب به اندازه‌ی تخم مرغی که استفاده می‌کنید باشد می‌توانید تخم مرغ را به شکل‌های هندسی دیگر نیز دربیاورید؛ چرا که تخم مرغ آب‌پز داغ حجمی مشخص اما شکلی تغییرپذیر دارد. درحالیکه تخم مرغ آب‌پز سرد شکل و حجمی تغییرناپذیر دارد.


تمیز کردن:

می‌توانید تخم مرغ‌هایی که پختید را بخورید یا داخل سطل زباله بیندازید. در هر دو حالت می‌توانید پوست آن را به عنوان کود طبیعی داخل خاک بریزید.


منبع:


Shape-Shifting Science


بخش فيزيک فعاليت‌هاي علمي

 

بخش شيمي فعاليت‌هاي علمي

1393/11/7 لينک مستقيم

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 تخم مرغ مکعبي!
تخم مرغ مکعبي!مشاهده‌ي علمي
تخم مرغ مکعبی درست کنيد!
واژه هاي کليدي کلیدی: شیمی، پروتئین، آشپزی
مشاهده‌ي شماره ي ۱۲۱

 

مقدمه:

سلیقه داشتن در نحوه‌ی ارائه‌ی غذا بسیار مهم است. می‌توان با ترکیب کردن خلاقیت و علم راه‌های جالبی برای پخت و سرو غذا به وجود آورد. به عنوان مثال تخم مرغ آب‌پز را در نظر بگیرید. اتفاق‌های شیمیایی جالبی در هنگام پختن آن رخ می‌دهد. در ابتدا تخم مرغ یک مایع شفاف است که پس از مقداری حرارت دیدن به صورت ژل درمی‌آید و اگر حرارت دادن را ادامه دهیم و سپس آن را خنک کنیم، به یک جامد لاستیکی تبدیل می‌شود. سفیده و زرده‌ی تخم مرغ در این فرآیند دچار چه تغییراتی می‌شوند؟ در چه زمانی از این فرآیند تخم مرغ سفت می‌شود؟ در این فعالیت علمی شما انعطاف‌پذیری تخم مرغ آب‌پز را بررسی می‌کنید و در انتها یک تخم مرغ با شکلی جالب خواهید ساخت!

پیش‌زمینه:

سفیده‌ی تخم مرغ عمدتاً از آب (حدود ۸۵٪) و مولکول‌های پروتئین (حدود ۱۰%) تشکیل شده است. این پروتئین‌ها مانند توپ-های نخی شناور در آب در هم پیچ خورده‌اند. حرارت باعث می‌شود پیوندهای ضعیف شیمیایی که سبب گره‌خوردگی این پروتئین‌ها می‌شود از بین برود. پس از این اتفاق پروتئین‌های تخم مرغ به پروتئین‌های گره نخورده برخورد می‌کنند و پیوندی بین‌شان برقرار می‌شود؛ این پدیده انعقاد پروتئین‌ها نام دارد. حال مولکول‌های آب در میان شبکه‌ای از پروتئین‌های به هم پیوسته به دام افتاده‌اند. درنتیجه سفیده‌ی تخم مرغ حالت ژل پیدا می‌کند و به یک جامد انعطاف‌پذیر تبدیل می‌شود. زمانی که سفیده‌ی تخم مرغ هنوز داغ است می‌توان این شبکه‌ی پروتئینی را به شکل‌های مختلف درآورد. تا زمان سرد شدن تخم مرغ پیوندهای بیشتری میان پروتئین‌ها شکل می‌گیرد. هرچه تخم مرغ زمان طولانی‌تری در دمای بالا باقی بماند پیوندهای بیشتری بین پروتئین‌ها شکل می‌گیرد و در نهایت تخم مرغ خاصیت لاستیکی بیشتری پیدا خواهد کرد. با این وجود زمانی که تخم مرغ به طور کامل سرد شود شکل آن دیگر قابل تغییر نیست.

