تا به حال بیش از 200 نوع ویروس سرماخوردگی شناسایی شده‌اند که تعداد آن‌ها هرساله نیز افزایش می‌یابد. این ویروس‌ها همگی سرمادوست هستند و اغلب نیز در مجاری تنفسی به‌صورت غیرفعال زندگی می‌کنند. زمانی که زمینه مناسب مثل سرد شدن هوا فراهم شود ویروس‌ها فعال می‌شوند.
از آنجا که ویروس آنفولانزا به‌سرعت تکثیر می‌شود، این بیماری می‌تواند به راحتی در مدرسه، مراکز نگهداری کودکان، زمین‌های بازی و حتی خانواده پخش شود. بیشتر مواقع، حتی افرادی که تصور می‌شود مبتلا نشده‌اند نیز پس از یک تا 4 روز علائم بیماری را نشان می‌دهند.
البته از آنجا که مقاومت افراد در مقابل ویروس آنفولانزا متفاوت است، شاید فردی به آن مبتلا باشد و خودش خبر نداشته باشد. یا نشانه‌های خفیفی داشته باشند که تصور شود سرماخوردگی است و به راحتی این ویروس را به بقیه افراد منتقل کند.
 

***بازگشت به بالای صفحه***

علائم بیماری در بزرگسالان

- بالا بودن درجه حرارت بدن (درجه حرارت بدن به مدت بیش از دو روز بیشتر از 8/37 درجه سانتی‌گراد باشد)
- ابتلا به درد ناگهانی یا ترشح از یک یا دو گوش
- احساس درد در گوش خود و ادامه آن به مدت بیش از چند روز
- آبریزش و گرفتگی بینی بیش از 10 روز
- سرفه همراه با خلط غلیظ و بدبوی زرد و سبزرنگ
- گلودرد بیش از 48 ساعت به هنگام بلع غذا
- حساسیت‌های پوستی یا جلدی غیرقابل توجیه
- سفتی گردن همراه با سردرد مداوم
- درد در ناحیه سینوزیت‌ها، تب و ترشحات زرد یا سبزرنگ بینی که بیش از 48 ساعت طول بکشد
تب و لرز، سردرد، دردهای عضلانی از جمله کمردرد، خستگی، سرفه (که ممکن است با خلط همراه باشد.)، گلودرد، خشونت صدا، استفراغ.
 

***بازگشت به بالای صفحه***

علائم بیماری در کودکان

در کودکان تب بالاتر از بزرگسالان است و معمولاً بین 40.5 - 39.4  درجه می باشد. البته در کودکان قبل از مدرسه و نوزادان به علت اینکه علائم آنفولانزا بسیار شبیه به سایر ویروس‌هایی که درگیری تنفسی می‌دهند می‌باشد، تشخیص دقیق آنفولانزا مشکل است ولی در هر صورت باید سریعاً به پزشک مراجعه کرد.