جستجو بر اساس تاريخ مطلب
 تنظيم عرض صفحه
 ضبط مغناطيسي (زنگ تفريح شماره‌ي 271)
ضبط مغناطيسي (زنگ تفريح شماره‌ي 271)زنگ تفريح فيزيك
بار و جريان در ميدانهاي مغناطيسي

 

 

در هد ضبط نوارهاي مغناطيسي، يک آهنرباي کوچک ، ميدان مغناطيسي را ايجاد ميکند که کشش آن به دامنه سينگال صوتي رسيده از ميکروفون بستگي دارد (شکل1). نوار از هد که ماده قابل مغناطيدگي است، مي‌گذرد.

 

شکل ۱. نمايي از جعبه ضبط قديمي

در ابتدا نوار خام و غيرمغناطيده است. وقتي نوار تحت تأثير ميدان مغناطيسي هد ضبط قرار گرفت، مغناطيده مي‌شود. کشش القايي مغناطش در نوار متناسب است با ميدان مغناطيسي هد ضبط، که آنهم متناسب است با شدت سيگنال صوتي. در نتيجه وقتي نوار از هد ضبط مي‌گذرد، اطلاعات سيگنال‌هاي صوتي دريافتي را به شکل تغييرات مناطق مغناطش بالا و پايين، ضبط مي‌کند. 

 

جاي خالي بين قطب‌هاي الکتروآهنربا در هد ضبط بايد بسيار باريک باشد. معمولاً بيش از مرتبه ۱۰ به نماي ۵- نباشد. بنابراين يک سيگنال ضبط شده روي نقطه يا باند بسيار باريک نوار، ضبط مي‌شود. کيفيت ضبط به شرط اينکه سرعت نوار روي هد زياد باشد، بالا مي‌رود. اين عامل سرعت باعث مي‌شود جدايي بين مغناطيده‌هاي ضبط شده پيوسته باشد. ضبط‌ها در استوديوها معمولاً سرعتي حدود ۱۵ اينچ بر ثانيه دارند. 

 

شکل ۲. هد ضبط و نوار

 

اطلاعات ديجيتالي که دستگاه مغناطيسي ضبط مي‌کند، با استفاده از همراستا کردن هر بيت مغناطش شده، يا واحد اطلاعات، در هر دو جهت است. دراين حالت مقدار دقيق مغناطش هر بيت مهم نيست، بلکه محيط ديجيتالي مغناطيسي است که نسبتاً از خطاهاي کاتوره‌اي (نويز) عاري است. مثلاً فلاپي ديسک‌ها بيش از ۱۰ ميليون بيت اطلاعات را ذخيره مي‌کنند. هرکدام در مناطق مثلثي کوچکي مغناطيده مي‌شوند. بيت‌هاي مغناطيسي در هارد رايانه (شکل اول متن و آخرين تصوير متن) مي‌تواند ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ برابر چگال‌تر باشدو پس هر بيت به کوچکي ميليونُم متر است (شکل۳).

 

 

شکل ۳. تک بيت‌هاي هارد ديسک. تصوير مغناطيسي (رنگ) بيت‌ها را مشخص مي‌کنند، که در تصوير توپوگرافيک (تصوير خاکستري) قابل ديدن نيستند.

 

چنين ديسک‌هايي اغلب آلياژ کبالت-نيکل هستند. يکي از مزيت‌هاي (و مضرات!) نوارهاي مغناطيسي و ديسک‌هاي اُپتيکي اين است که محيط مغناطيسي مي‌تواند پاک شود و به آساني روي آن ضبط شود و اينکار را به دفعات مي‌توان انجام داد.

 

 CD ها سخت‌تر هستند براي چنين هدفي و معمولاً نمي‌توان بيش از چندبار روي آن‌ها داده‌ها را نوشت. چون داده‌هاي ذخيره شده بر نوارهاي مغناطيسي و ديسک‌ها مي‌تواند براحتي پاک شود. پس نگهداري چنين محيطي مهماست (و همينطور دستگاه‌هاي خودپرداز و کارت‌هي اعتباري). بخصوص اينکه تحت نفوذ ميدان مغناطيسي دائمي قرار داد که به اطلاعات ضبط شده صدمه مي‌زند.

1391/11/10 لينک مستقيم

نظر شما پس از تاييد در سايت قرار داده خواهد شد
نام :
پست الکترونيکي :
صفحه شخصي :
نظر:
تایید انصراف
 تنظيم عرض صفحه - وسط
 فعاليت‌هاي علمي رشد

 

     

 

 

صفحه‌ي اصلي

     

 

راهنماي سايت

     

 

 

آموزش

     

 

بانك سوال

     

 

 

مسابقه

     

 

 

زنگ تفريح

     

 

 

مصاحبه و گزارش

     

 

 

معرفي كتاب

     

 

 

مشاوره

     

 

 

پرسش‌و‌پاسخ‌علمي

     

 

اخبار

     

 

فعاليت‌هاي علمي

 تماس با ما
 بازديدها
كاربران غيرعضو آنلاين كاربران غيرعضو آنلاين:   2354
  كاربران عضو آنلاين:   0
  کل كاربران آنلاين:   2354
 تنظيم عرض صفحه - راست