برای جوشیدن آب حرارتی زیادی لازم است و در فرایند جوشیدن به یک میانجی میان آب و هوا نیاز است
محققان مؤسسهی «پلی تکنیک رنسلار» در نیویورک راهی برای جوشاندن آب با کمک نانوفنآوری یافتهاند که قابلیت جوشاندن آب را 30 برابر افزایش میدهد. به گزارش ایسنا، این محققان دریافتند با افزودن لایهای از نانومیلههای مسی میتوان با صرف انرژیای 30 بار کمتر از میزان معمول، آب را جوشاند. موارد استفاده این تکنیک بسیار گسترده بوده و در طیف وسیعی از محصولات که به فرایند جوشاندن نیاز دارند، قابل استفاده است. سرپرست تیم تحقیقات نیچل کوراتکار از دانشگاه مهندسی «هوافضا و تکنولوژی هستهیی رنسلار» میشیگان میگوید : به نظر میرسد این افزایش قابلیت جوشش در نتیجهی اثر متقابل و فعل و انفعالات جالب توجه بین سطوح در مقیاس نانو و میکرو در فلز باشد. برای جوشیدن آب حرارتی زیادی لازم است و در فرایند جوشیدن به یک میانجی میان آب و هوا نیاز است به عنوان مثال در یک ظرف آب، هوا در دو سطح میانجی ظاهر میشود؛ اول در جایی که سطح آب در مجاورت هوا قرار دارد و دوم در درون ظرف آب که در مقیاس میکرو به صورت حباب در هنگام جوشیدن آب قابل مشاهده است. این تیم تحقیقی اعلام کرده است: یک نوار از نانوتارهای مسی میتواند به ذرات هوای موجود در آب اجازه دهد خود را به سطح آب رسانده و مانع از هجوم ذرات آب به فواصل و شکافهای ایجاد شده شود و بدین ترتیب مخزنی پایا از حبابهای ریز و مستمر فراهم شود. «کوراتکار» میگوید: مخلوط های نانو و میکرو ذاتا قادر به ایجاد یک فرایند جوشیدن مطلوب نمیباشند چرا که بستههای نانو بسیار کوچک بوده و شکافهای در مقیاس میکرو به سرعت و تنها توسط آب پوشانده میشوند، در حالی که در اثر پدیدهی «مولتی اسکیل» (یا چند مقیاسی) قابلیت جوشیدن به طرز چشمگیری بهبود مییابد. این محققان میگویند با تکنولوژی استفاده از نانولولههای مس شاهد یک افزایش 30 برابری در تراکم حبابهای فعال در سطح بودهاند. نتیجه این تحقیقات میتواند موجب پیشرفت حائز اهمیتی در راندمان و صرفهجویی در هزینهی مصارف صنعتی مربوط شود. موارد کاربرد این تکنولوژی بسیار هیجان انگیز و گسترده است، چرا که امکان جوشاندن آب با 30 برابر انرژی کمتر به معنی 30 برابر صرفهجویی در هزینهها است. |