چهار‌شنيه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
 
| كاربر مهمان
 
 آثار برتر جشنواره پايداری ملی - مقالات علمی (عمومی)
 
هيئت داوران در بخش مقالات عمومی پيرامون پدافند غيرعامل پس از بررسی آثار دريافتی، لوح تقدير و جايزه‌ی ويژه‌ی خود را به آثار ذيل اهدا می‌نمايد:
كاربردهای نانو تكنولوژی در حوزه پدافند غيرعامل اثر: آقای سيد روح اله تقوی
دفاع غيرعامل در 31 كشور جهان   اثر: آقايان سيد اسماعيل موسوی و علی دهقان ساعی
نقش رسانه‌های گروهی در كاهش عوارض روانشناختی از بحران و ايجاد آرامش در جامعه   اثر: آقای محمدرضا رضايی بايندر و خانم ثريا احمدی
آشنايی با حساسه‌های مسنت (اطلاعات سنجش و علائم) اثر: آقای دكتر محمدرضا رزمخواه  
پدافند فرهنگی و تصوير اسلام در سينمای غرب   اثر: آقای سيد محمد صادق سهروردی  
طراحی پناهگاه ثابت NBC   اثر: آقای رامين جنابی  
امنيت ارتباطات و سيستم‌ها   اثر: آقای سهيل ساعتچی  
رخداد بلايای طبيعي، فرصتی برای تهديد   اثر: آقای اكبر كياسالاری
اولين سناريو مانور پدافند غيرعامل در بخش تأمين آب كشور   اثر: آقای جلال جهان‌بخشی
مديريت بحران در سيره نبوی   اثر: آقای داود نيك‌اميد
بخش: مقالات عمومی
عنوان: كاربردهای نانو تكنولوژی در حوزه پدافند غيرعامل
صاحب اثر: سيد روح‌اله تقوی

چكيده:
در اين مقاله سعي گرديده است تا به طور اختصار مقدمه و تاريخچه اي از نانوتكنولوژي و چگونگي پيدايش آن شرح داده شود و سپس به كاربردهاي دفاعي يا به زباني ديگر پدافند غيرعاملي آن پرداخته مي شود.
اين مقاله به كاربردهاي نانوتكنولوژي در حوزه هايي مانند استتار؛ اختفاء، پوشش، فريب، مقاوم سازي و استحكامات مي پردازد. نانو مواد، نانو حسگرها، نانو پوشش ها و نانو فيلترها نقش اساسي در اجراي طرح هاي دفاعي غيرعامل دارند كه در اين مقاله به اهميت آن اشاره مي گردد.

بخش: مقالات عمومی
عنوان: دفاع غيرعامل در 31 كشور جهان
صاحب اثر: سيد اسماعيل موسوی- علي دهقان ساعی

چكيده:
متن حاضر ترجمه مقاله اي است كه در مورد دفاع غيرعامل در 31 كشور جهان، تدوين شده و با اين هدف كه در امر ارتقاء اطلاعات سياسي- علمي- نظامي در جهت حراست از دستاوردهاي انقلاب مقدس جمهوري اسلامي ايران موثر افتد و موجباتي براي تحقق امر بسيار مهم فوق فراهم آورد، مي باشد.
در اين مقابله به اين موضوع پرداخته شده است كه هم اكنون دفاع غيرعامل در قانون بين الملل از سال 1977 هنگامي كه يكصد كشور جهان با يك پروتكل مربوط به عهد نامه سال 1949 ژنو موافقت كردند، بنيان گذارده شده و هدف بر اين بوده است كه حفاظت مردم غيرنظامي و كاركنان سازمان دفاع غيرعامل را در اثناي جنگ تأمين نمايند. همچنين پيمان هاي ورشو، ناتو، برخي از كشورهاي بي طرف اروپايي و كشورهاي ديگر نيز ارائه مي گردد.

بخش: مقالات عمومی
عنوان: نقش رسانه‌های گروهی در كاهش عوارض روانشناختی ناشي از بحران و ايجاد آرامشی در جامعه
ترجمه: محمدرضا رضايی بايندر و ثريا احمدی

چكيده:
اين مقاله در پي آن است كه ضمن واكاوي نقش رسانه هاي گروهي در كاهش عوارض روانشناختي ناشي از بحران و ايجاد آرامش در جامعه به تبيين اين موضوع مهم در محورهاي: مهم ترين عوارض روانشناختي قبل، حين و بعد از بحران، مهمترين راهبردهاي رسانه اي كاهش عوارض روانشناختي ناشي از بحران- اصول و مباني ارتباطات بحران- مهمترين نيازهاي رواني مردم از رسانه ها در شرايط بحران- چه اطلاعاتي، كي، چگونه، كجا، به چه كسي و چرا- چه عواملي بر افزايش اعتماد افراد بحران زده به اطلاعات رسانه اي موثر هستند؟- براي ايجاد آرامش در شرايط بحران، مهم ترين ويژگي هاي يك پيام اثربخش چيست؟- ارتباطات غيركلامي موثر در اين حوزه كدامند؟- چگونه مي توان از كاركرد سرگرمي و تفريح رسانه ها براي ايجاد آرامش رواني در شرايط بحران بهره جست؟

