جستجو بر اساس تاريخ مطلب
 تنظيم عرض صفحه
 ویژگی‌های بی‌پایان کربن (زنگ تفريح شماره‌ي 180)
ویژگی‌های بی‌پایان کربن (زنگ تفريح شماره‌ي 180)زنگ تفريح فيزيك
دستاوردهای برندگان جایزه نوبل فیزیک 2010

ویژگی‌های بی‌پایان کربن

 

 





آکادمی سلطنتی علوم کشور سوئد تصمیم گرفته است تا جایزه نوبل فیزیک 2010 را به «کنستانتین نووسلف» از دانشگاه منچستر و «آندره گیم» از دانشگاه انگلستان اهدا کنند.این جایزه به خاطر آزمایش های دوران ساز درباره گرافن دو بعدی به ایشان اهدا شد. «آندره گیم» و «کنستانتین نووسلف» در آزمایش خود نشان دادند که اتم های کربن با شکل های تخت و مسطحی دارای خواص خارق العاده دارند که در دنیای فیزیک کوانتوم دارای ویژگیهای استثنایی است.

 

گرافن که یکی از شکلهای کربن است، یکی از مواد تازه و نو یافته می باشد. گرافن با وجود نازک ترین ماده محکم ترین ماده نیز به حساب می آید. از دیگر ویژگیهای گرافن می توان به رسانای جریان برق آن اشاره کرد.گرافن ماده ای شفاف و هم چنین رسانای حرارت نیز می باشد.یکی دیگر از خواص خارق العاده گرافن اینست که آن چنان چگال است حتی هلیم نیز نمی تواند از میان آن بگذرد.

 «گیم» و «نووسلف» گرافن را از تکه های گرانیت استخراج کردند.گرانیت همان ماده معمول مصرفی در ساخت نوک مدادهاست. آین دو در آزمایشات خود با وسایلی همچون نوار چسب، ورقه هایی از کربن به قطر یک اتم تولید کردند. آنها این آزمایش را در عصری انجام دادند که اینکه مواد بلوری با چنین ضخامتی پایدار باشند باور کردنی و شدنی نبود.با این وجود امروزه فیزیکدانان با گرافن توانایی این را دارند که مواد تازه دوبعدی را با خواص منحصر به فردی را بررسی کنند.دستیابی به گرافن انجام آزمایشهای جدید را ممکن ساخت و باعث توجه دوباره به پدیده های فیزیک کوانتوم شد. این ابداع باعث شد تا کاربردهای علمی بسیار متنوعی پیدا شوند که از جمله آنها باید به تولید مواد جدید و لوازم الکترونیک ابتکاری اشاره کرد.به گفته کارشناسان ترانزیستورهای گرافن در مقایسه با ترانزیستورهای سیلیکونی امروزی دارای سرعت بالاتری هستند و نتیجه آن تولید کامپیوترهای کارآمدتر است.

از دیگر خواص گرافن به شفاف و رسانا بودن آن اشاره کردیم که همین خاصیت باعث شده تا گرافن ماده مناسبی برای ساخت صفحه نمایش لمسی شفاف، پنل های سبک و حتی سلول های خورشیدی به شمار آید. یکی دیگر از کاراییهای گرافن می توان به به این اشاره کرد که هنگامی که آن را با پلاستیک مخلوط  کنیم، به رسانای الکتریسیته تبدیل می شودو در عین حال مقامومت دمایی آن نیز افزایش می یابد. و از لحاظ مکانیکی مقاوم می شود. این مواد پلاستیکی در تولید محصولات نازک و کش سان و بسیار سبک کابرد دارند که برخلاف این خواص بسیار قوی هم هستند. این ویژگی منحصر به فرد مواد چند سازه (کامپوزیت) می تواند در آینده در ساخت بدنه ماهواره ها، هواپیماها و خودروها قابل استفاده باشند.

 برندگان جایزه نوبل فیزیک امسال مدت های زیادی با هم همکاری کردند. گیم، 51 ساله ملیت هلندی دارد و نووسلوف 36 ساله هم شهروند انگلیس و هم شهروند روسیه است. هر دوی آنها در روسیه به دنیا آمده‌اند، و کارشان در فیزیک را از همان جا آغاز کردند.آنها پیش از نقل مکان به انگلیس با یکدیگر در هلند کار می‌کردند، و در آنجا بود که در سال 2004 جدا کردن گرافن را گزارش کردند.
نووسلوف که جوان‌ترین برنده جایزه نوبل از سال 1973 است، جایزه‌ای که معمولا به دانشمندانی داده می‌شود که ده ها سال تجربه دارند. جوانترین برنده جایزه نوبل لاورنس براگ، است که در سال 1915 در 25 سالگی با پدرش ویلیام براگ به طور مشترک برنده جایزه نوبل فیزیک شد.

 

1389/8/10 لينک مستقيم

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 تنظيم عرض صفحه - وسط
 فعاليت‌هاي علمي رشد

 

     

 

 

صفحه‌ي اصلي

     

 

راهنماي سايت

     

 

 

آموزش

     

 

بانك سوال

     

 

 

مسابقه

     

 

 

زنگ تفريح

     

 

 

مصاحبه و گزارش

     

 

 

معرفي كتاب

     

 

 

مشاوره

     

 

 

پرسش‌و‌پاسخ‌علمي

     

 

اخبار

     

 

فعاليت‌هاي علمي

 تماس با ما
 بازديدها
كاربران غيرعضو آنلاين كاربران غيرعضو آنلاين:   2630
  كاربران عضو آنلاين:   0
  کل كاربران آنلاين:   2630
 تنظيم عرض صفحه - راست