 

نمونه اي تجاري از قالب‌هاي مکعبي


مواد و وسایل مورد نیاز:

یک جعبه‌ی پلاستیکی مربعی شکل با طول، عرض و ارتفاع یک و نیم اینچ. اگر چنین جعبه‌ای در دسترس‌تان نیست می‌توانید خودتان آن را با استفاده از ظرف‌های خالی شیر یا آب‌میوه و چسب و قیچی بسازید. (هنگام استفاده از قیچی مراقب باشید و از یک بزرگتر کمک بگیرید.)

نوار چسب

روغن مخصوص پخت و پز

دو عدد تخم مرغ بسیار بزرگ (هرچه تخم مرغ قدیمی‌تر باشد پوست آن راحت‌تر کنده می‌شود.)

ماهی‌تابه

آب

اجاق گاز (هنگام استفاده از اجاق گاز و کار با ظروف داغ حتماً از یک بزرگتر کمک بگیرید.)

زمان‌سنج

قاشق

بشقاب

حوله

دستگیره‌ی آشپزخانه برای کار با ظروف داغ

چاقوی آشپزخانه


آماده‌سازی:

اگر جعبه‌ای پلاستیکی به ابعاد یک و نیم اینچ ندارید، خودتان آن را با استفاده از یک کارتن خالی شیر یا آب‌میوه بسازید. مراحل کار به این ترتیب است: ابتدا کارتن خالی را تمیز کنید. سپس آن را ببرید تا به صورت یک سطح دربیاید. الگوی یک جعبه‌ی مکعبی شکل با ابعاد یک و نیم اینچ را روی کارتن بکشید. (در این الگو حتماً برای جعبه یک در متصل به بدنه نیز بکشید.) سپس الگو را ببرید، تا بزنید و با نوار چسب آن را به شکل یک جعبه دربیاورید.

داخل جعبه را با روغن چرب کنید.


روش کار:

دو عدد تخم مرغ داخل ماهی‌تابه بگذارید. سپس مقدار کافی آب داخل ماهی‌تابه بریزید تا آب به اندازه‌ی نیم اینچ از تخم مرغ‌ها بالاتر بیاید. ماهی‌تابه را روی اجاق گاز قرار دهید.

شعله‌ی زیر ماهی‌تابه را روشن کنید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید. مدت ده دقیقه آن را در همین حالت نگه دارید. به نظر شما مواد تشکیل‌دهنده‌ی تخم مرغ در این مدت چه تغییری می‌کنند؟

شعله‌ی زیر ماهیتابه را خاموش کنید.

با قاشق یکی از تخم مرغ‌ها را از ماهی‌تابه دربیاورید و آن را با دقت در یک بشقاب بگذارید تا به طور کامل سرد شود. حال با کمک قاشق تخم مرغ دوم را از ماهی‌تابه خارج کنید. آب داغ داخل ماهی‌تابه را دور نریزید چون برای گرم نگه داشتن تخم مرغ به آن نیاز خواهید داشت.

این تخم مرغ را روی چند حوله بگذارید و حوله را دور آن با دقت بپیچید. اگر تخم مرغ خیلی داغ بود حتماً از دستگیره استفاده کنید.

حال بسیار آهسته تخم مرغ داخل حوله را به بشقاب بزنید تا پوسته‌ی آن به طور کامل ترک بخورد.

تخم مرغ را از میان حوله دربیاورید و با دقت پوست آن را جدا کنید. تخم مرغ چقدر سفت شده است؟

با قاشق تخم مرغ را داخل آب ماهی‌تابه فرو کنید تا تکه‌های کوچک پوسته‌ی باقی‌مانده از آن جدا شود و همچنین تخم مرغ گرم بماند.

حال این تخم مرغ را بدون اینکه آسیبی ببیند داخل جعبه بگذارید. وضعیت فیزیکی تخم مرغ چگونه است؟ آیا می‌لرزد، ژل مانند است، حالت لاستیکی دارد و یا سفت است؟ در این مرحله تخم مرغ به طور کامل داخل جعبه جا می‌گیرد؟

تخم مرغ باید تمام جعبه را پر کند. اگر این اتفاق نیفتاد چند تکه حوله‌ی کاغذی روی تخم مرغ در بالای جعبه بگذارید تا تخم مرغ جعبه را کامل پر کند.

