براساس مطالعات جدید، برخی ترکیبات موجود در کاسنی میتوانند در بهبود مشکلاتی از جمله یبوست، اسهالهای میکروبی، سرطان و بیماریهای قلبی عروقی مؤثر باشند. به گزارش ایسنا، واحد علوم پزشکی تهران، «مریم چمری» و «زهرا نوحی»، کارشناسان ارشد گروه تغذیه و بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این پژوهش آوردهاند: بعضی از قندهای موجود در گیاه کاسنی میتوانند باعث افزایش باکتریهای مفید و کاهش میکروبهای بیماریزا در روده شوند. همچنین طبق مطالعات انجام شده در حیوانات آزمایشگاهی، مواد مؤثر کاسنی میتوانند از سرطان روده جلوگیری کنند. از دیگر اثرهای مفید کاسنی، حفاظت کبد در برابر سموم کبدی بهدلیل وجود «تتراکلراید کربن» است. عصارهی الکلی ریشهی کاسنی، اثرات ضد ورم و ضد التهابی نیز دارد. از دیگر اثرات کاسنی میتوان به اشتهاآوری و خاصیت ضد ترش کردن معده اشاره کرد. گیاه کاسنی، مانند سایر گیاهان ممکن است عوارض محدودی ایجاد کند. این عوارض شامل ایجاد حساسیتهای پوستی و ایجاد «درماتیت» بهدلیل وجود ترکیبات «لاکتونی» میباشد. طبق یک مطالعه، ریشهی گیاه «کاسنی» میتواند با جذب بعضی قارچ کشها، باعث مسمومیت شود. البته موارد مذکور بسیار محدود میباشند ولی نباید آنها را از نظر دور داشت. در ادامه این پژوهش ذکر شده است: برای این گیاه اثراتی نظیر تصفیهی خون، صفرا بر، تب بر و اشتها آوربودن، درمان نقرس، کمک در درمان رماتیسم، دفع رسوبات ادراری و دفع کم خونی قائل شدهاند. این موارد در حال آزمایش و تحقیق هستند و در آینده، موارد درمانی قطعی و جدیدی برای آنها پیشبینی میشود. |