متن كامل خبر
روغن زیتون می‌تواند خطر سرطان را کاهش دهد

تاريخ خبر : 6/10/1385امتياز بده :ارسال به دوستتعدادمشاهده : 1150

خسارت ناشی از اکسیده شدن فرایندی است که در آن توازن متابولیسمی سلول در اثر قرار گرفتن در معرض موادی که می‌تواند به تجمع رادیکال‌های آزاد منجر شود برهم می‌خورد. روغن زیتون حاوی مجموعه‌ای از ترکیب‌ها به‌نام فنول‌هاست که تصور می شود نقش یک ضداکسیدان قوی را بازی می‌کند.

     

روغن زیتون می‌تواند خطر سرطان را کاهش دهد 

ü خسارت ناشی از اکسیده شدن فرایندی است که در آن توازن متابولیسمی سلول در اثر قرار گرفتن در معرض موادی که می‌تواند به تجمع رادیکال‌های آزاد منجر شود برهم می‌خورد.

ü روغن زیتون حاوی مجموعه‌ای از ترکیب‌ها به‌نام فنول‌هاست که تصور می شود نقش یک ضداکسیدان قوی را بازی می‌کند.

 

 

متخصصان می‌گویند: افزودن مقدار زیادی روغن زیتون به غذا می‌تواند از ابعاد خسارت سلولی - که در مواردی به سرطان منجر می‌شود - بکاهد.

به‌گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از بی‌بی‌سی، مطالعه بر روی 182 مرد اروپایی نشان داد که میزان یک ماده‌ی شیمیایی در بدن - که نشانگر خسارت سلولی است - در کسانی که روزانه 25 میلی‌لیتر روغن زیتون مصرف کرده‌اند کم‌تر است.

تیم دانشمندان دانمارکی گفت که این ممکن است توضیح دهد چرا نرخ بسیاری از سرطان‌ها در شمال اروپا بالاتر از جنوب این قاره است؛ منطقه‌ای که روغن زیتون در آن بخش عمده‌ای از رژیم غذایی است.

نتایج این مطالعه در نشریه‌ی «فدراسیون انجمن‌های امریکایی برای زیست‌شناسی تجربی» چاپ شده است.

محققان بیمارستان دانشگاه کپنهاگ 182 مرد سالم 20 تا 60 ساله از پنج کشور اروپایی را مورد مطالعه قرار دادند.

آن‌ها طی یک دوره‌ی دو هفته‌ای روغن زیتون خالص، عادی یا پردازش شده را به غذای این افراد اضافه کردند.

در پایان مطالعه، دانشمندان میزان ماده‌ای موسوم به «آگزود جی 8» (OxodG8) در بدن - که نشانگر خسارت ناشی از اکسیداسیون بر سلول‌هاست - را در ادرار این مردان اندازه‌گیری کردند.

خسارت ناشی از اکسیده شدن فرایندی است که در آن توازن متابولیسمی سلول در اثر قرار گرفتن در معرض موادی که می‌تواند به تجمع رادیکال‌های آزاد منجر شود برهم می‌خورد.

در دوران مطالعه‌ی میزان این ماده، «آگزود جی 8» (OxodG8) به‌اندازه‌ی 13 درصد در بدن این مردان کاهش یافت.

در آغاز مطالعه، مردان شمال اروپا در مقایسه با مردان جنوب این قاره مقدار بیش‌تری «آگزود جی 8» (OxodG8) در بدن داشتند که مؤید این نظر است که روغن زیتون تأثیری کاهنده بر این ماده دارد.

بنابراین گزارش، روغن زیتون حاوی مجموعه‌ای از ترکیب‌ها به‌نام فنول‌هاست که تصور می شود نقش یک ضداکسیدان قوی را بازی می‌کند؛ اما محققان دانمارکی گفتند که مردان در این مطالعه از سه روغن مختلف - که میزان فنول‌های آن‌ها تفاوت داشت - استفاده کردند؛ بنابراین بعید است که تأثیر محافظتی روغن زیتون تنها در «فنول» نهفته باشد.

آ‌نها گفتند که در عوض «تک‌چربی‌های غیراشباع شده» (MonoUnsaturated) در روغن زیتون احتمالاً عامل این تأثیر است.

دانشمندان به‌سرپرستی «دکتر هنریک پولسن» نوشتند: «این داده‌ها شواهدی ارائه می‌کند که مصرف روغن زیتون توضیح‌دهنده‌ی تفاوت در نرخ ابتلا به سرطان میان شمال و جنوب اروپاست».

این گزارش می‌افزاید: «دکتر انتیا مارتین» از مرکز تحقیقات سرطان بریتانیا گفت: «تأثیر رژیم غذایی بر خطر ابتلا به سرطان بسیار پیچیده است زیرا عناصر متفاوت بسیاری در غذاها وجود دارد».

«هرچند این مطالعه حاکی است که روغن زیتون می‌تواند از خسارت «دی‌ان‌ای» (DNA) - که ممکن است به سرطان منجر شود - بکاهد اما به مطالعه‌ی درازمدت بیش‌تری برای تأیید آن نیاز است».

وی افزود: «به هر حال می‌دانیم که یک رژیم غذایی سالم و متوازن - که حاوی مقدار زیادی سبزیجات و میوه و مقدار محدودی گوشت قرمز و پردازش شده باشد – می‌تواند به کاهش خطر سرطان کمک کند».

 

 



 


 

 







 

 

 

 








 

 


     منبع خبر : ايسنا

بازگشت