در جعبه را ببندید و با چسب آن را سفت کنید تا باز نشود.

حال اجازه دهید هر دو تخم مرغ به مدت سی دقیقه خنک شوند.

برای تسریع این کار می‌توانید تخم مرغ‌ها را در یخچال بگذارید.

پس از سرد شدن تخم مرغ‌ها، جعبه را باز کنید و تخم مرغ داخلش را دربیاورید و در یک بشقاب بگذارید. تخم مرغ چه شکلی است؟ آن را لمس کنید، به نظرتان نسبت به زمانی که داغ بود فرقی کرده است؟

حال پوسته‌ی تخم مرغ اول را مانند قبل با زدن آن به بشقاب جدا کنید.

تخم مرغ را به آرامی داخل جعبه فرو کنید. از لحاظ فیزیکی تخم مرغ چه وضعیتی دارد، ژل مانند، سفت یا لرزان؟ آیا می‌توانید بدون اینکه تخم مرغ آسیبی ببیند آن را به شکل جعبه دربیاورید؟

حال تخم مرغی که به شکل جعبه درآمده است را ببرید تا داخل آن را نیز بررسی کنید. زرده‌ی آن به چه شکل است؟ آیا تفاوتی با زرده‌ی تخم مرغ‌هایی که همیشه آب‌پز می‌کنید دارد؟

به نظرتان مزه‌ی این تخم مرغ با بقیه فرق دارد؟ امتحان کنید!


 

 

آزمایش‌های تکمیلی:

شما در این فعالیت یک تخم مرغ را به شکل مکعب درآورید! آیا می‌توانید اشکال دیگری از جمله هرم، استوانه یا کره نیز درست کنید؟ با استفاده از کارتن خالی شیر یا آب‌میوه قالب‌های دیگری درست کنید. به نظر شما چه محدودیت‌هایی در ساخت قالب وجود دارد، آیا باید حجم مشخصی داشته باشد؟

از دستان خود به عنوان قالب استفاده کنید. زمانی که تخم مرغ را در دستتان گرفته‌اید بر روی آن آب سرد بریزید تا دمای آن به سرعت کاهش یابد. آیا تخم مرغ با سرد کردن ناگهانی می‌تواند شکل خود را به طور دائمی حفظ کند یا برای این کار به سرد کردن آهسته نیاز دارد؟


 

 

مشاهده و نتیجه‌گیری:

در این فعالیت باید مشاهده کرده باشید که شکل دادن یک تخم مرغ در زمانی که هنوز داغ است امکان‌پذیر است؛ درحالیکه اگر سرد شود این امکان وجود ندارد. در زمان داغ بودن، تخم مرغ جامدی لرزان، ژل‌مانند و انعطاف‌پذیر است؛ به این دلیل که پیوندهای میان پروتئین‌ها هنوز در حال شکل‌گیری است. در زمانی که تخم مرغ داغ است می‌توان این پیوندها را دستکاری کرد، بنابراین تخم مرغ بدون آسیب دیدن به شکل مکعبی درمی‌آید. با سرد شدن تخم مرغ داخل جعبه پیوندهای بین پروتئین‌ها بیشتر می‌شود و سفیده حالتی لاستیکی پیدا می‌کند. پس از سرد شدن کامل پیوندهای بین پروتئین‌ها تثبیت می‌شود و ماده حالت جامد پیدا می‌کند. درنتیجه شکل مکعبی آن دائمی می‌شود. تخم مرغ دوم در حالی سرد می‌شود که پوسته‌ی آن بعنوان قالب عمل می‌کند درنتیجه شکل دائمی آن به صورت تخم مرغ‌های معمولی است. در این حالت تخم مرغ سفت است و امکان شکل‌دهی مجدد آن وجود ندارد. اگر تخم مرغ اول را ببرید مشاهده خواهید کرد که زرده‌ی آن نیز مانند سفیده تغییر شکل داده است. درحالیکه زرده‌ی تخم مرغ دوم به همان شکل اول باقی می‌ماند. تا زمانی که ظرفیت قالب به اندازه‌ی تخم مرغی که استفاده می‌کنید باشد می‌توانید تخم مرغ را به شکل‌های هندسی دیگر نیز دربیاورید؛ چرا که تخم مرغ آب‌پز داغ حجمی مشخص اما شکلی تغییرپذیر دارد. درحالیکه تخم مرغ آب‌پز سرد شکل و حجمی تغییرناپذیر دارد.