بخش: مقالات عمومی
عنوان: آشنايی با حساسه‌های مسنت (اطلاعات سنجش و علائم)
صاحب اثر: دكتر محمدرضا رزمخواه

چكيده:
اطلاعات عملياتي و يا اطلاعات نظامي كه در اين نگارش به آن اطلاعات (Intelligence) اطلاق مي شود، يكي از اركان مهم و اثرگذار در سامانه فرماندهي و كنترل است.
بروز تنگناها و چالش هاي گوناگون پيش روي منابع كنوني جمع آوري اطلاعات با توجه به گستردگي و تنوع تجهيزات و سامانه هاي دفاعي، منجر به ناكارآمدي سامانه هاي اطلاعاتي در كشف و شناسايي تهديدات شده است.
از اين رو، شناخت عناصر ديگر محيطي كه بتواند كاستي هاي منابع جمع آوري اطلاعات قديمي تر را جبران كند، در اولويت محتواي اين مقاله مي باشد. عناصري كه متمايز از ساير گروه هاي جمع آوري اطلاعات بوده و توانمندي نظامي را در شناسايي تهديدات مختلف زميني، هوايي- فضايي و دريايي كه هم اكنون فريب حساسه هاي سنتي خطي فعاليت مي كنند را مقدور خواهند ساخت.

بخش: مقالات عمومی
عنوان: پدافند فرهنگی و تصوير اسلام در سينمای غرب
اثر: سيد محمد صادق سهروردی

چكيده:
با پيچيده تر شدن جنگ ها و بكارگيري تكنولوژي و فن آوري در جنگ هاي نوين، پدافند غيرعامل نيز چهره هاي متفاوتي را به خود گرفته است. امروز مردم براي ادامه زندگي، نيازمند خدمات متفاوتي هستند ولي آيا اين خدمات چگونه به آنها انتقال پيدا مي كند؟ آيا غول هاي رسانه اي دنيا فقط و فقط با ساخت برنامه هاي بيطرفانه و خبري و يا سرگرمي و هنري و غيره به ما خدمت مي كنند و يا اينكه دائم در حال تزريق ايده ها و فرهنگ بسته بندي شده خود به ما و ديگر جوامع مسلمان هستند. مي دانيم كه در حال حاضر عمده ترين هدف پدافند غيرعامل، ايمن سازي و كاهش آسيب پذيري زير ساخت هاي مورد نياز مردم است تا به تدريج شرايطي را براي امنيت ايجاد نمايد ولي آيا به اين مقوله توجه كرده ايم كه پتانسيل هاي بروز خطر را بشناسيم و كنترل بحران و مديريت پيشگيرانه داشته باشيم؟
هدف اين مقاله تلاش براي بررسي تصويري است كه از جهان سوم در سينماي غربي ها و به ويژه آمريكا ارائه مي شود؛ با توجه به اهميت موضوع مسلمانان و تأكيدي كه بر شخصيت ها و نمادهاي اسلامي در سينماي غرب وجود دارد، اين مقاله بيشتر روي تصويري كه سينماي آمريكا از اسلام و مسلمانان مي سازد، متمركز شده است؛ مهمتر آن حمله ي ترويستي اي كه در يازدهم سپتامبر 2001 به ‌آمريكا شد، خود نقطه ي عطف مهمي در نگاه غرب به اسلام و طبعاً گفتمان سازي و تصويرسازي خبري و رسانه اي آمريكا درباره ي مسلمانان است، نگارنده تلاش كرده است به ويژه در بخش پاياني كه تحليل چند فيلم و سريال شاخص آورده شده است، بيشتر به دهه اخير بپردازد. همچنين مي كوشد با بررسي موضوع تصوير جهان سوم در سينماي غرب ابتدا با بررسي ريشه هاي مالكيت رسانه اي در صنعت سينمايي غرب و ماهيت هاي فكري سرمايه گذاران اصلي در اين صنعت و نيز با اشاره اي به تقابل فرهنگي اي كه از ديرباز بين اسلام و غرب پديد آمده است، تحليل هايي مستند ارائه كند، به ويژه در بخش پاياني چند فيلم و سريال مشهور سال هاي اخير معرفي و تحليل شده اند، كه دست كم مي توانند به ارائه ي سرنخ هايي در اين زمينه كمك كند.

