متن كامل خبر
طرح خواهرخواندگی در مدارس کم برخوردار اجرا می‌شود

تاريخ خبر :  9/3/1397 امتياز بده : ارسال به دوست تعدادمشاهده :  656

وزیر آموزش‌وپرورش از شرکت حدود یک‌صد مدرسه در طرح خواهرخواندگی خبر داد و گفت: این طرح در مدارس کم برخوردار استان‌های آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان، کردستان اجرا می‌شود.

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش‌وپرورش، سید محمد بطحایی با حضور در شهرستان دماوند با دانش‌آموزان آموزشگاه شبانه‌روزی دخترانه فلق و نرجسیه شهر کیلان دیدار و با اشاره به طرح خواهرخواندگی مدارس در جمع خبرنگاران گفت: این طرح با هدف تقویت برابری آموزشی بین مدارس برخوردار و مدارس کم برخوردار و محروم، افزایش روحیه تعاون، همدلی و هم‌افزایی و استفاده بهینه از امکانات موجود اجرا می‌شود.
 
وی با بیان اینکه حدود یک‌صد مدرسه در کل کشور در این طرح شرکت می‌کنند، بیان کرد: این طرح هم‌اکنون با شتاب بیشتری در حال اجرا است و مقرر شده در استان‌های محروم همچون استان سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، کردستان و ... اجرایی شود.
 
**استان تهران ضعیف‌ترین استان‌ها در بخش سرانه مطلوب فضاهای آموزشی
 
وزیر آموزش‌وپرورش گفت: به نظر می‌رسد استان تهران یکی از مناطق برخوردار ازلحاظ امکانات آموزشی در سطح کشور است ولی این‌گونه نبوده و اگر سرانه مطلوب فضاهای آموزشی را در سطح کشور رتبه‌بندی کنیم، استان تهران ضعیف‌ترین استان‌ها است.
 
وی ادامه داد: گرچه از این لحاظ در شرایط نامطلوب قرار گرفته ولی ظرفیت مردمی و خیرین خوبی در منطقه وجود که امید است با توجه به اعتبارات تخصیصی بتوانیم این مهم را مرتفع کنیم.
 
وزیر آموزش‌وپرورش در ادامه با اشاره به وجود برخی ناهماهنگی‌ها بین مراکز مختلف پیش‌دبستانی و مهدهای کودک در ارائه خدمات، خاطرنشان کرد: دوره پیش‌دبستانی به ۲ دوره اول و دوم تقسیم می‌شود و تابع یک سری برنامه رسمی ابلاغ شده است.
 
بطحایی ادامه داد: مهدهای کودکی که اجازه برگزاری دوره پیش‌دبستانی را ندارد، در صورت انجام این مهم مرتکب تخلف شده‌اند که در تلاش هستیم هماهنگی‌های لازم بین وزارت کار و سازمان بهزیستی در جهت رفع این مشکل صورت گیرد.
 
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: بخشی از نارسایی‌ها مربوط به مهدکودک‌هایی است که مکلف به برگزاری دوره پیش‌دبستانی نیستند ولی به درخواست اولیا، آموزش‌های پیش‌دبستانی به فرزندان آنان که هنوز ازلحاظ رشد به مرحله کافی نرسیده‌اند، ارائه می‌دهند که قطعاً مشکلاتی را به همراه خواهد داشت.
 
** مسئولین مدارس اولیای دانش‌آموزان را مجبور به دادن کمک نقدی نکنند
 
وزیر آموزش‌وپرورش در ادامه نیز به موضوع دریافت کمک و مبالغ نقدی مدارس از خانواده‌های دانش‌آموزان اشاره کرد و افزود: از یک‌سو مدارس برای اداره امور خود نیازمند اعتبارات کافی هستند که دولت توانایی تأمین آن را ندارد و از سوی دیگر اولیای دانش‌آموزان به دلیل پرداخت مالیات از این مهم گله‌مند هستند.
 
وی با بیان اینکه مطابق اصل ۳۰ قانون اساسی باید آموزش به‌صورت رایگان انجام شود، گفت: مدارس به هیچ عنوان نباید گرفتن کمک از اولیای دانش‌آموزان را اجباری کنند ولی از خانواده‌ها می‌خواهیم در امر خدمت‌رسانی و توسعه بخش تعلیم و تربیت یاری‌رسان باشند.
 
بطحایی در ادامه با اشاره به حضور خود در جمع دانش‌آموزان آموزشگاه شبانه‌روزی دخترانه فلق و نرجسیه شهر کیلان، گفت: در این سفر با همکاران خود و دانش‌آموزان دیداری داشتم و آنان نیز مشکلات خود را مطرح کردند.
 
وی ادامه داد: هم‌اکنون نیم میلیون دانش‌آموز در کشور وجود دارد که به دلیل عدم دسترسی به مدرسه در منطقه تحت پوشش، در مدارس شبانه‌روزی تحصیل می‌کنند و این افتخاری برای مدارس شبانه‌روزی است که توانسته‌اند نرخ تحت پوشش را بالا برده و دانش‌آموزان را حمایت کنند.
 
شایان ذکر است، شهرستان دماوند با جمعیتی افزون بر ۱۰۰ هزار نفر در ۴۵ کیلومتری شهر تهران واقع شده است.


      منبع خبر : وزارت آموزش و پرورش

بازگشت