تمیز کردن:

می‌توانید تخم مرغ‌هایی که پختید را بخورید یا داخل سطل زباله بیندازید. در هر دو حالت می‌توانید پوست آن را به عنوان کود طبیعی داخل خاک بریزید.


منبع:


Shape-Shifting Science


بخش فيزيک فعاليت‌هاي علمي

 

بخش شيمي فعاليت‌هاي علمي

1393/11/7 لينک مستقيم

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 New Blog
شما بايد وارد شده واجازه ساخت و يا ويرايش وبلاگ را داشته باشيد.
 Blog Archive
 Blog List
 test
Use module action menu to edit content
 1











 صفحه‌ي اول

تنظیمات میزبان
مديريت پورتال‌ها
تعاریف ماژول‌ها
مدیریت فایل
مشتريان تبليغات
SQL
زمانبندي برنامه‌ها
مديريت زبان‌ها
مديريت جستجو
مديريت لیست‌ها
مديريت کاربران ارشد
Open-SearchEngine Admin
رویه ها
تنظیمات سایت
مديريت صفحات
نقش های امنیتی
مديريت كاربران
مشتريان تبليغات
گزارشات سایت
گروه های خبری
مدیریت فایل
سطل بازيافت
نمایشگر رخدادها
رویه ها
مديريت زبان‌ها
تنظیمات سایت
احراز هویت
مرورگر راهكارها
PageBlaster
What's New
صفحات شركت صفر و يك
نظرسنجي انجمن كامپيوتر
تست براي خانم معزي
صفحه خالي
ورود
جواد
مخفي3
مخفي 4
صفحه چت و گفتگو
تست - اميرغياثوند
تست انجمن
مسابقات المپيادها
المپيادهاي علمي رشد
تالار گفتگو
زنگ تفريح المپيادها
تست معرفي سايت
عليمرداني
صدري
خانه كامپيوتر
تست نظرسنجي
عليمرداني 2
پيمان داودي
عليمرداني 4
المپياد رياضي
المپياد كامپيوتر
المپياد فيزيك
المپياد زيست شناسي
عليمرداني 5
وب 2
وب 2 (صفحه اول)
قريبي فر
زنگ‌تفريح‌ها
فلش‌هاي بزرگ شيمي
عليمرداني 6
عليمرداني 10
عليمرداني 12
تست آلبوم
فراز اميرغياثوند
پرسش و پاسخ زيست شناسي
پرسش و پاسخ علمي
پرسش و پاسخ كامپيوتر
پرسش و پاسخ علمي
فعاليت‌هاي علمي
صدري تست
تست
فلش‌هاي رياضي
برندگان شيمي واقعي2
درباره رشد
نقشه سايت
ارتباط با رشد
صفحه اصلي انجمنها
راهنماي استفاده از انجمن
پایگاههای مدارس و استانها
پایگاههای رشد
پایگاههای مفید
وزارت آموزش و پرورش
معرفي چرخه‌ي سوخت هسته‌اي ايران
شهيد بهشتي و آموزش و پرورش
پایگاه مدارس جمهوری اسلامی ایران
فراخوان مقاله‌ی پدافند غيرعامل
ويژه‌نامه‌ی ماه مبارك رمضان
فراخوان مقاله‌ی اقتصاد سالم
ويژه‌نامه‌ی نوروز 1388 هجری شمسی
مسابقه‌ی عكاسی - مكان‌های ديدنی ايران - 1388
جشنواره‌ی فرهنگی و هنری پايداری ملی
پدافند غيرعامل - شبكه‌ی رشد
گالري عكس پدافند غيرعامل رشد
اخبار پدافند غيرعامل
پيوندهای مفيد پدافند غيرعامل
آموزش پدافند غيرعامل
دفاع غيرعامل در دفاع مقدس
بانك فايل پدافند غيرعامل
مقالات منتخب فرهنگيان - پدافند غيرعامل
آموزش دفاع غيرعامل - نظامی
اخبار جشنواره پايداری
بيانيه‌ی هيئت داوران جشنواره‌ی پايداری ملی
مصاحبه با دكتر جلالی - رييس سازمان پدافند غيرعامل
معرفي اعضای شورای سياستگذاری و مسئولين كميته‌ها
جشنواره از منظر دبير جشنواره - سيد محمدرضا مصطفوی
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - شعر و داستان
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - هنرهای تجسمی
آثار برتر جشنواره پايداری ملی -سايت و پايگاه مجازی
