متن كامل خبر
با تلاش دانشجوی مبتکر ایرانی، ‎‎نانوکامپوزیت‌های پلیمری بر پایه‌ی خاک‌رس در کشور تهیه شد

تاريخ خبر : 6/8/1385امتياز بده :ارسال به دوستتعدادمشاهده : 1684

     

 

با تلاش دانشجوی مبتکر ایرانی،

نانوکامپوزیت‌های پلیمری بر پایه‌ی خاک‌رس در کشور تهیه شد

ü نانو کامپوزیت‌های پلیمری نیز به‌عنوان یکی از شاخه‌های این فناوری جدید، اهمیت بسیاری یافته‌اند و یکی از شاخه‌های تحقیقاتی فعال به‌شمار می‌آید.

 

ü یکی از کاربردهای نانو کامپوزیت پلیمر، خاک‌رس، تأخیر انداختن شعله (Flame Retardancy) یا کاهش سرعت سوختن است.

 

ü کاهش عبور‌پذیری گازهای مختلف مانند: اکسیژن، بخار آب و دی اکسید کربن نیز از جمله مزایای بهره‌گیری از این نانو کامپوزیت‌ها است.

 

ü مقاومت حرارتی نانوکامپوزیت از پلیمر اولیه و دمای تخریب بالاتر است.

 

ü با توجه به وجود بازار رقابتی، لازم است عرضه‌ی محصولات پتروشیمی همگام با تکنولوژی روز باشد.

 

 

یکی از پژوهشگران «پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران» با به‌کارگیری فناوری نانو موفق به فرمول‌بندی مختلفی از «کامپوزیت‌های الاستومری پلی‌یورتان» بر پایه‌ی خاک‌رس شد.

به‌گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، «مهندس فریدون‌نیا» در این خصوص گفت: در این طرح، فرمول‌بندی‌های مختلفی از کامپوزیت‌های الاستومری پلی‌یورتان و مواد نانو خاک‌رس، طراحی و ساخته شد و با بررسی دو روش تولید (پلیمر شدن درجا و در هم‌رفتگی مذاب) و متغیرهای فرایند، شیوه‌های بهینه برای دستیابی به ساختار نانو تعیین شد که نتایج حاصل از این طرح در صنایع مختلفی قابل استفاده خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: فناوری نانو و تولید مواد در ابعاد نانومتری موضوع تحقیقات جذابی است که توجه بسیاری را به خود معطوف داشته است. نانو کامپوزیت‌های پلیمری نیز به‌عنوان یکی از شاخه‌های این فناوری جدید، اهمیت بسیاری یافته‌اند و یکی از شاخه‌های تحقیقاتی فعال به‌شمار می‌آید.

«مهندس فریدون‌نیا» با اشاره به مزایای بهره‌بری از خاک‌های رس، خاطر نشان کرد: خاک‌های رس به دو دلیل برای مصرف در ساخت نانوکامپوزیت‌ها بسیار مناسبند:

- اول این‌که این مواد در طبیعت یافت می‌شوند و از نظر کانی‌شناسی خلوص بالایی داشته و دارای قیمت پایین‌تری هستند

- دوم این‌که ساختار شیمیایی آن‌ها به‌گونه‌ای‌ است که با انجام اصلاح‌های شیمیایی سطحی با پلیمرهای آلی سازگار می‌شوند.

وی با بیان این‌که خاک‌رس طبیعی و سیلیکات‌های لایه‌ای مصنوعی به‌صورت موفقیت‌امیزی در تهیه‌ی نانوکامپوزیت‌های پلیمری تجاری استفاده شده‌اند، افزود: کشور ما دارای مناطق آب و هوایی گوناگون است و خوشبختانه انواع مختلف خاک‌رس به‌وفور در آن یافت می‌شود؛ در این صورت ارزش واقعی طرح‌هایی که بتوانند خاک رس ارزان‌قیمت را به خاک رس عالی با قیمت مناسب و در نهایت نانوکامپوزیت‌هایی با خواص عالی تبدیل کند کاملاً روشن است.

«مهندس فریدون‌نیا» هم‌چنین در خصوص مزایای کاربرد نانو کامپوزیت‌های پلیمر، خاک‌رس، خاطرنشان کرد: یکی از کاربردهای نانو کامپوزیت پلیمر، خاک‌رس، تأخیر انداختن شعله (Flame Retardancy) یا کاهش سرعت سوختن است.

‌علاوه بر این‌که تهیه‌ی این نوع از کامپوزیت‌ها برخی خواص فیزیکی، مکانیکی را نیز بهبود می‌بخشد.

وی ادامه داد: این محصول در کف‌پوش‌ها، عایق‌ها و پانل‌های ساختمانی، ‌اسفنج‌ها (فوم‌ها) و قطعه‌های مختلف خودرو، کشتی، هواپیما و صنایع نظامی قابل استفاده است. این دانشجوی کارشناسی ارشد، کاهش عبورپذیری گازهای مختلف را از دیگر مزایای استفاده از نانو کامپوزیت‌های پلیمر، خاک‌رس عنوان و خاطرنشان کرد: کاهش عبور‌پذیری گازهای مختلف مانند: اکسیژن، بخار آب و دی اکسید کربن نیز از جمله مزایای بهره‌گیری از این نانو کامپوزیت‌ها است؛ علاوه بر این‌که مقاومت حرارتی نانوکامپوزیت از پلیمر اولیه و دمای تخریب بالاتر است.

وی در پایان با ابراز امیدواری نسبت به تولید پلی‌یورتان در صنایع پتروشیمی کشور در آینده‌ای نزدیک، اظهار داشت: طرح تولید «دی ایزوسیانات‌»های MDI و TDI در آینده در پتروشیمی کارون بهره‌برداری می‌شود که با توجه به وجود بازار رقابتی، لازم است عرضه‌ی محصولات پتروشیمی همگام با تکنولوژی روز باشد..

 

 

 

 

 

 


     منبع خبر : ايسنا

بازگشت