سولفوریک اسید تمایل زیادی برای جذب آب دارد که در آزمایش امروز از آن برای نمایش تشکیل کربن از کربوهیدرات استفاده شده است. سولفوریک اسید به سولفور دیاکسید کاهیده میشود.
برای انجام آزمایش سولفوریک اسید غلیظ را بر روی شکر خوراکی که از قبل در مقداری آب خیس خورده است اضافه میکنیم.
سولفوریک اسید، کربوهیدرات را دهیدراته (آبزدایی) میکند. شکر به رنگ قهوهای و به شکل کارامله (شكر در حرارت بالا و در غياب رطوبت، كارامله ميگردد) درمیآید.
بیشتر مادهی جامد سیاه باقی مانده کربن است. بخار تولید شده در این آزمایش گرماده تولید بخار میکند که سبب انبساط و حجیم شدن ماده میشود.
سولفوریک اسید به سولفور دی اکسید کاهیده میشود و برگ گل رز را که به عنوان شناساگر به کار رفته است بیرنگ میکند.
«اسید را روی شکر خیس میریزیم» «شروع واکنش» «آبزدایی از شکر و تیره شدن آن» «حجیم شدن در اثر خروج گاز» «تغییر رنگ گلبرگ گل رز»
براي شركت در مسابقه المپياد به آخرين مسابقه رفته و در قسمت پاسخ جديد ، پاسخ خود را وارد نماييد، همچنين مي توانيد پاسخ خود را از طريق ايميل به آدرس Olympiad@roshd.ir ارسال نماييد. براي ديدن سوال ها، پاسخ ها و اسامي برندگان مسابقات قبلي روي مسابقه كليك كنيد.
مشاوره
|
معرفي كتاب
مصاحبه
زنگ تفريح
آموزش
راهنماي سايت
صفحه اصلي
درباره ما
پرسش و پاسخ علمي
نظرات و پيشنهادات
اخبار
مسابقه