یک دانشمند امریکایی میگوید: طراحان «ابررایانهها» (Supercomputers) ممکن است در حال رقابت در افزایش بهمراتب بیشتر توانایی بسیاری از برنامههای نرمافزاری هنگام تولید آنها باشند. بهگزارش سایت «ساینس دیلی» (Science Daily)، «فیصل سعید» دانشمند و محقق دانشگاه «پوردو» (Purdue University) گفت: سریعترین رایانه بین سریعترینها بهزودی عرضه میشود. مزیت این رایانه استفاده از محاسبات «چند هستهای» (Multi Core) است.
او اضافه کرد: در آینده نمیتوانید رایانهای نداشته باشید که «چند هستهای» (Multi Core) نباشد. چیپهای «چند هستهای» همهجا یافت میشوند و همهی برنامهنویسان باید حیلههای جدید آنها را بیاموزند.رایانههای «چند هستهای» بیش از یک «واحد پردازش مرکزی» (CPU) در یک چیپ رایانه دارند. بهعبارت دیگر هرکدام یک رایانهی جداگانه محسوب میشوند. در چند سال آینده، رایانههای جدیدی با کارایی زیاد دارای صدها رایانههای شخصی (PC) بر روی یک چیپ به بازار عرضه خواهند شد.«فیصل سعید» گفت: رایانههای «چند هستهای» در چند صنعت با تکنولوژی بالا مثل: مدلسازی آب و هوا، طراحی سلاحهای نظامی و توسعهی دارو مورد نیاز خواهند بود. این محقق اضافه کرد: «در پنج یا شش سال آینده، رایانههای «لپ تاپ» (Lap Top) این امکانات را خواهند داشت و با همان موانعی که در سر راه ابررایانههای امروزی است روبهرو خواهند شد.
افرادی که بر روی رایانههای «دسکتاپ» (Desktop) برنامهنویسی میکنند نیز با این چالش مواجه خواهند بود. کسانی که فکر میکنند با ابررایانهها و پردازشگرهای موازی کاری ندارند در آینده میفهمند که به این مهارتها نیز احتیاج خواهند داشت».
|