زنگ تفریح شماره 88
تا گنون تراشه های بسیار زیادی ساخته شده که هر کدام به نحوی به بشر کمک می کند و در اختیار او قرار می گیرد.
یک تراشه کامپیوتری در مغز یک مرد معلول آمریکایی کار گذاشتند که می تواند افکار و ذهن او را بخواند.
اسم این فرد «متیو نیگل» است که 25 سال دارد و در اثر یک حمله خیابانی از گردن به پایین فلج شده و در صندلی چرخ دار عمر خود را سپری می کند.
پزشکان در ماساچوست تراشه ای را در مغز وی کار گذاشتند که به او این امکان را داده است که با فکر خود بتواند برخی لوازم خانه را جابه جا و کنترل کند.این تراشه افکار او را می خواند و آنها را برای رمز گشایی به یک کامپیوتر می فرستد.
او به لطف اين دستگاه و نرمافزارهايي كه به وسايل خانگياش وصل شده است ميتواند با فكر كردن تلويزيون را روشن و خاموش كند، كانالها را عوض يا صدا را كم و زياد كند.دانشمندان از سال ها قبل سرگرم طراحي و توسعه سيستمي بودند كه به معلولان امكان دهد وسايل خانگي را با مغزشان كنترل كنند.
برای آزمایشات بیشتر آنها 4 نفر که 2 نفر از آنها افراد نیمه معلول در صندلی چرخدار بودند با به سر کردن کلاهی مجهز به 64 الکترود که امواج مغزی را دریافت می کرد، موفق شدند مکان نمای کامپیوتر را حرکت دهند.
تراشهاي كه براي آقاي نيگل ساخته شده و "BrainGate" نام دارد شامل تقريبا 100 الكترود به باريكي موي سر است كه در عمق يك ميليمتري بخشي از مغز كه مسئول كنترل حركت است، كار گذاشته شد.
اطلاعات جمع آوري شده توسط الكترودها به كامپيوتري كه علائم مغزي را تحليل ميكند منتقل ميشود.اين علائم براي به حركت در آوردن مكاننما ترجمه و تعبير ميشوند و به كاربر امكان ميدهد با فكر كردن، وسايلي مانند رايانه شخصي را كنترل كند.
آقای نيگل همچنين امکان يافته است با استفاده از افکارش يک بازوی خودکار و يک دست مصنوعی را برای برداشتن يک شيئ از دست شخصی ديگر و گذاشتن آن در دست يک شخص ثالث کنترل کند.
پروفسور داناهيو اميدوار است که پيوندهايی مانند اين در نهايت به افراد معلول امکان دهد بار ديگر بازوها و پاهايشان را به کار گيرند.
صفحه كامپيوتري در واقع مثل يك دستگاه كنترل از راه دور تلويزيون است. كاربر تنها كافي است كه مكاننما را (با فكر كردن) روي يكي از گزينهها ببرد و اين معادل همان كليك كردن روي آن گزينه است.
هدف بلند مدتی که ذهن دانشمندان را درگیر کرده اشت طراحی دستگاهی در ابهاد یک تلفن همراه است که با باتری کار کند و بتواند عضلات بیمار را به کار اندازد که البته کاری بسیار دشوار خواهد بود اما با این پیشرفت علم، شدنی.