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - مقالات علمی عمومی
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - مقالات فرهنگيان
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - مقالات علمی ترجمه‌
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - پژوهش‌های علمی
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - كتاب‌ها
آثار برتر جشنواره پايداری -پايان‌نامه‌های دانشجویی
آثار برتر جشنواره پايداری - مجلات و نشريات
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - گزارش مستند
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - فيلم
آثار برتر جشنواره پايداری ملی - لوح فشرده
هفت‌سين چيست؟
آيين‌های نوروزی ايرانيان
پيامك‌های نوروزي
صوت و اسكرين‌سيور نوروزی
عيد در فرهنگ اسلامی
نوروز از ديدگاه دكتر شريعتی
گالری تصاوير نوروز 1388 رشد
مسابقه‌ی عكاسی مكان‌های ديدنی ايران - نوروز 1388
دعاهای روزهاي ماه رمضان
ربناهای قرآن
پایگاه مدارس استان آذربایجان شرقی
پایگاه مدارس استان آذربایجان غربی
پایگاه مدارس استان اردبیل
پایگاه مدارس استان اصفهان
پایگاه مدارس استان ایلام
پایگاه مدارس استان بوشهر
پایگاه مدارس استان تهران
پایگاه مدارس استان چهارمحال و بختیاری
پایگاه مدارس استان خراسان شمالی
پایگاه مدارس استان خراسان رضوی
پایگاه مدارس استان خراسان جنوبی
پایگاه مدارس استان خوزستان
پایگاه مدارس استان زنجان
پایگاه مدارس استان سمنان
پایگاه مدارس استان سیستان و بلوچستان
پایگاه مدارس استان فارس
پایگاه مدارس استان قزوین
پایگاه مدارس استان قم
پایگاه مدارس استان کردستان
پایگاه مدارس استان کرمان
پایگاه مدارس استان کرمانشاه
پایگاه مدارس استان کهکیلویه و بویراحمد
پایگاه مدارس استان گلستان
پایگاه مدارس استان گیلان
پایگاه مدارس استان لرستان
پایگاه مدارس استان مازندران
پایگاه مدارس استان مرکزی
پایگاه مدارس استان هرمزگان
پایگاه مدارس استان همدان
پایگاه مدارس استان یزد
پایگاه های علمی، آموزشی، فرهنگی
سازمان های دولتی
رسانه ها
معرفی پایگاههای دانشگاهی و موسسات آموزش عالی
معرفی مدارس
بانك نرم‌افزار رشد
آلبوم عكس
دانشنامه
آزمون الكترونيكي و بانك سؤال
فعاليت‌هاي علمي رشد
هدايت تحصيلی
آموزش الكترونيكي
امتحانات نهایی پايه‌ی سوم متوسطه
سؤالات نهایی رشته‌های حرفه‌ای سال 86
سؤالات نهايي رشته‌هاي نظري سال 85
سؤالات نهايي رشته‌هاي فني سال 85
سؤالات نهايي رشته‌هاي حرفه‌اي سال 85
سؤالات نهایی رشته‌های نظری سال 86
سؤالات نهایی رشته‌های فنی سال 86
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های نظری خرداد 87
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های فنی خرداد 87
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های حرفه‌ای خرداد 87
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های حرفه‌ای خرداد 88
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های نظری خرداد 88
برنامه و سؤالات نهایی رشته‌های فنی خرداد 88
آموزش ويندوز و نرم‌افزارهاي كاربردي
آموزش تایپ فارسی
