جستجو بر اساس تاريخ مطلب
 تنظيم عرض صفحه
 پادگرانش(زنگ تفريح شماره‌ي 232)
پادگرانش(زنگ تفريح شماره‌ي 232)زنگ تفريح فيزيك
گرانش، پادگرانش
 پادگرانش

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

از سريال بازگشت به آينده يكي از سريالهاي معروف علمي- تخيلي با فناوري پادگرانش آشنا هستيم. در دنياي واقعي و تحقيقات علمي آزمايشگاه‌هاي مختلف و از نسبيت عام نام پادگرانش چندان جذاب به نظر نمي‌رسد.

بدون شك بخاطر داريد كه گرانش نيروي جاذبه است (دستكم تا الان مي‌دانيم). همين جاذبه است كه شما را روي سياره نگه داشته و زمين را در مدارش دو ر خورشيد. فناوري پادگرانش در مأموريت‌هاي فضايي و توليد انرژي انقلابي است. در وقاع تلنگُري به حوزه انرژي  در صنعت سفر و حمل و نقل است. با اين حال ابتدا بايد به درك خودمان از فيزيك هم تلنگري بزنيم و بدانيم چگونه اين نيروي قوي به نسبت ابعادش را در نظر بگيريم. هيچ حيله‌اي هم در نظريه نياز نداريم.

 

 

مثلاً در سال 1992 فيزيكدان روس، اوگني پودگلنتوف اعدا كرد كه موفق شده در آزمايش خود ابزاري را تست كند كه سپري  براي معلق ساختن اجسام و جلوي گرانش را گرفته است. آزماتيش در واقع معلق سازي يك قرص ابررسانا بالاي آهنربا بود. هيچكس حتي ناسا تا دو دهه قادر به تكرار اين آزمايش نبودند. درسال 2002 تحقيقي در باره‌ي پژوهش‌هاي ارتش نازي د رمورد پروژه پادگرانش انجام داد كه به شكست انجاميده بود.

شايد در اولين نگاه كلمه‌ي پادگرانش يك تابو به نظر برسد، يا مثلاً ياد پروژه ناسا بين سالهاي 1996 تا 2002 بيفتيد در اين مورد. ناسا هرگز جزييات اين پروژه را اعلام نكرد كه ميتوانست به محققين آماتور و حرفه‌اي كمك كند تا ايده‌هاي خودشان را پياده كنند كه شامل ماشين‌هايي ميشد كه كساني كه روي آنها كار مي‌كردند تصورشان اين بود كه پادگرانش توليد كرده‌اند.

توجه كنيد كه ايجاد گرانش صفر در هواپيما ارتباطي به پادگرانش ندارد. و به همين ترتيب تعليق با استفاده از اثر كازيمير كه يك نيروي كوانتمي كه اساساً باعث چسبندگي دو جسم بهم مي‌شود هم نيست. از طرف ديگر پادگرانش كم كردن اثر كشش گرانشي است كه هنوز علم به اين مرحله نرسيده كه بتواند چنين اثري را ايجاد كند.

بيشتر محققين براين باور هستند كه پادگرانش ممكن نيست اتفاق بيفتد. اين را از آنچه تاكنون در طبيعت درك كرده‌ايم مي‌دانيم. بنابراين در اين مرحله تمام آن ايده ها و تخيلات علمي در مورد اين اثر، در حوزه داستان‌هاي علمي- تخيلي باقي مي‌ماند.

جرم منفي

در نسبيت عام اين موضوع مطرح شده بود و بزرگاني چون «سِر هرمن باندي» در سال 1957 جرم گرانشي منفي را مطرح كرد. طبق اين فرصيه جهت اثر نيروي گرانش برعكس جرم مثبت است. يعني دافعه. در سال 1988 رابرت فوروارد در مقاله‌اي سيستم پيشرانش جرم گرانشي باندي را پيشنهاد كرد.

در مدل استاندارد ذرات ولي اين بدون اين فرضيه ساختار بندي شده است. ولي در اين مدل ماده تاريك كه هنوز ناشناخته است، ممكن اين جرم منفي يا ويژگي مشابهي را شامل شود. از طرفي انرژي تاريك هم ممكن است چنين ويژگي را در خود داشته باشد. ولي هيچكدام تاكنون شناخته نشده‌اند. 
 

 

1390/12/1 لينک مستقيم

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 تنظيم عرض صفحه - وسط
 فعاليت‌هاي علمي رشد

 

     

 

 

صفحه‌ي اصلي

     

 

راهنماي سايت

     

 

 

آموزش

     

 

بانك سوال

     

 

 

مسابقه

     

 

 

زنگ تفريح

     

 

 

مصاحبه و گزارش

     

 

 

معرفي كتاب

     

 

 

مشاوره

     

 

 

پرسش‌و‌پاسخ‌علمي

     

 

اخبار

     

 

فعاليت‌هاي علمي

 تماس با ما
 بازديدها
كاربران غيرعضو آنلاين كاربران غيرعضو آنلاين:   2240
  كاربران عضو آنلاين:   0
  کل كاربران آنلاين:   2240
 تنظيم عرض صفحه - راست