متن كامل خبر
جزئیات فعالیت‌های قرآنی در مدارس

تاريخ خبر : 27/6/1395امتياز بده :ارسال به دوستتعدادمشاهده : 538

مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش با تشریح جزئیات فعالیت‌های حوزه قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزان در سال تحصیلی جاری، از توزیع مجموعه ۶۰ هزار دقیقه‌ای تلاوت قاریان مطرح جهان در دارالقرآن‌های کشور خبر داد.

محمدرضا مسیب‌زاده مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، در خصوص مهمترین فعالیت‌های این حوزه در سال تحصیلی جاری و برنامه‌های سال تحصیلی جدید اظهار داشت: برنامه‌های این حوزه بر محورهای قرآن، عترت و نماز متمرکز است.
 
وی ادامه داد: دو سال است که بر روی حفظ موضوعی قرآن کریم کار می‌کنیم و در حال حاضر 12 عنوان کتاب در طرح حفظ موضوعی آیات قرآن (طرح نورباران) در مدارس توزیع شده است و در سال تحصیلی جاری نزدیک به یک میلیون و 200 هزار کتاب بین دانش‌آموزان توزیع شده است.
 
مسیب‌زاده در توضیح این طرح افزود: 20 تا 40 آیه قرآن به صورت موضوعی و کاربردی در قالب این 12 عنوان کتاب و برای هر مقطع به صورت یک کتاب تولید شده که دانش‌آموزان در آن شرکت می‌کنند.
 
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش اضافه کرد: در طرح یادشده دانش‌آموزان از پایه اول ابتدایی تا پایان پایه دوازدهم و اخذ مدرک تحصیلی با شرکت در این طرح می‌توانند 500 آیه قرآن را به صورت موضوعی حفظ کرده و ترجمه و خلاصه و تفسیر آن را فراگیرند.
 
وی با اشاره به بحث عترت و طرح امام‌شناسی (مصباح‌الهدی) یادآور شد: بهترین الگوهای سبک زندگی ائمه اطهار(ع) هستند که پرسش‌هایی از زندگی این بزرگواران که هماهنگ با سن دانش‌آموزان انتخاب شده است، در قالب این طرح اجرا می‌شود.
 
مسیب‌زاده با بیان اینکه در سال تحصیلی گذشته 14 عنوان کتاب در تیراژ یک میلیون نسخه توزیع شده است، گفت: 3 عنوان کتاب ویژه دانش‌آموزان دوره ابتدایی پیش‌بینی شده است که به روش‌های غیرمستقیم و داستانی برای آنها روایت شده است و این دانش‌آموزان می‌توانند از این طریق با سیره ائمه اطهار آشنا شوند.
 
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش، سومین محور فعالیت‌ها را موضوع نماز برشمرد و تصریح کرد: اجرایی شدن سند جامع تقویت و توسعه فرهنگ اقامه نماز، نخستین سند جامع نظام مهندسی فرهنگی در امر نماز در کشور است که از سال‌های گذشته این کار انجام شده است و در شورای عالی آموزش و پرورش نیز تصویب شده و توسط رئیس‌جمهور به آموزش و پرورش ابلاغ شده است.
 
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش بیان داشت: در سال تحصیلی جاری، طرح مبین (مدیریت برنامه یاوران نماز) انجام شده است که در طی آن 8 هزار مدیر و معلم آموزش‌های لازم را دیده‌اند و در سال تحصیلی جدید نیز این آموزش‌ها ادامه پیدا می‌کند؛ ضمن اینکه اردوهای طرح تدین که شامل اردوهای یک روزه دانش‌آموزی است و طی آن دانش‌آموزان با تفریح و شادی آن را سپری کرده و به اقامه نماز نیز ختم می‌شود، برگزار خواهد شد.
 
مسیب‌زاده در خصوص مشکلات مالی دارالقرآن‌های کشور، با بیان اینکه 700 مرکز دارالقرآن در کشور فعالیت می‌کنند، تأکید کرد: امسال طرح توانمندسازی نیروی انسانی این مراکز به طور جدی دنبال شد، ضمن اینکه در سال جاری هیچ برنامه‌ای به واسطه نداشتن بودجه تعطیل نشده است، بلکه این فعالیت‌ها نسبت به سال گذشته بیشتر نیز شده است.
 
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش از تهیه 60 هزار دقیقه تلاوت تصویری و در قالب گنجینه تلاوت از قاریان مطرح جهان برای نخستین‌بار خبر داد و گفت: این گنجینه در قالب یک دیسک سخت گردآوری شده و به دارالقرآن‌های کشور ارسال شده است.
 
وی تصریح کرد: کتاب‌های ویژه مراکز دارالقرآن‌ها در سال تحصیلی جدید توزیع می‌شود؛ ضمن اینکه تأمین اعتبار برای این مراکز از دو طریق کمک‌های دولتی و کمک‌های مردمی صورت می‌گیرد، در نتیجه از مسئولان دارالقرآن‌ها انتظار داریم شهریه مناسبی از دانش‌آموزان دریافت کنند و این شهریه طبق اساسنامه این مراکز دریافت خواهد شد.
 
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش در خصوص عدم خروجی مناسب از آموزش‌های قرآنی در مدارس عنوان کرد: در مسابقات قرآن، عترت و نماز بیش از 6 میلیون دانش‌آموزان در مرحله آموزشگاهی و مدارس شرکت می‌کنند.
 
مسیب‌زاد با تأکید بر اینکه محور فعالیت‌ها مدرسه است، خاطرنشان کرد: بحث فراگیری از اولویت‌های ماست، ضمن اینکه سومین محور فعالیت‌ها توسعه مشارکت است و اینکه فکر کنیم آموزش و پرورش به تنهایی می‌تواند مسائل و آموزش‌های لازم در خصوص قرآن کریم دانش‌آموزان را حل کند، اشتباه است.


     منبع خبر : فارس

بازگشت