پرهیز مصرف غذاهای شور و خودداری از افزودن نمک به غذا سادهترین راه برای کاهش فشار خون است
براساس یافتههای دو پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی شیراز که نتایج مطالعاتشان در مجلهی BMC به چاپ رسیده، مصرف هر چه کمتر نمک به معنای کاهش فشار خون است.
به گزارش ایسنا، دکتر «جواد کجوری» در اینباره خاطرنشان کرد: نتایج مطالعات ما تأیید قویتری برای کاهش میزان نمک در رژیمهای غذایی جهانی برای تمام افرادی است که مبتلا به فشار خون بالا هستند. «کجوری» همچنین تأکید کرد که باید مطالعات گستردهتر و جهانی برای ارزیابی تأثیر نمک از رژیم غذایی صورت بگیرد. نتایج مطالعات دکتر «کجوری» و دکتر «رحیم رحیمی» از دانشگاه علوم پزشکی شیراز نشان میدهد که پرهیز مصرف غذاهای شور و خودداری از افزودن نمک به غذا سادهترین راه برای کاهش فشار خون است. در بررسیهای این محققان آمار قابل توجهی از کاهش فشار خون در افراد تحت مطالعه با همین روش ساده بهدست آمده است. این دو محقق با بررسی 60 نفر با میانگین سنی 49 سال که به مدت شش هفته رژیم غذایی بدون افزودن نمک را دنبال کرده بودند، به این نتایج دست یافتند. پس از پایان شش هفته این محققان شاهد کاهش قابل توجه سدیم دفع شده در ادرار افرادی که این رژیم را دنبال کرده بودند، بودند. با توجه به اینکه در کشور ما از هر ۸۰۰ مرگ در روز ۳۰۰ مورد آن به علت بیماری های قلبی عروقی است ، پس با کاهش مصرف چربی ها و نمک از این بیماری جلوگیری کنیم . |