سؤالهاي اين رقابت ذاتاً الگوريتمي است. اما به هر حال، شركتكنندگان بايد مهارتهاي خود را در «تكنولوژي اطلاعاتي» (IT) در تجزيه و تحليل مسائل، طراحي الگوريتمها، برنامهنويسي و آزمون (Testing) نشان بدهند.
برندگان المپياد جهاني كامپيوتر جزو بهترين دانشمندان جوان در جهان محسوب ميشوند.
«المپياد جهاني كامپيوتر» يكي از «المپيادهاي جهاني علوم» (International Science Olympiads است.
اولين هدف «المپياد جهاني كامپيوتر» ايجاد انگيزه در انفورماتيك (علوم كامپيوتر) و «تكنولوژي اطلاعاتي» (Information Technology) است. هدف مهم ديگر جمعاوري دانشاموزان مستعد از سرتاسر جهان و بهاشتراك گذاشتن تجربههاي فرهنگي و علمي آنان است.
مقررات «المپياد جهاني كامپيوتر» (IOI Regulation) شامل مشخصههاي اداري آن است. كميتهي «المپياد جهاني كامپيوتر» (International Committee) بر اين رويداد جهاني نظارت ميكند.
«المپياد جهاني كامپيوتر» هر ساله در يكي از كشورهاي عضو برگزار ميشود. هر كشور عضو براي شركت در اين رويداد، ميتواند چهار نماينده و دو همراه داشته باشد. بسياري از كشورها براي گزينش نمايندگان خود، المپيادهاي ملي در كشورشان برگزار ميكنند.
شركت در اين مسابقهها، «فردي» است و هر كشور بيش از چهار نفر را برميگزيند. دانشاموزان شركتكننده در المپياد سعي ميكنند بيشترين امتياز را در مجموعهاي از سؤالهاي مطرح شده بهدست آورند.
مسائل بهصورت الگوريتمي است و در يك كامپيوتر شخصي حل خواهد شد.
فعاليتهاي تفريحي و فرهنگي در بقيههاي ايام برگزاري المپياد در نظر گرفته شده است.