مصاحبه با بهزاد چناقلو
اشارههمانطور كه قول داده بودیم چون خیلی از شما در بخش مشاوره از چگونگی خواندن و برنامهریزی المپیادیها سؤال میكردید ما هم سعی كردیم مصاحبهای با این دوستان ترتیب دهیم تا از زبان خود ایشان بشنوید كه از كجا و از كی و چگونه شروع كردهاند.
لطفا خودتان را معرفی كنید. من بهزاد چناقلو هستم متولد 1360 در شهرستان ارومیه.
من از دوران راهنمایی به فیزیك علاقهمند شدم، در بیرستان با توجه به شرایط دبیرستان در المپیاد فیزیك شركت كردم و قبول شدم و رشتهي دانشگاهیام كامپیوتر است.
وقتی در مقطع اول دبیرستان بودم، یكی از سال چهارمیهای دبیرستان بهنام «گنجعلی» موفق شد در المپیاد كامپیوتر مدال طلا كسب كند. از همان زمان بازار المپیاد در دبیرستان ما گرم شد. من هم با توجه به علاقهام به فیزیك به المپیاد فیزیك فكر میكردم.
من خودم هم دو سال برای سال پایینیها كلاس المپیاد فیزیك برگزار میكردم.
البته در بحثهای سال بالاییها هم شركت میكردیم و بعضا تنها میشندیم.
گفتید كه از دنیای فیزیك خارج شدهاید منظورتان چه بود؟من در دوره با توجه به اینكه مطالعات قبلیام كم بود نتوانستم خودم را به سطح بالای كلاس برسانم. البته نمرههاي آزمایشگاهيام معمولا بالا بود و همیشه جزو سه نمرهي اول بود ولی در تئوری ضعیف بودم.
بعد از اینكه مدال برنز گرفتم بهنوعی از فیزیك زده شدم و دیگر آن را دنبال نكردم.
- كاربرد فیزیك در تكتولوژی
- زیبایی فیزیك
- فلسفه
شاید بتوان گفت زیبایی فیزیك.
مسلما. اگر اكنون در دوران دبیرستان بودم تمام درسهای دیگر را تعطیل میكردم و فقط برای المپیاد میخواندم، البته با شناخت فعلیام از علوم ترجیح میدادم در المپیاد كامپیوتر یا ریاضی شركت كنم.
bchenaghlou@aut.ac.ir
http://ce.aut.ac.ir/~chenaghlou