محققان در امریکا توانستند با موفقیت «ژنوم» کامل یکگونه باکتری را بهگونهای دیگر پیوند بزنند. بهگزارش ایسنا، یافتههای این پژوهش - که توسط محققان مؤسسهی تحقیقاتی دکتر «جی. کرایگ ونتر» صورت گرفته - در مجلهی «آنلاین علوم» به چاپ رسیده است. بهگفتهی محققان، تکمیل موفقیتامیز این پژوهش حایز اهمیت است چرا که این پژوهش یکی از اصول اثبات شده در زمینهی ژنومسازی مصنوعی است که هدف نهایی آن درک چگونگی ساخت یک ارگانیسم مصنوعی است.
محققان این «ژنوم»را از یک ارگانیسم سادهی تکسلولی موسوم به «مایکوپلاسما میکوییدز» گرفته و آن را به یکی از خویشان نزدیک تحتعنوان «مایکوپلاسما کاپریکولوم» پیوند زدهاند.
مدت چندین دهه است که زیستشناسان مولکولی با افزودن رشتههای کوتاه «دی. ان. ای.» تمام ژنها و حتی بخشهای بزرگی از کروموزومهای میکروبها و سایر انواع سلولها را بهلحاظ ژنتیکی تغییر دادهاند تا از این طریق به جست وجوی روشی برای تولید میکروبهای مصنوعی دست یابند که نتیجهی آن تولید داروهای ضدمالاریا و یا بیوسوختهای جدید خواهد بود؛ اما این نخستین باری است که محققان توانستهاند یک ژنوم کامل را بهیک «ارگانیسم» زنده پیوند بزنند و نشان دادند که سلول میتواند بیانکنندهی «دی. ان. ای.» بیگانه باشد. محققان این دستاورد را به تبدیل رایانهی «مکینتاش» (Macintosh) به یک کامپیوتر شخصی با وارد کردن یک قطعهی جدید نرمافزاری تشبیه کردهاند. |