آموزش الکترونیکی كتاب‌های درسی
متن کتاب های درسی
انتخاب من
مشاغل من
مجموعه سوالات
مشاوره‌ي تيزهوشان و اولیاي آن‌ها
مصاحبه المپيادها
پيوندها
المپياد رياضي
نتايج نظرسنجي
علوم و فنون جديد
رباتيك
مشاهده‌ي علمي
مناسبت‌ها
لينك‌هاي مسابقه‌ها و زنگ‌تفريح‌هاي المپيادها
كارآفريني
المپياد كامپيوتر
المپياد فيزيك
المپياد شيمي
المپياد زيست‌شناسي
زنگ تفريح زيست
مسابقه‌ي زيست‌
سرفصل‌ها
آموزش زيست‌شناسي
مصاحبه و گزارش زيست‌شناسي
انيميشن‌هاي زنگ‌تفريح‌هاي زيست‌شناسي
تاريخچه‌ي المپياد جهاني زيست‌شناسي
راهنماي سايت المپياد زيست‌شناسي
برندگان مسابقه‌ي المپياد زيست‌شناسي
پرسش و پاسخ شيمي
مسابقه‌ي المپياد شيمي
راهنماي سايت المپياد شيمي
زنگ تفريح شيمي
تاريخچه‌ي المپياد جهاني شيمي
آموزش شيمي
مصاحبه و گزارش شيمي
تاريخچه‌ي المپياد جهاني شيمي
تاريخچه‌ي المپياد جهاني شيمي - 3
مسابقه‌ي شيمي > برندگان مسابقه‌ي شيمي
برندگان شيمي واقعي(مخفي)
مسابقه‌ي فيزيك
زنگ تفريح فيزيك
تاريخچه‌ي ني فيزيك
برندگان مسابقه‌ي المپياد فيزيك
راهنماي سايت المپياد فيزيك
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت پانزدهم
بزرگان فيزيك
آموزش فيزيك
مصاحبه و گزارش فيزيك
عكس روز فيزيك
عكس المپياد فيزيك
مسابقه كامپيوتر
زنگ تفريح كامپيوتر
تاريخچه‌ي المپياد جهاني كامپيوتر
مصاحبه و گزارش كامپيوتر
راهنماي سايت المپياد كامپيوتر
انيميشمن‌هاي كامپيوتر
برندگان مسابقه‌ي المپياد كامپيوتر
مسابقه‌ي رياضي
زنگ تفريح رياضي
تاريخچه‌ي رياضي
راهنماي سايت المپياد رياضي
برندگان مسابقه‌ي رياضي
آموزش رياضي
مصاحبه و گزارش المپياد رياضي
گزارش‌هاي تصويري المپياد رياضي
زنگ تفريج رياضي
گزارش المپياد جهاني فيزيك - قسمت پنجم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت سيزدهم
گزارشی از المپیاد جهانی فیزیک - قسمت هفتم
گزارش از المپياد جهاني فيزيك - قسمت يازدهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت هشتم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت دهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت شانزدهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت هفدهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت نهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت دوازدهم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيک- قسمت اول
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت سوم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت دوم
پشت صحنه‌ي المپياد جهاني فيزيك - قسمت اول
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت چهارم
المپياد جهاني رياضي در سال 1387
المپياد جهاني فيزيك در سال 1387
المپياد جهاني كامپيوتر در سال 1387
المپياد جهاني شيمي در سال 1387
المپياد جهاني زيست‌شناسي در سال 1387
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت بيستم
گزارشي از المپياد جهاني فيزيك - قسمت نوزدهم
راهنما
وضعيت:نمايشويرايشDesign پنل كنترل نمايش داده شود؟
عملكردهاي صفحه
اضافه كردن تنظيمات حذف