بخش: مقالات عمومي
عنوان: طراحي پناهگاه ثابت NBC
صاحب اثر: رامين جنابي

چكيده:
حفاظت هاي ويژه مراكز كنترل و فرماندهي نظامي و مراكز حساس تصميم گيري كشوري در مقابل سلاح هاي متعارف و غيرمتعارف كه مي تواند عمق خاك كشور را هدف گيري نمايد، از جمله مهمترين اصل رهبري و هدايت جنگ هاي آينده مي باشد كه اين مهم مي تواند به عهده پناهگاه هاي NBC گذاشته شود و در اين مقاله به بررسي آن پرداخته مي شود و كاربردهاي آن شامل: تأمين حفاطت اجتماعي براي نيروهاي مسلح در برابر حملات دشمن- تأمين حفاظت اجتماعي براي مردمي غيرنظامي در محيط هاي شهري- تأمين حفاظت مراكز حساس و استراتژيك كشور و تأمين حفاظت تجهيزات و دستگاه هاي ويژه در برابر حملات دشمن مي باشد.

بخش: مقالات عمومی
عنوان: امنيت ارتباطات و سيستم‌ها
صاحب اثر: سهيل ساعتچی

چكيده:
امنيت ارتباطات و سيستم ها كليدي ترين و مهمترين موضوع پدافند غيرعامل در جهان امروزي مي باشد و عنصري كليدي براي پياده سازي واجرا و بهبود سياست هاي امنيتي هر سيستم در راستاي نيل به اهداف بزرگ و حياتي و حفظ بقاء و ماندگاري آن مي باشد.
مقاله حاضر با اين موضوع مهم و كليدي شامل بخش هاي: پيشگفتار، معرفي، تاريخچه، طبقه بندي امنيت ارتباطات، امنيت ارسال اطلاعات، آسيب پذيري ها، حملات، دفاع ها، امنيت تشعشع اطلاعات، سوابق تاريخي، تشعشات حامل، امنيت تشعشع پالس لحظه اي الكترومگنتيك، آسيب پذيري ها، حملات، نظارت و مراقبت فعال، ضد حملات، چقدر حملات EMSEC جدي مي باشد؟ و منابع است.

بخش: مقالات عمومی
عنوان: رخداد بلايای طبيعی، فرصتی برای تهديد
ترجمه: اكبر كياسالاری

چكيده:
در اين مبحث رخداد بلاياي طبيعي به عنوان فرصتي براي دشمن مورد توجه قرار گرفته است. با نگاهي به ساختار جغرافيايي، سياسي و معماري شهر تهران و تمركز قدرت اقتصادي و سياسي در مركز، لزوم پراكندگي و بازسازي بناهاي شهري برگرفته از الگوهاي مدرن شهري و براساس علوم نوين مهندسي بيش از پيش اهميت مي يابد. با ساختار كنوني شهر تهران، رخداد هر گونه بلاي طبيعي در اين شهر، مي تواند خطرات جدي را متوجه امنيت داخلي و تماميت ارضي ايران نمايد چرا كه اين امكان وجود دارد فرصت طلبان و دشمنان اين مرز و بوم از آشفتگي اوضاع ناشي از حوادث غيرمترقبه به عنوان فرصتي مناسب براي تهديد استفاده كنند. لذا پيشنهاد مي شود همان طور كه بارها متخصصين نيز در مورد وقوع حوادث طبيعي زلزله هشدار داده اند، مطالعات و راهكارهاي عملي در اين مورد، هر چه سريعتر به اجرا گذاشته شود.

بخش: مقالات عمومی
عنوان: اولين سناريو مانور پدافند غيرعامل در بخش تأمين آب كشور
صاحب اثر: جلال جهان‌بخشی

چكيده:
اين اثر به ارائه روند سناريو انجام مانور تأمين آب با محوريت پدافند غيرعامل و با موضوعيت آلودگي ميكروبي مي پردازد كه در آن با تشكيل كميته مديريت بحران و پدافند غيرعامل به روند انجام اين مهم اقدام مي گردد.

بخش: مقالات عمومی
عنوان: مديريت بحران در سيره نبوی
صاحب اثر: داود نيك اميد

چكيده:
اين مقاله به موضوع مهم مديريت بحران در سيره نبوي مي پردازد و در چهار بخش شامل: مديريت عقيده، مديريت رفتاري، مديريت عملياتي و مديريت سياسي مي باشد كه در آن اشاره مي شود كه پيامبر اكرم (ص) با مديريت امور عقيدتي سعي داشت تا هدف اصلي حكومت اسلامي را توحيد و مبارزه با كفر و استكبار معرفي كند. در زمينه مديريت رفتاري با عمل خود و با فرمان هاي موثر، تصميم گيري پويا، مشورت، همفكري و تبادل نظر در امور را نشان مي دادند. در عرصه مديريت نظامي با بكارگيري پيشرفته  ترين تدابير نظامي، عرصه را بر دشمنان تنگ مي كرد و با ايجاد جنگ رواني، به كارگيري ابزار  كسب اطلاعات از دشمن، جنگ ها را مديريت مي فرمود.