متن كامل خبر
اولین سیروپ قندی رژیمی از ضایعات آب پنیر تولید شد

تاريخ خبر : 15/6/1385امتياز بده :ارسال به دوستتعدادمشاهده : 705

 

اولین سیروپ قندی رژیمی از ضایعات آب پنیر UF با خصوصیت فرا ویژه به همت پژوهشگران ایرانی تولید شد.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی مؤسسه تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی، با توجه به روند رو به افزایش تاسیس کارخانه‌های تولید پنیر در کشور که منجر به تولید روز افزون فرآوردهای جانبی آن نیز می‌شود به طورطبیعی بسیاری از این فراورده‌ها به عنوان ضایعات بدون استفاده بهینه از بین رفته و موجب آلودگی‌های زیست محیطی می‌شود و یا با قیمت بسیار نازل برای تولید فرآوده‌های با ارزش پایین مورد استفاده قرار می‌گیرد.
یکی از این فراورده‌ها، پرمیت حاصل از پنیر UF است که معمولا بدون استفاده می‌ماند. در جهت استفاده بهینه از این ماده جانبی محققین مؤسسه تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی موفق به تولید مواد مغذی با خصوصیت فرا ویژه از پرمیت حاصل از پنیر UF شده است که کاربردهای فراوانی دارد.
محمد امین حجازی، رئیس بخش ریزسازواره‌ها و ایمنی زیستی این مؤسسه با اشاره به اینکه طرح تولید سیروپ قندی رژیمی از ضایعات آب پنیر UF با خصوصیت فراویژه با استفاده از یک منبع آنزیمی ارزان قیمت است، گفت: در ایران سالیانه مقدار زیادی پرمیت حاصل از پنیر UF تولید می‌شود که در حدود نیمی از آن با قیمت نازل جهت خشک کردن و تولید پودر پرمیت فروخته می‌شود و مابقی به عنوان پساب به فاضلاب‌ها دفع می‌شود که موجب آلودگی محیط زیست می‌گردد. این در حالی است که ما با هیدروایز پرمیت می‌توانیم به سیروپی حاوی ترکیبات چند قندی به نام گالاکتوالیگوساکاریدها دست یابیم که یک نوع قند رژیمی با اثر شیرین کنندگی مناسب و کالری کمتر در مقایسه با قند معمولی است و برای سلامت بدن بسیار مفید بوده و کاربردهای فراوان دیگری نیز دارد.
وی در ادامه تصریح کرد: اضافه نمودن این ماده به شیر و سایر فرآورده‌های غذایی سبب کاهش بیماری‌های گوارشی و تنفسی و افزایش سیستم ایمنی بدن نوزادان و بزرگسالان می‌گردد و این ترکیبات در جلوگیری از ازدیاد و تهاجم پاتوژن‌ها در دستگاه گوارش، جلوگیری از سرطان کولون، بهبود جذب املاح خصوصا کلسیم و بر روی کاهش کلسترول و چربی‌های خون تاثیر مثبت دارد. این ماده در صنایع تولید غذای کودک، تولید محصولات لبنی، نوشیدنی‌ها، شیرینی، شکلات در سایر کشورها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
حجازی با اشاره به اینکه قیمت بین‌المللی گالاکتوالیگوساکاریدهادر بازار جهانی 40 دلار در هر کیلو است، افزود: در حالی که ما با دستیابی به تکنولوژی تولید این آنزیم قادر به تولید این ماده با قیمت بسیار پایین‌تر می‌باشیم که می‌تواند یک منبع ارزآوری مهم برای کشور تلقی شود.
وی ادامه داد: اگر مساعدت‌های مادی و معنوی انجام شود در حدود یک و نیم سال آینده این ماده به تولید نیمه صنعتی خواهد رسید.
گفتنی است: در کشور ژاپن ارزش تجاری این محصول 200 میلیون دلار در سال است و در کشورهای استرالیا، هلند و به طور کلی کشورهای اروپایی که دارای صنعت شیر قوی هستند،‌ کارهای زیادی در این زمینه انجام شده است.


     منبع خبر : فارس

بازگشت