كپي Export Import
اضافه كردن ماژول جديداضافه كردن ماژول موجودماژول: <يك ماژول انتخاب كنيد>LinksRotatorSimple GallerySimple Gallery Tag CloudSnapsis PageBlasterText/HTMLXML/XSLXMod FormViewZeroAndOne_Menuآكاردئونآناليزگر گوگلاخباراطلاعیه هاانجمناوقات شرعیبازخوردپرسش و پاسختب استريپتب استريپ پيشرفتهچت و گفتگوحساب کاربرفرم سازقاب تبلیغاتیقاب محتواگالري تصاويرگرداننده محتوالینک درختیلینک عکس دارمحتواي زندهمستنداتمعرفی سایتمنومنوي کنارينتایج جستجونظرسنجینقشه سايتنمايش اسلايدي محتواي زندهنمايشگر عكس تصادفيوبلاگورودورودی جستجوکاربران آنلاین SSOکتابهاکتابها-منتخبکتابها-مولفان قاب: ContentPane
عنوان: الحاق: بالاانتها اضافه كردن
قابليت مشاهده: شبيه صفحهفقط ويرايشگران صفحه رديف كردن: چپمركزراستنا مشخص

نصب ماژولهاي اضافي امور معمول
سايت كاربران نقش‌ها

فايل ها راهنما Solutions



شبكه‌ی رشد
سرویسهای آموزشی
گالري‌ها
پيوندها
انجمن‌ها
پست الکترونیکی
شما و رشد
مخفی
اخبار و اطلاعيه‌ها
menuu
مدیریت
میزبان


چهار‌شنيه ۱۵ مهر ۱۳۸۸ خروج ProfileAdmin



صفحه اولدانشنامهفعالیتهای علمیآموزش الکترونیکیهدایت تحصیلیسوال و آزموناخبار و اطلاعیه هاگالری عکسپیوند هابانک نرم افزارانجمنهاپست الکترونیکی

Edit TabStrip



عنوان

عنوان را در اين قسمت وارد نمائيد
متن

متن را در اين قسمت وارد نمائيد جعبه متن اصلی ویرایشگر متن قوی

  صفحه‌ي اصلي
تيزهوشان: چملات الهام بخش
مصاحبه: دكتر كاظم‌پور - 1
مصاحبه: دكتر كاظم‌پور - 2
مشاوره تيزهوشان | مصاحبه | خبر
    فعاليت‌هاي علمي
تيزهوشان: چملات الهام بخش
مصاحبه: دكتر كاظم‌پور - 1
مصاحبه: دكتر كاظم‌پور - 2
مشاوره تيزهوشان | مصاحبه | خبر
 
  المپياد رياضي
مسابقه: عبور مكعب‌ها از هم (22 شهريور)
زنگ‌تفريح: ماشين كانوي (2 شهريور)
آموزش | مسابقه | زنگ تفريح | مشاوره
    المپياد فيزيك
مسابقه: رولر كاستر (10 شهريور)
زنگ‌تفريح: ماشين كانوي (2 شهريور)
آموزش | مسابقه | زنگ تفريح | مشاوره
 
  المپياد كامپيوتر
مسابقه: عبور مكعب‌ها از هم (22 شهريور)
زنگ‌تفريح: ماشين كانوي (2 شهريور)
آموزش | مسابقه | زنگ تفريح | مشاوره
    المپياد شيمي
مسابقه: عبور مكعب‌ها از هم (22 شهريور)
زنگ‌تفريح: ماشين كانوي (2 شهريور)
آموزش | مسابقه | زنگ تفريح | مشاوره
 
  المپياد زيست‌شناسي
مسابقه: عبور مكعب‌ها از هم (22 شهريور)
زنگ‌تفريح: ماشين كانوي (2 شهريور)
آموزش | مسابقه | زنگ تفريح | مشاوره
    خبر
» ماشين كانوي (2 شهريور)
» ماشين كانوي (2 شهريور)


متن Html خام


ترتيب نمايش

ترتيب نمايش را در اين قسمت وارد نمائيد
كليدواژه

كليد واژه ها را در اين قسمت وارد نمائيد

تاييد انصراف حذف







صفحه‌‌ی اول | درباره‌‌ی رشد | ارتباط با رشد | نقشه‌‌ی رشد
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامه‌ريزی آموزشی
معاونت فن آوری ارتباطات و اطلاعات آموزشی > دفتر توسعه فناوری اطلاعات آموزشی

مدت زمان ساخت صفحه 0.5468925 ثانيه
 11
Use module action menu to edit content