خوردن صبحانه از آن جهت که باعث افزایش توان فکری، حافظه و انجام بهتر فعالیتهای روزانه کودکان و نوجوان میشود، ضروری است.سعید پیروز پناه دانشجوی PHD تغذیه در گفتوگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاری دانشجویان ایران واحد علوم پزشکی ایران اظهار کرد: در الگوی مصرفی تغذیه کودکان و نوجوانان و خصوصا در صبحانه آنان باید منابع غذایی مورد نیاز حاوی پروتئین نظیر لبنیات، تخم مرغ و کربوهیدراتهایی نظیر مواد نشاستهای جهت افزایش حافظه و رشد و نمو آنها قرار گیرد.وی ادامه داد:همچنین، در وعدههای غذایی دیگر آنها نیز باید مصرف منابع پروتئینی مانند انواع گوشت مرغ، ماهی، گوشت قرمز، حبوبات و ویتامینها، مواد معدنی و نوعی چربی مورد نیاز برای رشد و نمو جسمی و روحی آنها گنجانده شود.وی با اشاره به این که مصرف املاحی نظیر کلسیم و فسفر جهت رشد سالم استخوانها و غضروفها در کودکان و نوجوانان ضروری است، گفت: همچنین استفاده از عنصر روی که در منابع غذایی حاوی پروتئین بالا مانند گوشت، حبوبات، دل و قلوه و ... به مقدار کافی وجود دارد، جهت انجام واکنشهای متابولیکی بدن در طول دوره رشد و نمو لازم است.پیروز پناه همچنین با تاکید بر مصرف کربوهیدراتها اظهار کرد: البته نوع کربوهیدرات مصرفی جهت تامین کالری مورد نیاز بدن از اهمیت ویژه ای برخوردارست؛ بنابراین بهترست از منابع غذایی حاوی کربوهیدراتهای پیچیده نظیر نان و غلات در مقایسه با قندهای سادهتر و نیز از منابع حاوی فیبر استفاده شود.وی در پایان تصریح کرد: مصرف منابع پروتئینی به خصوص در کودکانی که در سنین کمتر از هشت سال هستند باید با توجه به حد نیاز آنها مصرف شود؛ زیرا یافتهها نشان می دهند که مصرف مقادیر فراوان پروتئین و چربیهای اشباع شده نظیر روغنهای نباتی جامد میتواند باعث افزایش وزن کودکان شده و عواقب ناشی از چاقی را در دوران بزرگسالی آنان افزایش دهد.